سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بیماری قاتل مردان را بیشتر بشناسیم



درمان پروستات, شیمی درمانی

یکی از شایع ترین سرطان های فعلی در جهان، بیماری سرطان پروستات است

 

براساس آمار، 27درصد کل سرطان ها مربوط به سرطان پروستات است و دومین عامل مرگ و میر ناشی از تمام سرطان هاست.
همیشه گفته می شود که مردان به سلامت خود کمتر توجه می کنند و بیماری های مختلف از جمله سرطان در بین آنان شیوع دارد. دکترعلی اصغر یارمحمدی، استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حرف های زیادی درباره خودمراقبتی مردان دارد. این جراح و متخصص بیماری های کلیه و مجاری ادراری از سرطان پروستات به عنوان «قاتل مردان» یاد می کند.
 

وی در ادامه می گوید: روزی نیست که در محافل پزشکی، اعم از کنگره ها و نوشته ها (کتب، مجلات) به تفصیل از سرطان سخن گفته نشود (که البته از مسئولیت های شغلی پزشکان و متخصصان است). از طرفی روزی نیست که از وسایل ارتباط جمعی اعم از رادیو، تلویزیون، روزنامه و اینترنت درباره سرطان مطلبی منتشر نشود، سازمان بهداشت جهانی W.H.O در گذشته ای نزدیک با اشاره به بروز و شیوع بیماری سرطان آن را به یک سونامی تشبیه کرده بود. چندی پیش نیز یک کانال تلویزیونی با اشاره به فراوانی این بیماری گفت، تا سال 2025 از هر 4نفر، یک نفر به دلیل سرطان خواهد مرد.
 

به یاد دارم وقتی که به عنوان دانشجوی پزشکی پذیرفته شدم، اهم آموزش دانشجویان به بیماری های عفونی و انگلی واگیر مثل ذات الریه، مالاریا و ... اختصاص داشت، چراکه علت اصلی مرگ و میر بیماران بود و کمتر از اهمیت سرطان سخنی به میان می آمد ولی امروزه یکی از اساسی ترین مباحث آموزش دانشجویان پزشکی، آموزش بیماری مهلک سرطان است. سرطان، کلمه ای است که فرد مبتلا با شنیدن آن لرزه بر اندامش می افتد و بدون این که اغلب کلمه ای به زبان آورد از درون با احساس نیستی خود رو در رو می شود. .
 

گرچه در بسیاری از موارد نباید چنین تعبیری برای بیان آن به کار برد، ولی از باب هزینه های کمرشکن که به اقتصاد خانوار و به ویژه اقتصاد ملی تحمیل می کند و با تغییر روش های متنوع و پرعارضه درمان آن، که چاره ای جز مقابله با آن نیست، تعبیر گفته شده با واقعیت عینیت پیدا می کند.
 

به دلیل اهمیت بروز و شیوع بیماری در تمام جهان و در کنار آن در کشور ما ، لازم است حداقل آگاهی های لازم به جامعه منتقل شود که طبق شعار «با خودمراقبتی، یک عمر سلامتی» بتوان با تشخیص به موقع و با درمان ریشه ای، بیماری را درمان و بیمار را از روش های پیچیده، هزینه بر و زمین گیر کننده رادیوتراپی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، ژن درمانی و ... بی نیاز کرد.
 

یکی از شایع ترین سرطان های فعلی در جهان، بیماری سرطان پروستات است . در ادامه، مختصر به معرفی این بیماری می پردازیم. سرطان پروستات پس از سرطان پوست، شایع ترین سرطان انسانی است. در آمریکا در میان سرطان ها دومین علت اصلی مرگ بیماران، محسوب می شود. اگر چه در بعضی دیگر از کشورها این جایگاه قابل تغییر است.
 

از سال 1990 بروز بیماری به طور شتابزده اوج گرفت که بعضی از آن به عنوان سونامی نام می بردند. امروزه براساس آخرین مطالب کتب مرجع از هر صدهزار نفر جمعیت، 200نفر (البته در کشورهای مختلف این آمار ثابت نیست) مبتلا به سرطان پروستات می شوند که این آمار متأسفانه رو به افزایش است و طبق آمار از این تعداد 74نفر یعنی 37درصد در طول درمان جان خود را از دست می دهند. در زیر 40 سالگی میزان ابتلا به ازای هر 10000 نفر، یک نفر گزارش شده است، ولی فقط در 15 درصد این رقم تشخیص داده می شود و 2.9درصد آن ها خواهند مرد.
 

"درمان

مصرف زیاد ویتامین D و کلسیم یکی از دلایل بروز سرطان پروستات در مردان می باشد

 

درباره غده پروستات بیشتر بدانیم
غده پروستات جزو غد درون ریز بدن است که در گردن مثانه واقع شده است . این غده تحت تأثیر عوامل گوناگون به ویژه هورمون تستوسترون است که غالب آن از بیضه ها ترشح می شود و باعث تغییرات حجمی و شکلی سلولی غده پروستات می شود؛ این تغییرات باعث اختلالات در روند جریان ادرار (انسداد) و بروز بدخیمی پروستات می شود.

