سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بچه هاي سالم با مشاوره ژنتيك



مشاور ژنتیکمشاوره ژنتيك نمايانگر يكي از اصول ژنتيك باليني است و هدف از آن ارائه اطلاعات و حمايت از خانواده هاي در معرض خطر اختلالات ژنتيكي و همچنين كمك به خانوادههايي است كه داراي افراد مبتلا به نقصهاي مادرزادي يا اختلالات ژنتيكي هستند. از آنجائي كه اغلب معلوليتها و بيماريهاي موجود، منشا ژنتيكي داشته و قابل پيشگيري هستند، انجام مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج ضروري به نظر ميرسد، ولي متاسفانه به دليل نبود يا كمبود اطلاعات در خانوادهها، عدم اطلاع رساني كافي در جامعه و عدم توجه مسئولان نسبت به اجراي برنامه هاي پيشگيرانه، سالانه 001 هزار كودك مبتلا به بيماريهاي ژنتيكي در كشور متولد ميشوند و هزينه هاي مالي و رواني زيادي را به جامعه تحميل ميكنند.

تاريخچه ژنتيك


تا اوايل قرن بيستم، مردم اطلاعات علمي كمي درباره شانس به ارث بردن يك بيماري فاميلي يا تولد يك نوزاد ناقص داشتند. البته گاهي اوقات تجربه در مورد چنين شرايط و بيماريهايي منجر به تعبير و تفسيرهاي درستي در مورد نحوه وراثت اين پديدهها ميشد. مثلا هنگامي كه يهوديان به نحوه وراثت هموفيلي پي بردند، از ختنه برادرهاي فرد مبتلا (به علت خونريزي شديد) اجتناب كردند. يا اينكه گزارشي از فردي به نام <بروكا> در سال 6681 در مورد به ارث رسيدن فرم غالب وراثتي سرطان سينه در 5 نسل از خانواده همسرش وجود دارد و همچنين در بعضي جوامع مذهبي ازدواج با خويشاوندان نزديك ممنوع شده بود.

البته بعضي اوقات، نقصهاي مادرزادي يا بيماريهاي خانوادگي را به عوامل خارجي مانند تنبيه توسط خدا (احتمالا بهوسيله تب) يا بدرفتاري با يكي از والدين به خصوص مادر، ترس،نفرين يا بعضي پديدههاي طبيعي مانند خورشيد گرفتگي و ماه گرفتگي، نسبت ميدادند. در واقع در حال حاضر نيز هنوز اعتقاداتي از اين دست در بسياري از فرهنگها وجود دارد و حتي باعث ايجاد ترس و وحشت در بين افراد تحصيلكرده ميشود. در اواخر سالهاي 0071 و 0081 ميلادي، محققان تلاشهايي در جهت درك نحوه انتقال بعضي صفات كردند. تئوري لامارك درباره وراثت خصوصيات اكتسابي مربوط به اين سالها بود. داروين اعلام كرد صفاتي كه در بعضي شرايط خاص ميتوانند مفيد واقع شوند ممكن است باعث افزايش احتمال بقاء و باروري شده و منجر به ايجاد گونهاي جديد شوند كه با اجدادشان متفاوت هستند.

پسر عموي داروين،گالتون با مطالعه خانوادهها و دوقلوها تلاش كرد تا مدل رياضي را ابداع كند كه بوسيله آن بتواند به نقش نسبي محيط وراثت بپردازد. اين مشاهدات و يافتهها،راهنمايي به دنياي جديدي از علم شد كه در آن الگوي وراثت بيماريهاي ژنتيكي و در نتيجه برآورد ميزان خطر بروز مجدد آنها قابل استنباطبود. همزمان،پيشرفتهاي مهم ديگري در مطالعات مربوط به رفتار شناسي،بهداشت عمومي، اخلاق، مشاوره و افزايش نقش مردم در تصميم گيري راجع به مراقبتهاي بهداشتي صورت گرفت. بعد از طي اين سالها، مشاوره ژنتيك تغيير و تكامل يافت. با اين وجود تنها حدود سه دهه است كه مشاوره ژنتيك به صورت حرفهاي مطرح شده است. در واقع مشاوره دادن به مردم درباره نحوه به ارث بردن صفات در حدود سال 6091 شروع شد. البته كمي قبل از آن گالتون در سال 5881 اظهار كرد كه اصلاح نژاد، مطالعه عوامل تحت كنترل جامعه است كه ميتواند در بهبود يا آسيب رساني به كيفيت نژادي نسلهاي آينده چه از نظر فيزيكي و چه رواني موثر باشد. البته حركات اصلاح نژادي در اين سالها، نهايتا منجر به بروز رعب و وحشت در ميان مردم شد. در سال 6291، 32 ايالت از 84 ايالت امريكا قوانيني مبني بر عقيمسازي افراد مبتلا به اختلالات رواني وضع شد و بيش از 6هزار نفر را عقيم كردند.

