سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تخریب قوای ادراکی در سالمندان



 

 

سالمندان,زوال عقلی

 

روانشناسی - راهنمائی برای افراد مبتلا به زوال عقلی و پرستارانشان:زوال عقلی بیماری می باشد که باعث می شود افراد حافظه خود و توانائی یادگیری و صحبت با دیگران را از دست بدهند. بمرور زمان، شخص مبتلا به زوال عقلی بصورت فزاینده ای دچار مشکلاتی در قوه تفکر، تصمیم گیری و انجام امور روزمره خود خواهد گردید. دانشمندان و پزشکان بصورت دائم در مورد این بیماری اطلاعات بدست می آورند.

 

فراگیرترین نوع زوال عقلی بر اثر از دست دادن سلول های مغزی ایجاد می شود. انواع دیگر زوال عقلی در نتیجه آسیب به عروق خونی مغز بوجود می آیند. ضربه مغزی، سکته مغزی یا تعدادی از سکته های مغزی کوچک در کنار هم، روی جریان خون در مغز تاثیر گذاشته و می توانند نهایتاً منجر به شروع بیماری زوال عقلی شوند.

 

مردم گاه گاه مسائلی را برای مدتی فراموش کرده و سپس آن را به خاطر می آورند و افزایش بمرور این حالت با افزایش سن طبیعی می باشد. این را نمی توان زوال عقلی دانست. افراد مبتلا به زوال عقلی نه تنها اطلاعات مهم را فراموش می کنند، بلکه دارای قابلیت محدود در یادگیری و به یاد آوردن مسائل جدید و همینطور قدرت تصمیم گیری درست می باشند.

 

چه کسی به زوال عقلی مبتلا می شود؟

 

احتمال ابتلا به زوال عقلی با افزایش سن بیشتر می شود. اگر چه زوال عقلی بیشتر در افرادی به سن ۶۵ سال یا بیشتر دیده می شود، ممکن است در سنین کمتر نیز شروع شود. زوال عقلی یک بیماری است و نتیجه طبیعی از افزایش سن نمی باشد.

 

حدوداً ٨٪ از جمعیت بالا ۶۵ سال در کانادا دارای نوعی زوال عقلی بوده و ٣۵ ٪ کانادائی های بالای ٨۵ سال دارای علائم زوال عقلی می باشند. تخمین زده می شود که احتمالاً در بریتیش کلمبیا بین ۵١٠٠٠ تا ۶۴٠٠٠ نفر در حال حاضر به نوعی زوال عقلی مبتلا بوده و ۴٩ نفر از هر ١٠٠٠ مرد بالای ۶۵ سال دارای زوال عقلی می باشند در حالیکه ٧٠ نفر از هر ١٠٠٠ زن بالای ۶۵ سال دارای نوعی از این بیماری هستند.

 

از آنجائیکه این بیماری اغلب بیشتر در افرادی با سابقه خانوادگی بوجود می آید، چنین بنظر می آید که زوال عقلی می تواند بیماری ارثی باشد. با وجود این داشتن پدر یا مادری مبتلا به زوال عقلی بدین معنی نیست که شما هم حتماً مبتلا خواهید شد. این بیماری واگیر دار نیست و نمی تواند در نتیجه لمس یا استفاده مشترک وسیله ای با فردی مبتلا به زوال عقلی، منتقل شود.

