سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

با این کارها، جنین‌تان زجر می کشد!



جنین‌, مراقبت از جنین, رانندگی در دوران بارداری

وقتی که خانمی می‌فهمد باردار است انبوهی از سوال‎ها در ذهنش شکل می گیرد. در اینجا به چند سوال رایج در حوزه زیبایی و پزشکی پاسخ داده‎ایم.


آفتاب: بارداری دوره حساس و مهمی است. بسیاری از خانم‌ها حتی قبل از بارداری و به محض آنکه تصمیم به باردار شدن می‌گیرند، سعی می‌کنند تمام جوانب را بررسی کنند و بسنجند تا بارداری سالمی را پشت سر بگذارند.
 
برخی هم آنقدر نگران می‌شوند که در مورد همه چیز سوال دارند. بین پیامک‌های «سلامت»، سوال‌های بسیاری در مورد دوران بارداری به دستمان رسیده است که تلاش کردیم در گفت‌وگو با دكتر شهرزاد زاده‌ مدرس، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی و رئیس بخش نازایی بیمارستان مهدیه، به آنها پاسخ دهیم.
 
 آیا می‌توان به صورت طبیعی دوقلو باردار شد؟
 دوقلو باردار شدن به ژنتیک خانم بستگی دارد. اگر در نزدیکان او کسی دوقلو باردار شده باشد، احتمال دوقلو باردار شدنش وجود دارد در غیر این صورت، این احتمال بسیار ضعیف است.
 
متاسفانه این روزها زوج‌ها با مصرف قرص‌های محرک تخمک‌گذاری تلاش می‌کنند با تحریک تخمک‌گذاری چندقلو باردار شوند. این کار بسیار اشتباه است و کسانی که تخمدان‌های طبیعی دارند، دچار عارضه می‌کند.
 
فقط زوج‌هایی مجاز به مصرف این داروها هستند که مشکل ناباروری دارند؛ یعنی طی یک سال هفته‌ای 2 تا 3 بار بدون پیشگیری رابطه زناشویی دارند و بچه‌دار نمی‌شوند.
 
متخصص زنان که در زمینه ناباروری فعالیت دارد، پس از مشاوره با این زوج‌ها نوع داروها را تعیین می‌کنند. مصرف این نوع داروها احتمال دوقلوزایی را هم افزایش می‌دهد.
 
آیا می‌توان در بارداری از مسهل استفاده کرد؟
 چون بیشتر‌ خانم‌ها در بارداری دچار تشدید یبوست می‌شوند. البته الزاما در دوران بارداری این مشکل تشدید نمی‌شود اما خانمی که زمینه یبوست و هموروئید دارد و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نمی‌کند، قطعا در دوران بارداری دچار تشدید یبوست و هموروئید خواهدشد.
 
بهترین راه انتخاب رژیم غذایی مناسب، دریافت کافی مایعات و پیاده‌روی است. استفاده از مسهل تا جای ممکن بهتر است محدود شود.
 
آیا هر خانمی که زایمان طبیعی دارد، دچار بواسیر خواهدشد؟
 نه، این موضوع صحت ندارد و ناشی از نگرانی بی‌مورد افراد و مخصوص این دوره زندگی یعنی بارداری است.
 
 آیا برقراری رابطه زناشویی در 3 ماهه اول و سوم بارداری ممنوع است؟
 ببینید، منع مطلق از برقراری رابطه زناشویی در این ماه‌ها وجود ندارد، گرچه اگر خانمی سابقه سقط و خونریزی داشته، بهتر است تا جای ممکن از انقباض رحم به دنبال ارگاسم پیشگیری کند.
 
در 3 ماهه نخست، برای خانمی که بارداری طبیعی دارد منع برقراری رابطه زناشویی وجود ندارد. در 3 ماهه دوم نیز این رابطه مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مطالعات نشان داده رابطه زناشویی در اواخر دوران بارداری، زجر جنینی را افزایش می‌دهد.
 
منظور از زجر جنینی، دفع مکونیوم و اختلالات ضربان قلب جنین است. داشتن وضعیتی که در آن رحم تحت فشار نباشد و خانم در وضعیت مطلوب و آرامش باشد، در تمام دوران بارداری اهمیت دارد.
 
