سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تقویت حافظه: چگونه می توانم حافظه ام را تقویت کنم؟



تقویت حافظه,اضطراب و افسردگی

 

توجه کنید. توجه، کلید یادگیری است بنابراین هرچقدر که بیشتر تمرکز و توجه تان را بر موضوعی معطوف کنید، آن را با جزئیات بیشتری به خاطر می سپارید و نیز بهتر به یاد خواهید آورد.

طبقه بندی کنید. هر از چندی به خاطراتتان رجوع کرده و سعی کنید آنها را در قالب های مشخصی دسته بندی کنید. مثلاً خاطرات دوران کودکی- خاطرات دوران سربازی- خاطرات همسر- خاطرات تلخ یا شیرین یا ... خلاصه دسته بندی کردن خاطرات به شما کمک می کند تا جزئیات را بهتر به یاد بسپارید و در مواقع لزوم آنها را راحت تر به یاد آورید.

ارتباط دهید. زمانی که می خواهید چیز تازه ای را یاد بگیرید و به خاطر بسپارید، سعی کنید آن را به نوعی با خاطرات یا معلومات قبلی خود پیوند دهید. می توانید برای اینکه در آینده بهتر آن را به یاد آورید، آن مطلب تازه را با نام یک فرد آشنا، یک آواز قدیمی یا هر چیز معنی دار دیگری ارتباط دهید. برخی از افراد از شکل ها و تصاویر ذهنی برای به خاطر سپردن مطالب تازه استفاده می کنند. مثلاً کارمند راه آهن را با قطار تداعی می کنند یا در برابر شماره تلفن دوست ورزشکار خود یک توپ می کشند.

یادداشت بردارید. از نوشتن یادداشت خجالت نکشید. فهرستی از کارهای روزانه تان تهیه کنید. قرارهای ملاقاتتان را با پزشک یا وکیل خود و رویدادهای مهم مانند روز تولد فرزندتان را بر روی تقویم علامت گذاری کنید. شماره تلفن ها و آدرس ها را روی کاغذ بنویسید. مطمئن باشید فایده نوشتن، بسیار بیشتر از اعتماد بیش از حد بر حافظه و بد قولی های احتمالی است.

به جنگ اضطراب و افسردگی بروید. فشار روحی به هر میزانی هم که باشد، بر عملکرد ذهنی شما تاثیر منفی می گذارد. سعی کنید از نگرانی های بی مورد بکاهید و در صورتی که به اضطراب یا افسردگی دچار هستید، به پزشک مراجعه کرده و درمان های مناسب را پیگیری کنید زیرا استرس و غم، سبب ترشح هورمون هایی در خون می شوند که بر عملکرد حافظه و ذهن تاثیر منفی می گذارند.

بخندید. خندیدن علاوه بر تقویت روحیه و القای شادی و نشاط، سبب بهبود عملکرد مغز می شود. حتماً به تجربه دریافته اید که در هنگامی که شاد هستید، یادگیری بسیار ساده تر از زمانی است که غمگین یا مضطرب هستید. پس بخندید و دیگران را هم بخندانید.

ورزش کنید. ضرب المثل قدیمی «عقل سالم در بدن سالم است» در دوران سالمندی اهمیت و جایگاه ویژه ای پیدا می کند. ورزش سبب می شود اکسیژن بیشتری جذب شود، سوخت و ساز بدن افزایش یابد و جریان خون به اندام ها منظم تر و بیشتر شود. ورزش سبب کاهش میزان رسوب چربی در رگ ها می شود بنابراین خطر لخته شدن خون را در اندام ها به خصوص در مغز می کاهد و در نتیجه کمک می کند که سلول های مغز عمر طولانی تری بیابند.

آب بنوشید. با افزایش سن احساس تشنگی تا حدی کاهش می یابد ولی این به آن معنا نیست که نیاز بدن به آب کم شده است بلکه بالعکس، بدن به آب بیشتری نیاز دارد تا سلامت اندام های خود را حفظ کند. مراقب باشید که تنها بر احساس عطش خود تکیه نکنید بلکه در تمام مدت روز به طور مرتب آب بنوشید و حتی در طول شب نیز به خصوص اگر خواب مقطعی دارید، نوشیدن آب را فراموش نکنید. آب کافی سبب می شود که جریان خون به مغز حجم مناسبی داشته باشد و در نتیجه سلول های مغز، قابلیت های خود را به مدت بیشتری حفظ کنند.

منبع:سالمندی

  


ویدیو مرتبط :
مقدمه تقویت حافظه (سری فیلم های تقویت حافظه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حافظه کودکان را تقویت کنیم



 

حافظه کودکان را تقویت کنیم

 

یادداشت برداری از فعالیت های روزانه را به فرزندتان بیاموزید. به فرزندتان آموزش دهید آنچه به نظرش ‌مهم می‌رسد را در دفتر یادداشت مخصوصی بنویسد ‌. آنچه که بسیاری از ما بدان نمی اندیشیم این است که حافظه نیز مانند ماهیچه و عضلات نیازمند ورزش و ‌تحرک است.

