سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

انجام این کارها آسیبی به تربیت کودک نمی زند



تربیت کودک,تربیت کردن کودک,کودک

بسیاری از پدرها و مادرها در برخورد با کودک خود به مسائلی بر می خورند که یافتن پاسخی برای آنها آسان نیست. آیا لازم است کودکم را هر زمان که بخواهد بغل کنم؟ اشکالی دارد اگر درخواست او را رد کنم؟ و بسیاری از پرسش های دیگری که در مراحل مختلف رشد کودک پیش می آید. در اینجا به 9 مورد اشاره می کنیم که انجام آنها در حد معقول آسیبی به روند تربیت کودک نخواهد زد:

1.بغل کردن کودک

خیلی ها معتقدند که اگر پسر بچه ای به اندازه کافی بزرگ شده و می تواند راه برود، دیگر نباید او را بغل کرد. اما فکرش را بکنید. او بعدها بزرگتر خواهد شد و قبل از اینکه ما متوجه شویم احساس استقلال خواهد کرد. آن وقت دیگر دست ما را نخواهد گرفت و از خودمان می پرسیم که چرا پسرم با من ارتباط بر قرار نمی کند. پس حالا که پسرتان هنوز کوچک است بغلش کنید و از وجود او لذت برید.

2.  نه گفتن

بسیاری از ما خاطرات بدی از نه شنیدن داریم. وقتی در کودکی چیزی را از پدر و مادرمان خواسته ایم و پاسخ آنها منفی بوده است. خیلی از پدر و مادرها با یادآوری خاطره نه شنیدن خودشان به خود قول می  دهند که تا جایی که می توانند توقعات فرزند خود را برآورده کنند. غافل از اینکه طبیعتا بچه ها هرچه بیشتر داشته باشند بیشتر می خواهند. اما وقتی به نه شنیدن عادت کنند، خواسته های خود را تعدیل خواهند کرد و تنها توقعات منطقی خود را بیان می کنند.

3. بدون بچه ها سفر کردن

بسیاری از پدر و مادرها به محض تولد کودکشان، یا به کلی قید سفر رفتن را می زنند، یا حاضر می شوند او را با خود ببرند و بخش زیادی از وقت خود را صرف نگهداری و رسیدگی به او کنند (و از سفرشان آن طور که باید لذت نبرند). هیچ اشکالی ندارد اگر بچه ها را به پدر بزرگ و مادربزرگشان بسپارید و به یک سفر چندروزه بروید. مطمئن باشید این کار به نفع هر دوی شما است چون هم به آنها ثابت می کنید که دوری از پدر یا مادر مسئله بزرگی نیست، و هم وقتی برای تقویت رابطه خود یا همسرتان خواهید داشت.

4. سپردن بچه به مهدکودک

بسیاری از مادران خانه دار تصور می کنند که چون در خانه هستند سپردن کودک به مهدکودک کار ظالمانه ای است. اما یادتان باشد لزومی ندارد هر روز او را به مهدکودک ببرید. شاید اگر تنها دو روز در هفته کودکتان برای ساعاتی از منزل دور باشد، بتوانید به کارهای عقب مانده تان رسیدگی کنید یا تفریحات و سرگرمی های خاص خود را  داشته باشید. جالب است بدانید که این کار به وضعیت احساسی مادر کمک خواهد کرد.

5. فست فود و شکلات

اکثر مادران به تغذیه کودکشان توجه دارند و دوست دارند برنامه غذایی سالمی برای او در نظر بگیرند. اما آیا می توان برقی را که موقع دیدن پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و شکلات در نگاه بچه ها هست نادیده گرفت؟! بد نیست اگر هر از گاهی به بچه ها اجازه بدهیم آنچه را که دوست دارند بخورند . با این کار بچه ها نسبت به غذاهای نه چندان مفید حریص نخواهند شد، و چه بسا

6. تماشای تلویزیون

شاید بهتر باشد همه قوانین را در یک جمله خلاصه کرد :افراط و تفریط نکنید.

هیچ پدر و مادری از داشتن کودک تنبل و کم تحرکی که همه وقتش را در مقابل تلویزیون می گذراند خوشحال نمی شود، اما کلاً ممنوع کردن تلویزیون هم عاقلانه به نظر نمی رسد. شاید یک کارتون 20 دقیقه ای فرصتی باشد برای اینکه شما هم استراحتی بکنید، خانه را تمیز کنید یا مسواک بزنید!

7. با لباس معمولی به رختخواب رفتن

بعضی از پدر و مادرها بر پوشیدن لباس خواب یا پیژامه تاکید دارند و دوست دارند این عادت را به فرزند خود نیز منتقل کنند. تصور کنید از یک مهمانی بازگشته اید و کودکتان در اتومبیل به خواب رفته است. هیچ اشکالی ندارد اگر به جای برهم زدن خواب عمیق او، او را با همان لباس ها به تختخوابش منتقل کنید. فراموش نکنید سختگیری بیش از اندازه لجبازی و مقاوت کودک را به دنبال خواهد داشت.

8. پاداش دادن

البته این کار را هم باید در حد تعادل نگه داشت. هرگز نباید این ذهنیت را در کودک ایجاد کرد که برای هر کاری و حتی برای انجام کاری که وظیفه او است جایزه ای در نظر گرفته می شود. اما بیایید منصف باشیم. حتی ما بزرگترها هم گاهی بعضی کارها را نه با میل و رغبت بلکه برای گرفتن پاداش انجام می دهیم. پس بد نیست اگر وقتی کودکمان کاری را بر خلاف میل درونی خود انجام می دهد به او پاداش بدهیم.

