سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اندرخم اولین کوچه ازدواج



اولویتهای اصلی در ازدواج

خود و نیازهای تان را خوب بشناسید و به دنبال اولویتهای اصلی در ازدواج باشید

 

ازدواج اتفاقی است که بهاری دارد و سال های جوانی بهار آن است. بهارها گذشته اند اما شما هنوز تاخیر دارید.

چند سالی است به دنبال نیمه گمشده تان می گردید، اما هر بار به دلیلی پا پس کشیده اید! اکثر دوستان تان راهی خانه بخت شده اند اما شما هنوز اندرخم اولین کوچه هستید! گاهی دلتان می خواهد ازدواج کنید اما گاهی هم منصرف می شوید و تنهایی را، پیشه می کنید.


به راستی تا کنون با خود اندیشیده اید که چرا ازدواج گریز شده اید؟


نمی خواهید به درد دیگران دچار شوید!
گوش تان پر از قصه های نیم تمام زوج هایی است که هر روزه در میدان جنگ زندگی زناشویی دست و پنچه نرم می کنند. داستان های  داغ اما مشترک برخی از آنها ، تنها یک تعریف از زندگی مشترک را به ذهنتان متبادر می سازد:" زندگی مشترک یعنی بحث و جدال، قوت روزانه ؛ نبود آرامش و سوختن و ساختن، چاشنی زندگی.


این واقعه چنان ترسی بر دلتان می افکند که نگو و نپرس! حال اگر خود نیز فرزند طلاق باشید و یا آن که از نزدیک شاهد به هم خوردن زندگی دوستان و آشنایانتان بوده باشید، شدت ترس بیشتر شده و چنان لرزه ای بر تن تان می افتد که حتی نمی توانید ریشترش را تعیین کنید.


راه حل
واقع بین باشید و بدانید هیچ دعوایی یکطرفه نبوده و مجرم همیشه یک نفر نیست. شما فقط شاهد قضاوت های یک جانبه یکی از طرفین بوده اید.هیچ فکر کرده اید که شاید غلو می کند و یا آن که برای متهم کردن همسر و یا بی گناه جلوه دادن خود، و برای به رحم آوردن دل مخاطبین، چنین بیش از حد ضجه می زند.


بپذیرید شما زندگی خود را دارید و قرار نیست مثل دیگران زندگی کنید،همانطور که مثل دیگران اندیشه نمی کنید.  به صرف ترس از مبتلا شدن به بحران، از اصل واقعه فرار نکنید. بهتر است نگاه تان را گسترده تر نمائید و  تنها به بخشی از واقعیت تلخ زندگی های شکست خوردگان توجه نکنید؛ چه بسا اطراف شما پر از زوج های شاد و خوشبختی هستند که مردانشان همان شاهزاده های سوار بر اسب اند و زنانشان سیندرلای معروف.


این حقیقت را بپذیرید که غم و شادی لازم و ملزوم همند و در کنار هم معنا می یابند، این که تنها بر روی یک سکه تمرکز کنید، چندان شایسته نیست. بدانید در موفق ترین ازدواج ها نیز، روزهای شاد و آرام در کنار لحظات غم و ناامیدی سپری خواهند شد. پس با این انتظار، به پا خیزید و به جای توقف و در جا زدن، مهارتهای زندگی و همسرداری یاد بگیرد تا بتوانید بحران های ناگزیر را مدیریت نمائید و از زیر بار مشکلاتی که دیگران کمر خم کرده اند، رها شوید.


روی قلب تان تابلوی ورود ممنوع چسبانده اید
یک بار برای همیشه، درد عشق را چشیده اید. جراحت التیام نیافته عشق نافرجام هنوز بر قلبتان، نیشتر می زند آن چنان که گویی هیچ مرهمی برای  تسکینش نیست.  برای اجتناب از دیگر شکست های عاطفی، دور عشق و عاشقی را خط  قرمز کشیده اید و تابلوی ورود ممنوع بر دروازه قلب تان چسبانده اید، به گونه ای که هیچ فردی نمی تواند حتی از صد فرسنگی آن عبور کند.


