سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا همیشه احساس بی حوصلگی می کنید ؟



بی حوصلگی ,احساس بی حوصلگی,خستگی روحی

وقتی دچار خستگی روحی ( ملالت) هستید ،هرشرایطی می تواند باعث خستگی تان شود! کار:خسته کننده است. مدرسه: خسته کننده است.رفت و آمد با قطار به ایستگاه :خسته کننده ،خسته کننده، خسته کننده است.

پنج نوع خستگی ( ملالت) وجود دارد. درحال حاضر شما در کدام وضعیت هستید؟
پژوهش های روانشناختی نشان می دهند که خستگی ، تا حد زیادی از درون شخص می آید. و سخت تر اینست که ما ذهن خود را از چیزی که خسته مان کرده، منحرف می کنیم و ممکن است خسته تر شویم.

ما در دنیایی از مشغولیات دائمی و بروز رسانی های بی پایان زندگی می کنیم. و این مسئله که ممکن است خسته تر و ملول تر از قبل بشویم، باعث نگرانیِ جان ایستوود – استادیار روانشناختی در دانشگاه یورک در تورنتو ، شده است .
در تحقیقی در سال 2012 ، ایستوود خاطرنشان کرد که خستگی ، مشکلی ناشی از عدم توجه است.هنگامی که ما نمی توانیم متوجه شویم که در اتاق یا ذهنمان چه خبر است، احساس خستگی می کنیم.سپس به خسته شدن فکر می کنیم و احساس بدی خواهیم داشت. سپس می گوییم : این خسته کننده است! استیوود می گوید: " تنها تحقیقات محدودی وجود دارد اما من فکر می کنم پرت کردن حواس،یک راه حل کوتاه مدت است و باعث بدتر شدن اوضاع در درازمدت می شود"

ملالت همانند عدم وجود احساس است ، بله خودش است ، یک مشکل واقعی که می تواند ضربه های شدیدی به سلامت و شادی ما بزند. در بدترین حالت آن ، خستگی ، فراگیر، استرس زا ومزمن است، اغلب همراه با یک حس بی هدفی در زندگی ، رضایت کم شغلی ، بهره وری کم ، افسردگی ، نگرانی و رفتارهای بدون فکر مثل نوشیدن و شروع به خوردن کردن است. و هنوز تحقیقات کمی روی خستگی و اثراتش انجام شده است.

توماس گویتز – پروفسور دانشگاه کنستانز در آلمان ، می گوید بخشی از مشکل، اینست که خستگی یک احساس خاموش است.حالت قابل مشاهده ای مثل عصبانیت ، سرخوشی یا سردرگمی نیست.هیچ شکل ظاهری ای برای این مرض وجود ندارد.
در حقیقت ، گوتِز در این مورد صحبت می کند که فقط یک چیز به نام ملال وجود ندارد ، چند نوع خستگی وجود دارد که هرکدام مشخصات جداگانه ای دارد.
او و تیم همکارانش پنج نوع از ملالت را شناسایی کردند که هرکدام با دیگری بسیار متفاوت است- از یک ابهام لذت بخش تا یک مطلق وحشتناک، ممکن است برای هر نوع ( از خستگی) یک پس زمینه شخصیتی وجود داشته باشد. مردم به بارها و بارها ( و بیشتر) تجربه کردن انواع خستگی تمایل دارند.

آیا شما احساسِ نوعی ملالت (خستگی) دارید؟ ما پنج نوعِ گوتز، را در زیر ذکر کرده ایم تا به شما در پیداکردن نوع خستگی تان کمک کند:

نوع 1 : بی حالی و بی حوصلگی
شرایط احتمالی : شرکت در کنسرت موسیقی بعد از یک روز کاریِ طولانی
احساس شما: ساکت ، آرام ، حتی در حالت انتظار. به نوعی مشتاق خواب
نیاز شما : بطور کامل خارج شدن از این وضعیت


نوع 2: کالیبراسیون
شرایط احتمالی: منتظر ماندن برای ملاقات یک دکتر
احساس شما: خسته کننده . وحشتناک نیست ، ترسناک نیست فقط خسته کننده است.
نیاز شما : رویاپردازی درمورد تعطیلات ِ آینده تان


