سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خارش تناسلی، علل و راه‌حل



خارش تناسلی,سوزش ناحیه تناسلی,درمان خارش تناسلی

 خارش تناسلی، علل و راه‌حل
یکی از شکایت‌های اصلی برخی از بانوان به متخصص پوست و مو؛ خارش و سوزش ناحیه تناسلی است که برخی آن را به عدم رعایت بهداشت و پوشیدن لباس‌های تنگ نسبت می‌دهند.
دکتر شیزرپور، متخصص پوست و مو، شما را در این باره راهنمایی می‌کنند

چرا بسیاری از بانوان از خارش ناحیه تناسلی شکایت دارند؟
خارش مزمن و طولانی‌مدت ناحیه تناسلی معمولا در اثر چند عامل به‌وجود می‌آید. منظور این است که همزمان چند بیماری مختلف عامل خارش در یک فرد هستند.
شرایط خاص ناحیه تناسلی در زنان، محیط مرطوب و بسته در محل تلاقی ۳ دستگاه تناسلی، ادراری و گوارشی از یک طرف و گیرنده‌های فراوان حسی عصبی از طرف دیگر، این ناحیه را مستعد خارش و سوزش می‌کند. بنابراین در درمان خارش ناحیه تناسلی، چند عامل هرگز نباید فراموش شود.


عوامل تشدیدکننده خارش در ناحیه تناسلی چه مواردی هستند؟
شست‌وشوی بیش از اندازه با لیف و صابون، پوشیدن لباس تنگ، خشک کردن با سشوار، استفاده از کرم‌های مختلف، نوار بهداشتی، استفاده از کاندوم و ژل‌های روان‌کننده از علل تشدید این خارش‌اند.


چرا این موارد باعث خارش می‌شوند؟ مگر محل تمیزتر نمی‌شود؟
برخی از بیماران به وجود آمدن خارش یا سوزش یا هر علامت دیگر در ناحیه تناسلی را به عدم رعایت بهداشت ربط می‌دهند و با شست‌وشوی زیاد با صابون و لیف سعی در برطرف کردن آن می‌کنند. این کار کاملا اشتباه بوده و منجر به تشدید خارش می‌شود. شست‌وشو بعد از هر بار ادرار و مدفوع با آب خالی و سپس خشک کردن به آرامی با دستمال کاغذی برای بهداشت ناحیه تناسلی کافی است.


پوشیدن لباس تنگ چطور؟
پوشیدن لباس‌های تنگ، چسبان به‌ویژه از جنس پلاستیک منجر به تشدید رطوبت می‌شود و ناحیه را برای رشد قارچ مستعد می‌کند بنابراین توصیه می‌شود از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز شود. برخی از بیماران با تصور اینکه رطوبت منجر به رشد قارچ در ناحیه تناسلی می‌شود، با سشوار اقدام به خشک کردن ناحیه تناسلی می‌کنند. این کار نیز غلط است.


استفاده از کرم‌های مختلف مثل کرم‌های ضدخارش و ضدقارچ می‌تواند باعث تشدید خارش شود؟
استفاده از کرم‌های ضدخارش و ضدقارچ که معمولا بیماران بدون نسخه از داروخانه تهیه می‌کنند، خود یکی از عوامل اصلی خارش است.


و اما درمان؟
توصیه می‌شود حتما برای درمان خارش ناحیه تناسلی به پزشک متخصص مراجعه و تمام کرم‌های موضعی را که از قبل استفاده می‌کردید، قطع کنید. حداکثر می‌توان از وازلین خالص (بدون عطر و مواد نگهدارنده) برای تسکین خارش در ناحیه تناسلی استفاده کرد.
اگر دچار خارش مزمن و طولانی در ناحیه تناسلی هستید (در زنان) استفاده از تامپون به جای نوار بهداشتی ارجح است. البته این کار حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. زیرا تامپون نیز عوارض خاص خود را دارد.


