سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

احساس متفاوت به مادر شوهر



خانواده همسر,مادر شوهر,مادر همسر

یکی از رایج ترین مشکلاتی که میان خانمها و خانواده همسرشان خصوصا مادر شوهر وجود دارد، اختلافات ارتباطی است که عمدتا باعث ایجاد کدورت می شود.گویی این جنگ و ستیز زنانه پایانی ندارد و تا دنیا بوده و هست و خواهد بود این مشکلات برقرار است. البته خیلی از خانمها هیچ مشکل جدی با خانواده همسر خود ندارند اما در این میان هستند کسانی که همیشه درگیر این دست اختلافات هستند.البته افراد مختلف در برابر این شرایط واکنشهای متفاوتی بروز می دهند. برخی از خانمها کلا با خانواده همسر قطع رابطه می کنند، برخی رابطه را حفظ می کنند اما این رابطه توام با مشکل و تنش دایمی است و هر ملاقات با خانواده همسر معادل یک اختلاف زناشویی جدی با همسر است.

برخی هم قطع رحم نمی کنند اما خیلی با احتیاط برخورد کرده و آن قدر روابط محدود و حساب شده است که تفاوت چندانی با قطع رابطه همیشگی ندارد.

اما از میان همه این راه حلها به نظر می رسد که بهترین راه حل مدارا کردن باشد. خصوصا که مادر همسر نقش معنوی مهمی در زندگی هر زنی دارد. یعنی اگر خانمی با مادر همسر خود مشکل داشته باشد چه رابطه اش را قطع کند و چه رابطه ای توام با تنش با وی داشته باشد در هر حال زندگی مشترکش با چالش جدی مواجه می شود پس یک زن فکور باید در صدد اتخاذ یک راه حل سوم و البته منطقی تر باشد. از ویژگى‏ هایى كه در تحقق سازگارى و آرامش زندگى خصوصا ایجاد ارامش در زندگی مشترک نقش بسزایى دارد و كمتر عاملى را مى ‏توان یافت كه در این حد بتواند در ایجاد و تثبیت آن نقش ایفا كند، «مدارا» است. اساسا بدون رفق و مدارا نمى ‏توان از زندگى بهره برد و زندگى بدون بهره‏ مندى تنها از شكل برخوردار، و فاقد روح و معناست. كمال و تمامیت كار در تركیبى از شكل و معناى زندگى است.  در نهاد خانواده، اجراى این اصل از قوانین بسیار فراگیر است. به طور كلّى، در برخورد با حالات درونى همسر، مادر همسر و کلا خانواده همسر و موقعیت‏هاى بیرونى زندگى باید مدارا كرد.


تعریف مدارا
«مدارا» عبارت است از نرم برخورد كردن با دیگران، به آنها جا دادن و در حق آنان خشونت روا نداشتن. مدارا در پیدایش سه زاویه خوش ‏اخلاقى، یعنى نرم برخورد كردن، همدمى نیكو و تحمل كردن دیگران به گونه‏ اى كه از انسان فرار نكنند، نقش فراوانى دارد. این ویژگى در زندگى اجتماعى به طور عام و در نهاد خانواده به طور خاص از اهمیت ویژه‏اى برخوردار است. البته از این نكته نباید غافل شد كه میان مدارا به عنوان یك روش مثبت در زندگى اجتماعى با آنچه امروزه به عنوان تساهل و تسامح مطرح و تبلیغ مى‏ شود، تفاوت اساسى وجود دارد؛ زیرا در مدارا، اصول و مبانى ثابت است و در آن كمترین اغماضى صورت نمى‏ گیرد، در حالى كه تساهل و تسامح دائره وسیعى دارد و اصول و مبانى را نیز شامل مى‏ شود و چه بسا افرادى براى برخوردارى از مزایاى مادى و دنیایى از اصول خود نیز كوتاه مى‏ آیند.


