سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

برای خوردن نوبرانه ها این نکات را رعایت کنید



سوزش معده, گوجه سبز, خواص میوه ها

خوردن نوبرانه اگرچه لذتبخش است ولی می‌تواند مخاطراتی نیز برای سلامت بدن به‌همراه داشته باشد. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوه‌ها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه‌هاست؛ یعنی هر میوه‌ای بسته به نیاز‌های موجودات و انسان‌های هر اقلیم به‌وجود می‌آید. بهتر است میوه‌های همان سرزمینی که در آن زندگی می‌کنید را مصرف کنید.

 

در خوردن میوه‌های نوبرانه به چند نکته توجه کنید؛ اول اینکه کشاورزان محاسبه اقتصادی روی فروش این میوه‌ها نکرده و آن را به‌صورت کال وارد بازار نکنند. اگر فرایند طبخ میوه‌ها در طبیعت طی نشود باعث سنگینی و درد و سوزش معده می‌شود و افراد معمولا پس از خوردن این میوه‌ها دچار دل‌درد و تهوع می‌شوند.

 

از آنجا که نوبرانه‌ها ترش هستند باید به میزان خوردن توجه کنید. گوجه سبز در میان میوه‌های بهاری هر چه درشت‌‌تر باشد بهتر است؛ درجه ترشی معتدل‌تری دارد و در نتیجه برای بدن مفید‌تر است. استفاده از خربزه در میان روز بسیار مفید است چرا که باعث تخلیه صفرای زائد و تنظیم سیستم گوارش و کبد می‌شود. هندوانه را در ساعت‌هایی که معده خالی است مصرف نکنید چون باعث ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید‌ریک در بدن می‌شود.

 

سوزش معده, گوجه سبز, خواص میوه ها

 

برای اینکه از عوارض دل درد شدید آن کاسته شود بهتر است کمی شکر قهوه‌ای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا جلوی تحریک معده گرفته شود.فصل میوه‌های زمستانی گذشته است و بیشترشان سردخانه‌ای شده‌اند. میوه‌هایی مانند پرتقال را در بهار مصرف نکنیم چراکه این میوه‌ها ریتم دستگاه گوارش را از بین می‌برند و مواد نگهدارنده آنها در این مرحله به بافت میوه نفوذ پیدا کرده و باعث مسمومیت جزئی می‌شود.

 

سیب در این شرایط کمتر از پرتقال آسیب می‌رساند.وی به افراد توصیه کرد که از مصرف نمک با نوبرانه‌هایی مانند چاغاله و گوجه‌سبز خودداری کنند و افزود: نمک برای افراد میانسال به بالا می‌تواند بسیار مضر است، بهتر است از این میوه‌ها و همچنین از سبزی‌های این فصل مانند کنگر و ریواس خورش درست کنید تا از خواص آنها بیشتر استفاده کنید. از سبزی‌هایی مانند والک و قازآیاقی (شبیه پای‌غاز است) بیشتر استفاده کنید.

 

میوه خطرناک این موقع از بهار زردآلو است که پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد. این میوه بدین‌شکل کال است و می‌تواند منجر به دل‌درد بسیار شدید شود. اگر پس از مصرف نوبرانه‌ها سیستم گوارشتان به هم ریخت توصیه می‌شود که از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.

منبع:hamshahrionline.ir


ویدیو مرتبط :
عدم رعایت نکات ایمنی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این نکات را هنگام تغذیه کودک رعایت کنید!



 

تغذیه کودک

 


كودكان که همچنان دوران رشد را سپری می‌كنند نیاز آنها به مقدار انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی با افزایش سن كودك بیشتر می‌شود.

 


برای تأمین كلیه مواد مغذی مورد نیاز كودكان، برنامه غذایی آنان باید شامل تركیبی از مواد مغذی مختلف از 4 گروه اصلی غذایی باشد.

 



گروه‌های اصلی غذایی عبارت‌اند از:


گروه نان و غلات
كه انرژی و مقداری پروتئین مورد نیاز كودك را تأمین می‌كند، گروه شیر و لبنیات كه كلسیم، فسفر و پروتئین را تأمین می‌كند و برای رشد اسكلت و استحكام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم‌اند، گروه گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ كه پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز كودك را تأمین می‌كند و برای رشد او لازم‌اند و گروه سبزی‌ها و میوه‌ها كه ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز كودك را تأمین می‌كنند.