استفاده از کاندوم و ژل‌های روان‌کننده یا لوبریکانت در زنان هم در تشدید این خارش‌ها نقش دارد؟
اگر دچار خارش مزمن و طولانی‌مدت ناحیه تناسلی هستید بهتر است از کاندوم استفاده نکنید. همچنین ژل‌هایی که به عنوان ژل‌های روان‌کننده به فروش می‌رسند از عوامل مهم ایجاد حساسیت، آلرژی و خارش در ناحیه تناسلی هستند. استفاده از این ژل‌ها حتی برای کسانی که مشکل خارش هم ندارند، توصیه نمی‌شود.


باید نگران بیماری‌های منتقله از راه جنسی در این موارد بود؟
نه. توجه داشته باشید هرگونه خارش یا سوزش یا هر علامت دیگر در ناحیه تناسلی نشانه بیماری منتقله از راه تماس جنسی نیست و نباید فکر خود را مشغول این موضوع کنید. استرس ابتلا به یک بیماری آمیزشی خود منجر به تشدید خارش در ناحیه تناسلی می‌شود.


شرایط روحی هم در این امر موثر است؟
بله، مسایل روحی در خارش مزمن و طولانی‌مدت ناحیه تناسلی نقش مهمی دارند. اگر مبتلا به افسردگی هستید بدانید بدون درمان افسردگی خارش ناحیه تناسلی شما بهبود نخواهد یافت.


درمان خوراکی بهتر است یا پماد؟
در درمان خارش و سوزش ناحیه تناسلی به طور کلی داروهای خوراکی ارجح‌اند. از پزشک خود بخواهید تا آنجا که ممکن است داروی خوراکی برای شما تجویز کند. در صورت نیاز به داروی مالیدنی، پایه پماد نسبت به پایه کرم ارجح است.
به دنبال برخی درمان‌های خارش ناحیه تناسلی امکان اضافه شدن مشکلات جدید مثلا اضافه شدن عفونت قارچی یا حساسیت به داروهای تجویزی وجود دارد. معمولا پزشکان برای پیشگیری از عفونت قارچی ثانویه پیشاپیش درمان پیشگیرانه تجویز می‌کنند.


آیا راه‌حل فوری برای تسکین خارش و سوزش حاد وجود دارد؟
کمپرس آب سرد شده در یخچال (آب شیر را دریخچال سرد کنید و نه در فریزر) خارش را کم می‌کند.۱۰ تا ۱۵ دقیقه کمپرس آب سرد حداکثر ۲ بار در روز بسیار مفید است. سپس ناحیه را به آرامی خشک و از وازلین خالص استفاده کنید (بدون عطر و مواد نگهدارنده).
اگر خارش و سوزش به قدری شدید است که مانع ادرار کردن یا مقاربت می‌شود، می‌توانید به طور موقت از پماد لیدوکائین استفاده کنید (نه ژل لیدوکائین و نه کرم لیدوکائین)

منبع : روزنامه سلامت

آفتاب


ویدیو مرتبط :
درمان خانگی خارش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علل و راه حل موخوره



 

 

علل و راه حل موخوره

 

موهای آسیب‌دیده ای که دچار موخوره شده‌اند و به دنبال آسیب شدیدترشان، ریزش مو ایجاد می‌‌شود ، وجه مشترکی دارند. اگر زیر میکروسکوپ به یکی از این موها نگاه کنید، می‌بینید که جدار آن خلل و فرج زیادی دارد و در سلول‌های سطحی که باید حالتی شبیه آجرهای روی شیروانی داشته باشند، نامنظمی شدید به‌وجود آمده است و در برخی از قسمت‌ها دچار شکستگی شده‌اند.

 

علت این آسیب‌دیدگی موها، این است که بیشتر ما موهای خود را با همان شكل و حالتی كه هستند، نمی‌پذیریم و سعی می‌كنیم شکل و حالتشان را تغییر دهیم. فر‌زدن موهای صاف یا صاف‌کردن موهای فر از اقدام‌هایی است که باعث شکستن پیوندهای گوگردی موها می‌شود و در نتیجه موها قدرت خود را از دست می‌دهند و به راحتی می‌شکنند. بازگشت قدرت موها ممكن نیست و آسیب وارد‌شده به ساقه مو دایمی خواهد بود. وقتی مویی آسیب‌ دید و جدار آن شکست، دیگر نمی‌توان آن را ترمیم کرد. در برخورد با موهای آسیب‌دیده نباید اجازه دهیم آسیب‌دیدگی بیشتر شود و باید آنها را به بهترین نحونگه داریم كه دچار ریزش نشوند تا موهای جدید جایگزینشان شوند.