راه حل
شش ماه فرصت مناسبی است که  بار هیجانی منفی تان فروکش کند،اما اگر مدت زمان بیشتری از جدایی می گذرد وهنوز در سوگ عشق از دست رفته می سوزید و یا در خشم بسیار غرق هستید، بدانید شما در مرز خطر قرار دارید. اگر محافظه کار شده اید و به همه افراد جنس مخالف شک دارید و همه آنها را از یک قماش می بینید، سریعتر با کمک یک مشاوره مجرب، حل مشکل کنید. با برطرف کردن آسیب های روانی ٓعاطفی گذشته می توانید از تعمیم تجارب به موقعیت های دیگر رهایی یابید و لذت دوباره عاشق شدن اما درست "دل دادن" را تجربه کنید. سعی کنید تجربه تلخ گذشته را مایه عبرتتان بسازید و از آن بهره ببرید چون به خوبی بهای آن را پرداخت کرده اید. با شناخت علت شکست و چگونگی رفع آن، در دلدادگی های بعدی می توانید با تبحر و مهارت برخورد کنید و پیروز باشید.

 

افراد مناسب ازدواج

مهارتهای زندگی و همسرداری یاد بگیرد تا بتوانید بحران های ناگزیر را مدیریت نمائید

 

به دنبال سیندرلا یا شاهزاده ی سوار بر اسب هستید
وسواسی شده اید و مته به خشخاش می گذارید چون به دنبال ایده آل ترین هستید. با افرادی که مناسب ازدواج شمایند مواجه شده اید، اما باز با خود فکر کرده اید:" شاید گزینه های بهترین از این هم باشد "، پس تعلل کرده اید و نخواسته اید با « بله » گفتن به یك انتخاب، به باقی انتخاب ها« نه » بگوئید.


راه حل
اگر گمان می کنید فرصتهای بهتری خواهید داشت و لیاقت شما چیزی بالاتر از افرادی است که به شما معرفی می شوند، بی تردید دچار وسواس شده اید. یک بام و دو هوا بودن، نتیجه ای جز شک و شبهه ندارد، با این طرز فکر شما هرگز نخواهید توانست انتخاب درستی داشته باشید و فرصت های ایده آلتان را هم از دست خواهید داد. بهتر است فکر "یافتن بهترین ها" را  از سرتان بیرون بیندازید، به یقین بدانید بهترینی وجود ندارد، حتی بهترینها هم معایبی غیر قابل تحمل دارند.هرگز آرمان گرایی نکنید اما با شناخت و گام به گام پیش بروید. خود و نیازهای تان را خوب بشناسید و به دنبال اولویتهای اصلی در ازدواج باشید. 


وقتی مادیات حرف اول را می زند
بسیاری از جوانان،بالخص پسران، نداشتن شغل و درآمد را مانع اصلی عدم تمایل به ازدواج می دانند و این درحالی است که دختران هم معتقدند "عشق، نان و آب نمی شود". چه بسا اندک نیستند پسرانی که" کاسه چه کنم چه کنم" بدست گرفته اند و به دنبال کار، گرد شهر می چرخند و دخترانی که از غم نبود جهیزیه می نالند.


راه حل
شغل و حقوق مکفی پسران و جهیزیه دختران از ضروریات اولیه تشکیل یک زندگی مشترک است. اما گاهی ما دچار خطای بلندپروازی می شویم و یک شبه، ره صد ساله را می خواهیم طی کنیم.متاسفانه تجمل گرایی و مصرف گرایی داستان زندگی دارا و ندار شده است، حفظ پرستیژ و شخصیت، اصلی بنیادین در انتخاب هاست و این چنین می شود که هیچ کس سر جای خود قرار نمی گیرد و همگان همیشه در عذابند. سعی کنید به حداقل کار مفیدی که روزی حلال دارد اکتفا نمائید و در سطح خود گزینش همسر کنید. بسیاری از ما خواهان دختر/پسر ازطبقه بالا هستیم در حالی که خودمان در رده های پائین تر قرار داریم.اگر حقیقت را آنگونه که هست، بپذیریم ، توان حرکت هم خواهیم داشت و خدای بالای سرمان هم برکت را روزی خانه عشق مان خواهند کرد؛ دقیقا همچون پدران و مادرانمان.


