سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تاثیر پاکدامنی در ازدواج



 

 

تاثیر پاکدامنی در ازدواج

 

یکی از ملاک هایی انتخاب همسر که هم در کتب دینی و هم در مباحث روان شناسی مورد تأکید قرار گرفته، ملاک پاکدامنی است. پاکدامنی به معنای دوری از آلودگی ها و روابط نامشروع جنسی، خویشتن داری و مقاومت در برابر وسوسه ها و محرک های غریزه جنسی و نیز نداشتن سابقه طولانی از رفتارها و دوستی های غیر اخلاقی است. اما پیش از هر چیز باید بدانیم پاکدامنی چه پیامدهایی دارد که این قدر نسبت به آن توصیه شده است.

 

از مهم ترین پیامدهای عفت و پاکدامنی می توان به این موارد اشاره کرد

 

انرژی روانی بیشتر

 

افرادی که پیش از ازدواج با جنس مخالف رابطه ای ندارند، ذهنشان را درگیر مسائل حاشیه ای نکرده و به جای صرف وقت و انرژی خود در مورد روابط نامشروع، انرژی خود را برای مسائل مهمی مانند کار، تحصیل یا رسیدگی به امور خانوادگی سرمایه گذاری کرده و بنابراین از همسالان خود پیشی می گیرند.

 

اعتقاد متقابل همسران

 

فردی که تا قبل از ازدواج عفت و پاکدامنی خود را حفظ کرده، نسبت به همسر خود نیز اعتماد بیشتری داشته و متقابلاً همسرش نیز به وی اعتماد دارد. این اعتماد متقابل از شروط اصلی یک زندگی زناشویی موفقیت آمیز به شمار می رود.

 

احساس رهایی و آزادی

 

شاید در نگاه اول افرادی که دوستی های غیراخلاقی دارند، افرادی آزاد و روشنفکر به نظر آیند، اما چطور می توان فردی را که در بند و اسارت غرایز است، آزادی دانست؟ این افراد می کوشند تا عمل نادرست خود را به وسیله ژست های روشنفکرانه توجیه کنند آزادی واقعی از آن کسی است که توانسته کنترل جسم خود را به دست گرفته و ورای غرایز عمل کند.

 

نداشتن نگرانی درباره ابتلا به بیماری

 

با توجه به روند رو به رشد بیماری های مقاربتی غیرقابل درمان از جمله ایدز و هپاتیت در جهان، حفاظت از خود در برابر آنها ضروری به نظر می رسد. مهم ترین شیوه حفاظت انجام ندادن رفتارهای پر خطر مانند روابط نامشروع و استفاده از مواد مخدر است.

 

افزایش اعتماد به نفس

 

فردی که می تواند در برابر وسوسه ها و محرک های جنسی مقاومت کند، دارای مهارتی است که بسیاری از افراد فاقد آن هستند یکی از مهم ترین عوامل موثر بر میزان اعتماد به نفس، باور فرد در کنترل موقعیت است. اگر فرد بداند که می تواند موقعیتی را کنترل کند، این موضوع موجب افزایش اعتماد به نفس وی می شود.


توانایی برخورداری از عشق واقعی

 

بیشتر روابطی که خیلی زود به صمیمیت جسمانی می انجامند، خیلی زود هم از هم می پاشند ممکن در آغاز آشنایی، میل جنسی با عشق اشتباه گرفته شده و نزدیکی جسمی زود هنگام مایع از ایجاد یک صمیمیت درست و بالغانه شود. اما در روابطی که در آنها شناخت و همه چیز مقدم است، دخالت ندادن احساسات و غرایز، به فرد اجازه می دهد تا انتخاب صحیحی داشته و فرد ایده آل خود را بیابد.

 

کاهش خطر طلاق

 

نتایج پژوهش ها نشان داده است که نرخ طلاق در خانواده هایی که زوجین بیش از ازدواج رابطه ای با جنس مخالف نداشته اند، 63 درصد کمتر از خانواده هایی است که زوجین پیش از ازدواج با جنس مخالف رابطه دوستی داشته اند.

 

آرامش خاطر

 

افرادی که به روابط نامشروع روی می آورند، چه قبل و چه بعد ازدواج آرامش خود را از دست می دهند از آنجایی که داشتن رابطه با جنس مخالف در دین و فرهنگ ما پسندیده نیست، فرد مجبور است که در این مورد به والدین و دوستان و آشنایان خود دروغ بگوید و زمان و انرژی زیادی را صرف ادامه این رابطه کند. از طرف دیگر، بعد از ازدواج نیز چنین فردی مدام از این می ترسد که مبادا همسرش از سابقه وی مطلع شود و چون خودش با راستی وارد زندگی نشده، نسبت به همسرش نیز اعتماد نداشته و در تردید و دلواپسی به سر می برد.

 

ممکن در آغاز آشنایی، میل جنسی باعشق اشتباه گرفته شده و نزدیکی جسمی زود هنگام مانع از ایجاد یک صمیمیت درست شود. اما در روابط شناخت محور دخالت ندادن احساسات و غرایز، به فرد اجازه می دهد تا انتخاب صحیحی داشته باشد.