 

توصیه‌ می‌كنم این خانم از انجام اقدام‌هایی که باعث صدمه به موها می‌شود، بپرهیزند؛ از شامپوهای ملایم برای شستشوی موها استفاده کنند؛ دفعات شستشو را تا حد امکان کاهش دهند و پس از شامپو‌زدن، از مواد نرم‌کننده مو و لوسیون‌ها و روغن‌های چرب‌کننده مو استفاده كنند. بهترین مواد نرم‌کننده، حاوی پروتئین‌های تجزیه‌شده (یعنی اسید‌های آمینه) هستند. برای خشک‌کردن این‌ مو‌ها نباید از سشوار استفاده کرد مگر اینکه این کار با درجه کم و فاصله زیاد انجام شود. موی آسیب‌دیده را نباید ماساژ داد یا زیاد برس کشید. نباید آنها را با شانه‌های پلاستیکی که دارای جدار برنده هستند یا برس‌های فلزی نوک تیز که باعث خراش موها می‌شوند، شانه زد. بستن موها یا بافتن آنها در حالی که محکم کشیده شده‌اند، بسیار زیانبار است.

 

برای موخوره یا چند شاخه‌شدن انتهای موها که بسیار هم شایع است و بیشتر در مو‌های بلند ایجاد می‌شود، درمان جدی‌ای وجود ندارد. موخوره در واقع نوعی شکستگی ساقه مو است که در اثر دستکاری زیاد موها ایجاد می‌شود. از علل مهم موخوره برس یا شانه کشیدن شدید و محکم موهایی است که در هم فرو رفته‌اند. وقتی موخوره ایجاد می‌شود، امكان ترمیم آن وجود ندارد. در واقع نوک موها را که چند رشته‌شده است، نمی‌توان مجددا به هم چسباند. برخی از حالت‌دهنده‌های حاوی پروتئین‌های هیدرولیزه ممکن است موی دچار موخوره را به‌طور موقت تا حدودی ترمیم کنند اما پس از گذشت چند ساعت یا بعد از شستن موها، دوباره اثر آنها برطرف می‌شود. تنها راه درمان موخوره آن است که موها را از بالای قسمتی که دچار موخوره‌ شده است، کوتاه کنیم. این کار باعث می‌شود شکاف ایجاد‌شده در نوک مو به سمت ریشه مو حرکت نکند و وضعیت بدتر شود. از آنجا كه بلند بودن موها هم در ایجاد موخوره نقش دارد، افرادی که زیاد دچار موخوره می‌شوند، بهتر است موهای خود را مرتب کوتاه کنند.

 

در آخر توصیه می‌كنم به هیچ‌وجه موهایتان را تحت کشش قرار ندهید، مثلا آنها را محکم نبندید (مثل مدل دم‌اسبی) یا محكم نبافید زیرا این کار علاوه بر آسیب‌رساندن به ساقه مو، می‌تواند باعث ریزش مو از ریشه آن شود که در صورت تکرار به طاسی دایمی آن ناحیه منجر می‌‌شود. یکی دیگر از مهم‌ترین علل فرسودگی موها تماس طولانی‌مدت با نور خورشید است. تابش اشعه خورشید باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد در ساقه مو می‌شود که شبکه پروتئینی را تغییر می‌دهند و باعث خراب‌تر‌شدن موها می‌شوند. سعی کنید وقتی در معرض آفتاب‌ هستید موها را خوب بپوشانید و از شنا در آب‌های استخر که آب آن حاوی کلر زیادی است و می‌تواند به موها آسیب برساند و آنها را خشک و زبر كند، بپرهیزید.

منبع:صدف نیوز