پیامدهاى مدارا


-  خیر و بركت
تأثیر رفق و مدارا در یُمن و بركت زندگى به حدّى زیاد است كه در روایتى پیامبر اكرم صلى‏ الله‏ علیه‏ و‏آله رفق را مجسمه بركت و خشونت را مجسمه شومى معرفى كرده و فرموده ‏اند: «الرّفق یمنٌ و الخُرق شۆم»؛14 رفق و مدارا بركت، و خشونتْ بى‏ بركتى و شومى است. در زندگى نوع مردم، سازگارى بر اساس ویژگى‏ هاى همخوان همسران حاصل نیست، بلكه باید آن را تحصیل كرد. كمتر اتفاق مى‏ افتد زن و شوهر به لحاظ ویژگى‏ هاى شخصیتى و ظاهرى به گونه ‏اى دلخواه یكدیگر باشند كه به طور طبیعى سازگارى میان آنان حاصل باشد. نوعا باید به سمت سازگارى حركت كنند؛ یعنى از طریق مدارا و امثال آن خود را به سمت سازگارى سوق دهند و آن را تحصیل نمایند.

-  بهره‏ مندى و خوشبختى
یكى از پیامدهاى مدارا این است كه به وسیله آن مى‏ توان از زوایاى مثبت زندگى بهره ‏مند شد. كسى كه مدارا نمى‏ كند، نه تنها نسبت به آنچه دلخواه اوست و در زندگى مفقود است، محروم مى‏باشد، بلكه از آنچه هست نیز نمى‏ تواند بهره بگیرد؛ ولى كسى كه مدارا مى‏ كند دست‏ كم از این نیمه موجود بهره‏ مند مى ‏شود. امام كاظم علیه ‏السلام مى‏ فرماید: «الرفق نصف العیش»؛ رفق و مدارا نیمى از زندگى است.
هیچ كس به زندگى پرتنش و پراضطراب علاقه ‏مند نیست. همه به دنبال انواع آرامش در زندگى هستند و این خواسته از طریق مدارا حاصل مى ‏شود.

- امنیت
زندگى اجتماعى به گونه‏ اى است كه هیچ كس نمى‏ تواند به بازتاب رفتارهاى دیگران نیندیشد و كاملاً خواسته‏ هاى خود را در نظر بگیرد. در این عالم، از منافعى كه دیگران ایجاد مى‏كنند، همه بهره ‏مند مى‏ شوند. هر كس در این فضا قرار گیرد مشمول این منافع است. همان‏ گونه كه اگر دیگران مرتكب زشتى شوند پیامد رفتارشان تنها دامنگیر خودشان نخواهد شد. از سوى دیگر، ما مى‏ توانیم نه به طور عام، بلكه به طور خاص براى دیگران سود یا ضرر ایجاد كنیم. در چنین مواردى، ضرورت مدارا براى برخوردارى از سود و ایمن بودن از ضرر، چشمگیرتر است. امیرمۆمنان على علیه‏السلام مى‏فرماید: «مَنْ دَارىَ الناس اَمن مكرَهم»؛ كسى كه با مردم مدارا كند از مكر آنان در امان مى‏ ماند.

-  محبت، مسالمت و كینه ‏زدایى
هیچ كس به زندگى پرتنش و پراضطراب علاقه ‏مند نیست. همه به دنبال انواع آرامش در زندگى هستند و این خواسته از طریق مدارا حاصل مى‏شود. حضرت على علیه‏السلام مى‏فرماید: «ما استجلب المحبّة بمثل السخاء و الرفق و حسن الخلق»؛24 چیزى به اندازه سخاوت، مدارا و خوش ‏اخلاقى محبت به وجود نمى‏ آورد. پس مدارا نقش مهمى در جلب محبت دارد. مدارا، از رفتارهاى پسندیده است که آثار فراوان اخلاقى و تربیتى میان مردم بر جاى مى ‏گذارد و البته از برگزیده‏ هاى رفتار نیک پیامبر خدا "ص" به شمار مى ‏رود؛

