سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

باید و نبایدهای دندانی



 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

در صورتی که شما دندان های خود را به صورت ناخودآگاه و یا هنگام خواب به هم فشار داده و یا می سایید، حتما با دندانپزشک مشورت کنید.

شیوه زندگی، غذاها، نوشیدنی ها و حتی برخی ورزش ها می توانند به دندان های شما صدمه وارد کنند.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

قند، شکر و شیرینی جات
شکر و شیرینی جات اولین دشمن دندان های شما به شمار می روند وهر چه مدت زمانی که در محیط دهان هستند بیشتر باشد، آسیب وارده شدیدتر است. شکرتوسط باکتری های موجود در دهان که تولید کننده اسید هستند، مصرف می شود و اسید تولید شده مینای دندان را تخریب می کند.

 

از افراط در مصرف آب نبات، پاستیل و میوه های خشک مانند کشمش بپرهیزید زیرا این خوراکی ها به مدت طولانی به دندان ها می چسبند و آسیب بیشتری به دندان ها وارد می کنند. در صورت مصرف دسر و میان وعده های شیرین مانند شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، پودینگ، ژله، مربا، عسل، بستنی، شربت، نوشابه، شیر و آبمیوه مسواک زده و یا محیط دهان را با آب بشویید. سبزیجات و میوه های تازه، سالم ترین میان وعده به شمار می روند.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

نوشیدنی ها
نوشیدنی های قند دار و حتی بدون قند از جمله چای و قهوه نیز برای دندان ها مضر هستند زیرا محیط دهان را اسیدی می کنند و احتمال پوسیدگی دندان را افزایش می دهند. نوشیدنی های الکلی نیز اسید تولید کرده و موجب فرسایش دندان ها می شوند. همچنین مصرف الکل با خشکی دهان و کاهش بزاق همراه است و از آنجایی که بزاق به رفع پلاک و تجمع باکتری ها از روی سطح دندان ها کمک می کند، مصرف الکل خطر پوسیدگی دندان ها را بالا می برد.

 

همچنین مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان های دهان را افزایش می دهد. بر اساس مطالعات مرکز تحقیقات سرطان انگلستان، ۷۵ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان های دهان از الکل استفاده می کرده اند.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

سیگار
سیگار موجب زرد شدن دندان ها، بوی بد دهان، بروز بیماری های لثه، مشکلات تنفسی و سرطان ریه و همچنین سرطان های دهان می شود. اگر شما روزانه ۲۰ نخ سیگار و یا بیشتر مصرف می کنید، خطر ابتلا به سرطان های دهان، ۶ برابر در شما بیشتراز سایر افراد است.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

مصرف برخی داروها
برخی داروها موجب خشکی دهان و کاهش بزاق می شوند. بر اساس بیانیه انجمن دندان امریکا بیش از ۵۰۰ دارو از جمله مسکن ها و داروهای ضد حساسیت دارای این اثر می باشند. خشکی دهان و کاهش بزاق یکی از دلایل پوسیدگی دندان است. در صورت مصرف این داروها می توانید از آدامس های بدون قند برای افزایش ترشح بزاق استفاده کنید.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

ورزش
در صورت انجام ورزش هایی که ممکن است به دهان و دندان های شما آسیب وارد کنند، از یک محافظ دهان استفاده کنید. می توانید برای تهیه این محافظ ها از دندانپزشک کمک بگیرید.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

سایرخطرات
استفاده از دندان ها برای باز کردن در ظروف و بطری ها، باز کردن گره ها و بسته بندی های پلاستیکی، جویدن یخ و خوردن مواد غذایی سخت مانند ته دیگ نیز برای دندان ها مضر هستند و موجب آسیب آنها می شوند. در صورتی که شما دندان های خود را به صورت ناخودآگاه و یا هنگام خواب به هم فشار داده و یا می سایید، حتما با دندانپزشک مشورت کنید.

 

 پوسیدگی دندان , خشکی دهان , زرد شدن دندان ها

 

مراقبت از دندان ها
دندان های خود را ۲ بار در روز با خمیر دندان های حاوی فلوراید مسواک بزنید و روزانه ۱ بار از نخ دندان برای تمیز کردن فاصله میان دندان ها استفاده کنید.

 

از یک رژیم غذایی سالم که حاوی همه گروه های غذایی از جمله نان و غلات، گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات، لبنیات، میوه ها و سبزیجات باشد، استفاده کنید.

 

مصرف قند، شکر، شیرینی جات و آبمیوه های آماده را به حداقل برسانید.

 

از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید.

 

به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

منبع:aftabir.com


ویدیو مرتبط :
بایدها و نبایدهای اقتصادی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نبایدهای پس از صرف غذا



 

 

نبایدهای پس از صرف غذا


* سیگار نکشید

آزمایش‌ها ثابت کرده‌اند کشیدن یک سیگارپس از صرف غذا از نظر احتمال ابتلاء به سرطان، معادل کشیدن 10 سیگار در مواقع دیگر است.

 

 

* بلافاصله میوه نخورید

خوردن میوه بلافاصله بعداز غذا باعث پرشدن معده از هوا می‌گردد،بنابراین توصیه می‌شودکه یا یکساعت قبل از غذا و یا یک تا دو ساعت بعد از غذا میوه مصرف کنید.

 


* چای ننوشید

برگ‌های چای حاوی مقدار زیادی اسید هستند، این امر باعث می‌شود که پروتئین مواد غذایی مصرف شده، سفت و محکم شده و هضمش دشوار گردد.

 

 

* کمربندتان را شل نکنید

شل کردن کمربند پس ازصرف غذا می‌تواند باعث پیچ‌خوردن و مسدود شدن روده گردد.

 

 

* حمام نکنید

حمام کردن باعث افزایش جریان خون در دست‌ها، پاها و سطح بدن می‌شود و در نتیجه مقدار خون پیرامون معده کاهش خواهد یافت. این امر باعث تضعیف سیستم گوارشی خواهد شد.

 


* قدم نزنید

حتماً این ضرب‌المثل را شنیده‌اید که بعد از صرف غذا صد قدم راه بروید تا نود و نه سال زنده بمانید. در واقع این مطلب صحت ندارد. راه رفتن باعث می‌شود که سیستم گوارشی ما قادر به جذب مواد غذایی موجود در غذای مصرف شده نگردد.

 


* بلافاصله نخوابید

این کار باعث می‌شود که غذای خورده شده به خوبی هضم نگردد. در نتیجه می‌تواند به ورم معده و عفونت در روده منجر گردد.

 

 

منبع:drzohrabi.ir