وقتی خانواده ها پای ثابت انتخاب می شوند
انتظارات خانواده تان غیر قابل وصف است، متوقع هستند و اهل رقابت؟ به دنبال آنند که با کسی ازدواج کنید که چشم همه فامیل خیره بماند و دهانشان از حیرت باز! شما باید گوی سبقت دختران/پسران فامیل را بربائید.


یا آن که خانواده تان سنگ می اندازند و با هر انتخاب تان مخالفت می کنند و شما را ازعواقب ازدواج می ترسانند، گاهی هم به جای شما گزینش همسر می کنند و تصمیم به ازدواج می گیرند گویی که آنها می خواهند بر سر سفره عقد بنشینند!


راه حل
آگاهانه و بی هیچ شک وشبهه ای دست به انتخاب بزنید. معیارها و انتظارات خود و خانواده تان را سبک و سنگین کنید و به یک سری معیارهای اصلی و مورد تائید دست یابید. سپس قدرت تصمیم گیری خود را حاکم کنید، با کمال احترام و ادب به خانواده تان بفهمانید که تصمیم گیرنده نهایی خود شما هستید و لاغیر ؛ و در مسیر انتخاب تان به راهنمایی های دلسوزانه و عاقلانه آنها دل خواهید سپرد و گوش به فرمانشان خواهید بود. اگر مخالفت های خانواده، ترسی به دلتان انداخته است بهتراست از فردی عاقل و بالغ مشورت بگیرد تا به یقین بدانید که آیا آنها هم  راجع به انتخاب شما نظری مبهم و سرشار از تردید دارند یا خیر؟ اگر نظرات را موافق خانواده دیدید، دست از تعارض بردارید و دور عشق آتشین را خط قرمز بکشید چون دیدگاه خانواده تان  عین حقیقت و توام با آینده نگری است و رنگ و بوی مخالفت بی جا نمی دهد. اما اگر چنین نبود بر سر انتخابتان باقی بمانید و با بهانه گیری ها و سخت گیری های بی اساس خانواده مقابله کنید و با دلیل و برهان و استمداد از بزرگان فامیل، آنان را راضی به وصلت کنید. حقیقت مسلم آن است که شما باید با انتخاب تان زیر یک سقف بروید نه خانواده تان. پس هرگز حاضر به وصلت با فردی که انحصارا خانواده متمایل است، نشوید.

منبع: جام جم سرا

 


ویدیو مرتبط :
اولین دیدار در ازدواج/ ازدواج موفق / آرمان داوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین قدم ازدواج چیست؟



 

 

اولین قدم ازدواج چیست

 

زیاد شنیده اید که اولین قدم برای ازدواج با یک فرد، شناخت او است. اما شاید کمتر کسی برایتان گفته باشد که پیش از شناخت دیگران باید خودتان را بشناسید و بعد بر اساس درکی که از خودتان پیدا کرده اید، سراغ شناخت همسر آینده تان بروید. شما باید خود فعلی تان، حالات درونی و شخصیت واقعی و باطنی خود را به دور از دورویی ها و تظاهرهای اجتماعی بشناسید تا دریابید که خواسته هایتان از ازدواج چیست و چطور باید به آنها برسید.


