سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

با بیمار روانی چگونه رفتار کنیم؟



بیمار روانی,سلامت روان,علم روانشناسی

انسان یک واحد زیستی، روانی، اجتماعی و روحانی است. این واحد ممکن است در معرض عوامل آسیب زای مختلف قرار گیرد. بهداشت روان پیش از آنکه به شرایط و نابسامانی های بیرونی مربوط باشد از طرز تلقی و نگرش فرد و نحوه مواجهه وی با مشکلات ناشی می شود؛ لذا حفظ سلامت روان از آسیب ها و نابسامانی ها کاری ساده نیست و نیازی به کسب یافته های جدید از علم روانشناسی دارد.

متاسفانه خیلی از افراد توانایی و مهارت لازم را برای روبرو شدن با کسی که از بیماری یا اختلال روانی رنج می برد، ندارند؛ به همین دلیل ممکن است رفتاری با بیمار بکنند که به تشدید بیماری وی دامن بزند. رفتار درست و سنجیده با بیمار روانی بخشی از فرآیند درمان به شمار می آید. در این راستا موارد زیر قابل ذکر است:

- انکار بیماری روانی چه از سوی بیمار و چه اطرافیان وی به یک اندازه می تواند فرآیند بهبود و درمان را به عقب بیندازد؛ پس پذیرش بیماری گام نخست در درمان است.

- برداشت ها و تلقی های غلط و نادرستی که در میان خانواده ها درباره بیماری روانی و برخی از اختلال های روانی وجود دارد یکی از عوامل شدت یافتن بیماری است.

- بیمار روانی رفتار خود را کاملا طبیعی و عادی می داند. درک این نکه از سوی اطرافیان بیمار سبب می شود تصوراتی از این دست که بیمار آنها را فریب داده و یا از روی قصد آزارشان می دهد در ذهنشان از بین برود.

- بیمار روانی دارای چرخه خاص خود است؛ به این معنا که می تواند از اختلالات سبک تا بحران های بزرگ را دربر گیرد و رفتار افراد با بیمار، با توجه به ویژگی های بالینی نوع بیماری، روش خاصی را می طلبد.

- صبر و شکیبایی و حوصله زیاد در برخورد با یک بیمار روانی کمک بزرگی به بهبودی وی است. در مقابل صعبانی شدن و بی حوصلگی به خرج دادن می تواند بیماری را تشدید کند.

- از سویی گفتگو با بیمار در مورد هر موضوعی که دوست دارد باعث می شود تا او آزادانه سخن بگوید و این مسئله بین شما و بیمار صمیمیت به وجود می آورد و از سوی دیگر، سبب می شود تا بیمار خودر ا تنها احساس نکند و در مورد بیماری خود دچار توهم نشود.

در گفتگو با بیمار درک این نکته ضروری است که در کوتاه مدت و خیلی سریع نمی توان دیدگاه بیمار را تغییر داد.

- دادن این اطمینان به بیمار که شما می خواهید با وی رابطه صمیمی برقرار کنید و خود شما هم تافته جدا بافته از او نیستید و در معرض بیماری یا مشکلات روانی مشابهی قرار دارید منجر به یک اطمینان دو سویه میان شما و بیمار می شود.

- فشار آوردن به بیمار و توصیه مرتب به او که این کار را بکن و آن کار را نکن یا گفتن جملاتی از این دست که آیا تو نمی خواهی خوب شوی؟ می تواند سبب واکنش منفی بیمار شود.

- در برخی از خانواده ها به علت پایین بودن سطح سواد فرهنگی از عنوان برخی از بیماری های روانی برای انگ زدن (برچسب) به بیمار استفاده می شود یا اختلال روانی وی را مرتب به رخش می کشند که این مورد فرآیند درمان را مشکل، پیچیده و طولانی می کند.