اگر ما دوست داریم اطرافیان با ما با رویی گشاده صحبت کنند باید خود مثال و مصداق عینی و شفاف از خلق باشیم. اگر می پسندیم که مردم با نیکی از ما یاد کنند و نکات مثبتمان را پر رنگ جلوه دهند باید بیش از بدی ها و نقص های مردم به خوبی هایشان توجه نماییم. اگر نمی پسندیم مردم در اجابت خواسته هایمان کوتاهی کنند، خواسته های دیگران را مقدم بر خواسته های خویش قرار دهیم.اگر خوش بختی را در این می بینیم که مشکلاتمان یکی پس از دیگری حل شود باید در حل مشکلات دیگری قدم برداریم.امام علی(ع) می فرماید: «با مردم، مدارا کن تا از برادری آنان بهره مند شوی و با روی خوش با آنان برخورد کن تا کینه هایشان بمیرد». پس کسی که با مردم به مدارا رفتار می کند، به فرموده پیامبر (ص) از عاقل ترین مردم است و انسان عاقل به شناخت و راه های خوشبختی، سریع تر نائل می آید.
منابع:سایت پرسمان، سایت راسخون
 


ویدیو مرتبط :
هدیه - کادو مناسب برای تولد مادر شوهر - مادر زن - خواهر شوهر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جدایی به خاطر رفت و آمد زیاد شوهر به خانه مادر زن



 

 جدایی به خاطر رفت و آمد زیاد شوهر به خانه مادر زن

 

  زنی در دادگاه خانواده گفت: شوهرم دائماً به مادرم سر زده و به بهانه تنها نبودن او مزاحمش می شود و به او زحمت می دهد؛ به همین دلیل می خواهم از شوهرم جدا شوم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، زنی ۳۰ ساله با مراجعه به دادگاه خانواده شهید محلاتی دادخواست جدایی خود را به قاضی نجفی رئیس شعبه ۲۳۴ مجتمع قضایی خانواده یك ارائه كرد.

این زن در حضور قاضی این شعبه با بیان اینكه حدود ۳ سال و ۲ ماه از زندگی مشتركمان می گذرد و فرزندی نداریم، گفت: باید هر چه زودتر از شوهرم جدا شده و تنها با مشكلاتم كنار بیایم؛ شوهرم بسیار خسیس است و همه خوشی هایش را در خانه مادرم می بیند و می خواهد دائماً و به به هر دلیلی به خانه مادر من برود.

وی با اشاره به اینكه یك سال و نیم از در گذشت پدرم می گذرد، ادامه داد: شوهرم با وجود اینكه از وضع مالی مادرم اطلاع دارد، حاضر نیست كمكی كند؛ او با رفت و آمدهای زیادش به خانه مادرم، مرا بسیار عذاب داده و دائماً مادرم را به زحمت می اندازد.

مرد در دادگاه خانواده محلاتی حضور داشت و با بیان اینكه قصد من، تنها سر زدن به مادر همسرم است و می خواهم به فكر آنها باشم، گفت: من وضع مالی چندان خوبی ندارم كه هر بار برای مادر همسرم خرید كنم ولی تنها كاری كه از دستم برمی آید و از آن دریغ نمی كنم، سر زدن به اوست و به همین دلیل مادر همسرم همیشه دعاگوی من است.

زن بار دیگر در مقابل قاضی این پرونده با بیان اینكه سرزدن به كسی یك ساعت به طول می انجامد، نه از صبح تا شب، گفت: شوهرم اصلاً به فكر من نیست و می خواهد دائماً مرا حرص دهد؛ باید از او جدا شوم چرا كه حرف های من اصلاً برایش مهم نیست.

قاضی این شعبه بعد از شنیدن اظهارات طرفین حكمی صادر نكرد و جلسه را پایان داد.... / خبرگزارى فارس