برای شناخت خود، بهتر است از سؤالاتی در ابعاد مختلف شروع کنید و با پاسخ گویی به آن ها (ضمن کمک گرفتن از دیگران) در پی شناخت خصوصیات اخلاقی و شخصیتی خود باشید. مثلاً از خود بپرسید واجبات دینی، محرمات، مستحبات، برای من در چه درجه ی اهمیّتی هستند.

 

یادتان باشد، با وجود آنکه راه تکامل و رشد همواره به روی شما باز است و شما فرصت رفع معایب خود را دارید ولی شما با واقعیت های درونی تان چه از لحاظ خلق و خوی و چه از لحاظ عادات و اعتقادات زندگی می کنید بنابراین در خودشناسی با خودتان صادق باشید و جهت تعیین اولویت ها و معیارهای مدنظر تان در ازدواج ابتدا خود را واکاوی نمایید.

 

شما می توانید خود را در ابعاد مختلف شناسایی کنید و با طرح سؤالات و جواب به آنها در زمینه شناخت خود، گام بردارید.

 

پرسش از دیگران (پدر و مادر، دوستان همفکر و...) در مورد خودتان نیز می تواند در شناخت شما از خود راه گشا باشد. در اینجا نمونه ای از سؤالات خودشناسی آورده شده که می توانید آن ها را انتخاب کرده و پاسخ دهید.

 

ابعاد خودشناسی

 

بعد اعتقادی و مذهبی

 

1. نقش خدا در زندگی شما چیست؟

 

2. توسل به ائمه چه جایگاهی در زندگی شما دارد؟

 

3. خط قرمزهای اعتقادی و مذهبی شما چیست؟

 

4. چقدر به واجبات، محرمات و مستحبات دین مقید هستید؟

 

5. چقدر به قسمت و تقدیر معتقد هستید؟

 

بعد اخلاقی

 

خلق و خوهای خاص شما چیست؟ (زود رنج و حساس، کمی عصبی، مهربان و عاطفی و...)

 

- به طور مثال اگر با کوچک ترین مخالفتی با ایده ها و حرف هایتان به شدت می رنجید احتمال زود رنج بودن تان می رود.

 

- اگر صفات و خلق و خویی در شما وجود دارد که پسندیده نیست یا از داشتن آن ها احساس خوشایندی ندارید بهتر است با برنامه ریزی درصدد رفع تدریجی آن ها باشید.

 

- سعی کنید به دنبال فراگیری و ملکه کردن صفات نیک در وجودتان باشید به خصوص صفات و خلق و خوهایی که در زندگی آینده تان مؤثرند مثل (گذشت، مهرورزی و...)

اولین قدم ازدواج چیست؟

 

بعد فرهنگی

 

ارزش، هنجار، باور، اخلاقیات، عادات، آداب و رسوم، نحوه زندگی خانوادگی، مراسم و آیین ها، سلایق، الگوها، معاشرت ها، نحوه ی برقراری ارتباطات، اعتقادات و... همگی اجزای تشکیل دهنده ی فرهنگ هستند.

 

1. الگوی شما در زمینه های مختلف (مذهبی، اخلاقی، تحصیلی و...) کیست؟ الگوی خانواده تان چه طور؟

 

2. اخلاقیات خاص خانواده شما در برخورد با دیگران و با یکدیگر در جمع خانواده چگونه است؟

 

3. آیا شما ملزم به رعایت احترام به دیگران هستید یا خیر؟ خانواده تان چطور، آیا خود را ملزم می دانند؟

 

4. خود و خانواده تان را از لحاظ پایبندی به اعتقادات مذهبی چگونه ارزیابی می کنید؟

 

5. ویژگی اخلاقی حاکم بر خانواده ی شما چیست؟ (خانواده ای آرام، صبور، کاملاً رسمی، مقید به رعایت اصولی خاص، مهمان نواز، مؤدب و خونگرم و...)