نوع 3: طلبکار
شرایط ممکن: در اداره یک پروژه سخنرانی را انجام می دهید.
احساس شما: بیقرار ، ترجیح می دهید کاری غیر از این را انجام دهید.
نیاز شما: چک کردن فیس بوک ، پینترست و اینستاگرام


نوع 4: واکنش نشان دادن
شرایط ممکن: جلسه سالیانه سرمایه گذارانِ شرکت شما
احساس شما: دوست دارید موهایتان را بکشید تا کنده شود (بی قراری)!
نیاز شما: از داخل دیوار رد شوید و فرار کنید


نوع 5: بی تفاوت
شرایط ممکن: هر موقعیتی که راه فراری نداشته باشد.
احساس شما: افسردگی ، محزون و محکوم به خستگی برای همیشه.
نیاز شما: نشستن و غوطه ور شدن در بدبختیِ ناتمام که در این لحظه زندگیِ شما ست.

اکنون سوالِ  مهم اینست: چطور می توانید ملول نباشید؟ باید لذت را در زندگی خود  پیدا کنید واین به معنی این است که در کاری که انجام می دهید کاملا غرق شوید . توجه کنید- توجه واقعی – در اطرافتان چه چیزی اتفاق می افتد وهر کاری که از دستتان بر می آید را انجام دهید و در نهایت حاصل خلاقیت و یکی شدن واقعی با آنچه انجام می دهید را دریافت خواهید کرد !
منبع:آی بانو

 


ویدیو مرتبط :
احساس درون همیشه داخل نمی ماند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا همیشه احساس خستگی می کنیم؟



