سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

کشنده ترین زهرهای تاریخ


شوکران گیاه گلداری به شدت سمی، و بومی اروپا و جنوب آفریقا است. این سم معروف یونانیان باستان بود که از آن برای کشتن زندانیان استفاده می کردند. بلعیدن 100 میلی گرم یا هشت برگ این گیاه انسان را از پای درمی آورد. سقراط، معروفترین قربانی این سم است.





مجله دانستنیها:


شوکران

شوکران گیاه گلداری به شدت سمی، و بومی اروپا و جنوب آفریقا است. این سم معروف یونانیان باستان بود که از آن برای کشتن زندانیان استفاده می کردند. بلعیدن 100 میلی گرم یا هشت برگ این گیاه انسان را از پای درمی آورد. سقراط، معروفترین قربانی این سم است.

زهر هلاهل

زهر هلاهلیا گرگ کش، سمی است که از گیاه تاج الملوک (اقونطیون) به دست می آید. این سم باعث بی نظمی ضربان قلب شده که در نهایت منجر به خفگی فرد می شود. به دلیل طبیعت غیرقابل ردیابی آن، این سم یکی از محبوبترینسم های تاریخ بوده است.



شاییزک

شاییزنک یا بلادن، سم معروف بانوان است! نام این گیاه در زبان ایتالیایی به معنای بانوی زیباروی است. میوه این گیاه سمی ترین قسمت آن است و خوردن تنها 10 عدد از آن منجر به مرگی دردناک می شود. از دیرباز از برگ این گیاه برای ساخت پیکان های سمی استفاده می شده است.

دی متیل جیوه

این ماده قاتلی آرام است و همین ویژگی آن را به سمی خطرناک بدل می کند. جذب تنها 0.1 میلی گرم از آن کشنده استاما نشانه های مسمومیت تنها چند ماه پس از آلوده شدن اولیه ظاهر می شود که دیگر برای هر درمانی دیر شده است.

تترودوتوکسین

این سم در بدن دو جاندار دریایی یافت می شود.اختاپوس حلقه آبی و ماهی بادکنکی. از بین این دو موجود اختاپوس خطرناک تر است چرا که عمدا سم خود را تزریق می کند اما سم ماهی بادکنکی تنها در صورتی خطر دارد که بخواهید آن را بخورد. فوگو غذای محبوب ژاپنی ها هم حاوی ماهی بادکنکی است.

پولونیوم

پولونیومسمی رادیواکتیو است؛ قاتلی آرام که هیچ درمانی ندارد. یک گرم بخار پولونیوم می تواند 1.5 میلیون انسان را تنها ظرف چند ماه از پای درآورد. معروفترین مورد مسمومیت با پولونیوم ماجرای مرگ جاسوس سابق روس، الکساندر لیتویننکوف است.

جیوه

سمی بودن جیوه سه شکل مختلف دارد. جیوه عنصری است که در دماسنج های پزشکی یافت می شود و تنها در صورت تنفس مرگ آور است. جیوه معدنی که در ساخت باتری به کار می رود و بلعیدن آن باعث مرگ می شود و جیوه آلی که در بدن ماهی ها یافت می شود و مصرف درازمدت آن می تواند مرگبار باشد.

سیانور

به دلایل فراوان سیانور سمی محبوباست، مهمترین دلیلش هم این است که این سم در طیف وسیعی از مواد ماننددانه سیب، بادام، دود تنباکو، آفت کش ها و یافت می شود. بنابراین می توان مرگ ناشی از آن را تصادفی جلوه داد. قرص سیانور، سلاح ویژه خودکشی جاسوسان در صورت گیر افتادن است.

بوتولونیوم توکسین

سم بوتولونیوم یا همان بوتاکس، عامل بروز بوتولیسم است؛ مسمومیتی که عدم درمان فوری آن باعث مرگ دردناکی می شود. این سم باعث فلج ماهیچه ها شده که در نهایت منجر به فلج دستگاه تنفسی و در نتیجه مرگ می شود. باکتری عامل این مسمومیت از طریق زخم باز یا بلعیدنغذای مسموم وارد بدن می شود.

آرسنیک

به دلیل توانایی و پنهان کاری ذاتی، آرسنیک را «پادشاه سموم» می نامند. این سم عملا غیرقابل کشف بود تا اینکه در نهایت مارش روشی برای شناسایی آن در آب، غذا و سایر موارد مشابه ارائه داد. این سم در تاریخ افراد مشهور زیادی را به کام مرگ کشانده است: ناپلئون بناپارت، جرج سوم (پادشاه انگلستان) و سیمون بولیوار.


ویدیو مرتبط :
Isle Of Man TT کشنده ترین مسابقات موتورسواری تاریخ 14+

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشنده‌ ترین بیماری‌ های همه‌ گیر تاریخ


به مدت حداقل 500 سال، این بیماری تلفات فراوانی را در سراسر دنیا بر جای گذاشته بود و تنها در آمریکای جنوبی عملا باعث انقراض نسل جمعیت اینکاها شد. مرگ آوری سویه معمولی آن به طور میانگین 30 درصد بود و سویه های خطرناکتر 100 درصد مرگبار بودند.