نتیجه آنکه اختلالات روانی یا رفتاری در جوامع مختلف انسانی کم و بیش مشهود است و بسیاری افراد در زندگی امکان ابتلا به ناراحتی های روانی را دارند. رفتار مناسب و منطقی با کسانی که از نظر روانی آسیب دیده اند می تواند در بهبود یا در اصلاح رفتار بیمار نقش اساسی داشته باشد. در برخورد با بیمار روانی رفتار افراد باید از شکیبایی و متانت و پختگی لازم برخوردار باشد. هرگز نباید رفتار ما با بیمار روانی همراه با پرخاشگری و استهزا و تحقیر و ترحم باشد؛ بلکه باید اعتماد به نفس و عزت نفس را که از پایه های اصلی بهداشت روانی است به بیمار انتقال دهیم.
منبع:مجله موفقیت

 


ویدیو مرتبط :
پرستار بیمار روانی هست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زن عموی ندا كوچولو:من بیمار روانی هستم!



 

زن عموی ندا كوچولو:من بیمار روانی هستم!

 

حمیده گودرزی «من بیمار روانی بوده و هستم اما هیچ وقت برای معالجه به روانپزشك مراجعه نكردم. به همین خاطر در لحظه هایی كه عصبانی می شدم، نه تنها «ندا» بلكه شوهر و ۲ فرزندم را نیز بشدت كتك می زدم و بعد هم گریه می كردم و كم كم آرام می گرفتم.»

این بخشی از گفته های زن عموی «ندا كوچولو» در آخرین جلسه بازجویی بود.

به گزارش خبرنگار ما، «فاطمه» ۳۰ ساله كه دیروز همراه وكیل مدافعش برای بازجویی به دادسرای ناحیه ۶ تهران احضار شده بود، با اشاره به رفتارهای خشونت آمیزش در خانواده، به بازپرس عباس خوشكام گفت: قبل از این كه «ندا كوچولو» برای زندگی به خانه ما بیاید، بیماری روحی روانی داشتم و پیوسته بر سر هر موضوع كوچكی داد و فریاد راه می انداختم؛ به طوری كه همسایه ها از شدت فریادهایم به خانه می آمدند و وقتی با چهره برافروخته و عصبانی ام روبه رو می شدند، از من می خواستند كه به دكتر بروم و خودم را معالجه كنم اما هیچ گاه این كار را نكردم!

با این حال هیچ وقت تنها «ندا» را كتك نمی زدم، بلكه وقتی عصبانی می شدم، اعضای خانواده ام را كتك می زدم و بعد هم كلی گریه می كردم، آن وقت آرامش می یافتم.

وكیل مدافع متهم نیز در ادامه با اشاره به بیماری روانی فاطمه گفت: اعضای خانواده و همسایه های موكلم حاضرند شهادت دهند كه وی بیمار روانی بوده است و قصد قتل «ندا» را نیز نداشته است، بلكه این موضوع فقط یك اتفاق بوده است، چرا كه آن روز «فاطمه» عصبانی بود و «ندا» را هم داخل حمام انداخته بود كه ناگهان سرش به دیوار خورد. حالا هم تقاضا دارم برای صحت گفته هایم، «فاطمه» معاینه روانی شود.

بدین ترتیب بازپرس پرونده پس از ختم این جلسه، از كارشناسان پزشكی قانونی خواست پس از انجام معاینات و بررسی های لازم، نتایج تحقیقات را به دادسرا اعلام نمایند.

گفتنی است، پیكر نیمه جان «ندا كوچولو» روز دوشنبه ۲۵ مرداد امسال به بیمارستانی در مركز تهران منتقل شد. پزشكان با مشاهده آثار جراحت، سوختگی و ضرب و شتم شدید روی پیكر نیمه جان دخترك، موضوع را به پلیس اطلاع دادند.

همزمان با شروع تحقیقات قضایی، پلیسی در این باره، «ندا» پس از ۱۸ روز جدال با مرگ، روی تخت بیمارستان جان سپرد.

از سوی دیگر، زن عموی دختربچه كه بازداشت شده بود، سرانجام بعد از ۵۱ روز سكوت در بازجویی ها، لب به اعتراف گشود و ماجرای مرگ تلخ دختربچه بی گناه را فاش كرد.... / روزنامه ایران