بچه های ناقص

جاي تعجب است كه اخيرا معلوم شده اين عمل تا سالهاي 0691و0791 در بعضي كشورهاي اسكانديناوي ادامه داشته است.در آلمان، اتانازيا (كه معتقد به مرگ يا قتل كساني بودند كه دچار بيماري سخت و لاعلاجند براي تخفيف درد آنها) در مورد افراد مبتلا به نقص ژنتيكي در سال 9391 قانوني شد و منجر به مرگ بيش از 07هزار نفر از مردم دچار اختلالات ارثي به همراه يهوديان و ديگر افرادي شد كه به قتل عام رسيدند.


تنفر در نتيجه آنچه به عنوان بررسي علمي آغاز شده بود، باعث گرديد تا به مدت يك دهه بيشتر متخصصان ژنتيك از مشاوره خانوادهها در مورد بيماريهاي ارثيشان اجتناب كنند. با اين حال، در اواسط سال 0491، كلينيكهاي ژنتيك در دانشگاههاي ميشيگان و مينهسوتا و در بيمارستان كودكاني در لندن شروع به كار كردند. يك دهه بعد، هنگامي كه پزشكي بيشتر بر پيشگيري تكيه كرده بود، چندين كلينيك ژنتيك ديگر راهاندازي شد و اطلاعاتي در مورد خطر ايجاد بيماري ارائه گرديد كه بيشتر بر مبناي مشاهده بود. ولي در اين سالها،تستهاي تشخيصي كمي وجود داشت زيرا از كشف فيزيكي دياناي تنها سه سال گذشته بود و هيچ راه تشخيصي براي شناسايي ناقلان بيماريهاي ژنتيكي وجود نداشت و اساس موارد مختلف نشانگان كرموزومي كاملا ناشناخته بود.

در سال 4791 انجمن امريكايي ژنتيك انساني تعريفي را براي مشاوره ژنتيك ارائه كرد كه هنوز هم مورد استفاده قرار ميگيرد: مشاوره ژنتيك يك فرايند ارتباطي است كه با مشكلات انسان در رابطه با بروز يا خطر بروز مجدد يك اختلال ژنتيكي در خانواده سروكار دارد و اين امر توسط افراد آموزش ديده جهت ياري رساندن به فرد يا خانواده او جهت موارد زير صورت ميگيرد:

فهميدن و دانستن حقايق پزشكي بيماريشان مانند تشخيص دوره بيماري و راهكارهاي موجود

چگونگي نحوه وراثت بيماري و خطر بروز مجدد آن در اعضا خانواده

شناسايي راههاي پيشگيري از وقوع مكرر معلوليت ه

به كارگيري روشي كه از ديد فرد و خانوادهاش مطابق با هدف كلي خانواده و استانداردهاي مذهبي و اخلاقي آنها باشد.

ايجاد تطابق و سازگاري با بيماري و خطر بروز مجدد آن.

بچه های سالم


بايدهاي ازدواج و بارداري


.1 حتما بايد قبل از ازدواج براي مشاوره ژنتيك اقدام كرد، بهخصوص وقتي:

زن و مرد خويشاوند هستند.

وقتي يكي از زوجين و يا هر دو از نوعي بيماري ارثي يا مادرزادي رنج ميبرند.