مجله دانستنیها:


1- آبله مرغان

به مدت حداقل 500 سال، این بیماری تلفات فراوانی را در سراسر دنیا بر جای گذاشته بود و تنها در آمریکای جنوبی عملا باعث انقراض نسل جمعیت اینکاها شد. مرگ آوری سویه معمولی آن به طور میانگین 30 درصد بود و سویه های خطرناکتر 100 درصد مرگبار بودند. اغلب نجاتیافتگان نیز مجبور بودند تا پایان عمر جای زخم های بیماری را روی بدن خود تحمل کنند.

تعداد قربانیان: 300 تا 500 میلیون نفر

2- طاعون

استفراغ خونی، تومورهایی دردناک به اندازه سیب و قانقاریای سراسری اثرات مخوف طاعون هستند؛ بیماری که طی قرن های 13 تا 17 میلادی به طور مداوم تمام اروپا را درنوردید و به تنهایی یک سوم جمعیت اروپا را از پای درآورد. عامل این بیماری باکتری YERSINIA PESTIS است که در اثر گازگرفتگی کک به انسان منتقل شده و گره های لنفاوی گردن، زیر بغل و کشاله ران را هدف قرار می دهد.

تعداد قربانیان: 200 میلیون نفر

کشنده ترین بیماری ها و همه گیری های تاریخ

3- آنفلوآنزای اسپانیایی

طی دو سال پس از جنگ جهانی اول، این همه گیری جهانی یک نفر از هر چهار نفر را مبتلا کرد. این سویه خطرناک آنفلوآنزا را با ایجاد بیش فعالی سیستم ایمنی انسان، سبب می شد حدود 150 پادتن مختلف بدن همزمان به کار بیفتند. برخلاف آنفلوآنزاهای معمولی که بیشتر افراد ضعیف را مبتلا می کند. جوانانی با سیستم ایمنی قوی قربانیان اصلی ویروس بودند.

تعداد قربانیان: 50 تا 100 میلیون نفر

4- سل

سل مرگبارترین بیماری عفونی دنیاست. بیماری عمدتا به شش ها حمله می کند و باعث سرفه های شدیدی می شود که مشخصه بیماری سل هستند؛ سرفه هایی که به سرایت بیماری به قربانیان جدید کمک می کند. اگرچه در 50 درصد موارد این بیماری باعث مرگ قربانی می شود اما با استفاده از آنتی بیوتیک می توان آن را درمان کرد.

تعداد قربانیان: سالانه 3 میلیون نفر

5- مالاریا

هر ساله حدود 200 میلیون نفر در دنیا به مالاریا مبتلا می شوند. در آفریقا، مالاریا شایع ترین علت مرگ کودکان زیر پنج سال است. به دلیل همه گیری جهانی بیماری، کنترل آن بسیار دشوار است. اگرچه مالاریا درمان دارویی دارد اما هیچ واکسنی برای پیشگیری ندارد.

تعداد قربانیان: سالانه 650 هزار نفر

6- وبا

مهمترین دلیل مرگ کسانی که به این بیماری مهلک مبتلا می شوند آب زدایی است چرا که بیمار هر روز تا 10 درصد آب بدن خود را در اثر ابتلا به اسهال آبکی از دست می دهد. این بیماری بیشتر در مناطق با دسترسی محدود به آب تمیز شیوع دارد ولی با آب درمانی و الکترولیت درمانی منظم می توان بر آن غلبه کرد.

تعداد قربانیان: سالانه 200 هزار نفر

7- ایدز

این بیماری مدرن تنها طی 33 سال، حدود 25 میلیون نفر را به کام مرگ کشانده است. با استفاده از رژیم دارویی سختگیرانه می توان این ویروس را مهار کرد اما قربانیانی که برنامه درمانی ندارند، با بیماری های ساده ای از دنیا می روند که سیستم ایمنی انسان سالم به راحتی از عهده مقابله با آنها برمی آید.

تعداد قربانیان: 25 میلیون نفر

8- حصبه

حصبه (تیفوس) را تب زندان نیز می نامند چرا که بیشتر در کمپ زندانیان و دیگر مناطقی شیوع دارد که افراد زیادی در شرایط غیربهداشتی نزدیک یکدیگر زندگی می کنند. حصبه را در مراحل اولیه می توان به کمک آنتی بیوتیک ها درمان کرد اما در صورت درمان نشدن عوارض جانبی آن باعث مرگ حدود 60 درصد از بیماران می شود.

تعداد قربانیان: 10 میلیون نفر

9- تب زرد

همانند مالاریا، تب زرد نیز توسط پشه منتقل می شود. در موارد خفیف، بیمار تنها دچار تب و درد عضلانی می شود اما در موارد مرگ آور، نارسایی کبدی و خونریزی بی وقفه بیمار را از پای درمی آورد. در این حالت یرقان شدید باعث تغییر رنگ پوست به رنگ زرد می شود که نام بیماری نیز از آن گرفته شده است.

کشنده ترین بیماری ها و همه گیری های تاریخ

تعداد قربانیان: سالانه 30 هزار نفر

10- فلج اطفال

ویروس فلج اطفال عمدتا کودکان زیر پنج سال را مبتلا می کند. مرگباری بیماری ناشی از فلج دیافراگمی است که با به هم ریختن تنفس فرد باعث مرگ می شود. برنامه واکسیناسیون جهانی تقریبا باعث ریشه کن شدن این بیماری شده بود اما به تازگی موارد شیوع مجدد این بیماری در 12 کشور مشاهده شده است.

تعداد قربانیان: نامعلوم