 آیا خانمی که سنگ‌کلیه دارد، می‌تواند بدون مشکل باردار شود؟
 در صورتی که سنگ‌کلیه انسداد ایجاد نکرده و فعالیت کلیه طبیعی باشد، بارداری منعی ندارد و معمولا طی بارداری مشکلی بروز نمی‌کند حتی چون هورمون‌های بارداری مخصوصا پروژسترون باعث اتساع سیستم ادراری می‌شود، ممکن است سنگ خود به خود دفع ‌شود.
 
البته اگر خانمی از وجود سنگ باخبر است، باید قبل از اقدام به بارداری با پزشک متخصص کلیه مشورت کند. در دوران بارداری هم باید مراقب عفونت ادراری باشد و تحت‌نظر پزشک مرتب آزمایش ادرار بدهد.
 
آیا نشستن در وان در دوران بارداری ممنوع است؟
 می‌گویند این کار در بارداری باعث عفونت می‌شود!
 
نه، صحت ندارد. این کار هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.
 
 آیا رنگ و مش یا فرکردن مو در این دوران قدغن است؟
 واقعیت این است که مطالعه‌ای به صورت جدی در این زمینه انجام نشده و آماری وجود ندارد اما به هر حال هرچه در دوران بارداری کمتر در معرض مواد شیمیایی باشید، بهتر است.
 
مخصوصا رنگ موهای حاوی آمونیوم می‌تواند مضر باشد. در برخی شرایط، لازم است خانم موهایش را رنگ کند و این کار مایه آرامش او است. نمی‌گویم به‌طور مطلق انجام این کار مضر است و نباید انجام شود اما تا جای ممکن باید تعداد دفعات را کاهش داد و از رنگ‌های بدون آمونیوم استفاده کرد.
 
منظور از مش کردن اگر رنگ کردن تکه‌ای مو باشد، چون تماس مستقیم با پوست سر ندارد، شاید عوارض کمتری داشته باشد اما در مورد نوع عوارضی که ممکن است این مواد بر روند زایمان یا سلامت جنین داشته باشد، اطلاعاتی در دست نیست.
 
 آیا رانندگی در دوران بارداری مجاز است؟
 در شرایطی که رحم هنوز بزرگ نشده، رانندگی با کمربند ایمنی مشکلی ایجاد نمی‌کند اما وقتی رحم بزرگ شد، مخصوصا در 3 ماهه سوم، ممکن است به جنین صدمه برسد و بهتر است خانم باردار پشت فرمان ننشیند.
 
وقتی شکم بزرگ است، می‌توان کمربند را زیر شکم قرار داد تا فشاری به رحم وارد نکند. خانم باردار نباید به حدی پشت فرمان بنشیند که احساس خستگی کند

منبع:niniban.com


ویدیو مرتبط :
تقویت هوش جنین - ساختار مغز جنین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خشم می کشد



 

پرخاشگری و رفتارهای تهاجمی نوعی از اعمال خشونت بار علیه دیگران است که می تواند باعث آسیب یا صدمه به دیگران شود.

 

بررسي علل پرخاشگري در کودکان


بیشتر کارشناسان پرخاشگری کودکان را به شکل پرخاشگری آشکار دربردارنده پرخاشگری جسمانی مانند زدن ، هل دادن ، لگد زدن ، پرتاب اشیاء و تهدید به انجام این اعمال همراه با حملات عمدی بیزار کننده و آزاردهنده برای قربانی ؛ و پرخاشگری رابطه ای که موجب حذف دیگران از جمع می شوند ، تعریف کرده اند. در پسران بیشتر پرخاشگری جسمانی و در دختران پرخاشگری رابطه ای بیشتر گزارش شده است.

 

 

پرخاشگری کودکان به شکل پرخاشگری آشکار دربردارنده پرخاشگری جسمانی مانند زدن ، هل دادن ، لگد زدن و.. و پرخاشگری رابطه ای که موجب حذف دیگران از جمع می شوند را شامل می شود.

 


خشم کودکان

 

 

● عوامل زمینه ساز در پرخاشگری کودکان

 

خشونت پدیده ای پیچیده است که در آن خصوصیات ارثی ، عوامل زیستی و هورمونی ، نیرو های روانشناختی و شاخص های فرهنگی و اجتماعی می توانند با هم در تعامل باشند. خانواده می تواند از جهات مختلف موجب بروز یا تشدید پرخاشگری شود که مهمترین این عوامل عبارتند از:

 

 

شیوه های نامناسب فرزند پروری والدین: برخی شیوه های فرزند پروری و استفاده نامناسب از تنبیه و تشویق موجب تقویت خشم و پرخاشگری در فرزندان می شوند. خشم می کشد

 

 

الگوهای نا مناسب رفتاری در خانواده: نشان دادن رفتارهای پرخاشگرانه از سوی یکی از اعضای خانواده موجب الگوسازی این رفتار توسط کودک می شود.