وقتي افراد خانواده و يا بستگان نزديك آنها بيماري ارثي يا معلوليت دارند.

اگر سقطي صورت گرفته، فرزندي با معلوليت به دنيا آمده و يا فوت شده است.

2- سعي كنيد تا حد امكان از ازدواجهاي فاميلي بپرهيزيد.

3- در صورت تمايل به بچه دار شدن، سن مادر بهتر است زير 81 سال و بالاي 53 سال نباشد.

4- بهترين سن بچه دارشدن براي آقايان بين03 تا 04 سالگي است.

5- قبل از بارداري اگر آزمايشات لازم انجام نگرفته براي مشاوره ژنتيك اقدام كرده و به توصيههاي او عمل نمائيد.

6- در صورت بالا بودن سن مادر، تشخيص قبل از تولد ميتواند كمك كننده باشد.

7- تعداد فرزندان را محدود نگه داريد زيرا هر چه تعداد بچه ها كمتر باشد احتمال آسيب هم كمتر است.

8- بهتر است فاصله زايمانه سه سال باشد.

9- در دوران بارداري بهتر است هر 2 ماه يكبار به متخصص زنان مراجعه كنيد تا وضعيت سلامتي شما پيوسته كنترل شود.

10- در زمان بارداري از مصرف دارو تا حد امكان بپرهيزيد و ويتامين و آهن را تحت نظر پزشك مصرف كنيد.

11- از هر گونه فشار عصبي و اضطراب در دوران بارداري بپرهيزيد. از نظر وجود بيماريهايي مانند گواتر،بيماري قند، فشار خون پائين يا بالا معاينه شويد.

12- از مصرف غذاهاي سوخته، سرخ شده، سبزي و ميوه آلوده يا مواد غذايي كپك زده خودداري كنيد.

13- از مصرف سيگار،قليان، موادمخدر، الكل و تنفس در فضاي پردود اجتناب كنيد زيرا جنين شما به اكسيژن كافي نياز دارد.

14- بعد از تولد نوزاد دقت كنيد كه آيا نوزاد شما گريه كرده است، زردي ندارد، اعضا و صورت او طبيعي هستند يا نه و در صورت مشاهده نارسايي به متخصص اطفال مراجعه كنيد.

15- در صورت مشاهده خواب آلودگي، بي اشتهايي زياد،يبوست طولاني، سربزرگ،بوي بد ادرار، وزن بيش از 4 كيلو در هنگام تولد، استفراغ شديد،كوچكي سر، تشنج و هر حالت غيرطبيعي ديگر با پزشك كودكان مشورت كنيد.

16- اگر در هنگام باز كردن رانهاي كودك، احساس درد و بيقراري در او ديده ميشود،اين احتمال وجود دارد كه مفصل لگن در رفته باشد و بايد به متخصص مراجعه كنيد.

اميد ميرود با انسجام نيروهاي متخصص كشور و همكاري پزشكان با متخصصان ژنتيك، انجام تحقيقات وسيعتر در مورد بيماريهاي ژنتيكي و افزايش سطح آگاهيهاي مردم توسط رسانه هاي عمومي، پيشگيري از تولد نوزاد مبتلا به بيماريهاي ژنتيكي و تشخيص و درمان اين بيماريها به نحو موثرتري صورت پذيرد و جامعه اي شاد و سالم داشته باشيم.



ویدیو مرتبط :
بچه سالم از اب بیرون امدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیامی‌خواهید پیر و زشت به نظر نرسید و بچه‌های‌تان سالم‌ باشند؟


برای فهمیدن این راز، نكات ریز را به دقت بخوانید

آیامیخواهید پیر و زشت  به نظر نرسید و بچههایتان سالم  باشند؟

برای فهمیدن این راز، نكات ریز را به دقت بخوانید

خانمهای باردار، لطفا تماس نگیرید

كارشناسان به زنان توصیه كردند در طول دوره بارداری از تلفن‌های همراه استفاده نكنند، چرا كه امواج آن‌ها می‌تواند در آینده باعث بروز مشكلات رفتاری در كودكان‌شان شود.