 

6. مراسم شادی و عزا در خانواده شما به چه طریق برگزار می شود، آیا رسوم خاصی دارید که به آن ها پایبند باشید؟

 

7. چقدر مهمان نوازید و به معاشرت و رفت و آمد با دیگران تمایل دارید؟ خانواده تان چه طور؟

 

8. در معاشرت با دیگران آداب مهمان داری و پذیرایی شما چگونه است؟

 

9. خرافات در زندگی شما چه جایگاهی دارد؟

 

10. آیا در کل با فرهنگ خانواده خود همسو هستید یا خیر؟

 

بعد سلامتی

 

1. آیا بیماری خاص روحی یا جسمی دارید؟ در صورت داشتن، آیا درمان پذیر است؟

 

2. چقدر در مورد بیماری خود اطلاعات دارید؟

 

3. در صورت داشتن بیماری مزمن، با آن کنار آمده اید؟

 

4. آیا بیماری شما مانعی برای ازدواج محسوب می شود یا خیر؟ نظر پزشک در این مورد چیست؟

 

بعد خصلت های شخصیتی (درون گرا، برون گرا)

 

1. آیا حضور در جمع و برقراری ارتباطات اجتماعی شما را خرسند می کند؟

 

2. آیا توانایی و تمایل دارید که افکار و احساسات تان را به راحتی بیان کنید؟

 

اگر بیشتر دوست دارید تنها باشید، تمایل به حضور در بین افراد را ندارید، از حضور و اظهار نظر در میان جمع معذبید و مسائلی از این دست، این نشان می دهد که شما فردی درونگرا هستید و اگر از حضورتان در میان اجتماع احساس خوبی دارید، توانایی و علاقه صحبت در حضور دیگران را دارید و در ابراز احساسات مشکلی ندارید این نشان می دهد که شما برون گرا هستید.

 

بعد خانواده

 

1. اعضای خانواده شما چند نفرند؟ خلقیّات خاص هر کدام چیست؟

 

2. فوت پدر و مادر یا طلاق آن ها (در صورت وقوع) چه تأثیری روی شما داشته است؟ و برای بهبود اوضاع آیا اقدامی کرده اید؟

 

3. آیا خانواده شما با اعتیاد یا انواع بزه مواجه بوده است؟ واکنش شما و دیگر اعضا در این باره چگونه بوده است؟

اولین قدم ازدواج چیست؟

 

بعد اقتصادی

 

1. شاخصه های رفاه اقتصادی برای شما و خانواده تان چگونه تعریف می شود؟

 

2. آیا فعالیت های اقتصادی دارید؟

 

3. چقدر مقید به رزق حلال، پرداخت خمس و زکات مال، برکت رزق، انفاق، صدقه و... هستید؟

 

4. آیا با پس انداز کردن موافقید؟ آیا پس اندازی دارید؟

 

5. تعریف شما از صرفه جویی و ولخرجی چیست؟ خودتان صرفه جویید یا ولخرج؟

 

6. اگر در وضعیت اقتصادی بالایی قرار دارید آیا در خود قدرت تطبیق با شرایط مالی متوسط یا پایین را می بینید؟

 

اگر با کم شدن رفاه اقتصادی تان حس می کنید آرامش خود را از دست می دهید، خوب است بدانید که مسائل اقتصادی برای شما اهمیّت ویژه ای دارد.

 

بعد اجتماعی

 

1. چقدر با اجتماعات خارج از خانه در تعاملید؟

 

2. حضور یا عدم حضور در اجتماع چقدر برای شما اهمیّت دارد؟

 

3. آیا در خود علاقه و توانایی مسؤولیت پذیری در گروه های اجتماعی را می بینید؟

 

بعد ظاهری

 

1. از نظر ظاهری و اندام در چه وضعیتی قرار دارید؟

 

2. ظاهری زیبا یا معمولی دارید؟ آرایش می کنید یا خیر؟

 

