سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آموزش شیوه صحیح باردار شدن خانمها



نحوه باردار شدن,نحوه حاملگی

 آموزش شیوه صحیح باردار شدن خانمها

نمی دانید چطور باید باردار شوید؟ در این مقاله به شما آموزش می دهیم كه چطور تخمك گذاری را پیشبینی كنید، چند وقت یكبار رابطه جنسی داشته باشید و با اهمیت انتخاب های سالم در زندگی آشنا شوید.

 

به نظر می رسد كه بعضی از زوج ها فقط با حرف زدن درمورد باردار شدن، می توانند بچه دار شوند. اما خیلی های دیگر باید به اندازه كافی صبر داشته باشند و كمی هم خوش شانس باشند تا بتوانند بچه دار شوند. اگر نمی دانید چطور باید باردار شوید، با همان روش قدیمی شروع كنید. در این مقاله هر آنچه كه لازم است بدانید را در اختیارتان می گذاریم.

زمانی كه بیشترین قدرت باروری را دارید
حاملگی مستلزم یكسری اتفاقات پیچیده است. هر ماه، هورمون ها از غده هیپوفیز شما تخمدان هایتان را تحریك می كنند كه تخمك گذاری كنند. وقتی تخمك ها آزاد شدند، به سمت یكی از لوله های فالوپ حركت می كنند. اگر بخواهید باردار شوید، این زمان بهترین زمان ممكن است. اما از كجا باید بدانید كه كی تخمك گذاری می كنید؟

حواستان به تقویم باشد
از یك تقویم استفاده كرده و هر ماه روزی كه عادت ماهیانه تان شروع می شود را علامت بزنید. همچنین تعداد روزهایی كه عادت ماهیانه تان طول می كشد را هم بشمارید. اگر چرخه عادت ماهیانه تان ۲۸ روزه باشد، تخمك گذاری احتمالا ۱۴ روز بعد از روز شروع آخرین عادت ماهیانه تان شروع می شود.

اگر چرخه هایتان به نسبت بلند هستند، ۱۸ را منهای تعداد روزهای كوتاه ترین عادت ماهیانه تان كنید. وقتی عادت ماهیانه بعدی شروع می شود،این روزها را از قبل شمارش كنید. هفته بعد از آن احتمالاً معقول ترین حدس برای شروع تخمك گذاری شماست.

· مزایا: خیلی راحت می توانید روی كاغذ و تقویم این حساب ها را انجام دهید.

· معایب: عوامل زیادی بر زمان دقیق شروع تخمك گذاری تاثیر دارند، مثل بیماری، استرس و ورزش. شمردن روزها معمولاً چندان دقیق نیست مخصوصاً برای خانم هایی كه چرخه های عادت ماهیانه شان نامنظم است.

تغییرات ترشحات واژن را بررسی كنید
درست قبل از تخمك گذارید، ترشحات شفاف و لغزنده واژن بیشتر می شود. این ترشحات تقریباً شبیه به سفیده تخم مرغ خام هستند. بعد از تخمك گذاری، وقتی احتمال باردار شدن پایین می آید، این ترشحات چسبنده و تیره تر می شوند و در آخر از بین می روند.

· مزایا: تغییر در ترشحات واژن معمولاً نشانه بسیار درستی از قابلیت باروری است. با یك مشاهده ساده–به خصوص در داخل واژن—قابل انجام است.


· معایب: قضاوت درمورد بافت و ظاهر ترشحات واژن خیلی شخصی و یكطرفه است.

دمای پایین تنه تان را چك كنید
منظور دمای بدن شما در حالت استراحت كامل است. تخمك گذاری تا حدودی دمای بدن را بالا می برد—تقریباً كمتر از یك درجه. بهترین زمان باروری شما دو تا سه روز قبل از بالا رفتن دمای بدنتان است. وقتی افزایش دما دو تا سه روز ثابت می ماند، می توانید فرض كنید كه تخمك گذاری اتفاق افتاده است.

می توانید از دماسنج های دهانی برای چك كردن دمای پایین تنه تان استفاده كنید. هر روز صبح قبل از اینكه از جا بلند شوید، دمای بدنتان را اندازه گیری كنید. می توانید دما را جایی یادداشت كنید و تغییرات را چك كنید.

· مزایا: روش بسیار ساده ای است. تنها هزینه ای كه برایتان دارد خریدن یك دماسنج است.

· معایب: تغییر دما ممكن است خیلی دیر ایجاد شود یعنی بعد از اینكه تخمك گذاری انجام شده است. شاید گرفتن دمای بدن هر روز كار چندان آسانی نباشد مخصوصاً اگر ساعات خوابتان تنظیم نیست.

از كیت های مخصوص تست تخمك گذاری استفاده كنید
كیت های مخصوص كه در داروخانه ها هم موجود است ادرار شما را برای بررسی هورمون هایی كه قبل از تخمك گذاری تولید می شود تست می كند. برای گرفتن دقیق ترین نتیجه حتماً از دستورالعمل روی برچسب آن استفاده كنید.

