سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آشنایی با علائم سکته قلبی



 

 

آشنایی با علائم سکته قلبی

 

در مواردی که فرد دچار سکته قلبی می‌شود ، درد ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و گستره درد ممکن است به صورت سنگینی یا خنجری یا احساس فشردگی در قفسه سینه خود را نشان دهد.

 

علائم سکته قلبی

یکی از علائم سکته قلبی شروع درد قفسه سینه است که این درد قفسه سینه می‌تواند متنوع باشد و گاه به شکل درد زیر جناق سینه یا ریشه گردن و دست‌ها بویژه دست چپ و گاهی همزمان در هر دو دست و کتف و شانه بروز می‌کند.

در مواردی که فرد دچار سکته قلبی می‌شود ، درد ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و گستره درد ممکن است به صورت سنگینی یا خنجری یا احساس فشردگی در قفسه سینه خود را نشان دهد.

این دردها معمولا با سایر علائمی همچون تعریق شدید و احساس سردی در تمام نقاط بدن که ناشی از تحریک قوه سمپاتیک است ، همراه می‌باشد. در این موارد همچنین افراد دچار احساس ترس، نگرانی و بی‌قراری، تپش قلب و افت فشار خون و گاه نیز افزایش فشار خون می‌شوند.

متاسفانه در بعضی افراد همچون دیابتی‌ها، سالمندان، افرادی که دارای سابقه طولانی مدت فشار خون هستند، افرادی که اعتیاد شدید دارند، خانم‌های خیلی چاق و سیگاری‌های حرفه‌ای درد ناشی از سکته احساس نمی‌شود.

بزرگ‌ترین خطر بی‌توجهی به سکته قلبی و علائم آن، مرگ است و در غیر این صورت فرد دچار نارسایی قلبی، تنگی تنفس، خستگی زودرس و علائم نارسایی قلبی همچون ورم پا و تندی ضربان قلب در هنگام فعالیت و استراحت می‌شود.

اغلب موارد علائم این سکته‌ها با بیماری گاستریت یا التهاب معده اشتباه گرفته می‌شود که این امر بسیار خطرناک است زیرا در این موارد این علائم نشان‌دهنده سکته قلبی است که بیمار بلافاصله باید به مرکز درمانی مراجعه کرده تا منطقه سکته رد شود.

عرق‌های سرد مداوم، حالت تهوع شدید و بویژه درد شدید معده از علائم اصلی سکته‌های خفیف قلبی بویژه سکته‌هایی است که در بخش تحتانی قلب رخ می‌دهد.

بویژه در افرادی که مبتلا به دیابت هستند سکته‌های سطح تحتانی قلب شایع‌تر است که در اغلب موارد درد ناشی از این سکته‌ها در معده بروز می‌کند.

گاستریت یا التهاب معده اکثر اوقات با درد در ناحیه معده بروز می‌کند، اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است لزوم عدم مصرف دارو بدون تجویز پزشک است زیرا ممکن است دردی که در معده بروز کرده ناشی از سکته بوده نه گاستریت در نتیجه عوارض سکته قلبی در این موارد افزایش می‌یابد.

افرادی که دچار سکته قلبی شده‌اند الزامی است، علاوه بر پزشک متخصص قلب همواره تحت نظر متخصص گوارش و کبد هم قرار داشته باشند تا از ایجاد ناهنجاری‌های گوارشی بویژه زخم و درد معده، التهاب معده و هرگونه اختلال در کار معده در امان باشند.

 

پیشگیری

در سایت سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به این سوال که چطور می‌توان از بروز حمله قلبی یا سکته قلبی جلوگیری کرد، ابتدا تاکید شده که وقوع ۸۰ درصد از حملات قلبی قابل پیشگیری هستند.

در ادامه این مطلب آمده است که داشتن یک رژیم غذایی سالم، داشتن تحرک و فعالیت بدنی منظم و نیز خودداری از استعمال تمام انواع محصولات دخانی کلیدهای اصلی این موفقیت هستند.

سه راهکار ساده نه‌تنها به میزان قابل توجهی درصد بروز سکته قلبی را کاهش می‌دهند، بلکه در بیشتر موارد در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دوم، اختلالات مزمن در مجاری تنفسی و نیز انواع خاصی از سرطان‌ها موثر هستند.

یک رژیم غذایی سالم داشته باشید: یک رژیم غذایی متعادل برای داشتن قلب و دستگاه گردش خون سالم ضروری است و اغلب شامل مقادیر زیادی از میوه‌ها و سبزیجات، غلات سبوس‌دار، گوشت لخم،‌ ماهی و مرغ می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که در این رژیم غذایی میزان مصرف قند و نمک باید محدود شود.

