سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا غلات کودکان را چاق می کند؟




آیا غلات  کودکان را چاق  می کند؟

 

 

● از چه سنی و چه نوع غلاتی را باید به کودکان داد؟

 

متخصصان بیماری های کودکان و متخصصان تغذیه می گویند از ۶ ماهگی می توان به کودکان غلات خوراند اما در ابتدا باید غلات بدون گلوتن به کودکان داده شود زیرا دستگاه گوارش آنها هنوز کاملا بالغ نشده و بهتر است در غذاهای آنها به جای آرد گندم از آرد برنج استفاده شود که برای گوارش آنها مناسب تر است.

 

 

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار و جوی دوسر موجود است و می تواند سبب بروز حساسیت های مقطعی پرزهای دستگاه گوارش شود. گلوتن همچنین می تواند مسبب برخی ناراحتی های گوارشی مثل جذب بد مواد غذایی یا کندی رشد دستگاه گوارش شود و از آنجا که گلوتن ماده ای آلرژی زا است، باید وجود یا وجود نداشتن آن روی محصولات درج شود.

 

 

● چند مرتبه در روز می شود به کودکان غلات داد؟

 

غلات حاوی قندهای سبک هستند که انرژی را تامین و از بروز حس گرسنگی و خستگی در طول روز جلوگیری می کند. متخصصان تغذیه توصیه می کنند غلات را صبح ها به عنوان صبحانه مصرف کنید تا انرژی فعالیت تان در طول روز تامین شود. غلات برای کودکان کم سن و سال معادل نان برای کودکان بزرگ تر است و می توان عصرها نیز به کودکانی که گرسنه می شوند و شیر طلب می کنند، آن را داد. همچنین می توان غلات را با شیر سرد یا ولرم مخلوط کرد.

 

 

غلات قند بالایی دارد که منبع اصلی انرژی در رژیم های غذایی متعادل است. تحقیقات فراوان نشان داده که علت اصلی چاقی زودهنگام در کودکان مصرف بالای پروتئین است و بنابراین لازم است برنامه متعادلی برای تغذیه آنان در نظر گرفته شود؛ مثلا اگر کودک صبح ها سیب زمینی و برنج بخورد، در طول روز باید به او تنها یک وعده غلات داد و اگر صبحانه میوه و سبزی بخورد، باید ۲ وعده در روز به او غلات داد.

 

 

البته باید میزان جنب و جوش کودکان را نیز در نظر گرفت. والدین باید در ۹ ماهگی و ۲۴ ماهگی الزاما فرزندان خود را نزد متخصص کودکان ببرند تا میزان رشد و وزن آنها سنجیده شود.

 

 

در ۹ ماهگی اندازه حجم توده بدنی کودکان برای دخترها ۲۰ و در پسرها ۳/۲۰ است. در ۲ سالگی این مقدار به ۱۹ در دخترها و ۲/۱۹ در پسرها می رسد. به طور کل باید گفت حجم توده بدنی تا یک سالگی افزایش و از یک تا ۶ سالگی کاهش می یابد. در صورتی که کودک شما وزن طبیعی دارد یا کم وزن است، دادن غلات به او مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر وزن اش بیش از حد متعادل است، بهتر است دادن غلات را کمی محدود کنید.

 


ویدیو مرتبط :
مرد چاق - تماشای این فیلم به افراد چاق توصیه نمیشود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگذاریم کودکان چاق شوند!!



آیا کودک شما نیز در حال اضافه وزن است،شما باید با روش هایی که در این مقاله گفته شده است،مانع از این کار شوید.

چاقی و افزایش وزن از مشكلات و پیامدهای زندگی نوین است.به عبارتی دیگر افزایش وزن از تبعات مدرنیزه شدن زندگی افراد است،در این میان آنچه كه رشدی روز افزون داشته است،روند افزایش وزن و چاقی در گروه‌های سنی كودك و نوجوان است كه نگران كننده و قابل تأمل است.

کودک چاق

تغذیه نادرست و كم تحركی،فاكتورهایی مؤثر در ایجاد چاقی هستند. تغذیه نادرست با واژه علمی «سوء‌تغذیه» صرفاً به معنی كمبود دریافت كالری و ریز مغذی‌های سالم نیست بلكه به مفهوم دریافت نامناسب آن اعم از بیش مصرفی یا كم مصرفی است.از یك سو دریافت بیش از نیاز مواد غذایی و از سوی دیگر نداشتن تحرك كافی، باعث ایجاد اضافه ‌وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان می‌شود.

اردلان سلكی روانشناس بالینی، ازدیاد وزن كودكان و نوجوانان را یكی از مشكلات عمده‌ای می‌داند كه آنان را در سال‌های بعد دچار اختلالات و نارسایی‌های جسمی، روانی و اجتماعی می‌كند.

وی اظهار می‌دارد، بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماریهای مربوط به استخوان‌ها و مفاصل، بالا رفتن فشار خون، كلسترول و قند خون، بی‌تحركی، ضعف قوای جسمانی، بیماری‌های تنفسی مانند: آسم، دیابت و نارسایی‌های غددی، بلوغ زودرس، ناراحتی‌های روانشناختی مانند افسردگی، انزوا‌طلبی،ضعف خودپندار،و غیره از عوارض چاقی است كه عموماً شروع آن از دوران كودكی است.اختلالات بیولوژیكی مانند بیماری‌های تیروئیدی یكی از مهم‌ترین علل چاقی در كودكان و نوجوانان محسوب می‌شود.

* کم تحركی و عدم تحرك،و مصرف مواد غذایی اضافه بیشتر از سوخت و ساز مورد نیاز بدن كالری جذب كرده و كم تحركی موجب انباشته شدن مواد كالری‌زا در بدن فرد می‌شود.

پر خوری

* عوامل روانشناختی مثل عدم خویشتنداری و مراقبت از خود،كه كمتر به آن توجه می‌شود، هم عمده‌ای را در این خصوص به خود اختصاص می‌دهد.

* اشتهای کودک را در نظر بگیریم؛ لازم نیست حتماً غذایش را تا آخر بخورد پس به اجبار به او چیزی نخورانیم.

* سعی کنیم خوراکی ها و شیرینی های پر کالری را برایش فراهم نکنیم.

* چربی غذای کودک باید در حد طبیعی،یعنی30 درصد کالری مصرفی یا کمتر باشد. او را به خوردن شیرینی ها و خوراکی های پر چربی عادت ندهیم.

* سبزیجات تازه و میوه ه را در اختیار او قرار دهیم و دقت کنیم که حداقلی را که نیاز دارد، مصرف کند.

* با او بازی کنیم، راه برویم و بدویم تا از بودن در کنار خانواده و فعالیت کردن لذت ببرد، همچنین او را به شرکت در بازیهای کودکانه و فعالیتهای گروهی تشویق کنیم.

* به عنوان جایزه، شکلات و شیرینی به او ندهیم.