منبع: تبیان


ویدیو مرتبط :
تاثیر اطرافیان در ازدواج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

5 تاثیر مثبت ازدواج



 

تاثیرات مثبت ازدواج

 

زندگی، تلاشی برای رویاندن بذر وجود و شکوفاندن غنچه فطرت در مزرعه حیات است. آرامش روح، در زندگی آمیخته به معنویت و خداجویی است. زندگی هشیاران، اندیشه درباره سرمایه و سود ماندگار و نتیجه اخروی است، سرمایه شان امید و ایمان و سودشان، آرامش روح و روان است. زندگی غافلان به دو بخش تقسیم می شود: نیمه اول به امید نیمه دوم، نیمه دوم به حسرت نیمه اول! آیا حیف نیست که زندگی بگذرد، بی آنکه به بلوغ انسانی برسیم؟

ازدواج، سازنده و رشد دهنده است و روح تعاون و احساس مسئولیت را بر می انگیزد وخداوند به اقدام کنندگان به ازدواج، وعده ی توسعه رزق می دهد. در این مقاله قصد داریم با آوردن مقدمه ای کوتاه، به تاثیرات مثبت ازدواج، که راهی جهت رسیدن به بلوغ انسانی است اشاره کنیم.

1) آرامش

ازدواج، مایه ی آرامش فکری و روحی جوان و احساس شخصیت و اعتماد به نفس می شود و او را از بی عاری و بیکاری و بی برنامگی و ناامیدی می رهاند و جلوی برخی گناهان را می گیرد و موجب صیانت روحی و اخلاقی جوان می شود. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نیز فرموده است:من تزوج فقد احرز نصف دینه فلیتق الله فی النصف الباقی.

هر کس ازدواج کند، نیمی از دین خود را نگه داشته است، پس در نیمه باقی مانده، از خداوند پروا کند و تقوا بورزد.

وقتی اصل ازدواج تا این حد مهم، کارساز، گناه سوز، مصلحت آفرین و مفسده زداست، کمک به آن نیز اهمیت می یابد و برای پدر و مادر، تلاش در این راه و فراهم کردن مقدمات و زمینه ی آن، یک تکلیف محسوب می شود و زدودن موانع و برطرف کردن دشواری‌های ازدواج، و ترویج آسان سازی ازدواج و آسان گیری در این زمینه به عنوان یک فرهنگ عمومی، وظیفه به شمار می آید.

کسی که از بیم فقر و تنگدستی ازدواج نکند، به خداوند بدگمان شده است، خدایی که فرماید: اگر فقیر باشند، خدا از فضل خویش آنان را بی نیاز و غنی می سازد.

2) تلاش معاش

ایجاد بستر مناسب و انگیزه ی قوی تر برای تامین معاش و در آمد، از آثار مثبت دیگر ازدواج است. گرچه نباید بی حساب و بدون سنجش دست به ازدواج زد و لازم است که شرایط اقتصادی و توانایی‌های مالی هم لحاظ شود، ولی وعده ی خداوند را نیز نباید فراموش کرد که قول داده است تنگدستی را به غنا تبدیل کند و جایی برای بیم از فقر باقی نگذارد. پس ایجاد روحیه ی توکل و اعتماد به لطف الهی، بعد مثبت دیگری از تشکیل خانواده است.

خداوند متعال، ضمن دستور به ازدواج با دختران و جوانان شایسته و صالح می فرماید: ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله و الله واسع علیم.

چنانچه تنگدست و فقیر باشند، خداوند آنان را از فضل خویش بی نیاز و توانگر می سازد، خداوند وسعت بخش و داناست.

از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) روایت است که فرمود: من ترک التزویج مخافه العیلة (الفقر) فقد ساء ظنه بالله عزوجل ان الله عزوجل یقول: ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.

کسی که از بیم فقر و تنگدستی ازدواج نکند، به خداوند بدگمان شده است، خدایی که فرماید: اگر فقیر باشند، خدا از فضل خویش آنان را بی نیاز و غنی می سازد.

در حدیث رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز توصیه شده که ازدواج کنید، زیرا که برای شما روزی آورتر است: اتخذوا الاهل فانه ارزق لکم.

3) احساس مسئولیت

کسی که ازدواج نکرده است، خود را آزاد حس می کند و مسۆول نمی شناسد. در نتیجه، استعدادها و خلاقیت‌های انسانی او هم بروز نمی کند. اما با ازدواج، بار اداره ی زندگی را بر دوش می کشد. این تعهد و احساس مسئولیت، سازنده است. کلا هر نوع مسئولیت پذیری، انسان را به تلاش و آشکار ساختن استعداد و توانایی خویش وا می دارد.

4) برنامه ریزی

از سوی دیگر، حسابگری، نظم، برنامه ریزی و به تعبیر روایات، تقدیر معیشت لازمه به دوش کشیدن تعهد اداره یک زندگی مشترک و تامین همسر و فرزندان و تربیت شایسته اولاد است.

از آنجا که تربیت نسلی با ایمان، مۆدب، سالم و موفق، برای خود انسان نیز مایه ی آبرو و حیثیت اجتماعی است، این رسالت سنگین نیز به نوع دیگری توانایی‌های شخص را به مرحله ی ظهور و بروز می رساند.

5) حق شناسی

ازدواج، سبب می شود که حقوق متقابل میان دو انسان پدید آید. این سازنده است. ارتباط‌های خانوادگی و پیوندهای فامیلی، دامنه این حقوق و وظایف اخلاقی و اجتماعی را گسترده تر می سازد و سامان بخش روابط انسانی می گردد. کمک به ازدواج جوانان و تشکیل خانواده، کمک به ساخته شدن انسان‌های مسئولیت پذیر، مدیر و صالح است و یکی از راه‌های عمده و موفق مبارزه با گناه در جامعه، تسهیل ازدواج است.این، هم تکلیف والدین و افراد خیر و توانمند را سنگین می سازد، هم روشنگر راهی برای آنانی است که در اندیشه صلاح و سلامت قشر جوان جامعه اند، هم وظیفه خود جوانان را در این زمینه روشن می کند. با تقویت و ترویج و تسهیل این سنت نبوی، بهتر می توان با منکرات مقابله کرد و سدی در برابر هجوم فساد فرهنگی بیگانه پدید آورد.

منبع: سیمرغ