 

شناسائی زوال عقلی

 

در صورت مشاهده بعضی از علائم زوال عقلی در خود یا عزیزانتان، ملاقات دکتر خانوادگی مهمترین اقدام بعدی خواهد بود. دکتر شما در مورد نگرانی هایتان با شما صحبت نموده و از شما سوالاتی برای جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد حافظه، توانائی در منطق و هر گونه مشکلات احتمالی در قوه سخن گوئی یا انجام اعمال روزمره خواهد پرسید. این اطلاعات به دکتر شما در تشخیص بیماری و عامل ایجاد این علائم در شما یا عزیزانتان، کمک خواهد کرد. بعضی از عوامل ایجاد زوال عقلی را می توان بخوبی با درمان کنترل نمود. مانند:

 

• افسردگی

 

• تاثیرات سوء ناشی از تداخل داروهای مصرفی

 

• چرک

 

• بیماری های تیروئید یا قلب

 

• وابستگی به مشروبات الکلی

 

• تغذیه نامناسب: نداشتن غذا یا آشامیدنی کافی

 

شناسائی عوامل این عوارض در اسرع وقت بسیار مهم می باشد زیرا این امر به معنی اجرای صحیح مراقبت، درمان و پشتیبانی بوده و به شما زمان کافی برای برنامه ریزی برای آینده می دهد.

 

تفاوت زوال عقلی و بیماری آلزهایمر (آلزایمر) چیست؟

 

بیماری آلزهایمر نوعی زوال عقلی می باشد. از میان انواع مختلف بیماری های زوال عقلی، آلزهایمر رایج ترین و شناخته شده ترین آنهاست. در حدود ۶٠ ٪ تا ٧٠ ٪ از مبتلایان به زوال عقلی، بتنهایی آلزهایمر داشته u1740 یا دارای ترکیب آن با انواع دیگر زوال عقلی مانند زوال عقلی عروقی (سکته مغزی کوچک) می باشند. انواع دیگر زوال عقلی با شیوع کمتر که ممکن است به گوش شما خورده،Lewy Body Dementia باشند عبارتند از: زوال عقلی لوی بادی بیماری پارکینسون و بیماری،Pick’s Disease بیماری پیکس Creutzfeldt-Jakob Disease کروتزفلدت-جی کاب

 

آیا زوال عقلی قابل درمان است؟

 

در حال حاضر درمانی برای زوال عقلی موجود نمی باشد. با این وجود داروهایی موجودند که می توانند حال شما را بهتر کرده یا توسعه بیماری را در بعضی از افراد برای مدتی، اگرچه نه برای همیشه، کندتر کنند. انواع داروهای دیگر می توانند در کنترل کردن اضطراب، افسردگی و مشکلات رفتاری کمک کنند. انواع دیگر داروهای جدید در حال ایجاد هستند. قبل از گرفتن هر گونه تصمیم در مورد نوع درمان، مشورت با دکترتان در مورد انتظاراتتان از درمان و خطرات و منافع احتمالی انواع درمان های مختلف، بسیار مهم می باشد.

 

پرستاران شخصی می توانند علائم و وضعیت عمومی و سلامتی را زیر نظر داشته و باید در تصمیم گیری برای برنامه ریزی نوع درمان شرکت داده شوند.

 

جلوگیری از زوال عقلی

 

در حال حاضر هیچ مدرک علمی دال بر وجود راه جلوگیری از زوال عقلی وجود ندارد. با این وجود راه های بسیاری هستند که شما می توانید انجام دهید تا حافظه خود را قوی نگاه داشته و توانائی انجام اعمال روزمره را تقویت کرده و مستقل بمانید.

 

١. بیماری های مرتبط را به نحو صحیح کنترل کردن: اگر فشار خون بالا داشته، بیماری قند یا عوامل خطرآفرین دیگری برای بیماری های عروقی دارید، مطمئناً به تجویزات پزشکی عمل کنید.

 

٢. از مصرف مشروبات الکلی یا مواد مخدر خود داری نمائید.

 

٣. ذهن خود را مشغول نگاه دارید: جدول کلمات حل کنید، روزنامه بخوانید، موسیقی بنوازید.

 

۴. فعالیت بدنی داشته باشید: راه پیمائی کنید، به کلاس رقص بروید، در سالن ورزشی عضو شوید، شنا و دوچرخه سواری کنید.

 

۵. رژیم غذائی صحیح داشته باشید: غذای سالم، مغذی با ویتامین کافی میل کنید.

