سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بررسی علل و روش درمان سندرم داون



 

 

بررسی علل سندرم داون

 

سندرم داون که در گذشته منگلیسم نیز نامیده می‌شد، یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل افزایش تعدادی کامل یا نسبی در کروموزوم ۲۱ به وجود می‌آید. این بیماری دارای علائم مختلف از جمله ناهنجاری‌های عمده یا خفیف در ساختار یا عملکرد اعضای بدن است. متوسط میزان بروز این سندرم مابین یک در ۶۰۰ تا یک در ۱۰۰۰ مورد از تولد نوزادان زنده گزارش شده است که این میزان در مادران جوان کم‌تر و با افزایش سن مادر افزایش می‌یابد. با این وجود در حدود دوسوم مبتلایان به سندرم داون از مادران زیر ۳۵ سال متولد می‌شوند.



علت چیست؟

به طور معمول، هر کودک در زمان لقاح اطلاعات ژنتیکی خود را به وسیله ۴۶ کروموزوم از والدین خود به ارث می‌برد: ۲۳ کروموزوم از مادر و ۲۳ کروموزوم از پدر. اما در اکثر موارد بروز سندرم داون، کودک یک کروموزوم اضافه دریافت می‌کند و به جای ۴۶، ۴۷‌کروموزوم به او منتقل می‌شود. این ماده اضافه ژنتیکی موجب تاخیر در رشد جسمانی و عقلانی کودک می‌شود.

 

 

علائم بیماری سندرم داون


علائم سندرم داون در هر کودک تفاوت می‌کند و در حالی که تعدادی از کودکان مبتلا به این بیماری نیازمند رسیدگی پزشکی مداوم هستند، عده دیگری از آنها زندگی سالم و مستقلی را در پیش دارند. از جمله علائم عمده و زودرس که در تقریبا همه بیماران مشاهده می‌شود وجود مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تاخیر رشد و نمو است.

 

کودکان مبتلا به سندرم داون دارای خصوصیات ظاهری مشابه هستند که از جمله بارزترین آنها می‌توان به نیمرخ مسطح، چشمان مورب رو به بالا، گوش‌های کوچک، یک تک خط در وسط کف دست و زبان بزرگ اشاره کرد. یک پزشک معمولا با معاینه جسمی می‌تواند بگوید که یک نوزاد دچار چنین نارسایی هست یا خیر. معمولا این کودکان در زمان تولد قد و وزن معمولی دارند اما به طور کلی رشد آنها از سرعت کمی برخوردار است و از همسالان خود کوچک‌تر به نظر می‌رسند.

 

سندرم داون

 

ماهیچه‌های کوتاه و مفاصل نرم هم از جمله خصوصیات این بیماری است. نوزادان مبتلا به آن بیش از حد سست و بی‌تعادل هستند. هرچند این حالت می‌تواند به مرور زمان کم شود، در کودکان زیر ۲ سال، کشیدگی کم و حرکات محدود ماهیچه موجب بروز اشکالاتی در مکیدن و غذا خوردن و همچنین مشکلات هاضمه چون یبوست می‌شود.

 

کودکان نوپا و بزرگ‌تر نیز ممکن است در حرف زدن، یادگیری و انجام کارهای شخصی چون غذا خوردن، لباس پوشیدن و دستشویی رفتن تاخیر زیادی داشته باشند.سندرم داون به اشکال متفاوتی بر توانایی‌های ذهنی کودکان تاثیر می‌گذارد، اما بیشتر آنها دچار عقب‌افتادگی ذهنی خفیف تا میانه هستند. کودکان مبتلا به این بیماری می‌توانند بیاموزند و در طول زندگی خود قادر به پرورش مهارت‌هایی هستند. به زبان ساده، آنها با سرعتی متفاوت از دیگران به اهداف خود دست می‌یابند و به همین دلیل بسیار مهم است که آنان را با کودکان دیگر و حتی کودکان با شرایط مشابه، مقایسه نکنیم.



تشخیص زودهنگام


در گذشته برای تشخیص زودهنگام سندرم داون آزمایش سلول‌های مایع آمنیوتیک (آمنیوسنتز) یا نمونه‌گیری از پرزهای جفتی انجام می‌شد. البته این شیوه آزمایش تهاجمی و توام با خطر بود. امروزه از روش‌های غیرتهاجمی همانند بررسی خون مادر یا سونوگرافی استفاده می‌شود.

 

 

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
سندرم داون و دنیای امروز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علل موخوره و درمان آن با چند روش‌ ساده



مهم‌ترین علل موخوره

معمولا موخوره در زنان بیشتر شایع است

 

یک متخصص پوست و مو گفت: بعد از حمام اجازه دهید موها بدون وسایل گرمایی و به مرور زمان یا با حوله خشک شوند و از شانه کردن موهای خیس خودداری کنید.

مسلمی در تعریف موخوره اظهار کرد: موخوره به علت آسیب لایه پوشاننده بیرونی مو که کوتیکول نام دارد، رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه موخوره یا دوشاخه شدن انتهای مو، ناشی از آسیب فیزیکی (تروما یا حرارت) است، افزود: معمولا موخوره در زنان بیشتر شایع است؛ چراکه زنان بیشتر از برس یا سشوار استفاده می‌کنند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه از مهم‌ترین علل ابتلا به موخوره سشوار کردن زیاد، برس زدن مکرر با برس زبر، رنگ کردن مکرر مو و دکلره کردن و استفاده از شامپوهای اسیدی یا قلیایی است، اضافه کرد: معمولا به دنبال انجام چنین مواردی بویژه در موهای خشک موخوره مشاهده شده است.

زمان ابتلا به موخوره

در زمان ابتلا به موخوره بهتر است موها را کوتاه کنید

 

مسلمی به فایده کوتاه کردن موها در زمان ابتلا به موخوره اشاره و خاطرنشان کرد: هنگامی که موها بسیار بلند می‌شود به علت تماس طولانی مدت با مواد شوینده آسیب می‌بیند و موخوره ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است موها را کوتاه و از تحریک فیزیکی مو اجتناب کرد.

وی ادامه داد: بعد از حمام اجازه دهید موها بدون وسائل گرمایی به مرور زمان یا با حوله خشک شوند و از شانه کردن موها در حالی که موها کاملا خیس است، خودداری شود. همچنین آب داغ و شانه کردن موها در حمام موجب آسیب جدی به موها می‌شود.

این متخصص پوست و مو به فواید استفاده از روغن‌های گیاهی در از بین بردن موخوره اشاره کرد و گفت: در صورتی که موها بسیار خشک است به ویژه انتهای موها بهتر است با روغن مخصوص مو مانند بادام، زیتون یا کتیرا مرطوب و نرم شود.

مسلمی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود موها زیاد در معرض گرما قرار نگیرد و به جای استفاده از سشوار، بگذاریم موها به صورت طبیعی خشک شود.

وی با بیان اینکه داشتن یک رژیم غذایی غنی برای درمان موخوره مفید است، اضافه کرد: برای نمونه پروتئین، اسید چرب امگا ۳، ویتامین آ و ویتامین سی برای جلوگیری از موخوره لازم است.
منبع:تابناک