سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا برای ازدواج با نامزدتان آماده اید؟



آماده ازدواج,پذیرش مسئولیت ازدواج,آمادگی ازدواج

بعضی ها نظرات خاصی درباره این که آماده ازدواج هستند یا نه، دارند. بعضی ها می گویند آدم باید دستکم یکسال نامزد باقی بماند تا بفهمد آماده ازدواج هست یا نه. بعضی ها می گویند آدم باید از نظر مالی به ثبات مطلوبی رسیده باشد تا بتواند ازدواج کند. بعضی ها هم ممکن است بگویند وقتی همه شرایط جور باشد خود آدم می فهمد که آمادگی ازدواج را دارد.

چه سئوالاتی می پرسیم؟
گاهی گیج کننده و طاقت فرساست که حتی خود آدم بتواند بفهمد آماده پذیرش مسئولیت ازدواج هست یا نه. همه جور سۆالی به ذهن آدم می آید.

در این مواقع همه از خود می پرسند:
آیا انتخابم درست است؟
آیا خیلی زود نیست؟ خانواده و دوستانم چه نظری درباره او دارند؟
آیا موقعیت مناسبی برای ازدواج است؟
آیا طرف مقابل این آمادگی را دارد؟ آیا واقعا آمادگی پذیرش تعهد را دارم؟
آیا به اندازه کافی راجع به نامزدم می دانم که با او ازدواج کنم؟

نکته:اینها پرسش های متداولی است که کسی که به فکر ازدواج است از خودش می پرسد. درواقع، یافتن پاسخ به بعضی از این سۆالها هم هست که کمکتان می کند بتوانید بفهمید آیا واقعا آماده ازدواج هستید یا نه.

انتخاب درستی داریم؟
یکی از مهم ترین موارد درباره ازدواج این است که باید بتوانید به همسرتان متعهد باشید، خوشحال باشید و بتوانید طرف مقابل را دوست داشته باشید. بنابراین درنهایت، سۆال از «آیا آماده ازدواج کردن هستم؟» به «آیا آمادگی دارم با نامزدم ازدواج کنم؟» تغییر می کند.شاید خیلی راحت تر باشد که بتوانید تشخیص بدهید آماده ازدواج هستید یا نه، تااینکه بتوانید بفهمید آیا آمادگی این را دارید که با شخص خاصی ازدواج کنید یا نه.

اگر کسی کاملا مطمئن نیست که آمادگی ازدواج را دارد ممکن است علت اصلی این باشد که نداند آیا خواستگارش درست همان کسی است که دلش می خواهد به او متعهد بشود. متأسفانه، خیلی از ازدواج ها سرانجام خوشایندی ندارند. ممکن است دو نفر دوران نامزدی خیلی خوبی با هم داشته باشند اما بلافاصله بعد از ازدواج از هم جدا می شوند. این یکی از علت های اصلی است که باید از خودتان بپرسید «آیا آماده ازدواج کردن هستم؟» خیلی مردم مطمئن نیستند که آیا انتخاب درستی کرده اند.

خوشبختانه کار ساده ای است که بفهمید آیا آمادگی دارید که با نامزدتان ازدواج کنید یا نه. فقط کافی است به چندین سۆال صادقانه جواب بدهید. هرچه بیشتر درباره اخلاق، رفتار و خلقیات نامزدتان بدانید بیشتر مطمئن می شوید که آیا می توانید با هم زوج خوبی باشید یا نه.

اما در چنین شرایطی چه سۆالاتی که باید پرسید:
تعجب نکنید اگر بگوییم برای اینکه تاحدودی در این باره مطمئن بشوید باید دست کم هزار سۆال بپرسید. جزئیات سۆالاتتان را خودتان باید با توجه به شرایط خودتان طراحی کنید. اما موضوعات اصلی که باید به آنها بپردازید اینها هستند:

شخصیت؛ احساسات و عواطف؛ دین، مذهب و مسائل معنوی؛ اخلاقیات، ارزشها، و باورها؛ علایق؛ جذابیتها؛ بهداشت، عادات غذایی و سلامت فردی؛ تعطیلات؛ نوع برخورد با جشنها؛ خانه و زندگی در خانه؛ گذشته و آینده؛ سرگرمیها و اوقات فراغت؛ عشق، کارهای رمانتیک و قرارهای دوستانه و فامیلی؛ نحوه ارتباط برقرار کردن؛ شغل و تحصیلات؛ پول؛ بچه و تربیت بچه؛ عروسی و ماه عسل.
منبع: سیب سبز

 


ویدیو مرتبط :
دوست داشتن هایتان را بی هوا خرج نامزدتان نکنید 18+

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار ثبت احوال از افزایش دختران مجرد و کمبود 100 هزار پسر آماده ازدواج



اخبار,اخبار اجتماعی , دختران مجرد

 

اخبار اجتماعی - آمار ثبت احوال از افزایش دختران مجرد و کمبود 100 هزار پسر آماده ازدواج

این مقام مسئول در سازمان ثبت احوال به آخرین آمار دختران و پسران در سن ازدواج اشاره کرد و گفت: برای مقایسه تعداد دختران و پسران در سن ازدواج یک اختلاف 5 ساله را لحاظ و سپس نسبت به مقایسه آن اقدام می شود.