 

زندگی با زوال عقلی

 

شخص مبتلا به زوال عقلی می تواند تا مدت زیادی بعد از ایجاد علائم اولیه بیماری، زندگی کند. بیشتر افراد دارای زوال عقلی بعد از تشخیص بیماری به زندگی در خانه خود با کمک افراد خانواده، دوستان و پرستاران ادامه می دهند.

 

فعال ماندن و ادامه ارتباط با خانواده، دوستان و علاقه مندی های خود برای سلامت u1608 و رفاه شخص مبتلا اهمیت دارند. با پیشرفت بیماری، پرستاری در خانه می تواند بیش از اندازه مشکل شود و شخص مبتلا احتمالاً نیازمند انتقال به یک مرکز مراقبتی بلند مدت خواهد بود. این تصمیم باید بصورت مشترک توسط پرستاران شخصی و دکتر خانواده گرفته شود.

 

برنامه ریزی

 

شما احتمالاً سوالاتی در مورد اینکه برای شما چه اتفاقی در شرف وقوع بوده دارید و ممکن است که نگران آینده باشید. این سوالات شامل موارد زیر هستند:

 

١. آیا خانواده من موقعیت مرا درک خواهند کرد؟

 

٢. آیا باید از رانندگی خود داری نمایم؟

 

٣. آیا دارای وصیت نامه می باشم؟

 

۴. آیا وضعیت مالی من مرتب می باشد؟

 

با دکتر خانواده خود صحبت کنید. یادگیری در مورد زوال عقلی به افراد خانواده و پرستاران شخصی در هماهنگی با تغییرات ناشی از آن کمک خواهد کرد. برای ارزیابی راه های موجود و پرسیدن سوالاتی که خود دارید، با دکترتان قراری بگذارید.

 

بسیاری از افراد برای آینده برنامه های مالی بوجود خواهند آورد. برای مثال، دادن وکالت، ولی مهم است که اینک برای نیازهای پزشکی خود در آینده برنامه ریزی کنید.

 

شما می توانید کسی را برای گرفتن تصمیمات پزشکی به جای خود با نوشتن توافق نامه ای انتخاب کنید. شخص منتخب شما قانوناً می تواند به نیابت شما تصمیمات لازم پزشکب را اتخاذ نماید. مهم است که این تصمیمات را با دکتر خود در میان بگذارید تا وی بداند که چه تصمیماتی گرفته شده و شما شخصی را برای تصمیم گیری به جای خود انتخاب نموده اید.

 

برای خانواده های افرادی که اخیراً مبتلا به زوال عقلی گشته اند

 

١. تا آنجا که می توانید بیاموزید.

 

٢. بیاد داشته باشید این بیماری بر توانائی های شخص مبتلا تاثیر گذار است.

 

٣. نگذارید شخص مبتلا از جلوی چشم شما دور شود.

 

۴. بدنبال راه های درمان بگردید.

 

۵. بیاد داشته باشید که در حال تجربه کردن حالات روحی مختلف می باشید.

 

۶. برای آینده برنامه ریزی کنید.

 

٧. بیاد داشته باشید که پرستاری آسان نخواهد بود.

 

٨. از دیگران کمک بخواهید.

 

٩. شبکه کمک بوجود بیاورید.

 

١٠ . بدانید که جامعه آلزهایمر برای کمک به افرادی که به انواع مختلف زوال عقلی مبتلا هستند و پرستارنشان، آماده می باشد.

منبع:سلامت 



ویدیو مرتبط :
شبی با سالمندان، سرای سالمندان مهر سقز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد شدید لاریجانی از تخریب محسن رضایی



 

 

 

وی با تاكید بر اینكه تقویت تفكر دینی بر صراط اجتهادی و روش حوزوی باید استوار باشد، اظهار داشت: از تاریخ گذشته باید پند گرفت كه گروه‌هایی كه با برداشتهای سطحی از اسلام خود را سرگرم نمودند عموماً دچار اعوجاجات گوناگون شدند و به خود و جامعه لطف نمودند، حوزه‌های علمیه و روش اجتهادی، روش تخصصی دریافتهای درست از دین است و باید مبنای عمل قرار گیرد.