 

روند تغییرات پروستات عبارت است از:
معمولا تا پایان دهه سوم عمر تغییرات عمده ای در پروستات دیده نمی شود و از دهه چهارم زندگی به ویژه بعد از 45 سالگی تغییرات شروع می شود و این تغییرات شامل دو قسمت کاملا متفاوت است.
 

الف – بزرگی خوش خیم پروستات
آمارها نشان می دهد اگر مردان به دهه هشتم زندگی برسند، 88درصد آن ها و اگر به دهه نهم زندگی برسند، 100درصد آن ها دچار تغییرات حجمی خوش خیم پروستات می شوند. اگرچه در مجموع از این میزان ابتلا، حدود 30درصد آن ها نیاز به دخالت درمانی جراحی پیدا می کنند.

 

ب – سرطان پروستات
براساس آمار، 27 درصد کل سرطان ها مربوط به سرطان پروستات است و دومین عامل مرگ و میر ناشی از تمام سرطان هاست. براساس مطالعات عواملی که در بروز سرطان پروستات دخیل است، عبارت است از:
– سابقه فامیلی: آن دسته افراد مذکر که پدر (پدران) آن ها سابقه ابتلا به سرطان پروستات را داشته است، به مراتب بسته به سن شروع با افزایش خطر ابتلا مواجهند. (بسته به سن از 3 تا 7 برابر)
– سن: با افزایش سن، میزان ابتلا افزایش می یابد، به طوری که اگر همه مردان به دهه نهم زندگی برسند، از هر 8نفر یک نفر مبتلا به این بیماری می شود.
– نژاد: معمولا سیاه پوستان بیش از سفیدپوستان به این بیماری مبتلا می شوند.
– هرچه از شرق به غرب دنیا برویم، احتمال ابتلا افزایش می یابد.
– تغییرات آب و هوایی
– رژیم های غذایی به ویژه رژیم پرچرب و اشباع شده
– چاقی
– مصرف زیاد ویتامین D و کلسیم
– مصرف الکل و موادمخدر
– بحث امواج و استرس گرچه به آن توجه شده، ولی اثبات شده نیست.
وازکتومی (بستن لوله های مرد)، به عنوان یک ریسک مورد ادعاست اگرچه اثبات آن نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
– ارتباط تعداد دفعات مقاربت با سرطان پروستات: تا به حال در مطالعات به نتیجه ای قطعی درباره ارتباط تعداد دفعات مقاربت با سرطان پروستات اشاره نشده است.
 

عوامل کاهش دهنده بروز سرطان پروستات
از لیکوپن (گوجه فرنگی)، سلنیم (آجیل جات)، ویتامین E و ماهی (اسیدهای چرب امگا3) به عنوان عوامل کاهنده بروز سرطان پروستات نام برده می شود. با وجود بیماری براساس مطالعات و اطلاعات پیگیرانه به ویژه در افراد مسن، مرگ زودرس در قیاس با سایر سرطان ها بسیار کمتر اتفاق افتاده است و بیشتر بیماران به دلیلی غیر از سرطان پروستات می میرند که علت غالب این مرگ ها، بیماری قلبی عروقی است؛ یعنی می توان گفت افراد مسن مبتلا به سرطان پروستات با بیماری سرطان می میرند ولی نه از سرطان پروستات.
منبع:khorasannews.com


ویدیو مرتبط :
درمان زود انزالی در مردان و بیماری های مخصوص مردان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

20 نکته درباره بیماری پیرونی - قاتل توانائی جنسی مردان



بیماری پیرونی,ناتوانی جنسی مردان,کج شدن آلت تناسلی

بیماری پیرونی رفته رفته سبب اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی می شود

 

 نکاتی درباره بیماری پیرونی (کج شدن آلت تناسلی مردان)
بیماری پیرونی (Peyronie’s disease) یک بیماری فوق العاده خطیری است که بسرعت می تواند در سنین پائین سبب کجی آلت تناسلی و ناتوانی جنسی در مردان شود. علت اصلی این بیماری وارد شدن ضربه به آلت تناسلی در حالت نعوظ است، بنابراین مردها باید حداکثر تلاش خود را بکنند تا از هرگونه ضربه به آلت تناسلی در حالت نعوظ اجتناب شود.

 

بیماری پیرونی دارای سه مرحله است و مراجعه در مرحله زودرس شانس درمان را خیلی زیاد می کند. در مرحله دیررس پلاک در سطح آلت تناسلی تشکیل و سبب کجی آلت تناسلی و ناتوانی جنسی می شود. شاه علامت بیماری پیرونی در مرحله ابتدائی درد در هنگام نعوظ است. بدنبال هر گونه ضربه به آلت تناسلی باید حتما با پزشک متخصص مشورت کرد.