بررسی های آماری سازمان ثبت احوال نشان می دهد که تعداد دختران جوان در سن ازدواج بیشتر از پسران آماده ازدواج است. این درحالی است که بیشترین اختلاف آماری مربوط به رده سنی زنان 25 تا 29 سال با مردان 30 تا 34 سال است که در این گروه دختران 572 هزار نفر بیشتر از پسران هستند.

به گزارش مهر ، چند سالی است که تعادل جمعیتی جوانان در سن ازدواج به هم ریخته بطوریکه تعداد دختران در سن ازدواج که در گذشته کمتر از پسران بود یکباره تغییر کرده و این بار تعداد دختران بیشتر از  پسران شده است و همین باعث شده که نگرانی هایی برای ازدواج دختران در جامعه ایجاد شود. هنگامی که موضوع بیشتر بودن تعداد دختران در سن ازدواج شنیده می شود مردم تصور می کنند که حتما تعداد دختران متولد شده بیشتر از پسران شده است درحالیکه در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها شاخص نسبت جنسیتی در بدو تولد به ازای هر 100 دختر 106 پسر است.

تعداد پسران در بدو تولد بیش از دختران است
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص آمار تولد دختران نسبت به  پسران به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر شاخص نسبت جنسی در بدو تولد در کشور به ازای هر 100 دختر بین 105 تا 106 پسر است و در دنیا نیز این شاخص بین 104 تا 107 متغیر است و بر همین اساس در کشورمان در بدو تولد تعداد پسران بیش از دختران است.

علی اکبر محزون تاکید کرد: هرچه سن افراد بالاتر می رود هرم سنی متقارن می شود به طوری که در سال های بعد تعداد زنان و مردان برابری می کند اما با توجه به اینکه ریسک مرگ و میر در سنین بالا در مردان بیشتر است بر همین اساس در سن بالاتر از 50 تا 60 سال تفاوت های جنسیتی در بحث مرگ و میر به نوعی دیگر خود را نشان می دهد به طوری که مردان در این سن تعدادشان کمتر از زنان می شود و از حالت برابری خارج می شود.

در بدو تولد تعداد پسران بیشتر از پسران است به مرور و تا سن 50 سالگی تعداد زنان و مردان مساوی است و بعد از 50 سالگی به دلیل فعالیت و اشتغال مردان در کارهای پر خطر و سنگین، بیماری و ... مرگ و میر آنان بیشتر می شود و درنهایت بعد از 60 سالگی هرم سنی به نفع زنان تغییر می کند و تعداد زنان مسن بالاخره بیشتر از مردان می شود.

این مقام مسئول در سازمان ثبت احوال به آخرین آمار دختران و پسران در سن ازدواج اشاره کرد و گفت: برای مقایسه تعداد دختران و پسران در سن ازدواج یک اختلاف 5 ساله را لحاظ و سپس نسبت به مقایسه آن اقدام می شود.

به گفته وی سه گروه سنی زنان 15 تا 19 سال با مردان 20 تا 24 سال، زنان 20 تا 24 سال با مردان 25 تا 29 سال و در نهایت زنان 25 تا 29 سال را با مردان 30 تا 34 سال ازدواج نکرده را با هم مقایسه می کنیم و آمار ها نشان می دهد که تعداد زنان در گروه سنی 15 تا 19 سال 2 میلیون و 559 هزار نفر، گروه سنی 20 تا 24 سال یک میلیون و 983 هزار نفر و در گروه سنی 25 تا 29 سال نیز یک میلیون و 131 هزار نفر هستند که مجموع آنها 5 میلیون و 670 نفر می شود.

تعداد زنان در سن ازدواج مجرد 100 هزار نفر بیش از مردان است
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در مورد تعداد مردان ازدواج نکرده نیز گفت: همچنین 3 میلیون و 256 هزار نفر در گروه سنی مردان 20 تا 24 سال ، یک میلیون و 753 هزار نفر در گروه سنی مردان 25 تا 29 سال و 557 هزار نفر نیز در گروه سنی مردان 30 تا 24 سال ازدواج نکرده هستند که در مجموع تعداد آنها 5 میلیون و 570 هزار نفر می شود.