 

منبع:bartarinha.ir

 


ویدیو مرتبط :
استفاده از محصولات شیمیایی چه آسیبی به موهایتان می زند؟!؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

در تربیت کودک از این کارها پرهیز کنید


تقریبا همه والدین دوست دارند کودکان خود را به بهترین شکل ممکن تربیت کنند. اما گاهی همین والدین در این مسیر به طور ناخودآگاه و ندانسته دچار اشتباهاتی می شوند که می تواند برای آینده فرزندان آنها مشکل ساز باشد.





صبح بخیر: تقریبا همه والدین دوست دارند کودکان خود را به بهترین شکل ممکن تربیت کنند تا آنها در آینده با مشکلات روحی، جسمی و تربیتی مواجه نشوند. این آرزوی هر پدر و مادری است. اما گاهی همین والدین در این مسیر به طور ناخودآگاه و ندانسته دچار اشتباهاتی می شوند که می تواند برای آینده فرزندان آنها مشکل ساز باشد. بنابراین، ما در اینجا چند توصیه از کارشناس تربیت کودک را برایتان نقل کرده ایم تا شاید کمکی باشد برای تربیت فرزنداتی سالم تر. موارد زیر مسایلی هستند که شما باید از انجام آنها پرهیز کنید.

1. از کودک نپرسید «چرا این کار را انجام دادی؟»

چرا همکلاس خود را گاز گرفتی؟ چرا خواهر خود را کتک زدی؟ چرا ماکارونی ها را روی سر خود ریخته ای؟ چرا وقتی از تو سوال می پرسم نمی توانی به من یک پاسخ درست بدهی تا قانع بشوم؟ زیرا برای کودک آسان تر است که مسوولیت کارهای اشتباه خود را به عهده بگیرد تا اینکه به سوالات والدین پاسخ دهد.



2. به هیچ وجه تصور نکنید تکرار جملات دستوری باعث می شود تا کودک درخواست شما را اجرا کند.

این جمله کاملا واضح است. تکرار فرمایشات باعث انجام آنها نمی شود. خودتان را خسته نکنید.

3. موقعیت بزرگسالان را بیش از حد توضیح ندهید.

«ببخشید عزیزم مامان امروز حال خوبی ندارد و نمی داند چطور باید از پس هزینه های وسایل موردنیاز تو بربیاید.»، «وای عزیزم این صدای غر زدن های بابا است که از آن اتاق می آید»، «من امروز خیلی کار دارم و نمی دانم چطور باید با مسوولیت های تو کنار بیایم؟» و ...

4. هرگز نگویید: «اجازه بده موهایت را بشویم!»

این جمله برای کودکان مثل این است که به او بگویید: «اجازه بده این سوزن بزرگ را در چشمانت فرو کنم». بسیاری از کودکان از آب بازی خوششان می آید اما تقریبا همه‌شان از اینکه سر آنها را بشویید عصبی و بدخلق می شوند. اما باید بدانید وقتی این موضوع آزاردهنده را به آنها پیشنهاد می کنید مثل این است که به او اخطار می دهید که می خواهید آزارش دهید.
5.    به دختربچه های کوچک دامن کوتاه نپوشانید.

6. به پسربچه ها اجازه ندهید ایستاده دستشویی کنند.

برخی از کودکان در ابتدای آموزش دستشویی رفتن نمی خواهند نشسته دستشویی کنند اما باید با ترفندهای مادرانه خود و کمی چاشنی خنده و بازی او را طوری قانع کنید که یاد بگیرزید باید نشسته این کار خود را انجام دهد.

7. هرگز احساس نکنید «چرا»های کودک در نتیجه هوش زیاد اوست.

کودکان بزرگ که حرف زدن را آموخته اند برای رسیدن به مقاصد خود ترفندهای جالبی بلد هستند. به طور مثال، همین زیاد سوال کردن در مورد همه چیز را شاید بتوان یکی از کلک های اعصاب خوردکن فرزندان دانست. او به طور دایم و یکسره می پرسد: چرا ماشین راه می رود؟ چرا چرخ دارد؟ چرا فرمان می چرخد؟ و ... و این باعث عصبی شدن والدین می شود و او کاملا زیرکانه و با عقل کودکانه خود می تواند به اسباب بازی یا خوراکی مورد نظرش برسد. چون مادر کلافه می شود و برای ساکت کردن صدای او  و پایان بخشیدن به پرسش های بی سر و ته برای او بستنی یا اسباب بازی می خرد.



8. کارهایی که کودک باید انجام دهد را از او خواهش نکنید. یا در این رابطه از آنها سوال نپرسید.

به طور مثال، آیا دوست داری این ژاکت را بپوشی؟ آیا چیزی می خوری؟ آیا می خواهید مادربزرگ را بغل کنی؟ آیا می خواهی سرت را بشوییم؟ و ... کارهایی که باید انجام شوند را انجام دهید. لازم نیست از فرزند خود در این رابطه ها سوال بپرسید زیرا بدون شک او با این مساله مخالفت خواهد کرد. بنابراین، با این سوالات او را لوس نکنید.

9. هرگز کارهای بهداشتی و آرایشی خود را برای فرزندتان توضیح ندهید.

اگر دوست دارید مسایل شخصی و خصوصی شما در مقابل در و همسایه و فامیل بیان شوند، مثلا بندانداختن صورت خود را برای کودک توضیح دهید. آن وقت است که کودک هر جا مورد مشابه ببینید حتما در مورد کاری که شما انجام داده اید، حرف خواهد زد و خودتان می دانید که مطرح شدن برخی موارد به هیچ عنوان درست و اخلاقی نیست. برخی از کارها را باید دور از چشم کودک انجام دهید.

10. برای جایزه بستنی نخرید

بستنی قند بالای دارد و اگر مدام و به هر بهانه برای کودک خود بستنی خریداری کنید، در واقع سلامت آینده او را به خطر انداخته اید.