خوب است بدانید وضعیت ظاهری عنایت خداست و ما نقشی در انتخاب آن نداشته ایم. اگر دارای حسن صورت هستید، مراقب باشید مغرور نشوید، این زیبایی پایدار نیست و اگر ظاهر جذابی ندارید حتماً خداوند صفات و ویژگی های مثبتی در شما قرار داده است، سعی کنید آن ها را تقویت کنید. داشتن سیرت زیبا مهم است نه صورت زیبا.(1)

 

3. چگونه پوششی را استفاده می کنید؟

 

4. آیا پوشش خود را متناسب با شرع و عرف عقلایی جامعه و... می دانید؟

 

5. نظرتان راجع به پوشش های مد روز چیست

 

6. به نظافت شخصی و آراستگی لباس چقدر اهمیّت می دهید؟

 

7. به نظر شما آیا لباس معرف شخصیت فرد است؟

 

بعد سیاسی

 

1. مسائل سیاسی چقدر برای شما مهم است؟

 

2. آیا سیاست با دین مرتبط است؟

 

3. اخبار کشور را دنبال می کنید یا نه؟

 

4. نظر شما راجع به رهبری جامعه چیست؟

 

5. آیا در راهپیمایی ها و انتخابات شرکت می کنید؟

 

6. شرکت در نماز جمعه چقدر برای شما اهمیّت دارد؟

 

7. آیا عضو حزب یا گروه سیاسی خاصی هستید؟

 

8. اگر کسی در مقابل نظرات سیاسی شما جبهه گیری کند واکنش شما چیست؟

 

بعد سلیقه

 

1. تفریحات شما چیست؟

 

2. در اوقات فراغت چه کارهایی انجام می دهید که از انجام آن ها لذّت می برید؟

 

3. از میان تفریحات و سرگرمی هایی که عموم مردم انجام می دهند، چه تفریحی شما را آزار می دهد؟ چه نوع سرگرمی هایی را دور از شأن خود می دانید؟

 

4. آیا در مورد نوع تغذیه، مسائل هنری (علاقه به رنگ خاص، موسیقی خاص و...) سلیقه مشخصی دارید؟


بعد استعداد تحصیلی

 

1. مدرک تحصیلی شما چیست؟

 

2. آیا از رشته ای که در ان درس خوانده اید راضی هستید؟

 

3. برنامه علمی آینده تان چیست؟ آیا قصد ادامه تحصیل دارید؟

 

4. سطح قوت و توان تحصیلی تان را در چه حد می دانید؟

 

5. آیا با توجه به استعداد و قوت تحصیلی تان، برای خود، آینده علمی، اقتصادی و... خاصی را پیش بینی کرده اید؟

 

بعد هوشی

 

سطح هوش خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ میزان پذیرش و یادگیری شما در فهم و درک مطالب چقدر است؟

 

آیا مطالب و موضوعات را به سهولت فرا می گیرید یا به سختی؟

 

توافق با والدین

 

- بهتر است اقدام به ازدواج همراه با توافق نسبی با والدین باشد، تا از ایجاد مشکلات در آینده جلوگیری شود.

 

- اغلب ازدواج های بدون توافق با والدین از ابتدا دچار استرس و مشکل و معضل می شود.

 

- اگر احساس می کنید که زمان ازدواج شما فرا رسیده است اما خانواده چنین اعتقادی ندارند با صبر و حوصله و بیانی نرم و منطقی دلایل خود را جهت ازدواج برای آن ها شرح دهید تا نگران خام و احساساتی بودن تصمیم شما نباشند و در هر حال بدون توافق با آنان از اقدام خودسرانه بپرهیزید.

 

- اگر والدین تان دلایل شما را نمی پذیرند و به مخالفت خود ادامه می دهند، می توانید از یکی از بزرگان فامیل یا آشنایان که مورد اعتماد و احترام شما و خانواده تان است کمک بگیرید.

 

- بدانید که اگر دست به ازدواج بدون توافق با والدین تان بزنید حمایت آن ها را نیز از دست خواهید داد.

 

برگرفته از مجموعه کتاب‌های آیینه و شمعدان