سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ارتباط با خویشان ،ساده اما پر فایده



ارتباط با خویشان, ارتباطات اجتماعی, رابطه با خویشان و اقوام

 

یکی از راههای جدی و اساسی در راه کمال و تعالی انسان ارتباطات اجتماعی است. بسیاری از نیازهای عالی آدمی و شکوفا شدن استعدادها و خلاقیت‌های او فقط از طریق تعامل بین فردی اجتماعی تعریف می‌شود.

 

ارتباط فرد با آفریننده این نظام، از سویی با رهبران دینی و ملی و از سوی دیگر با تمام جامعه انسانیت، بخصوص با اولویت‌های عاطفی مانند: پدر و مادر، خویشان و جامعه همواره برقرار بوده است.

 

این رابطه با خویشان و اقوام در تمامی ادیان آسمانی و نظریات اجتماعی تاکید شده و در اسلام این پدیده تحت عنوان «صله رحم» مطرح و ضرورت آن در روایات و آیات مورد تاکید قرار گرفته است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «سفارش می‌کنم حاضر و غائب امتم و آنانی که در اصلاب پدران و در رحم مادرانشان هستند تا روز قیامت که، صله رحم کنند اگر چه به فاصله یک سال راه باشد، زیرا صله رحم جزء دین است.» اصول کافی- ج 2 –ص 158.

 

آثار حفظ روابط خویشاوندی

احساس امنیت: حفظ پیوندهای فامیلی می‌تواند تنها بودن را از شخص گرفته و احساس نماید مورد علاقه و عطوفت دیگران قرار دارد و در نتیجه در کاهش استرس او موثر خواهد بود. در دید و بازدیدها اطمینان می‌یابد که مورد پذیرش خویشاوندان است و می‌داند در مواقع بروز ناملایمات از پشتوانه محکم و استواری برخوردار می‌باشد.

 

روانشناسان معتقدند«برخورد منفی [دعوا و برخورد خصمانه] بهتر از بی‌نوازشی و نادیده شدن است».در این‌صورت توان و مقاومت افراد به تقویت «من» می‌انجامد و با داشتن «من قوی» مشکلات زندگی کمتر نمود یافته و فشار روانی کاهش می‌یابد.

 

این مسئله در مورد افراد سالمند مصداق بیشتری دارد، زیر احساس ناامنی در این افراد بیشتر است و به دلیل عدم قدرت برای ادامه کار و از دست دادن موقعیت اجتماعی، زمینه طرد شدگی و تنهایی برای آنان بیشتر فراهم می‌شود. بنابراین ارتباط و تعظیم سالخوردگان در کاهش حس ناامنی آنان بسیار موثر است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «تجلیل از پیران نوعی تجلیل از خداوند سبحان است.»

 

احساس ارزش: نیاز به ارزشمندی و عزت نفس یکی دیگر از عوامل موثر در بهداشت روانی فرد در جامعه است. این نیاز فقط در ارتباط با دیگران ارضا می‌شود. همراهی با جمع به نحو سالم و متعادل برای تعادل روانی و تکامل وجودی ضروری است.

 

حفظ روابط خویشاوندی به انسان اعتماد به نفس، توانایی و کفایت را القا کرده و او خود را موجودی مفید در دنیا می‌یابد. در غیر این صورت احساس حقارت و ضعف و یا حس خود بزرگبینی در فرد ایجاد می‌شود. یعنی شخص یا خود را کم و متزلزل تصور می‌کند و یا خود مدار و خودنما خواهد شد. هر دوی این قطب‌های احساسی نشان دهنده اختلال در درک واقعیات و واکنش‌های دیگران نسبت به خود است. روانشناسان معتقدند علت اصلی حس حقارت و خود بزرگ بینی را می‌توان در طرد شدن مداوم از طرف اطرافیان دانست که همین مسئله ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های روانی است.

 

روابط اجتماعی چون بر اساس احترام متقابل و در فضایی از محبت و علاقه نسبت به یکدیگر صورت می‌گیرد و طرفین بر مبنای علاقه‌های عاطفی و فامیلی اقدام به دید و بازدید می‌کنند و جهت ابراز ارادت و نشان دادن محبت و احترام قلبی که برای طرف مقابل خود قائل هستند دست به چنین عملی می‌زنند، بنابراین فرد احساس می‌کند مورد تائید اطرافیان واقع گردیده است. به عبارتی معاشرت باعث می‌شود فرد در میان خانواده‌اش محبوب شود.