 

1- بیماری پیرونی یک بیماری خطرناک است که اگر به موقع درمان نشود سیر آن بطرف ناتوانی جنسی خواهد بود.
2- بیماری پیرونی بیشتر از دهه پنجم زندگی به بعد دیده می شود، ولی متاسفانه در کشور ما اکثر بیماران مبتلا زیر 50 سال و بیشتر در دهه سوم و چهارم زندگی هستند. یکی از دلایل آن تا کردن آلت تناسلی در حالت نعوظ برای از بین بردن نعوظ می باشد. عده ای به این عمل "تقاندن" می گویند.

 

3- علت اصلی بیماری پیرونی هنوز ناشناخته است ولی بیشتر دانشمندان معتقد هستند که وارد شدن ضربه به آلت تناسلی در حالت نعوظ سبب ایجاد این بیماری می شود.
4- برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پیرونی باید از هرگونه ضربه به آلت تناسلی جلوگیری کرد.

5- انواعی از وضعیت برقراری رابطه زناشوئی مرد را مستعد وارد شدن ضربه به آلت تناسلی می کند و نباید از آنها استفاده کرد.

 

6- پس از وارد شدن هر نوع آسیب و ضربه به آلت تناسلی بخصوص اگر همراه با کبودی و خونمردگی باشد به پزشک متخصص مراجعه نمائید.
7- بیماری پیرونی دارای سه مرحله است: مرحله زودرس – مرحله میانی و مرحله دیررس. بهترین موقع برای درمان این بیماری مرحله زودرس است.

8- شاه علامت مرحله زودرس بیماری پیرونی درد در هنگام نعوظ است که اکثر مردان آنرا یا بی اهمیت تلقی کرده و یا اینکه بعلت خجالت به پزشک مراجعه نمی کنند.

 

9- یکی از علائم مهم بیماری پیرونی، کجی آلت تناسلی است. در هر قسمتی از آلت تناسلی که پلاک تشکیل شود، سبب انحراف آلت تناسلی بطرف خودش می شود. بنابراین اگر مردی اخیرا دچار کجی آلت تناسلی شده است، یکی از علل مهم آن بیماری پیرونی است.
10- بیماری پیرونی، اگر در مرحله زودرس درمان نشود، در اکثر موارد کم کم پشرفت می کند و وارد مراحل بعدی می شود.

 

ناتوانی جنسی مردان,بیماری پیرونی,کج شدن آلت تناسلی

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پیرونی باید از هرگونه ضربه به آلت تناسلی جلوگیری کرد

 

11- بهترین روش تشخیص پلاک و رسوب کلسیم در آن سونوگرافی مخصوص از آلت تناسلی است که باید توسط افراد خبره در این سونوگرافی انجام شود.

12- از خصوصیات مرحله دیررس بیماری پیرونی ایجاد یک سفتی در پوشش آلت تناسلی بنام پلاک می باشد. پلاکها یک نقاط کاملا سفت مثل سکه هستند که به راحتی با دست قابل لمس هستند. اندازه آنها از چند میلی متر تا چند سانتیمتر می تواند متفاوت باشد و تعداد آنها ممکن است یک یا چند عدد باشد. فقط حدود 20 درصد بیماران در این مرحله قابل درمان هستند.

 

13- مرحله دیررس خودش به دو مرحله جداگانه تقسیم می شود: مرحله ابتدائی و مرحله نهائی. در مرحله ابتدائی فقط پلاک تشکیل شده است و اگر در روی پلاک کلسیم رسوب کند در اصطلاح می گویند که پلاک کلسفیه شده است و این مرحله دیررس نهائی است و بیماری تقریبا در این مرحله غیر قابل درمان است.

 

14- بیماری پیرونی رفته رفته سبب اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی در مردان می شود. علت آن ایجاد نشت وریدی توسط پلاک می باشد. اختلال نعوظ ناشی از نشت وریدی بدترین نوع اختلال نعوظ است.
15.در مرحله ابتدائی این بیماری باید حداکثر تلاش را کرد تا بیماری بطرف تشکیل پلاک پیشرفت نکند و اگر پلاک قبلا تشکیل شده است، باید حداکثر تلاش را کرد تا کلسیم در آن رسوب نکند.

 

15- در مرجله ای که پلاک تشکیل شده است ولی هنوز کلسیم در آن رسوب نکرده است در 30-20 درصد موارد می توان با تجویز دارو سبب از بین رفتن پلاک و اصلاح کجی آلت تناسلی شد و یا حداقل از پیشرفت آن به مرحله رسوب کلسیم جلوگیری کرد.

16- این بیماری درمان قطعی ندارد. عده ای از پزشکان داروهای بخصوصی را در داخل پلاک تزریق می کنند ولی این روش درمانی موثر نیست.

 

17- کجی آلت تناسلی را می توان با جراحی اصلاح کرد ولی خود بیماری قابل اصلاح با جراحی نیست.
18- چون با پیشرفت بیماری کجی آلت تناسلی نیز زیاد می شود، در عمل جراحی نباید عجله کرد و باید صبر نمود تا بیماری به پایان خود برسد و بعد کجی آلت تنالی با جراحی اصلاح شود.

19- درمانهای داروئی اختصاصی در مرحله زودرس می توانند در بسیاری از موارد از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
منبع : safarinejad.ir