سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

به کودکتان شکلات جایزه ندهید



 

به کودکتان شکلات جایزه ندهید

 

امروزه اکثریت والدین نسبت به تحصیل فرزندان خود حساسیت زیادی نشان می دهند و برخی از آنها با فراهم کردن امکانات بیشتر تحصیلی اعم از خرید انواع کتاب، گرفتن معلم خصوصی و دادن پول توجیبی بیش از حد نیاز به دانش آموز تصور می کنند شرایط ارتقای تحصیلی را برای فرزند خود مهیا ساخته اند، اما هرچند که داشتن امکانات در امر تحصیل بی تاثیر نیست، ولی کافی هم نیست.

 

نکته قابل توجه آن است که والدین بیش از هر چیز باید نسبت به تغذیه فرزندان خود در این دوران حساس باشند. متاسفانه برخی از کودکان در سنین مدرسه از خوردن مواد غذایی که برای بدن آنها بسیار لازم و ضروری است، امتناع می کنند و در عوض تمایل زیادی به مصرف مواد غذایی فاقد ارزش و پرکالری نظیر چیپس، پفک، نوشابه و انواع ساندویچ های سوسیس و کالباس دارند.هرچند هم که والدین آنها را در مصرف این قبیل خوراکی ها کنترل کنند، متاسفانه در فصل مدارس به دور از نظر والدین از طریق بوفه مدارس یا به هنگام خروج از مدرسه اقدام به خرید و مصرف این نوع خوراکی ها می کنند.

 


● چه باید کرد؟


اگر کودک شما تازه به کلاس اول می رود چند نوع از خوراکی های مناسب را به او معرفی کنید و ترجیحا خودتان آنها را آماده کرده و در کیف او بگذارید. آبمیوه های طبیعی، کیک های خانگی، نان و پنیر و گردو و ساندویچ کوکو سبزی همگی خوراکی های مناسبی در زنگ تفریح برای کودک شماست، ضمنا تنوع غذایی فراموش نشود چرا که کودک از یکنواخت بودن مواد غذایی خیلی زود خسته شده و نسبت به مصرف آن بی میل می شود.


بسیاری از کودکان تحت تاثیر دوستان خود در مدرسه غذایی را که از منزل آورده اند کنار می گذارند و با پول توجیبی خود از بوفه خرید می کنند. در حقیقت بیشتر بچه ها ترجیح می دهند اصلا از خانه غذایی نیاورند و همه میان وعده های خود را از طریق خوراکی های بوفه تامین کنند. از این رو، باید پول توجیبی فرزندتان را کنترل کنید.


در برخی مواقع والدین به دلیل عدم وقت کافی به محض رسیدن کودک به خانه تا آماده شدن ناهار تنقلاتی را به منظور سیر شدن موقتی به او می دهند، در این صورت تمایل کودک به مصرف ناهار کم خواهد شد.


امتناع والدین از خوردن برخی ازغذاها موجب می شود که کودکان نیز این غذاها را هر چند که دارای ارزش غذایی بالایی باشند نخورند، بنابراین توصیه می شود والدین مواد غذایی مناسب را انتخاب کرده تا الگوی غذایی مناسبی برای کودکان خود باشند.


از دادن شکلات، آب نبات، پفک و... به عنوان جایزه به کودکان خود خودداری کنید و بیشتر آنها را به مصرف تنقلات مفید نظیر: نخودچی، کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم برشته، برنجک، میوه های خشک و انواع برگه ها تشویق کنید.



منبع:روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
عروسکی که با کودکتان سخن می گوید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این 10 غذا را به کودکتان ندهید


شاید آنقدر نقل قول های مختلف شنیده اید که کاملا گیج شدید، اما دیگر نیازی به ناراحتی نیست، ما لیستی از غذاهایی که نباید به کودک خود بدهید را تهیه کردیم.

سلامت نیوز: شاید آنقدر نقل قول های مختلف شنیده اید که کاملا گیج شدید، اما دیگر نیازی به ناراحتی نیست، ما لیستی از غذاهایی که نباید به کودک خود بدهید را تهیه کردیم.

