سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا دندان هایتان حالت لقی دارند؟



لق شدن دندان ها, پلاک دندان, پارادونت, بیماریهای دهان و دندان

آیا دندان هایتان حالت لقی دارند؟

اگر دندان های تان لق شوند، احساس می‌کنید که دیگر به آرواره تان متصل نیستند...

دندان هایی که لق می‌شوند، به ناگهان به نظر می‌رسند که بلندتر شده اند و فاصلۀ قابل ملاحظه ای بین دندان و ریشۀ آن پدیدار می‌گردد، با اینکه مدت زیادی است دندان های شیری افتاده اند، بازهم برخی از دندان ها بی ثبات و متحرک می‌شوند؟ این عارضه نشانۀ یک بیماری لثوی است که دندان های شما را در معرض خطر قرار می‌دهد؛ این بیماری پارادنتیت (التهاب لثه) است.

لق شدن دندان ها نشانۀ عدم توجه و مراقبت

به طور طبیعی، پارادونت مسئول ثبات دندان هاست. همزمان استخوان کندویی که دندان در آن کاشته می‌شود، رشته هایی که در آن به هم ارتباط پیدا می‌کنند و بافتی که اطراف همۀ اینهاست یعنی لثه، هم دخیل هستند. مشکل پارادونت، این است که باکتری های موجود در پلاک دندانی می‌توانند باعث ایجاد التهاب شوند.

لثۀ متورم حساس می‌شود، و به محض مسواک زدن از آن خون جاری می‌گردد. و ممکن است کیسه هایی پر از باکتری بین دندان ها و لثه به وجود آیند. همزمان، و البته به طور مستقیم، استخوان کندویی مادۀ خود را از دست می‌دهد.

برخی اوقات اگر درمان انجام نشود (عموماً طی چند سال)، بخشی از ریشۀ دندان محو می‌شود؛ دندان ها بلند تر و کشیده تر و فاصلۀ بین آنها بیشتر به نظر می‌رسند.

چگونه از دندان هایی که لق شده اند، مراقبت کنیم؟

تعداد زیادی از بزرگسالان کشورهای توسعه یافته از بیماری های لثوی رنج می‌برند، البته شدت آنها متفاوت است. عموماً خونریزی، هنگام مسواک زدن دندان ها اولین هشدار است. تنها راه حل برای پیشگیری از این بیماری ها یا جلوگیری از پیشرفت لق شدن دندان ها، مراجعۀ مرتب به مطب دندانپزشک است.

در واقع تنها دندانپزشک است که می‌تواند شما را از شر رسوب ها و باکتری ها رها کند. اگر پارادونتیت پیشرفت کرده است، جرم گیری زیر لثه الزامی است؛ صیقل دادن دندان ها هم مانع از جذب باکتری ها می‌شود. بعد از انجام این اقدامات، اگر دندان های تان همچنان لق بودند، می‌توان از روش های جراحی برای دندان هایی که الویت بیشتری دارند، استفاده کرد. اما همۀ این روش ها پر هزینه و دشوار هستند... بنابراین بهتر است که با رعایت اصول بهداشت دهان و دندان و جرم گیری سالیانه، از بروز این بیماری پیشگیری کنید!

منبع:سیمرغ

 

 


ویدیو مرتبط :
چرا فلوراید برای دندان هایتان مفید است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نوشابه گازدار دندان‌هایتان را می‌پوساند



 

نوشابه گازدار دندان‌هایتان را می‌پوساند

 

 

عضو كمیته علمی انجمن دندانپزشكان ایران با بیان این‌كه پوسیدگی ۴ دندان جلوی بالای دهان (۲ دندان پیش و ۲ دندان نیش) از عوارض مصرف افراطی نوشابه‌های گازدار است، گفت: ۲ دندان جلویی كسانی كه از ترشیجات و مركبات به وفور استفاده می‌كنند، بر اثر سایش باز می‌شود.

 


دكتر قاسم انصاری در گفتگو با ایسنا، با بیان این‌كه نوشابه‌های گازدار حاوی اسید كربنیك در حال آزاد شدن هستند،‌ اظهار كرد: این تركیب شیمیایی به مثابه آب اكسیژنه (ماده سفیدكننده) عمل می‌كند كه به حذف نسوج مینای دندان در ۴ طرف دندانی منجر می‌شود.

 


وی افزود: در كسانی كه مصرف‌كنندگان افراطی نوشابه‌های گازدار هستند، سطح داخلی ۴ دندان جلویی (پیش و نیش) به علت تماس مستقیم با تركیبات این نوشیدنی به پوسیدگی دچار می‌شود.

 


حال آن كه بخش خارجی (بیرونی) این دندان‌ها به علت تماس با سطح داخلی لب كمتر در معرض واكنش‌های شیمیایی نوشابه‌های گازدار قرار می‌گیرند.

 


این دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: سطح داخلی و خارجی دندان‌های پیش و نیش فك تحتانی هم به علت محافظت از طریق زبان و سطح داخلی لب كمتر در معرض پوسیدگی هستند.

 


دكتر انصاری با بیان این‌كه دندان‌های پوسیده بر اثر مواد اسیدی نظیر نوشابه‌های گازدار و ترشیجات با نفس كشیدن درد احساس می‌شود، افزود: در این قبیل از دندان‌ها مواد غذایی اسیدی با ایجاد خلل نقش حفاظتی و پوششی مینای دندان را كاهش می‌دهد كه بهتر است از خمیردندان‌های ویژه حاوی مقادیر فراوان پتاسیم، سدیم و كلسیم استفاده ‌شود تا برای مدتی نقش حفاظتی برای این خلل را ایفا كند.

 


وی با بیان این‌كه ترشحات بزاقی به طور طبیعی این خلل و فرج را ترمیم می‌كند، گفت: از این رو استفاده مداوم از این خمیردندان‌ها توصیه نمی‌شود.

 


دكتر انصاری افزود: تركیبات سفیدكننده خانگی با غلظت كمتر و تركیبات سفیدكننده مطب با غلظت بیشتر حاوی آب‌اكسیژنه (پراكسید اكسیژن) هستند كه در خمیردندان‌های سفیدكننده غلظت این ماده به مراتب كمتر است.... /  خبرگزارى ايسنا