 

با احساس ارزش شخص به دیگران محبت می‌ورزد و به این باور می‌رسد که می‌تواند رضایت و خرسندی اطرافیان را فراهم سازد. با توجه به اینکه صله‌رحم یک تکلیف همگانی است، بنابراین باعث تامین احساس ارزشمندی و عزت نفس در طرفین می‌گردد.

 

همانند سازی : اولین تجربه مهم کودک در همانندسازی معمولا با مادر آغاز می‌شود و با گذشت زمان با افراد دیگر خانواده و نزدیکان نیز مرتبط شده و روابط عاطفی، اجتماعی او گسترش می‌یابد و از همین راه «خود ایده‌آل» را بر اساس در هم آمیختن این روابط بخصوص با همانند سازی با والدین و اطرافیان همجنس خود بنا می‌نهد.

 

کاهش اضطراب اجتماعی [کمرویی ] : اصولا انسان موجودی اجتماعی و نیازمند برقراری ارتباط با دیگران است در صورت قطع ارتباط کامل از مردم، فرد هیچ انگیزه‌ای برای خلق اثر چه در تولید و چه در دنیای علم، صنعت و هنر ندارد. روانشناسان معتقدند، بسیاری از نیازها و استعدادها و خلاقیت‌های آدمی فقط از طریق تعامل بین فردی و اجتماعی ارضاء می‌شود. در این میان کمرویی نوعی توجه غیر عادی و مضطربانه به خویشتن در یک موقعیت اجتماعی که در نتیجه فرد دچار تنش روانی- عضلانی شده و رفتارهای خام و ناسنجیده و واکنش‌های نامناسب بروز می‌کند.که ریشه «اضطراب اجتماعی» دارد تنها از طریق تقویت مهارت‌های ارتباطی قابل درمان است. پدران و مادران و نزدیکان به عنوان موثرترین و محبوب‌ترین الگوهای رفتاری در تعلیم و تربیت و تقویت این تکنیک‌ها محسوب می‌شوند.

 

جلب حمایت‌های اجتماعی : شواهد نشان می‌دهد که افراد بهره‌مند از روابط اجتماعی، سالم تر از افرادی هستند که از این تعاملات اجتماعی محرومند. پژوهشگران در یافته‌اند هرچه تماس‌ها و پیوندهای گروهی افراد بیشتر شود عمر آنها طولانی تر خواهد شد.

 

تعادل روحی، روانی : بنیاد زندگی انسان در اجتماع دو بعد در هم تنیده شده است. اول اینکه هر فردی می‌خواهد همان گونه که هست و می‌خواهد باشد مورد تائید و احترام قرار گیرد. دوم اینکه به طور ذاتی و طبیعی همراهان خود را در همان راهی که هستند تائید کند.

 

دکتر رحمانی کارشناس روانشناسی می‌گوید: «فرد یاد نمی گیرد که اجتماعی باشد بلکه هست و این را خانواده، خویشان و جامعه شکوفا می‌کنند. میزان و سطح روابط منوط است به عوامل متعددی،اول اینکه ما یک سری نیازهایی داریم که در تقابل با دیگران شکل می‌گیرد و از طرف دیگر نیازهای متعدد روانشناختی هست که از طرف دیگران و محیط برآورده می‌شود و یکی از مولفه‌‌های تعریف از خود بر می‌گردد به تعلق ما به گروه و روابط داخل آن. هرچه سطح روابط عمیق تر و عاطفی باشد طبیعتا از اوضاع روانی رو به رشدی برخوردار خواهیم بود.» 

منبع :روزنامه رسالت - عقیله سلطانپور


ویدیو مرتبط :
فایده های ارتباط با خانواده همسر2- استاد حمیدصادقیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تابستان امسال ، پر از بحث های "جنجالی و بی فایده "خواهد بود؛ قرار است افکار عمومی مشغول باشند




 تابستان امسال ، پر از بحث های

 

تابستان امسال ، منتظر مباحث پرطمطراق و جنجالی زیادی باشید ؛ قرار است افکار عمومی مشغول باشند!

تا همین الان هم چند موضوع داغ و البته بی فایده و بی نتیجه را بر سر زبان ها انداخته اند ؛ آقای رئیس جمهور چند روز پیش اعلام کرد که به هر خانواده ایرانی یک زمین 1000 متری می دهد ، آن هم به صورت رایگان تا در 100 مترش یک خانه سه طبقه بسازند و در 900 متر باقی مانده ، باغ درست کنند و خوش باشند!
بدین ترتیب افکار عمومی متوجه این ماجرا شد: یکی در حمایت از این طرح سخن گفت که "بله! خیلی خوب است؛ این همه زمین بلااستفاده در این مملکت هست ، بدهند مردم حالش را ببرند" و دیگر از سر نقد و انتقاد وارد بحث شد که" این طرح امکان اجرا ندارد و این هم دلایلش... ".