 

 

تاثیر پذیری از رفتار پرخاشگرانه مشاهده شده در محیط و در رسانه ها

 

 

تشویق رفتار پرخاشگرانه

 


آزار جسمی و جنسی

 

 

 

خشم کودکان

 


● خشونت در رسانه ها

 

عامل مؤثری در رشد و تحول سیستمهای ارزشی ، و شکل دهنده رفتار می باشند ؛ تحقیقات مربوط به تأثیر رسانه ها بر کودکان و نوجوانان ، نشان داده اند که این کودکان:

 

 

ترس از خشونت ندارند؛

 

 

به تدریج می پذیرند که خشونت راهی برای حل مشکل است؛

 

 

به تقلید خشونت می پردازند؛

 

 

ناخودآگاه با شخصیت های خاصی چه قربانیان و چه قربانی کنندگان همانند سازی می کنند. مشاهده خشونت در برنامه های تلویزیونی باعث پرخاشگری در کودکان می شود. گاهی اوقات حتی دیدن یک برنامه خشونت آمیز می تواند پرخاشگری را افزایش دهد.کودکانی که مکرراً نمایشهایی پر از خشونت را تماشا می کنند و ازاین کار منع هم نمی شوند، به احتمال زیاد ، به تقلید آنچه می بینند می پردازند. اثر خشونت تلویزیونی ممکن است فوراً در رفتار یا گفتار کودک نمودار شود و یا سالها بعد خود را نشان دهد. البته خشونت تلویزیونی تنها علت پرخاشگری یا رفتار خشونت آمیز نیست ولی از عوامل مهم تلقی می شود.

 

 

 

خشم

 


توصیه هائی برای والدین در برخورد با خشونت ناشی از رسانه ها:

 

والدین می توانند با استفاده از راههای پیشنهاد شده ی زیر کودکان خود را از خشونت مفرط تلویزیونی محافظت کنند.

 

 

به برنامه هایی که کودکان می بینند توجه کنید و بعضی از آنها را همراه کودک خود ببینید. چنانچه کودک خود را به هنگام تماشای برنامه های خاص تلویزیونی همراهی کنید ، می توانید سؤالهای او را بهتر برایش توضیح دهید و جلوی کج فهمی او را بگیرید. خشم می کشد

 

 

زمان تماشای برنامه های تلویزیونی را محدود کنید. توجه داشته باشید که تلویزیون را نباید دراتاق خواب بچه ها قرار دهید. با این عمل خود باعث می شوید که کودک با اثرات منفی برنامه های خشونت آمیز تلویزیونی ، به خواب نرود ؛ همچنین نظم ساعت خواب و بیداری او مختل نمی شود.

 

 

به کودکان خود تذکر بدهید که اگر چه هنرپیشه حقیقتاً مجروح نشده یا به قتل نرسیده است ، لکن این گونه خشونتها در دنیای واقعی یا بسیار دردناک است یا منجر به مرگ می شود.

 

 

هنگامی که برنامه های خشونت آمیز پخش می شود، یا کانال را عوض کنید یا تلویزیون را خاموش کنید. توضیح دهید که مشکل آن برنامه چیست و به گونه ای با منطق درخور فهم کودک ، آسیب و ضرر موجود در آن برنامه را توضیح دهید تا میل کودک یا اصرار او برای تماشای این گونه برنامه ها کاهش یابد.

 

 

در حضور بچه ها صحنه های خشونت آمیز را تأیید نکنید و بگویید که بدترین شیوه برای حل یک مشکل، روش خشونت آمیز است.

 

 

تأثیر همسن و سالان و دوستان و همکلاسی ها باید به حداقل برسد. به این منظور با والدین بچه های دیگر تماس بگیرید و در مورد نوع برنامه ها ی تلویزیون و مدت زمان مناسب برای تماشای تلویزیون توافق کنید.

 

 

مدت تماشای تلویزیون توسط کودکان ، جدا ازمحتوای آن باید کم شود چون کودکان را از پرداختن به فعالیت های مفید دیگر از قبیل مطالعه، بازی با دوستان و رشد و پرورش علائق خود باز می دارد.

 

تبیان