 

تحرک بدنی منظم داشته باشید: حداقل ۳۰‌دقیقه در روز فعالیت بدنی منظم داشته باشید تا سلامت قلب و عروق شما حفظ شود. به علاوه حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته می‌تواند وزن بدن شما را در حد سلامتی نگه دارد.

 

سیگار نکشید: دخانیات از هر نوعی که باشد برای سلامت بدن به طور کلی بسیار مضر است. همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار هم خطرناک است.

براساس تحقیقات علمی معتبر خطر بروز سکته قلبی به محض ترک سیگار کاهش می‌یابد و پس از گذشت یک سال این خطر نصف می‌شود.

 

اقدامات اولیه

بیمارستان‌هایی را که مراقبت‌های اورژانسی قلبی دارند همیشه به خاطر داشته باشید و اگر درد قلبی بیش از ۲ دقیقه طول کشید، حتما به اورژانس زنگ بزنید.

مسلما با ترافیک کلانشهر‌هایی نظیر تهران، احتمال بموقع رسیدن آمبولانس ضعیف است، اگر می‌توانید سریع‌تر بیمار را به بیمارستان یا مرکز درمانی برسانید، خودتان اقدام کنید.

کمک کنید تا بیمار در حالتی قرار گیرد که کمترین درد را داشته باشد. برای این کار لازم است که بیمار را بنشانید و پا را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. لباس‌های اطراف گردن را باز کنید و در حالت شل نگه دارید.
منبع:pezeshkan.org


ویدیو مرتبط :
سکته ی قلبی یا نارسایی قلبی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علائم سکته قلبی در خانم ها چیست؟



سکته قلبی,علائم سکته قلبی,نشانه های سکته قلبی در زنان

علائم سکته قلبی در خانم ها چیست؟
علائمی وجود دارد که خانم ها به سادگی از کنارشان عبور می کنند و آنها را بی اهمیت می دانند. علائمی مانند نفس نفس زدن، خستگی، معده درد و غیره جزو علائمی هستند که می تواند نشان دهنده احتمال آنفارکتوس در خانم ها باشد. در نتیجه بهتر است نسبت به این علائم هوشیارتر باشید.

- غفلت های خانمانه
- تنگی نفس
- خستگی غیرمعمول
- سکسکه
- درد قفسه سینه
- خانم های دیابتی

هر مشکل و بیماری علائم خود را دارد که در اکثر موارد شناسایی به موقع آنها، از مشکلات جدی و خطرناک پیشگیری می کند. در این مطلب قصد نداریم نگرانی یا ترس در دلتان ایجاد کنیم. فقط می خواهیم تلنگری بزنیم تا از سلامتی تان غفلت نکنید و برخی از علائم ساده را جدی بگیرید. چون امکان دارد همین علائم ساده سلامتی تان را به خطر بیاندازد.


غفلت های خانمانه
فقط خود خانم ها می دانند که در طول روز چقدر مشغول کارها و انجام وظایف گوناگون هستند، طوری که حتی گاهی فرصت سر خاراندن هم ندارند. با وجود اینکه خانم ها در مراجعه به پزشک جدی تر هستند، اما آنها نیز مانند آقایان از کنار علائم ساده ایی مانند خستگی، معده درد، تنگی نفس، آروغ و غیره به راحتی می گذرند، غافل از اینکه همین علائم به ظاهر ساده می تواند تهدیدی جدی برای سلامت قلب شان باشد.


علائم آنفارکتوس یا سکته قلبی در خانمها مشابه آقایان نیست. سکته ی قلبی در خانم ها بی صدا و با کمترین درد کلید می خورد و معمولا دیر تشخیص داده می شود و در 55 درصد موارد، احتمال مرگ وجود دارد. برای همین لازم است که همیشه حواستان به بروز علائمی هر چند ساده، اما دردسر ساز باشد.
اگر با علائمی که در زیر اشاره می شود زیاد مواجه می شوید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی تان مورد بررسی قرار بگیرد.


