سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اختلالات دفع در زنان



اختلالات دفع در زنان, اختلالات دفع مدفوع, درمان بواسیر

اختلالات دفع در زنان


اختلالات دفع مدفوع از مشکلات شایع در انسان هاست، اما در زنان شیوع بیشتری دارد. از آنجا که افراد در بیان این بیماری و مراجعه به پزشک دچار مشکل هستند و از طرفی این بیماری ها تعریف استانداردی ندارد، شیوع آن مشخص نیست، اما به هرحال در افراد زیادی موجب اختلال در زندگی شده و در برخی افراد موجب اجتماع گریزی، افسردگی و عدم رضایت از زندگی می شود.

 

این اختلالات به ۲ دسته اختلالات دفعی و عدم کنترل دفع تقسیم می شود.اختلالات دفع مدفوع اغلب مترادف با یبوست در نظر گرفته می شود و به اشکال مختلف توسط بیماران تعریف می شود، مثل یبوست (دفع مدفوع کمتر از ۳ بار در هفته)، تغییر شکل و قوام مدفوع، زور زدن و استفاده از دست جهت کمک به دفع مدفوع، درد شکم، نفخ، عدم تخلیه کامل مدفوع و....

 

به هر حال یبوست یا دفع کمتر از ۳ بار در هفته مشکلی شایع در زنان بخصوص در زنان مسن و همین طور کسانی است که قادر به فعالیت نیستند. (مثل کسانی که سکته مغزی کرده و دچار فلج پاها و عدم تحرک هستند یا کسانی که به دلیل دردهای مفصلی قادر به انجام حرکات سریع نیستند).

 

اختلال در کنترل مدفوع هم بیماری شایع دیگری است، به طوری که در کل جمعیت ۲ تا ۳ درصد دچار هستند، اما با افزایش سن شیوع آن به سرعت افزایش می یابد و در کسانی که قادر به حرکت نیستند به ۵۰ درصد می رسد. این مشکل عوارض روحی فراوان در بیمار دارد، مثل عدم اعتماد به نفس و دوری از اجتماع ، افسردگی و... اوج فاجعه در بیماران جوانی است که به دنبال زایمان دچار پارگی عضله کنترل کننده دفع شده و به دلیل عدم درمان امکان حضور در جامعه و ادامه زندگی به صورت عادی را ندارند.

 

● علل اختلالات دفع مدفوع

از علل شایع این مشکل اختلالات غدد درون ریز مثل دیابت و کم کاری تیروئید و بارداری است. در دیابت بیمار دچار آسیب عصبی ناشی از دیابت و به دنبال آن کاهش حرکات روده ای و در نهایت یبوست می شود. حاملگی هم با اثر هورمون های زنانه موجب کاهش حرکات روده ای و در نهایت یبوست در بیش از ۳۰ درصد زنان باردار می شود، البته این مورد بیماری محسوب نمی شود و طبیعی است و پس از زایمان بهبود پیدا می کند.

از علل دیگر یبوست بیماری های سیستم عصبی مثل سکته های مغزی، تومور مغزی، بیماری ام اس، پارکینسون و بیماری های مادرزادی سیستم عصبی روده ای و... است.

اختلالات آناتومی سیستم دفع مدفوع مثل هموروئید (بواسیر)، افتادگی لگن، انسداد در قسمت انتهایی سیستم دفعی و چسبندگی های روده هم از علل دیگر این بیماری است.

داروها هم می تواند موجب یبوست یا عدم کنترل دفع شود. از مهم ترین این داروها می توان به داروهای ضدفشار خون، داروهای افسردگی و آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم که به طور شایع در ناراحتی معده استفاده می شود اشاره کرد.

منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
دفع موش سوسک مارمولک مورچه پشه مار عقرب و... توسط دستگاه دفع کننده حشرات و حیوانات موذی (با ضمانت) بدون سمپاشی و سازگار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نتایج یك پژوهش دانشگاهی: اختلالات روانی عملکرد جنسی زنان را کاهش می‌دهد



نتایج یك پژوهش دانشگاهی: اختلالات روانی عملکرد جنسی زنان را کاهش می‌دهد

نتایج یک تحقیق نشان داد: اختلالات روانی ممکن است اختلال عملکرد جنسی زنان را افزایش دهد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اختلال عملکرد جنسی مشکل شایعی در زنان است که بر کیفیت زندگی اثر منفی می‌گذارد. فاکتورهای متعددی بر عملکرد جنسی اثر دارند که هدف از این تحقیق كه توسط تیم دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد واحد کرج انجام شده، تعیین همبستگی بین افسردگی با ابعاد عملکرد جنسی در زنان متاهل بوده است.

این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 200 زن متاهل انجام شد و روش نمونه گیری در آن به روش نمونه گیری تصادفی بود. اطلاعات به روش مصاحبه جمع‌آوری شد و با ابزار مورد استفاده در این پژوهش فرم مشخصات دموگرافیک مقیاس افسردگی مربوط به مرکز مطالعات اپیدمیولوژیک و شاخص عملکرد جنسی زنان جمع‌آوری شدند. اطلاعات توسط نرم‌افزار آماری SPSS و با استفاده از آمار توصیفی، تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.

یافته‌ها نشان داد که میانگین نمره شاخص عملکرد جنسی 5 ± 20.59 و میانگین نمره افسردگی 11.63 ± 17.61 بود و 74.5 درصد زنان اختلال جنسی متوسط و 44.5 درصد افسردگی خفیفی داشتند. بیشترین مشکلات جنسی اختلال در برانگیختگی جنسی، اختلال در ارگاسم و اختلال در تمایل جنسی بود.

همبستگی معکوس معناداری بین افسردگی با برانگیختگی جنسی، ارگاسم، رضایت جنسی، درد جنسی و نمره کل شاخص عملکرد جنسی زنان 11 درصد وجود داشت.

نتایج این تحقیق كه در کتاب مقالات هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده نیز به چاپ رسیده است، نشان داد: زنانی که افسردگی بیشتری داشتند، اختلال در برانگیختگی، دیس‌پارونیا، اختلال ارگاسم و نارضایتی جنسی بیشتری داشتند.

این یافته‌ها نشان داد که اختلالات روانی ممکن است اختلال عملکرد جنسی زنان را افزایش دهد./ایسنا