وی خاطرنشان كرد : امروز در صحنه بین‌المللی،عنصر قدرتمند نیروهای مسلح صرف سلاح یا تسلط اطلاعاتی نیست بلكه قدرت ایمانی و درك دینی و احساس مسئولیت امر مسلط نیروهای مسلح است. اگر در تجربه عراق شاهد ناكارآمدی نیروهای مسلح آمریكا بوده‌ایم عِده و عُده آنها كاستی نداشت، نقص آنها در نیروی انسانی غیر معتقد بود كه شكل مزدور پیدا كرده بودند. داشتن تحلیل سیاسی اجتماعی دقیق عامل دیگر مؤثر در بنیه دفاعی و امنیتی كشور است.

لاریجانی با اشاره به اینكه حوادث پیرامونی ایران و تحولات بین‌المللی و مسائل داخلی باید مستمراً مورد رصد قرار گیرد تصریح كرد: امنیت، مقوله‌ای پیوسته است كه فرماندهان ارشد باید تحلیل واقع‌ بینانه‌ای از عناصر قدرت در نظام بین‌المللی و طراحی‌های آنها و تأثیرات آنها در مسائل داخلی داشته باشند.

وی بر تدوین اخلاق حرفه‌ای مخصوصاً برای نیروی پلیس تأكید نمود و گفت: بدلیل ارتباط وسیع پلیس با بدنه اجتماعی كشور داشتن مانیفیست مكتبی بر آموزه‌های اسلامی در این باب بسیار مؤثر است و مردم باید در برخورد با پلیس شاهد شالوده‌ای از اخلاق اسلامی و متانت و قاطعیت باشند.

لاریجانی سپس به تحلیل شرایط كشور پرداخت و تاكید كرد: در تحلیل شرایط امروز لازم است نگاهی گذرا بر سیر تحولات انقلاب اسلامی در گذشته داشته باشیم تا در حوادث چند ماه اخیر با درك درست تصمیم‌گیری نماییم.

رئیس مجلس شورای اسلامی نگاهی گذرا به تاریخ مشروطه تا ملی شدن صنعت نفت داشت كه سه جریان در صحنه حضور داشتند، جریان اصیل، همان حركتی بود كه با رهبری مرجعیت شیعه در عراق و ایران، ستون اصلی نهضت مشروطه را شكل داد و توده مردم با راهنمایی آنان به میدان مقابله با اسبتداد آمدند، جریان دیگر احزاب و گروه‌های غرب‌گرا بودند كه قالب‌های غربی را تقلیدی برای جامعه تجویز می‌كردند و عملاً با ابتكارات اسلامی جریان‌ اصیل مقابله می‌نمودند كه نمونه آن در مخالفت با نام‌گذاری مجلس شورای اسلامی در عهد مظفرالدین شاه بود كه با فشار آنان به مجلس شورای ملی تبدیل شد.جریانهای چپ و وابسته نیز حضور داشتند كه در مقاطعی حتی منافع شوروی را بر منافع ملی ترجیح می‌دادند نظیر حوادثی كه حزب توده در ورود نیروهای شوروی یا ملی شدن صنعت نفت ایجاد می‌كرد.

وی ادامه داد:یكی از عوامل مهمی كه باعث شكست نهضت مشروطه و تسلط مجدد استبداد وابسته شد، كنار نهادن و منزوی كردن ركن اصیل مشروطه بود بطوریكه مصدق با انحلال مجلس در عین اینكه می‌دانست مرحوم آیت‌الله كاشانی مخالفت نموده است، راه را برای كودتای آمریكایی باز كرد.