معمولا بعد از 5 ماهگی دیگر می توانید به کودک خود غیر از شیر غذا نیز بدهید. غذاهای متنوعی وجود دارد که می توانید با آنها شروع کنید، و البته غذاهایی هم هست که باید از آنها بپرهیزید. ما 10 مورد از آنهایی را که نباید استفاده کنید را معرفی می کنیم.
 
1- سفیده تخم مرغ
 
سفیده تخم مرغ یکی از منابع غنی پروتئین است و مزایای فراوانی دارد، اما برای کودکانی که کمتر از یک سال دارند ممکن است خطرناک باشد. باکتری های موجود در سفیده تخم مرغ ممکن است باعث ناراحتی معده و تحریک دیگر مشکلات در کودک شود.
 
2- کره بادام زمینی
 
کره بادام زمینی سرشار از پتاسیم، پروتئین و فیبر است. با این حال چسبندگی آن می تواند باعث رسوبات و مشکلات دهان و دندان برای کودک شود.
 
3- سبزیجات خام
 
سبزیجات منبع غنی مواد مغذی هستند و استفاده از آنها مانع بروز بسیاری از بیماری های مزمن می شود. با این حال، سبزیجاتی مانند هویج می توانند باعث خفگی کودک شوند، و باید از آنها پرهیز کرد.  
 
4- آجیل های کامل
 
آجیل ها سرشار از فیبر، ویتامین E، و ال-آرژینین هستند. با این حال اندازه آجیل ها می تواند باعث انسداد مری، و در نهایت خفگی کودک شود. پس از دادن آجیل های کامل به کودک خودداری کنید.
 
5- غذاهای کنسرو شده
 
خوردن غذاهای کنسرو شده شاید راحت باشد اما برای کودک بسیار خطرناک است. ممکن است کودک دچار عفونت بوتولیسم یا دیگر باکتری ها شود.
 
6- ماهی
 
ماهی برای پوست، قلب، و موی یک فرد بالغ مفید است. با این حال، ماهی می تواند باعث تحریک آلرژی و آثار منفی روی کودکان شود. غذاهای دریای که مقدار بالایی جیوه دارند نیز برای سلامت کودک بسیار خطرناک هستند.
 
7- عسل
 
عسل یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین شیرین کننده های طبیعی است. مهم نیست تا چه حد به خواص درمانی عسل معتقد هستید، این غذا برای کودک خطرناک است. عسل حاوی اسپور و دیگر مواردی است که می تواند باعث ایجاد عفونت در کودک شود.
 
8- آبمیوه
 
آبمیوه سرشار از مزیت برای سلامتی است، و مزه اش نیز عالیست. با این حال آبمیوه به خصوص نوع بسته بندی شده اش حاوی مواد نگه دارنده ایست که سیستم گوارش کودک قادر به هضم آنها نیست. پس به کودک خود آبمیوه ندهید، و قبل از وارد کردن آبمیوه طبیعی به برنامه غذایی کودک حتما با پزشک هماهنگ کنید.
 
9- شیر کامل
 
به شکل طبیعی کودک با خوردن شیر هیچ مشکلی ندارد چون خود شیرخوار است. اما شیر گاو با آن همه پروتئین و مواد معدنی که دارد برای کودکان زیر 12 ماه مناسب نیست.
 
10- میوه های خانواده مرکبات
 
میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و دیگر مرکبات سالم هستند و حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، و پتاسیم هستند. با این وجود این میوه ها بسیار اسیدی هستند و می توانند منجر به انواع مشکلات معده برای بچه شوند. پس تا یک سالگی کودک سعی کنید از دادن مرکبات به او پرهیز کنید.
 
به خاطر بسپارید اصول غذا دادن به کودک را رعایت کنید. ابتدا با غذاهای پوره شده شروع کنید و کم کم دیگر انواع غذا را به برنامه غذایی او بیاورید.