 

همانطور که شما برای ورزش و سلامت جسم خود به کلاس های مختلف می روید برای بهبود ‌وضعیت حافظه نیز ملزم به انجام تمرینات خاصی هستید در غیراین صورت حافظه تان به تدریج رو به تحلیل ‌می رود. در ذیل به برخی از راهکارهای بهبود حافظه اشاره می‌کنیم :

 

 

‌ یادداشت برداری از فعالیت های روزانه را به فرزندتان بیاموزید. به فرزندتان آموزش دهید آنچه به ‌نظرش مهم می‌رسد را در دفتر یادداشت مخصوصی بنویسد. نوشتن، جزئیات ذهن را به سمت نکات مهم جذب ‌و آن ها را به خاطر می‌سپارد . عمل نوشتن چندین برابر گوش دادن می‌تواند در فعال سازی ذهن نقش داشته ‌باشد (فرزند شما می توانند آنچه که نوشته است را با صدای بلند بخواند. این روش، علاوه بر ذهن، حس ‌شنوایی را نیز تحریک میکند.) به فرزندتان بیاموزید متن و یا نوشته هایش را آرام آرام بخواند، زیرا در این ‌صورت ذهن فرصت جذب و دریافت اطلاعات راخواهد داشت.

 

 

درخلال بهبود حافظه به‌وسیله خواندن متون مختلف درک مطلب نیز بالا می‌رود.

 

 

به فرزندتان یادآوری کنید آنچه می آموزد را یادداشت و نکته برداری کند.

 

 

ساعت مطالعه او را افزایش دهید؛ ‌

 

 

برای فرزندتان چرخه یادگیری و به حافظه سپردن را توضیح دهید؛ به اوبگویید ۵ دقیقه بعد از خواندن مطلبی که باید به حافظه سپرده شود،آن را طی ۱ یا ۲ دقیقه مرور کند و یک ساعت بعد دوباره نکته های اصلی را در چند دقیقه دوره نماید.

 

ـ ۳‌ ساعت بعد مرور سوم انجام شود.‌

 

ـ ‌۶ ساعت بعد دوباره تکرار شود.

 

ـ شب هنگام قبل از رفتن به خواب نیز دوره کند.

 

ـ اکنون برای مطمئن شدن از به حافظه سپرده شدن،۳ روز پیوسته مطلب را در چند دقیقه تکرار نماید. ‌با طی این مسیر مطلب مورد نظر علاوه بر حافظه کوتاه مدت، در حافظه بلند مدت نیز ثبت خواهد شد و به ‌احتمال زیاد به فراموشی سپرده نمی‌شود. این روند یک روش اعجاب انگیز برای بهبود حافظه است.‌آنچه که باید موردتوجه قرار گیرد آن است که تأثیر روش‌های بهبودحافظه در افراد متفاوت است و این ‌موضوع نباید باعث نگرانی شما شود وبه جای آن سعی کنید در پی یافتن راه های متفاوت و تأثیرگذار بهبود ‌حافظه بر روی فرزندتان باشید.

 

 

حفظ کردن شعر یا متن‌های ادبی کمک زیادی به بهبود حافظه می‌کند.

 

 

خواندن کتاب های داستانی و پلیسی که ذهن را درگیر حل معما کند.‌

 

 

‌ اگر فرزندتان راست دست است از او بخواهید به عنوان تفریح و سرگرمی برخی کارهایش را با دست ‌چپ انجام دهد و یا بالعکس (مثلاً با دست چپ مسواک بزند، موهایش را شانه کند و ...)‌

 

 

یادگیری زبان یا فعالیت های هنری جدید را به او پیشنهاد دهید.

 

 

به او بگویید لطیفه ها و یا داستان های خنده دار را به حافظه اش بسپارد(به طور طبیعی انسان‌ها مطالب ‌جالب و خنده دار را بسیار راحت تر به ذهن می سپارد)

 

 

از طریق سرنیام مطالب را به حافظه اش بسپارد.( سرنیام تکنیکی است که با گذاشتن اول اسامی در کنار ‌هم به یک کلمه بامعنی و یا حتی بی معنی می رسیم که کار حفظ کردن را ساده می کند. مثلا برای حفظ این ۵ ‌شهر " بابل، شیراز، تبریز، بوشهر، آمل " می توانید با کنار هم گذاشتن اول این اسامی، آنها را راحت تر به خاطر بسپارید.مانند: شبتاب.) روزنامه آفتاب یزد