چرا همیشه احساس خستگی می کنیم؟,علت احساس خستگی

چرا همیشه احساس خستگی می کنیم؟
اگر همیشه احساس خستگی می کنید، این مطلب را بخوانید.
 یک متخصص خون و آنکولوژی با اشاره به اینکه کمبود آهن و اسیدفولیک شایع‌ترین نوع کم‌خونی است، افزود: فقر آهن در خون سبب کاهش و کوچک شدن گلبول‌های قرمز می‌شود در نتیجه عمل تبادلات اکسیژن و دی اکسید کربن به خوبی صورت نمی‌گیرد و سلول‌ها با وجود کمبود اکسیژن نمی‌توانند سوخت و ساز مواد قندی را به خوبی انجام دهند و این حالت برای فرد ضعف و بی‌حالی را در پی دارد.
دکتر احمد روان پارسا پیرامون احساس خستگی بیش از حد در برخی افراد اظهار کرد: این نوع خستگی دلایل متعددی از قبیل افسردگی، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های قلبی، غذای ناکافی، کم کاری تیروئید، حساسیت غذایی و از همه مهمتر فقر مولکول آهن در خون دارد.
 وی با اشاره به اینکه مقدار انرژی موجود در بدن که به واسطه مصرف غذاها به وجود می‌آید نیز در بروز احساس خستگی موثر است، گفت: وقتی بدن به علت نخوردن غذا، اختلال در جذب غذا یا حجم بالای فعالیت نامتناسب با میزان انرژی مصرفی دچار افت انرژی شود خستگی مفرط بروز پیدا خواهد کرد. این متخصص خون و آنکولوژی در مورد قند ذخیره در خون گفت: مقدار قند موجود در بدن به شکل گلیکوژن بین 300 تا 400 گرم در خون است که تنها می‌تواند انرژی نصف روز یک فرد بالغ را تامین کند بنابراین انرژی اصلی مورد نیاز انسان از طریق سوختن چربی‌ها تامین می‌شود.
وی دلیل خستگی مفرط در بیماران عفونی را کمبود قند خون دانست و گفت: در این نوع بیماری‌ها معمولا افراد از مواد قندی کمتری استفاده می‌کنند و به همین دلیل بدن برای تامین انرژی مورد نیاز باید از چربی‌ها استفاده کند که در این شرایط با سوخت ناقص چربی‌ها به دلیل کمبود قند خون موادی مثل اسیدلاکتیک در بدن ترشح می‌شود که خستگی عضلات را در پی دارد. بنابراین کبد، این اسید را در زمان استراحت فرد از جریان خون حذف می‌کند و مشکل برطرف می‌شود.
این متخصص خون و آنکولوژی از دیگر علل خستگی مفرط را تنگ بودن مجرای عروقی دانست و گفت: در این صورت اکسیژن، مواد قندی و جریان خون رسانی با سرعت مناسب در بدن انجام نمی‌شود و انرژی به مقدار کافی به بافت‌ها و عضلات بدن نمی‌رسد که در این حالت فرد احساس خستگی مفرط می‌کند. البته کم خوابی هم در تشدید این موضوع بی‌اثر نیست.
دکتر پارسا گفت: عدم وجود ویتامین‌ها، املاح و مواد معدنی به میزان کافی در بدن موجب برهم خوردن تبادلات بیوشیمیایی و روابط بین دستگاه‌ها می‌شود که موجب افت انرژی و در نتیجه بروز احساس خستگی می‌شود. وی کم خونی را از دیگر علل احساس خستگی مفرط دانست و با اشاره به اینکه کمبود آهن و اسیدفولیک شایع‌ترین نوع کم خونی است، افزود: فقر آهن در خون سبب کاهش و کوچک شدن گلبول‌های قرمز می‌شود در نتیجه عمل تبادلات اکسیژن و دی اکسید کربن به خوبی صورت نمی‌گیرد و سلول‌ها با وجود کمبود اکسیژن نمی‌توانند سوخت و ساز مواد قندی را به خوبی انجام دهند و این حالت برای فرد ضعف و بی‌حالی را در پی دارد.
دکتر پارسا با بیان اینکه میزان استاندارد آهن و قند خون بین 90 تا 100 میلی گرم در خون است، گفت: جذب آهن از طریق مصرف جگر، گوشت قرمز به ویژه گوشت گوساله، تخم کدو، کشمش و خرما صورت می‌گیرد البته فعالیت بدنی زمینه جذب آهن را افزایش می‌دهد و در صورت تامین نشدن آهن مورد نیاز بدن از این طریق می‌توان زیر نظر پزشک از مکمل‌های دارویی و قرص آهن استفاده کرد.
این متخصص خون و آنکولوژی با اشاره به وجود دلایل ژنتیکی برای فقر آهن گفت: علاوه بر زمینه ژنتیکی نوعی پروتیین در خون وجود دارد که وظیفه آن انتقال مولکول آهن از نقطه‌ای به نقطه دیگر است که اگر وظیفه خود را به درستی انجام ندهد مشکل کمبود آهن به وجود می‌آید.
البته نوعی پروتیین در بدن برای جا به جایی نیاز به جذب مولکول آهن دارد که اگر مولکول جذب شده را رها نکند این بار فقر آهن در بدن به شکل دیگری به وجود می‌آید ولی همیشه یک مقدار آهن در کبد به صورت ذخیره شده وجود دارد. دکتر پارسا افزایش میزان مولکول آهن در بدن را باعث به وجود آمدن اختلال در اعضای بدن به ویژه کبد دانست و افزود: مصرف مکمل‌های غذایی و قرص‌های آهن باید زیر نظر پزشک متخصص و با بررسی میزان آهن در آزمایش خون باشد در غیراین صورت عوارض جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.
 این متخصص خون و آنکولوژی در مورد درمان خستگی مفرط گفت: برای درمان این مشکل ابتدا نیاز به یک تشخیص صحیح است که خستگی مفرط از کدام دلیل و یا حاصل کم کاری کدام عضو بدن است تا بتوان از مراحل بعدی درمان با سرعت بیشتر و هزینه‌های کمتر عبور کرد.
وی با اشاره به مراحل دیگر درمان افزود: ورزش باعث بالا رفتن سرعت گردش خون و در نتیجه رسیدن مواد قندی بیشتری به عضلات و همچنین موجب دفع مواد زاید و چربی‌های اضافی از بدن می‌شود و در درمان این بیماری نقش موثری دارد. دکتر پارسا در پایان با تاکید بر اهمیت نوع تغذیه و زمان استفاده از آن افزود: استفاده روزانه 8 لیوان آب در کنار استراحت به میزان کافی به صورت خواب موجب ترمیم بدن می‌شود و در کنار اینها استفاده از 3 نوع میوه جذب مواد معدنی و املاح مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
منبع : salamatnews.com