سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین شیوه‌های درمان افسردگی در نوجوانان


بسیاری از متخصصان برای درمان افسردگی داروهایی را تجویز می‌كنند كه بیشتر این داروها برای گروه سنی بزرگسال تولید شده و عوارض جانبی به همراه دارند





صبح بخیر: بسیاری از متخصصان برای درمان افسردگی داروهایی را تجویز می‌كنند كه بیشتر این داروها برای گروه سنی بزرگسال تولید شده و عوارض جانبی به همراه دارند، از این رو برای مبتلایان به بیماری افسردگی كه در سنین نوجوانی یا پیری قرار دارند داروی مناسبی وجود ندارد كه حداقل عوارض را برای بیمار به همراه داشته باشد، به همین دلیل متخصصان طب مكمل و جایگزین برای درمان بیماری افسردگی در گروه‌های سنی نوجوان و سالمند شیوه‌های درمانی را توصیه می‌كنند كه كمترین عوارض و خطر را برای این گروه سنی به همراه داشته باشد. متخصصان طب مكمل و جایگزین به این دلیل كه هنوز تحقیق‌های جامعی روی داروهای ضدافسردگی برای گروه سنی نوجوان و سالمند صورت نگرفته، معتقدندبهتر است از این داروها برای درمان افسردگی استفاده نكرده و به تكنیك‌های دیگری چون شیوه‌های درمانی طب مكمل و جایگزین اشاره كرد.



باید با نور آشتی كنید

یكی از شایع‌ترین عوامل بروز افسردگی در بیماران ‌دریافت نكردن نور كافی از خورشید است. همین مسئله یكی از دلایل اصلی بروز و تشدید این بیماری در فصل‌های پاییز و زمستان است. برای درمان این نوع افسردگی متخصصان توصیه می‌كنند تا بیماران به‌صورت روزانه در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند. در حقیقت متخصصان معتقدند، به واسطه تاثیرات نور خورشید می‌توان این نوع از افسردگی را كه در اصطلاح افسردگی فصلی نامیده می‌شود، درمان كرد. افسردگی‌های فصلی عموما با آغاز فصل پاییز در بیمار به‌وجود آمده و تا نیمه فصل بهار با بیمار همراه است. بهترین گزینه برای درمان این نوع افسردگی در معرض نور خورشید قرار گرفتن به‌ویژه در ساعت‌های آغازین روز است. كارشناسان طب مكمل معتقدند تابش نور خورشید در درمان بیمارانی كه دچار انواع دیگر افسردگی هستند نیز پرفایده است. این شیوه یكی از تأییدشده‌ترین شیوه‌های درمانی در جهان است كه برای دریافت افسردگی به بیماران توصیه می‌شود.





ماساژ ضد افسردگی

دریافت ماساژ و دیگر مهارت‌های یداوی كه از جمله شیوه‌های درمانی طب مكمل و جایگزین در جهان است، تاثیر زیادی در روند درمان افسردگی در كودكان و بزرگسالان دارد. براساس یافته‌های متخصصان دریافت ماساژ از سوی درمانگران می‌تواند تاثیر زیادی بر هورمون استرس كورتیزول داشته باشد. در حقیقت ماساژ می‌تواند میزان ترشح هورمون استرس را در بدن كاهش داده و انتقال هورمون سروتونین و هورمون دوپامین كه برای ایجاد آرامش و ریلكسی اعصاب لازم است را در بدن تقویت كند. این هورمون‌ها از جمله مهم‌ترین هورمون‌هایی هستند كه تاثیر بسیار قدرتمندی بر درمان افسردگی در كودكان و بزرگسالان دارند. علاوه بر ماساژدرمانی، تكنیك‌های دیگری چون ریلكسیشن، گوش سپردن به موسیقی‌های خاص و تمرینات تنفسی نیز از دیگر شیوه‌های طب مكمل و جایگزین است كه برای درمان افسردگی كارایی بسیار زیادی دارد.



هنر هم می‌تواند دارو باشد

بسیاری از متخصصان طب جایگزین معتقدند استفاده از هنردرمانی و خلق آثار هنری در درمان انواع افسردگی مؤثر است. در شیوه هنردرمانی از انواع هنرهای بصری برای درمان افسردگی كمك گرفته می‌شود. در این شیوه افكار، اندیشه‌ها و احساسات بیمار به واسطه خلق آثار هنری و خلاقانه به درمانگر منتقل شده و متخصص برای درمان بیمار اقدامات لازم را انجام می‌دهد. در این روش متدهای مختلفی از مكتب هنردرمانی مثل نقاشی‌درمانی، قصه‌درمانی، رنگ‌درمانی، تئاتردرمانی و دیگر متدهای هنردرمانی مورد استفاده درمانگران قرار می‌گیرد.  این شیوه‌ها با كمك تكنیك‌هایی خاص، بیمار را دعوت به خلق اثر هنری كرده و به این وسیله روند درمانی را به سرانجام می‌رسانند.