چند روز بعد که فضا کمی آرام شد ، بار دیگر رئیس جمهور به میدان آمد و درباره جزییات طرح سخن گفت ، از جمله این که حساب کرده احداث این باغ وبلاها برای هر خانواده 60 میلیون تومان آب می خورد و ... و دوباره روز از نو روزی از نو: تیتر ، سرمقاله ، خبر ، یادداشت و گفت و گوهای اعضای خانواده و فامیل و دوستان و همسفران مترو و اتوبوس و تاکسی.

جالب اینجاست که این وعده نه در عمل قابل اجراست و نه قانون اساسی که بر تعلق "انفال" به هه ملت و نسل های آینده تاکید دارد ، چنین چیزی را بر می تابد و جالب تر این که این وعده در حالی به مردم داده می شود که نه تنها در مجلس تصویب نشده ، بلکه حتی در خود دولت هم مصوبه ندارد! فقط سخنی است که رئیس جمهور به میان افکنده و مردم و رسانه ها بدان مشغول شده اند؛ همین!

یا بحث دیگری که جنجال آفریده ، نامه محمود احمدی نژاد است به وزرای علوم و بهداشت است درباره منع تفکیک جنسیتی و بازنشسته کردن استادان ؛ و این در حالی است که هر دو موضوع ، سال هاست در دولت نهم و دهم پیگیری می شده ولی اکنون که نیاز به فضاسازی جدید است ، رئیس جمهور نامه می نویسد که " شنیده شده" چنین موضوعاتی وجود دارند و دستور توقف می دهد تا موجی از نظرات موافق و مخالف شکل بگیرد و این مساله ، به تیتر اول مسائل کشور تبدیل شود.

باید گفت که هر دو فضاسازی هم موفقیت آمیز بوده اند و هر چند از این مباحث ، آبی برای ملت حاصل نشده ، نانی برای بعضی ها پخته شده است.
قضیه از این قرار است که بحث برخورد با برخی دولتمردانی که متهم به سوءاستفاده های فوق کلان مالی اند ، بسیار جدی شده است. حتی "خط قرمز" نامیدن کابینه هم تمهیدی برای جلوگیری از این اتفاق بزرگ بود.
استمرار بحث های مربوط به این جریان در جامعه ، نوعی مطالبه گری در میان مردم برای پیگیری اتهامات مطروحه ایجاد می کرد. وقتی هر روز گوشه ای از سوء استفاده ها در رسانه ها عیان شود ، افکار عمومی بعد از چندی خواهند گفت که چرا با این افراد برخورد نمی شود؟! بنابراین لازم است مباحث جذابی مانند دادن 1000 متر زمین مفت به کل ملت مطرح شود تا بحث جریان مفسد(که رئیس جمهور آنها را سالم می داند) ، قدیمی شود و به حاشیه رود.

ایران ، در زمستان امسال ، انتخابات مجلس را پیش رو دارد و هر برخوردی با جریان قدرتمند مذکور باید در زمانی صورت بگیرد که تبعات سیاسی و روانی آن ، دامنگیر انتخابات نشود.
یک اتفاق مهم سیاسی ، (مانند دستگیری یک دولتمرد) تصویری مانند انداختن سنگ در آب دارد که دور آن ، امواج حلقه ای شکل می گیرد. برخورد با جریان مذکور هم باید در مقطعی انجام شود که امواج آن ، به انتخابات و حتی نزدیکی آن نرسد و این زمان ، قاعدتاً نمی تواند دیرتر از تابستان 1390 باشد.
اگر این جریان بتواند از تابستان امسال ، جان سالم به در برد ، شانس برخورد با آن به شدت کاهش می یابد(هر چند به صفر نمی رسد). لذا هر تاکتیکی برای منحرف کردن جامعه از این موضوع می تواند در راستای خرید وقت برای جریان مذکور تلقی شود.

هم از این روست که در صدر مطلب نوشتیم: تابستان امسال ، منتظر مباحث پرطمطراق و جنجالی زیادی باشید ؛ قرار است افکار عمومی مشغول باشند!..../تحلیل:انتخاب