لاریجانی در سخنان خود به انقلاب اسلامی و رهبری امام پرداخت و گفت: امام با شناخت دقیق انقلاب اسلامی ایران را بر اركانی چند استوار نمود.ركن اسلامیت به معنای اینكه ماهیت انقلاب اسلامی و جوهره آنرا تشكیل می‌دهد و اسلام از قلمرو فردی، سپهر وسیع‌تر و حوزه‌های سیاسی اجتماعی را تحت هدایت آئین مقدس اسلام در آورد.ركن جمهوریت و دموكراسی نیز ركن دیگر انقلاب اسلامی قرار گرفت، البته به خلاف تصور شایع در این امر كه تصور می‌كنند جمهوریت و اسلامیت دو امری هستند كه مبانی متفاوتی دارند و در انقلاب اسلامی ممزوج شده‌اند تصور رهبری انقلاب بر این بود كه جمهوریت از تئوری عدالت اسلامی نشأت می‌گیرد و جدایی‌پذیر از اسلامیت نیست و مشاركت سیاسی آحاد جامعه است كه عامل فعلیت استعدادهای افراد می‌شود.

وی افزود: مردم‌سالاری دینی مبتنی بر تئوری عدالت است كه ركن فلسفه سیاسی اسلام است، این امر مشابه عدم امكان جدایی قرآن و عترت است كه گروه‌هایی كه سعی كردند بر یكی تأكید كنند عملاً بر آئین مقدس اسلام لطمه زدند نظیر وهابی‌ها كه ادعای اتكا به قرآن دارند و به جایی رسیدند كه همه جریانهای اصیل اسلامی را تكفیر كردند و امروز شنیده‌ام به ساحت مقدس حضرت آیت‌الله سیستانی نیز جسارت كردند و اتفاقاً غرب علاقمند است این تصویر مشوه وهابی از اسلام را به عنوان نماد اصلی معرفی كنند تا اسلام را مساوی تندروی و كم‌بینشی معرفی نمایند.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ركن دیگر انقلاب را در قرائت امام گفت:ایجاد وحدت بین آحاد جامعه و مسلمین است، در بینش امام مهم‌ترین امری كه منافع ملی ایران را تأمین می‌كند وحدت داخلی بین جریانها و مذاهب براساس اصول اصلی تفكر اسلامی است در صحنه جهان اسلام نیز به جای حركت تفرقه‌‌آمیز وهابیت، بینش امام وحدت صفوف فِرق مختلف اسلامی شیعه و سنی بوده است.

وی ادامه داد:ركن دیگر انقلاب مبارزه با ظلم و ستم و دفاع از مستضعفین است كه امر مترقی اسلام است و این كه الاسلام یعلوا و لا یعلی علیه این امر افتخارآمیز است. ایران دوره شاه كه در كنار اسرائیل قرار گرفته بود مبتنی بر این اصل یك باره در صف جریان پیشرو در مبارزه با رژیم صهیونیستی واقع گردید.

لاریجانی با تاكید براینكه مبارزه با رژیم صیهونیستی هم مبنای اسلامی دارد تصریح كرد:یعنی دفاع از مظلوم و مسلمان یك اصل اسلامی است و هم مستقیماً به منافع ملی ایرانیان مرتبط است به خلاف شعار انحرافی و برخی اظهارات ناپخته، اگر این رژیم كه نقش گردنكش منطقه پیدا كرده است مجال یابد، تمام منافع ایران را نابود می‌كند.

لاریجانی اضافه كرد:حال شما شاهد حركت مرموز دیگری هستید، در احداث دیوار حایل در غزه كه آن‌طور كه من اطلاع دارم در پایان دوره بوش این نتیجه توافق لیونی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و رایس وزیر خارجه آمریكا بود.