كاهش اضطراب با متدهای ریلكسی

تكنیك‌ها و متدهای ریلكسیشن از جمله شیوه‌هایی است كه بسیاری از متخصصان برای درمان افسردگی و اضطراب از آن استفاده می‌كنند. این متدها از جمله ساده‌ترین شیوه‌های درمانی در طب جایگزین هستند كه از سوی درمانگر به بیمار آموزش داده می‌شود. بیمار با انجام این تكنیك‌ها می‌تواند با ریلكس كردن عضلات خود از میزان اضطراب و استرس واردشده به بدنش بكاهد. در تحقیقاتی كه متخصصان در زمینه درمان افسردگی‌ها با شیوه‌های كششی انجام دادند، این نتیجه به دست آمد كه استفاده از این متد در كنار سایر شیوه‌های درمانی روند درمان بیماری را بسیار تسریع می‌كند. به گفته متخصصان، اگرچه ممكن است این تكنیك‌ها تاثیرات فوری و آنی در درمان افسردگی نداشته باشند اما به مرور زمان موجب درمان و تسریع روند درمانی بیماری افسردگی به ویژه در كودكان و كهنسالان می‌شوند.



داروهای خطرناك

براساس تحقیق‌های انجام شده از سوی محققان استرالیایی و آنالیز داده‌های به دست آمده، این نتیجه به دست آمده  كه داروهای ضد‌افسردگی موجب بروز رفتارهای پرخطر در برخی از بیماران می‌شود و احتمال بروز برخی از این رفتارها مثل خودكشی را در میان بیماران افسرده بالا می‌برد. به همین دلیل است كه برخی از شركت‌های تولید‌كننده داروهای ضدافسردگی روی بسته‌بندی‌های خود ذكر می‌كنند كه این داروها تمایل به‌خودكشی را در افراد مبتلا به افسردگی بالا می‌برد و مصرف آنها برای گروه سنی زیر 18 سال مجاز نیست.


ویدیو مرتبط :
جدیدترین شیوه درمان در بیماری افسردگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شیوه ای جدید برای درمان افسردگی فصلی



 

 

درمان افسردگی

 

هرچند در ماه های مانده به بهار روزها به تدریج طولانی تر می شوند، اما برای کسانی که از تاریکی زمستان دچار افسردگی می شوند روشی جدید که از ارسال پیامک های تلفن همراه استفاده می کند، ممکن است در رفع افسردگی موثر بیفتد.

 

محققان می خواهند از پیامک تلفن همراه برای مقابله با افسردگی زمستانی استفاده کنند.

 

بیدار شدن از خواب در تاریکی و بازگشت به خانه از کار در هوای تاریک می تواند از سرزندگی هر کسی کم کند، اما در برخی افراد این تغییر روحیه شدید تر است.

 

افسردگی زمستانی درواقع عارضه ای شناخته شده است که روانشناسان از آن با نام علمی "اختلال محرک فصلی" (صد) یاد می کنند.

 

بر اساس برآورد سازمان ملی خدمات بهداشتی بریتانیا (NHS) تقریبا دو درصد مردم این کشور به آن مبتلا هستند که شدیدترین حالات آن در ماه های ژانویه تا مارس (دی تا فروردین) مشاهده می شود اما در برخی افراد حتی ممکن است از ماه سپتامبر (شهریور-مهر) نیز آغاز شود.

 

در افرادی که به این اختلال دچار می شوند شواهدی از رخوت و کسلی شدید تا اختلال در خواب و تغییر شدید و ناگهانی روحیات مشاهده می شود.

 

اما این امیدواری ایجاد شده که اجرای طرحی جدید، که بزودی در شهر کورنوال (Cornwall) به آزمایش گذاشته می شود، بتواند این اختلال را از بین ببرد.

 

اعتقاد بر آن است که اختلال صد لزوما به واسطه کوتاه بودن روزها ایجاد نمی شود و گرفته بودن هوا نیز سهمی عمده در ایجاد آن دارد. اینطور به نظر می رسد که تابش نور می تواند این شرایط را تغییر دهد.

 

از این رو در میان ۲۰۰ داوطلب در شهر کورنوال که مورد آزمایش روان-درمانگران قرار گرفته اند، جعبه هایی نورانی و قابل حمل توزیع شده که نور شدید از خود ساطع می کند.

 

قرار است در این پروژه با کمک دفتر هواشناسی بریتانیا پیش از روزهایی که در آن هوا گرفته است، هشدارهایی به داوطلبان ارسال شود تا آنها پس از دریافت هشدار ۲۰ دقیقه از وقت خود را مقابل نور شدید جعبه نورانی بگذرانند.

 

کسانی که برنامه جدید را پیشنهاد کرده اند معتقدند این کار می تواند به داوطلبان (و کسانی که به اختلال محرک های فصلی دچار می شوند) در آماده شدن برای تحمل هوای تاریک کمک کند.

 

ارسال هشدارها از طریق همان فن آوری انجام می شود که شرکت های تامین کننده برق از طریق آن زمان تاریک شدن هوا و افزایش مصرف خانگی را پیش بینی می کنند.

 

کوین سیمپسون روانشناسی که اجرای طرح جدید را بر عهده دارد می گوید: "این هشدارها می تواند باعث افزایش میزان پذیرش روحی شرایط جوی موجود کند و به آنها یادآوری کند که به شیوه ای موثرتر از خود مراقبت کنند."

منبع : مرکز اطلاعات فنی ایران