 



در تغذیه كودكان 1 تا 5 سال چه نكاتی را باید رعایت كرد؟


* در غذا دادن به كودك صبور باشید و آرام آرام به كودك غذا بدهید.

 

* در صورتی كه كودك تمایل به خوردن غذای خاصی ندارد، هرگز او را مجبور به غذا خوردن نكنید و سعی كنید با تغییر مزه و یا نحوه طبخ آن را مجددا به كودك بدهید و در صورتی كه باز هم علاقه‌ای به خوردن آن غذا نشان نداد، چند روزی از دادن آن غذا صرف نظر كرده و مجددا به برنامه غذایی كودك اضافه كنید.



* هنگام غذا دادن به كودك با او با آرامش و محبت صحبت كنید تا زمان غذا خوردن برای كودك خوشایند باشد و خاطره خوشی از غذا خوردن در ذهن كودك ایجاد شود.



* مقدار غذای هر وعده كودك را با افزایش سن كودك بیشتر كنید.

 


* به مقدار غذایی كه كودك می‌خورد توجه كنید. برای هر كودك یك بشقاب جداگانه در نظر بگیرید.



*
با افزایش سن كودك برای غذا خوردن به كودك استقلال بدهید و به تدریج فقط مقدار و نحوه غذا خوردن كودك را نظارت و او را به خوردن ترغیب كنید.



* برای غذا خوردن كودك به او جایزه ندهید بلكه برای ترغیب او به غذا خوردن از طعم غذا تعریف كنید.



*
به كودك اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه كند حتی اگر مقداری غذا هنگام خوردن ریخته شود و یا دست و لباس‌های خود را كثیف كند.



* از دادن تنقلات بی ارزش قبل از غذا و بین وعده‌ها به كودك خودداری كنید. برخورد با کودکان بدغذا مادران هنگام بی‌اشتهایی كودك، به رشد او حساس شده و درمورد نقش مادری خود احساس ناتوانی می‌كنند.


درنتیجه سطح اضطراب آنان بالا رفته و قادر به تعبیر درست علایم بی‌اشتهایی در كودكشان نمی‌شوند:

 


* از تحمیل سلیقه خود در انتخاب غذا برای كودك خودداری کنید: بسیاری از والدین تصور می‌کنند همان غذایی که آنها دوست دارند، کودک هم دوست داشته باشد.


درحالی که باید به كودك اجازه دهند از بین غذاهای متنوع، غذای مورد علاقه خود را انتخاب كند.


* والدین باید از تغذیه اجباری كودك بپرهیزند و كودك را هنگام غذا خوردن آزاد بگذارند. این عمل باعث می‌شود احساس استقلال كودك رشد كرده و با احساس رضایت از تغذیه، از آن لذت ببرد. یك برنامه غذایی متعادل علاوه بر رفع گرسنگی، باید عناصر غذایی و مواد مغذی لازم برای تندرستی كامل را داشته باشد.



استفاده از چهار گروه اصلی غذایی مهم‌ترین راه برای اطمینان از تامین نیازمندی‌های تغذیه‌ای كودك محسوب می‌شود.



* برای تشویق كودك به غذا خوردن بهتر است غذای دلخواه او را تهیه كرد و اگر به عللی كودك میل به خوردن غذا ندارد، از اسباب بازی مورد علاقه‌اش برای تشویق به غذا خوردن استفاده شود.



*
مواد غذایی مقوی و مورد نیاز كودك را باید با احتیاط به غذای او اضافه كرد تا كودك به تدریج به غذای جدید علاقه‌مند شود.



*
كودك گرسنه نسبت به كودكی كه در فواصل وعده‌های غذا با خوردن تنقلات سیر شده است، برای خوردن غذای جدید تمایل بیشتری نشان می‌دهد.



* بهتر است ساعت صرف غذای كودك را هم‌زمان با افراد خانواده تنظیم كرد زیرا كودك با مشاهده غذا خوردن اعضای خانواده به‌خوردن غذا تشویق می‌شود.