وی ركن عدالت خواهی انقلاب را در همه ابعاد موضوع دیگر دكترین انقلاب اسلامی معرفی نمود و متذكر شد: با این چارچوب نظری، حركت انقلاب اسلامی تفكری نوین در جهان بوجود آورد كه بسیار افتخارآمیز و مترقی بود و هست. این حركت مترقی از بدو حدوث با مقابله جدی استكباری مواجه گردید ایالات متحده ابتدا با ایجاد حركت‌های تجزیه طلب تلاش نمودند یكپارچگی ملی را در هم شكنند، پس از ناامیدی، به حركت‌های تروریستی روی آوردند، و بسیاری از بزرگان كشور نظیر شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید رجایی و شهدای محراب توسط این گروه ترور شدند. جریان مخرب بنی‌صدر نیز در این حركت غرب قرار داشت كه قصد اصلی این طراح‌ها این بود كه روحانیون و ولایت فقیه را كه عامل استواری انقلاب بود از ریل انقلاب خارج كنند و با ایجاد نوعی دیكتاتوری وابسته مجدداً زمان را به عقب برگردانند.

رئیس مجلس گفت:پس از ناامیدی از این اقدامات كه با تدبیر امام خمینی (ره) و ملت درهم شكسته شد، جنگ تحمیلی را آغاز كردند، همگی در حمایت صدام مجتمع شدند باز در جنگ، ولی فقیه بود كه قدرت بسیج مردم را داشت و عامل پیروزی بود و مشاهده كردید با وقتی بنی‌صدر فرماندهی كل قوا را داشت مستمراً شاهد شكست بودیم.با عزل بنی‌صدر و ارتباط مستقیم ولی فقیه با فرماندهی جنگ عملاً پیروزی‌های پی‌درپی را شاهد بودیم مثل فتح خرمشهر و.... البته همه نیروهای مسلح فعال بودند اما سپاه و بسیج نقش اساسی داشتند. فرماندهان متدین و انقلابی سپاه تحت هدایت ولی‌ فقیه و بدنه جان بركف بسیج افتخارات پیروزی را رقم زدند و همین‌جا لازم است به نكته‌ای اشاره كنم كه این روزها می‌بینم. و تأسف می‌خورم و آن تخریب شخصیت آقای محسن رضایی است. آقای محسن رضایی یك مجاهد به تمام معنا بود و هشت سال در جنگ یك‌سره تلاش نمود، و انصافاً از همه وجود در این راه مایه گذاشت.حال ممكن است با برخی نظرات سیاسی او مخالفت شود كه طبیعی است هر كس در صحنه سیاسی وارد می‌شود مورد نقد قرار می‌گیرد ولی چرا شخصیت مجاهد او را و زحمات او را زیر سؤال می‌برید، با بحث‌های غیر دقیق در دوره جنگ مخصوصاً مسائل پایان جنگ تمام زحمات این فرد فداكار را تخریب می‌كنید.

وی افزود:من مطمئن هستم اگر باز هم جنگی رخ دهد محسن رضایی همان سرباز گذشته است. اگر نقد نظریات سیاسی می‌كنید كه برای جامعه هم لازم است، با رعایت سوابق افراد و با دید منصفانه انجام دهید. امروز جامعه احتیاج به تقویت همگرایی دارد نه تخریب آنان و ایجاد اختلاف.

لاریجانی، در ادامه با اشاره‌ای به حوادث پس از جنگ گفت: استراتژی دشمن مستمراً سنگ‌اندازی در مسیر انقلاب اسلامی بود نظیر حركت‌های ماجراجویانه ایالات متحده در بحث هسته‌ای. كه شاهد بودید این پروژه‌های استراتژیك تماماً با اشراف و هدایت رهبری به سرانجام رسید وگرنه برخی دولت‌های وقت طاقت ایستادگی نداشتند.