· مزایا: این كیت ها نزدیك ترین زمان تخمك گذاری را تشخیص می دهند یا قبل از اینكه تخمك گذاری اتفاق بیفتد هشدار می دهند. آن را می توانید بدون نسخه از داروخانه ها تهیه كنید.

· معایب: هزینه تهیه این كیت ها برای خیلی از خانم ها ممكن است گران باشد.با حداكثر رساندن قدرت باروری وقتی قصد باردار شدن دارید، بایدها و نبایدهای زیر را در نظر داشته باشید.


بایدها:
· مداوماً رابطه جنسی داشته باشید. اگر مداوماً دو تا سه بار در هفته سكس داشته باشید احتمال اینكه یكی از دفعات با دوره باروری همزمان شود بالا می رود. برای زوج های سالمی كه می خواهند بچه دار شوند چیزی به اسم سكس زیاد از حد وجود ندارد. برای بچه دار شدن باید مداوم سكس داشته باشید.

· نزدیك به زمان تخمك گذاری، روزی یكبار سكس داشته باشید. اینكار احتمال بارداری را بالاتر می برد. بااینكه غلظت اسپرم همسرتان هر بار كه سكس داشته باشید كمی پایین می آید اما در مردهای سالم این كاهش چندان مهم نیست.

· انتخاب های سالمی در زندگی داشته باشید. وزنتان را در حد سلامت نگه دارید و فعالیت های جسمی را جزء برنامه روزانه تان قرار دهید. رژیم غذایی سالمی را دنبال كنید، مصرف كافئین را محدود كنید و استرستان را هم كنترل كنید. عادات خوب در زندگی هم برای خودتان و هم برای فرزندتان حین بارداری مفید است.

· قبل از بارداری برنامه ریزی داشته باشید. پزشكتان می تواند سلامت عمومی بدنتان را بررسی كرده و تغییرات لازمی كه باید در زندگیتان ایجاد كنید تا احتمال باروریتان بالا رود را مشخص كند. این برنامه ریزی مخصوصاً در مواقعی كه شما یا همسرتان یك مشكل سلامتی داشته باشید بسیار خوب است.

· ویتامین مصرف كنید. اسید فولیك (ویتامین B9) نقش بسیار مهمی در رشد جنین بر عهده دارد. مصرف مكمل های ویتامین یا اسید فولیك چند ماه قبل از بارداری احتمال ایجاد مشكلات جسمی برای نوزاد را كاهش می دهد.

نبایدها:
· سیگار. تنباكو ترشحات رحم را تغییر می دهد كه باعث می شود اسپرم به تخمك ها نرسد. همچنین می تواند خطر سقط جنین را بالا ببرد و باعث شود اكسیژن و موادمغذی به جنین نرسد. پس برای سلامت خود و فرزندتان بهتر است كه سیگار را كنار بگذارید.

· مشروبات الكلی. مصرف مشروبات الكلی در دوران بارداری قدغن است.


· مصرف دارو بدون تجویز دكتر. برخی داروها حتی آنهایی كه بدون نسخه هم قابل تهیه هستند، بارداری را دشوار می كنند. برخی دیگر در زمان بارداری برایتان مضر هستند.
چه زمان به پزشك مراجعه كنید

با سكس مداوم و بدون جلوگیری، اكثر زوج ها در طول یكسال باردار می شوند. اما بعضی از زوج ها به كمك بیشتری نیاز دارند.

اگر در ابتدای دهه سی سالگی خود هستید و شما و همسرتان از سلامتی كامل برخوردارید، یكسال قبل ازاینكه با پزشك مشورت كنید، خودتان امتحان كنید. اما اگر ۳۵ سال به بالا هستید یا یكی از شما مشكل باروری خاصی داشته باشد بهتر است با پزشك مشورت كنید.

ناباروری در خانمها و آقایون به یك میزان اتفاق می افتد و درمان های زیادی هم برای آن وجود دارد. متخصص زنان شما با شناسایی علت مشكل به شما كمك خواهد كرد.

منبع: salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
آموزش شیوه صحیح تا زدن لباس کاراته

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شیوه صحیح سرخ کردن غذا



شیوه صحیح سرخ کردن غذا,پخت غذا, روغن

بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه دود آن پایین می آید

 

روغن هایی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد

 

سالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است. در صورتی که ناچار هستید غذای خود را با روغن سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. اگر قصد دارید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت کنید.

 

 

بدین منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه دود بالایی دارد، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می‌کند و کف هایی روی آن تشکیل می‌شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می‌سوزاند.

 

بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه دود روغن پایین می‌آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.