مقایسه زنان و مردان در سن ازدواج مجرد نشان می دهد که تعداد زنان 100 هزار نفر بیش از مردان است و برهمین اساس کارشناسان معتقدند هرچه سن ازدواج بالاتر رود تعداد دختران مجرد بیش از پسران می شود به همین دلیل جمعیت شناسان توصیه می کنند نباید اجازه دهیم سن ازدواج در دختران بالا رود تا مشکلی نیز برای ازدواج آنان بوجود نیاید.

از سوی دیگر براساس آمارهای سازمان ثبت احوال چنانچه بخواهیم دو گروه سنی مردان 25 تا 29 و زنان 20 تا 24 سال را با هم مقایسه کنیم متوجه می شویم که در این گروه تعداد دختران 229 هزار نفر از مردان بیشتر است و در گروه سنی زنان 25 تا 29 سال با مردان 30 تا 35 سال نیز 572 هزار دختر ازدواج نکرده بیش از پسران است که این افزایش آمار دختران مجرد تایید کننده نظر کارشناسان است که با افزایش سن تعدادشان بیشتر شده است.

اما در گروه دختران 15 تا 19 ساله با پسران 20 تا 24 ساله که البته ازدواج های کمتری در این سنین انجام می شود وضعیت آماری به گونه دیگری است به طوریکه در این گروه تعداد مردان 697 هزار نفر بیشتر از زنان شده است که این خود میتواند اتفاق خوبی باشد به شرطی که ازدواج در سن پایین در جامعه از سوی کارشناسان و مسئولان ترویج داده شود و مورد استقبال جوانان قرار گیرد.

آمارهایی که تا کنون ارائه شد با در نظر گرفتن تفاوت سنی 5 ساله موجود در ازدواجهای دختران با پسران بود و با توجه به نظر کارشناسان مبنی بر ازدواج گروههای همسن برای رفع مشکل ازدواج دختران در سن ازدواج به دلیل کمبود پسر گروههای سنی همسن را نیز با هم مقایسه کرده ایم که در این گروه همسن دختران و پسران آماده ازدواج 25 تا 29 ساله تعداد پسران بیشتر از دختران شده است.

محزون در مورد مقایسه دو گروه زنان و مردان همسن 25 تا 29 ساله نیز گفت: البته مقایسه این دو گروه به لحاظ جمعیت شناسی تعبیر درستی نیست  و برای مقایسه باید فاصله سنی حدود 5 سال را رعایت کرد اما در مجموع در این گروه سنی 623 هزار نفر تعداد مردان بیشتر از زنان است.

مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشورگفت: در گروه سنی 20 تا 24 ساله زنان و مردان نیز باز هم تعداد مردان یک میلیون و 273 هزار نفر از زنان بیشتر است.

با توجه به این نتایج آماری کارشناسان عنوان می کنند که چنانچه اختلاف سنی 5 ساله در نظر گرفته نشود در این گروه تعداد پسران بیش از دختران است و می توان این گونه تعبیر کرد که ازدواج های در این سنین تا حدودی مشکلات را رفع خواهد کرد که البته باید شرایط و امکانات مورد نیاز ازدواج این افراد را نیز مهیا کرد.

فقط 12 درصد ازدواجهای ثبت شده مربوط به ازدواج گروههای همسن است
براساس آمارهای ثبت احوال فقط 12 درصد ازدواجهای ثبت شده مربوط به ازدواج گروههای همسن بوده و تعداد دختران و پسران مجرد آماده ازدواج نیز 11 میلیون و 240 هزار نفر هستند.

دراین باره شهلا کاظمی جمعیت شناس همسن گزینی را راه حل مشكل تعداد بیشتر دختران مجرد به نسبت مردان می داند و  معتقد است: مشكل فعلی ما این است كه در میان خانواده ها مرسوم است که مردان با دختران کم سن تر ازدواج می كنند و به همین دلیل تعداد دختران بیشتر از پسران است به همین دلیل راه حل مشكل تجرد دختران این است كه همسن گزینی و یا اینکه  ازدواجهای با فاصله سنی کم انجام شود.

وی تاکید کرد: به منظور فراهم کردن امکان ازدواج مجردها که تعداد آنان نیز نسبت به سالهای گذشته زیاد تر شده است باید به خانواده ها و جوانان اطلاع رسانی و آگاهی لازم داده شود و همچنین همسن گزینی و ازدواج در سنین پایین نیز از دیگر اقداماتی است که می توان برای حفظ تعادل جمعیت جوانان در سن ازدواج انجام داد.

به هرحال با توجه به نظرات کارشناسان تعداد زیاد دختران مجرد نسبت به پسران در سن ازدواج و از سوی دیگر نیز بالارفتن سن ازدواج که باعث بالا رفتن توقعات جوانان و به تبع آن سخت گیری در ازدواج می شود عواملی نگران کننده  هستند که باید توسط کارشناسان و مسئولان بررسی و راهکارهای تعادل آن تدوین شود.

اخبار اجتماعی - مهر