كودكانی كه در دوره بارداری و در زمان رشد در رحم مادر، در معرض امواج تلفنهای همراه باشند30 درصد بیشتر از كودكان دیگر ممكن است بعد از رسیدن به سن 7 سالگی دچار مشكلات رفتاری شوند.اگر این كودكان خودشان هم در دوران كودكی بیش از حد از تلفن همراه استفاده كنند، احتمال ابتلا به مشكلات رفتاری تا 50 درصد افزایش پیدا میكند. به همین دلیل كارشناسان كانادایی هشدار دادند كه كودكان نباید از تلفنهای همراه استفاده كنند.تقریبا 10 درصد مادران در طول دوره بارداری بیش از 4 بار در روز از تلفن همراه استفاده میكنند و نزدیك به یك سوم آنها همیشه یك تلفن همراه روشن در جیب خود دارند.اما باید توجه داشت كه بافتهای مغز جنین بسیار آسیب پذیر هستند و اگر به مدت طولانی در معرض امواج تلفنهای همراه قرار بگیرند، ممكن است رشد آنها دچار اختلال شود. در ضمن به دلیل آنكه در سالهای اولیه زندگی همچنان رشد مغزی ادامه دارد بهتر است كودكان تا سن 12 سالگی تلفن همراه نداشته باشند.

به بزرگسالان هم توصیه میشود هر روز بیش از نیم ساعت از تلفن همراه استفاده نكنند و آن را نزدیك بدن خود نگه ندارند. براساس برخی مطالعات(كه البته تایید قطعی نشدهاند)استفاده از تلفن همراه بهصورت مداوم خطر ابتلا به تومورهای مغزی را تا 24 درصد افزایش میدهد.

طلاق سلامت زنان را بهخطر میاندازد

هر طلاق، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان را تا 20 درصد افزایش میدهد

بعد از مرگ یكی از عزیزان، طلاق پر استرسترین تجربهای است كه یك نفر ممكن است در زندگی خود داشته باشد.اما تحقیقات نشان میدهد طلاق میتواند برای مردان مفید باشد، چرا كه بعد از جدایی از همسر معمولا تناسب اندام و ظاهر مردان بهتر میشود! این در حالی است كه در مورد زنان وضعیت كاملا متفاوت است و آنها بعد از جدایی، تناسب اندام خود را از دست میدهند.دانشمندان با انجام تحقیقاتی روی 9 هزار زن و مرد، متوجه شدند طلاق اثرات مخربی روی روحیه انسانها دارد. اما مردان معمولا زودتر با این بحران كنار میآیند و سعی میكنند بعد از جدایی از همسر به ظاهر خود توجه بیشتری كنند تا به این ترتیب همسر جدیدی پیدا كنند. این در حالی است كه معمولا مردان بعد از ازدواج، دیگر مانند گذشته به ظاهر خود اهمیت نمیدهند چرا كه شریك زندگی خود را پیدا كرده‌‌اند و دیگر نیازی به جلب توجه در خود احساس نمیكنند. به همین دلیل است كه مردان بعد از ازدواج سریعا چاق میشوند و تناسب اندام خود را از دست میدهند. اما این اتفاق برای زنان بعد از جدایی رخ میدهد. زنان بعد از طلاق تا مدتها به فكر ازدواج مجدد نمیافتند و همین عامل سبب میشود آنها كمتر به ظاهر خود اهمیت بدهند و بیشتر سراغ غذاهای ناسالم بروند.مطالعات قبلی نشان داده بود طلاق میتواند صدمات جبران ناپذیری به سلامت انسانها وارد كند. هر طلاق، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان را تا 20 درصد افزایش میدهد.

حتی اگر شخصی بعد از طلاق مجددا ازدواج كند، احتمال ابتلا به این بیماریها فقط 8 درصد كاهش پیدا میكند.معمولا بعد از طلاق، میزان تناسب اندام مردان افزایش چشمگیری میكند تا آنها بتوانند شانس خود را برای ازدواج مجدد افزایش دهند. این در حالی است كه زنان بعد از طلاق دچار بحران عاطفی میشوند و به همین دلیل تناسب اندام آنها كمتر میشود.