 

نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیر است:

 

 

روغن گلرنگ 265 درجه سانتیگراد

 

روغن آفتابگردان 246 درجه سانتیگراد

 

روغن سویا 241 درجه سانتیگراد

 

روغن کانولا (گلزا) 238 درجه سانتیگراد

 

روغن ذرت 236 درجه سانتیگراد

 

روغن بادام زمینی 231 درجه سانتیگراد

 

روغن زیتون 190درجه سانتیگراد

 
بعضی عوامل نقطه دود روغن را پایین می‌آورند و به تخریب زودتر روغن کمک می‌کنند که عبارتند از:

 

 

- مخلوط کردن روغن های گیاهی باهم

 

- ورود ذرات خارجی در روغن

 

- وجود نمک در روغن

 

- میزان حرارتی که روغن می‌بیند

 

- تعداد دفعاتی که روغن حرارت داده شده است

 

- مدت زمان حرارت روغن

 

- شرایط نگهداری روغن( بودن در معرض اکسیژن، نور و گرما)

 

 

شیوه صحیح سرخ کردن غذاسالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است.

 

نکاتی که باید در سرخ کردن غذا با روغن به خاطر داشت:

 

- قبل از این که مواد غذایی را به داخل روغن بیندازید ، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم کنید (مثلا تا حدود190 درجه سانتیگراد). در این حرارت، در سطح مواد غذایی، سریعاً یک لایه محافظ شبیه به یک لایه عایق تشکیل می‌شود که باعث می‌شود روغن نتواند از ماده غذایی عبور کند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم و با هدایت گرمایی از این عایق، پخته و سرخ می‌شود.

 

اگر روغن تا این درجه حرارت مشخص داغ نشده باشد، قبل از اینکه لایه عایق تشکیل شود، روغن به درون غذا نفوذ می‌کند و باعث می‌شود غذا حالت روغنی(گریسی) پیدا کند و اگر هم روغن زیادتر از حد داغ شود، باعث می‌شود لایه ی محافظ(عایق) غذا بسوزد.

 

 

- از افزودن نمک به ماده غذایی قبل از سرخ کردن با روغن بپرهیزید . نمک نقطه دود روغن را پایین می‌آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث می‌شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتی غذا به درون روغن اضافه شد، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.

 

 

- از ظروف آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نکنید . نمک بکار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و باعث می‌شود آلومینیوم به درون روغن وارد شود که مسمومیت زاست. از ظروف آهنی و مسی هم اجتناب کنید، زیرا روند تخریب روغن را تسریع می‌کنند.

 

 

- سبزی هایی که فریز شده اند را وقتی هنوز یخ زده اند سرخ کنید تا جذب روغن در آن ها به حداقل برسد.

 

 

- از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب کنید، زیرا باعث می‌شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن قبل از تشکیل لایه عایق به داخل غذا نفوذ کرده و غذا چرب شود.

 

 

- همیشه اول روغن را 8-7 درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن(190 درجه سانتیگراد) داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا به روغن باعث می‌شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید که اگر این حرارت از 8-7 درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می‌رساند.

 

 

عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن:

 

آیا می‌توان روغن را بعد از یک بار مصرف، مجدداً مصرف کرد یا خیر؟ عواملی بر این قابلیت موثرند که شامل موارد زیر است:

 

1- مدت استفاده از روغن: از آنجایی که روند اکسیداسیون و تخریب روغن، با نور و حرارت تسریع می‌گردد، مدت زمان قرار گرفتن روغن در معرض نور، حرارت و اکسیژن باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

2- آب: هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می‌شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می‌شود رطوبتی که از غذا بخار می‌شود، به داخل روغن برگردد.

 

 

3- ذرات خارجی: هرچه ناخالصی هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی ها و. . . بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع تر اکسید می‌شود.

 

4- تعداد دفعات استفاده: هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریع تر اکسید می‌شود. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می‌شود ویسکوزیته(غلظت) آن تغییر یابد و مشکل تر و بطور غیر روان از ظرف ریخته شود.

 

5- مخلوط کردن چند نوع روغن: مخلوط کردن روغن ها با هم نقطه ی دود آن را پایین می‌آورد.

 

 

شیوه صحیح سرخ کردن غذا

روغن به نقطه دود می‌رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می‌کند

 

برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

 

 

1- به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.

 

2- اجازه بدهید تا روغن سرد بشود.

 

3- به محض سرد شدن روغن، آن را تصفیه کنید (از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه ای ریخته و درب ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.

 

4- این ظرف را در جای تاریک، ترجیحاً در یخچال نگهداری کنید. این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابرمانند پیدا کند که این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود.

 

5- بعد از هر بار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.

 


با بروز نشانه های زیر روغن را دور بریزید:

 

- ایجاد کف در سطح روغن

 

- تیره شدن روغن

 

- بوی نامطبوع روغن

 

- عدم تشکیل حباب روی روغن، هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می‌اندازید.

 

- غیر روان بودن روغن، هنگام ریختن آن در ظرف