سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تغييرات بدن مادر پس اززايمان



 

 

تغييرات بدن مادر پس اززايمان

 

 

شش هفته اول بعد از زايمان ، دوران نقاهت پس اززايمان (نفاس) ناميده مي شود.دراين مدت نيز لازم است مادر درچند نوبت توسط کارکنان بهداشتي مراقبت شود.پدرومادر نيز بايد به تغييرات طبيعي وخطراتي که سلامت مادرونوزاد راتهديد مي کند آگاه بوده ودرصورت بروز علائم خطردر اسرع وقت به مراکز درماني مراجعه نمايند .

 


تغييرات بدن مادر پس اززايمان


دو تغيير عمده بدن مادردردوران بعداز زايمان مربوط به رحم وپستان است.


رحم:پس اززايمان رحم کم کم به حالت اوليه خودبرگشته واندازه آن به سرعت کوچکتر مي شود. پوشش ضخيميکه ديواره رحم براي لانه گزيني جنين تشکيل شده بود ابتدا به شکل ترشحات خوني وسپس ترشح قهوه اي رنگ وپس ازحدود10 روز به صورت ترشحات زرد يا سفيدرنگ ازمهبل خارج مي شود.

 

البته ممکن است در برخي خانم ها خونريزي در حد لکه بيني ،حتي تا حدود 40 روز پس اززايمان نيز ادامه يابد .در اين مورد براي اطمينان بيشتر مي توان با پزشک يا ماما مشورت کرد.دراکثر مادراني که کودک خود را شير مي دهند به مدت 5 تا6 ماه بعداز زايمان وگاهي تازماني که تغذيه کودک با شيرمادر ادامه دارد، قاعدگي اتفاق نمي افتد .ولي درزناني که کودک خودرااز پستان شيرنمي دهند ،معمولا قاعدگي حدود 4تا8 هفته بعد اززايمان اتفاق مي افتد .گاه اولين قاعدگي غيرعادي وتوام با خونريزي زيادوخروج لخته است ونبايد موجب نگراني شود ،ولي در صورت ادامه اين وضعيت بايد به پزشک مراجعه شود .

 

پستان ها: در روزهاي اول بعد از زايمان آغوز که حاوي پروتئين بيشترومواد ايمن سازي مشابه واکسن است در پستانها توليد وترشح آن تا10 روز ادامه يافته وسپس به شير تبديل مي شود.مقدار شير در افراد مختلف ، متفاوت بوده وبستگي به دفعات شيردهي ، رژيم غذائي وحالات روحي مادر دارد.

 

اندوه پس از زايمان: برخي از مادران درروزهاي اول پس از زايمان احساس اندوه وغم بي دليل مي کنند که معمولا زودگذر است ودرافراد مختلف،شدت آن متفاوت مي باشد .چنانچه اين حالت طولاني ومداوم شود ، مشورت با پزشک لازم است.

منبع:parsiteb.com

 

 

 


ویدیو مرتبط :
اهنگ مادر پوریا پوتک - عشق مادر گوش بدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رهیافتی جدید برای انتقال میکروب‌های بدن مادر به نوزادان در عمل سزارین



اخبار,اخبار فرهنگی,نوزاد

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیگو با هدف ارتقای سلامت طولانی‌مدت کودکان توانسته‌اند روشی را برای انتقال میکروبیوم بدن مادر به نوازدان متولد شده به روش سزارین شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا، مادران در کنار کارهایی مانند تغذیه و مراقبت از کودکان خود همچنین بدن نوزادان خود را با نخستین میکروب‌ها آشنا می‌کنند که شامل کلونی‌های باکتریایی لازم برای هضم غذا و سایر عملکردهای بدن هستند.

در جریان زایمان طبیعی، میکروب‌ها از واژن در پوست، دهان و شکم کودک وارد می‌شوند اما این اتفاق در زمان زایمان سزارین انجام نمی‌شود. کودکانی که به این شیوه متولد می‌شوند بیشتر در معرض ابتلا به آسم، چاقی و دیابت قرار دارند و و محققان بر این تصورند که فقدان میکروبیوم ارثی باعث این بیماری‌هاست.

اکنون محققان در تحقیقی که در مجله Nature Medicine منتشر شده، توانسته‌اند روشی برای انتقال این میکروب‌ها به بدن نوزادان پیدا کنند.

آن‌ها 18 مادر و فرزندانشان را در پورتوریکو مورد بررسی قرار دادند که هفت کودک در این میان بصورت طبیعی و 11 مورد بصورت سزارین به دنیا آمده بودند. ‌

 

چهار مورد از نوزادان حاصل از عمل سزارین بلافاصله پس از تولد بطور دستی دارای میکروبیوم بدن مادر شدند، به این شکل که گاز استریلی که یک ساعت پیش از تولد در واژن مادر قرار داده شده بود،‌ به بدن کودک مالیده شد. سایر نوزادان سزارینی تحت این فرآیند قرار نگرفتند.

پس از 30 روز دانشمندان این کودکان را مجددا مورد ارزیابی قرار داده و در کل تعداد 1500 نمونه را از بخش‌های مختلف بدنشان برای تعیین این که کدام باکتری،‌ میکروبیوم‌ها آن‌ها را ساخته، جمع‌آوری کردند.

 

آن‌ها دریافتند کودکانی که تحت فرآیند دریافت دستی میکروبیوم مادر قرار گرفته بودند، بیشتر از سایر نوزادان سزارینی به کودکان حاصل از زایمان طبیعی شباهت داشتند.

اگرچه میکروب‌های بین کودکان تحت درمان و کودکان در زایمان طبیعی کاملا مشابه نبود اما از شباهتهای مهمی برخوردار بودند. برای مثال هر دو گروه از مقادیر باکتری لاکتوباسیل بیشتری برخوردار بودند که به بدن در مقابله با برخی از عفونت‌ها کمک می‌کند.

 

جالب اینجاست که کودکان حاصل عمل سزارین درمان نشده نیز از جمعیت میکروبی مشابهی با میکروبیوم پوستی بزرگسالان برخوردار بودند که احتمالا به دلیل ذرات کوچک پوستی بوده که در اتاق زایمان روی بدن آن‌ها نشسته بود.

اخبار علمی - ایسنا