تنگی نفس را جدی بگیرید
خانم ها در طول روز مشغول انجام کارهای زیادی هستند و اگر شاغل باشند، گرفتاری شان چندین برابر می شود. برای همین هم طبیعی می دانند که گاهی نفس نفس بزنند، چون این مشکل را به استرس های روزمره و خستگی ناشی از کارهایشان مربوط می دانند.
اما متخصصان چیز دیگری می گویند. به عقیده آنها اکثر خانم هایی که دچار آنفارکتوس میوکارد شده اند، معمولا با مشکلاتی از قبیل مشکلات تنفسی مواجه بوده اند که اهمیتی به آن نداده اند. اگر در طول روز به طور ناگهانی دچار تنگی نفس می شوید و علت خاصی برای آن پیدا نمی کنید، به پزشک مراجعه کنید. شاید مسئله ی مهمی نباشد، اما نادیده گرفتن آن به نفع سلامتی تان نخواهد بود.


خستگی غیرمعمول : شاید قلب تان دچار مشکل شده است
خانم ها مدام در حال انجام کارهای خانه، رسیدگی به بچه ها و در بسیاری موارد کار بیرون از منزل هستند. چند مسئولیتی خانم های امروز باعث خستگی زیاد آنها نیز می شود که با استراحت بیشتر قابل رفع است.
اما به عقیده متخصصان نباید خستگی زیاد و غیرعادی را نادیده گرفت، چون امکان دارد نشانه پنهانی سکته قلبی باشد. اگر خستگی زیاد و مداومی دارید و در عین حال دچار مشکلاتی مانند فشار خون بالا، اضافه وزن و کلسترول بالای خون هستید، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

سکسکه، آروغ و معده درد
بدون شک افراد همیشه مشکلاتی مانند آروغ زدن، معده درد و یا سکسکه را به مشکلات گوارشی نسبت می دهند. درست است که در بیشتر موارد این مسائل نشان دهنده مشکلات گوارشی است، اما همین مشکلات به ظاهر ساده نیز می تواند نشان دهنده احتمال بروز سکته ی قلبی در خانم ها باشد.


به عقیده متخصصان، سکسکه، حالت تهوع، استفراغ، تعریق، آروغ و دردمعده طولانی جزو مشکلات گوارشی هستند که می توانند نشان دهنده احتمال بروز سکته قلبی نیز باشند. اگر در خانواده تان سابقه بیماری قلبی را دارید و خودتان را مستعد ابتلا به آن می دانید و در عین حال این علائم را نیز در خودتان مشاهده کرده اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.


درد قفسه سینه
خانم ها نیز مانند آقایان درد در ناحیه قفسه ی سینه را نادیده می گیرند. البته چون تصور می کنند که سکته قلبی یک مشکل مردانه است، خیالشان از بابت آن راحت است.اما باید بدانید که سکته ی قلبی خانم ها را نیز تهدید می کند.

 

سکته قلبی,علائم سکته قلبی,نشانه های سکته قلبی در زنان

 

شاید در بسیاری از موارد درد در ناحیه ی سینه مشکل چندان بزرگی نباشد، اما اگر درد از پشت جناغ سینه و ناگهانی باشد، بیشتر حواستان را جمع کنید. درد در این منطقه به صورت شدید و فشرده و نفس گیر بروز می کند که می تواند به گردن، فک، بازوی چپ و یا هر دو بازو و گاهی به پشت یا شکم نیز سرایت کند. هر وقت که با چنین دردی آنهم در شب یا اول صبح مواجه شدید، بدون معطلی خودتان را به پزشک برسانید. توجه داشته باشید که هر دردی در ناحیه ی قفسه ی سینه اگر بیش از 30 دقیقه ادامه داشته باشد، لازم است که با اورژانس تماس گرفته شود.


خانم های دیابتی بیشتر مراقب باشند
شاید عجیب به نظر برسد، اما گاهی امکان دارد آنفارکتوس بدون بروز علائم رخ دهد، بخصوص در خانم های دیابتی. در واقع امکان دارد سکته ی قلبی در این افراد، بدون درد یا مشکلات تنفسی و ناخوشی خاصی اتفاق بیافتد.


هشدار
توصیه می کنیم نسبت به نشانه های بالا هوشیارتر باشید. در بسیاری از موارد مشکل خاصی وجود ندارد و بیشتر علائم ذکر شده در اثر خستگی، فشارهای روحی و استرس های روزمره ایجاد می شوند. اما گاهی امکان دارد همین علائم ساده، نشان دهنده مشکلات جدی تری باشد.
پس بهتر است وضعیت شما مورد بررسی دقیق پزشکی قرار بگیرد، چون اگر سکته قلبی در خانم ها دیر تشخیص داده شود، خطر مرگ یا بروز مجدد آن بیشتر از آقایان است.
منبع : tebyan.net