سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تغذیه بچه ها در تعطیلات تابستان



 

تغذیه بچه ها در تعطیلات تابستان

 

 

گرچه این روزها، ایام تابستان و تعطیلی مدارس است، اما کودکان نباید عادات غذا خوردن سالم را تعطیل کنند.در این روزها، کودکان پس از خسته ‌شدن از سایر کارها و بیکار شدن، ممکن است یکسره به سراغ یخچال بروند و فکر کنند که گرسنه هستند، اما در واقع تنها حوصله‌شان سر رفته است ...




همچنین ممکن است بیشتر از سایر روزها، بستنی، کیک، چیپس و ... مصرف کنند که مصرف زیاد این مواد غذایی منجر به اضافه وزن خواهد شد.


باید مراقب باشید در بیرون از منزل هله هوله نخورند.

 


برای جلوگیری از اضافه وزن کودک خود در طول تابستان به این نکات توجه کنید:

 


*اطمینان حاصل کنید که بچه‌ها به اندازه کافی می ‌خوابند.


پژوهش‌ها نشان داده است که دیر خوابیدن هنگام شب‌ و بیدار ماندن در رختخواب از عوامل خطرساز شناخته‌شده برای افزایش وزن هستند. هنگامی که کودکان تا دیروقت بیدار می‌ مانند، تلویزیون تماشا می ‌کنند و هله هوله می‌ خورند، در معرض چاقی قرار می ‌گیرند.


به علاوه خواب کوتاه شبانه تولید لپتین(هورمونی که احساس سیری را به وجود می ‌آورد) را مهار می‌ کند. مقدار کم لپتین به معنای آن است که کودکان احساس گرسنگی بیشتری می‌ کنند و به سرعت به طرف غذاهای پرکربوهیدرات و پرکالری روی می ‌آورند.

 


*صبحانه ی کاملی به کودک خود بدهید.


هنگامی که کودکان از خواب برمی‌ خیزند، آنها را تشویق کنید که صبحانه سالمی بخورند که می تواند شامل شیر، عسل، تخم مرغ ، نان سبوس دار ، پنیر و گردو، آب‌میوه و سبزیجات(مثل پنیر با خیار و گوجه فرنگی) باشد.

 


*خوردن غذاهای آماده را تعطیل کنید.


به جای رفتن به پیتزافروشی ها و ساندویچی ها و خوردن فست فودها ، با تهیه ی غذایی سالم در خانه مانند ساندویچ گوشت یا مرغ و سالاد، به پارک یا مکان های تفریحی بروید.

 


* به مقدار کافی غذاهای پروتئین دار مصرف کنید.


مسئله مهم مصرف کافی پروتئین در هر رژیم غذایی است، زیرا باعث آزادسازی انسولین(هورمونی که از لوزالمعده آزاد می شود و تنظیم کننده ی قند خون است) به صورتی آهسته‌تر می ‌شود و میزان قند خون و انرژی شما را در سراسر روز ثابت نگه می دارد. منابع غذایی پروتئین شامل گوشت ها، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات است.

 

 

* زیاد شیرینی و شکلات و کیک و ... نخورید.

 

والدین نباید بگذارند کودکان در طول تابستان، زیاد شیرینی بخورند، زیرا این مواد غذایی دارای انرژی بالایی هستند و در صورت مصرف بیش از حد، در بدن تبدیل به چربی شده و باعث افزایش وزن نابجا می شوند.

 


* کودک را به انجام ورزش و فعالیت بدنی تشویق کنید.


با این کار سوخت و ساز بدن بالا می رود و انرژی حاصل از مواد غذایی را می سوزاند، لذا از بروز چاقی جلوگیری می کند.

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
باربی در تعطیلات تابستان 1

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۸ نکته درباره چیدمان خانه در تعطیلات تابستان



 

۸ نکته درباره چیدمان  خانه  در تعطیلات  تابستان

 

 

با آغاز تعطیلات تابستانی، بچه‏ها ساعات بیشتری در خانه هستند و لازم است این موضوع در چیدمان خانه هم مورد توجه قرار بگیرد.

 

رعایت این نکات به شما کمک می‏کند تا محیط خانه را برای حضور بیشتر فرزندان تان آماده کنید:


۱) اگر شاغل هستید و در تعطیلات تابستان کودک تان ساعاتی را تنها در خانه می‏ماند، برای ایمنیبیشتر و پیشگیری از خطراتی مانند آتش‏سوزی و برق‏گرفتگی احتیاط‎های لازم را انجام دهید. وقتی خانه نیستید، شیر اصلی گاز را ببندید و غذای بچه‏ها را در یخچال بگذارید و از آنها بخواهید برای گرم کردن غذا از ماکروفر استفاده کنند.

 

 

۲) پریزهای برق را با درپوش پلاستیکی بپوشانید. سیم‏های برق را از نظر فرسودگی و پارگی بررسی کنید و سیم‏های بلند و اضافه را از سر راه بردارید.

 

 

۳) بچه ها عادت دارند در خانه بدوند و با اسباب‏بازی‏های سوارشدنی به سرعت و بدون توجه به اطراف حرکت کنند. مسیرها را باز بگذارید و مبل‏ها و وسایل را طوری بچینید که بتوانند راحت بازی کنند و احتمال برخورد به وسایل و یا افتادن آنها کمتر شود.

 

 

۴) در تعطیلات تابستان بچه‏ها بیشتر از اسباب‏بازی‏ استفاده می‏کنند. در اتاق آنها جای مشخصی مانند کمد یا یک سبد بزرگ برای اسباب بازی‏ها در نظر بگیرید.

 

 

۵) سقوط یکی از شایع‏ترین حوادث در کودکان زیر ۵ سال است. صندلی، میزهای عسلی و وسایلی که بچه‏ها بتوانند از آن بالا بروند را نزدیک پنجره قرار ندهید.

 

 

۶) برای درب بالکن و پنجره‏های بلند قفل ایمنی نصب کنید.

 

 

۷) شماره تلفن خودتان، یکی از اقوام نزدیک و آتش نشانی و اورژانس را روی یک مقوا بنویسید و کنار تلفن بچسبانید و استفاده از آنها را به فرزندتان بیاموزید.

 

 

۸) از آیفون تصویری و چشمی روی در آپارتمان استفاده کنید و به بچه‏ها تاکید کنید در را به روی افراد ناشناس باز نکنند.