وی ادامه داد:حال سؤال این است وقتی آمریكا این تجربیات ناموفق در مواجهه با انقلاب اسلامی را داشت در مرحله جدید چه باید می‌كرد؟رئیس جمهور جدید آمریكا با شعار تغییر و آشنایی با حقوق مسلمانان و احقاق این حقوق در حد سخنرانی به میدان آمد كه كاملاً موجه است به دلیل فضاحت دوران بوش، برای بازسای شخصیتی آمریكا نیازمند چنین استراتژی بودند هر چند عده‌ای فریب این سیاست‌های تبلیغی را خوردند ولی خیلی زود روشن شد استراتژی آنها در تسلط بر منطقه و مبارزه با انقلاب تغییر نكرده است كما اینكه در همین یك سال در تحریم‌های یك جانبه چیزی كم نگذاشتند طبعاً این دولت جدید آمریكا نمی‌توانست جنگ مستقیم راه بیندازد چون این تئوری شكست خورده بود، و ضمناً نمی‌توانند جنگ منطقه‌ای ایجاد كنند، حداقل نسبت به ایران امكان‌پذیر نیست چون ایران در این دوره سی ساله از قدرت دفاعی برجسته برخوردار شده است ممكن است ماجراجویی در منطقه كنند نظیر آنچه امروز در افغانستان می‌گذرد یا رفتار فرصت طلبانه آمریكا و انگلیس در بحران یمن كه خیلی شفاف در صحنه حاضر شدند. البته به نظر من از مدت‌ها پیش طراحی كرده بودند برای تسلط بر خلیج عدن بهانه‌‌ای، ساز نمایند.

لاریجانی با بیان اینكه علی ایحال نسبت به ایران چنین اقدامی نمی‌توانند بكنند و با طرح این سوال كه پس راهشان چیست؟تأكید كرد: استراتژی آمریكا و غرب این است كه با دامن زدن به اختلاف در داخل كشور، فرسایش در توان ملی ایجاد كنند. بهانه‌ای كه دستاویز قرار دادند انتخابات بود ولی همت آنان اختلاف‌افكنی و نشانه‌گیری دو ركن اصلی بود یكی روحانیت و معارف اهل بیت و دیگر ولایت فقیه. خیلی عجیب است آنها انتخابات را بهانه قرار دادند اما عمده حمله آنان به ولایت فقیه است. ولایت فقیه چه نقشی در بحث انتخابات دارد؟ ولایت فقیه شرایط را آماده انتخابات وسیع ۸۵ درصدی نمود اگر مشاجره‌ای دارید چه ربطی به ولی فقیه دارد این نشان می‌دهد مسئله انتخابات نیست بلكه با حوادث روز عاشورا و قبل از آن در قم كاملاً مكشوف شد كه آنها عامل تداوم اقتدار ایران را هدف گرفته‌اند و متأسفانه برخی هم با غفلت زمینه حركت‌های ضد دینی و ضد انقلابی را فراهم نمودند، اینجاست كه باید توجه جدی نمود.

لاریجانی تأكید كرد: هدف دشمن را باید دقیقاً شناخت كه آنها تخریب آرمانهای دینی و اصل ولایت فقیه را هدف‌گیری كردند تا هم فضای اختلاف را عمیق‌تر كنند و همه زمینه را برای عدم ثبات تدارك نمایند كه كشور نتواند اقدامات توسعه اقتصادی را شكل دهد، این جریان ضد دینی و ضد انقلابی محكوم به شكست است و همه باید مرزهای خود را نسبت به آن مشخص كنند.

وی اضافه كرد: از جانب دیگر باید توجه داشت بین مقولات سیاسی مخلوط‌سازی نشود به كوچكترین تفاوت رأی افراد را مخالف و منافق نكنند، تذكر رهبر معظم انقلاب در جذب حداكثری و دفع حداقلی و تذكر دیگر ایشان كه به مجرد هر اختلاف نظری شعار منافق ندهید، این سیاست متین را نشان می‌دهد كه به خلاف استراتژی دشمن باید در داخل همه تلاش كنند فضای وحدت‌بخش را ایجاد نمایند تا شرایط كار و تلاش و سرمایه‌گذاری و توسعه فراهم گردد.