خانمهای كم خواب حواستان باشد

دیگر محصولات آرایشی، آخرین مدلهای آرایش موی سر و مدهای جدید لباس را فراموش كنید. بهترین روش برای زیباتر شدن، داشتن یك خواب خوب و آرام است.دانشمندان متوجه شدند افرادی كه 8 ساعت در روز میخوابند بسیار جذابتر و زیباتر از افرادی بهنظر میآیند كه كمبود خواب دارند.در این تحقیقات، دانشمندان از چهره تعدادی از داوطلبان بعد از خواب عكسبرداری كردند. یك شب، تمام این افراد نزدیك به 8 ساعت خوابیدند و در شب دیگر به آنها فقط 5 ساعت اجازه خواب داده شد. سپس چهره این افراد به تعدادی از مردم داده شد تا از لحاظ جذابیت به آنها بین 1 تا 10 نمره بدهند.این مطالعات نشان داد، چهره افرادی كه خواب كافی ندارند نسبت به زمانی كه 8 ساعت خوابیدهاند جذابیت بسیار كمتری دارد.نشانههای بیخوابی و خستگی میتواند بهشدت زیبایی و جذابیت صورت انسان را كاهش دهد. هنگام خواب، بدن ما بیشتر عرق میكند و این رطوبت میتواند پوست را لطیف كند اما صورت افرادی كه خواب كافی ندارند به اندازه كافی این رطوبت را دریافت نمیكند، به همین دلیل چین و چروكهای بیشتری روی صورت و گردن آنها مشاهده میشود.علاوه بر آن، كمخوابی باعث میشود پوست شفافیت خود را از دست بدهد و مخصوصا ناحیه اطراف چشمها تیره شود.

بچهها مواظب باشید

دود سیگار در آپارتمان برای كودكان مرگآور است

شاید شما بعد از تولد نخستین فرزندتان سیگار كشیدن را ترك كردهاید تا او را از آسیبهای دود سیگار حفظ كنید اما این كار كافی نیست و شما باید سعی كنید همسایه خود را هم ترك بدهید!محققان دانشگاه هاروارد متوجه شدند در خانههای آپارتمانی، دود سیگار میتواند از سیستم تهویه مطبوع و حتی دیوارها عبور و به خانه شما راه پیدا كند.این محققان با انجام آزمایش خون روی كودكان ساكن در آپارتمانها متوجه شدند با اینكه والدین آنها سیگاری نیستند اما در نمونه خون آنها مقادیر اندكی از مواد شیمیایی مانند كوتینین یافت میشود. كوتینین یكی از مشتقات سمی نیكوتین است و میتواند برای كودكان خطرات زیادی داشته باشد.تقریبا 84 درصد از كودكان ساكن آپارتمانها دارای این ماده سمی در خونشان هستند اما این آمار در كودكانی كه در خانههای ویلایی زندگی میكنند نزدیك به 70 درصد است.معمولا فضای آپارتمانها نسبت به خانههای ویلایی بسیار كوچك است. به همین دلیل زمانی كه یكی از همسایگان ساكن در آپارتمان سیگار بكشد، دود آن در تمام فضای ساختمان نفوذ پیدا میكند و اثرات آن میتواند تا ساعتها در فضای بسته داخل آن باقی بماند.بعضی از والدین، زمانی كه فرزندشان به بیماریهای تنفسی حاصل از دود سیگار مبتلا میشود، تعجب میكنند، چرا كه آنها هیچگاه مقابل فرزند خود سیگار نكشیدهاند. اما اكنون دانشمندان متوجه شدند حتی دود سیگار همسایگان شما هم میتواند باعث بیمار شدن كودكان ساكنآپارتمانها شود. سیگار یكی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری و حتی مرگ و میر در كودكان است. در سیگار، بیش از 7 هزار ماده شیمیایی وجود دارد كه صدها تركیب آن بسیار سمی هستند. هر زمانی كه شما نفس میكشید این تركیبات به سرعت وارد ریههای شما شده و جذب بدنتان میشود.