سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

فروغی نماند در آن خاندان



 

فروغی نماند در آن خاندان,ضرب المثل فروغی نماند در آن خاندان

فروغی نماند در آن خاندان

در آن ایام اعصاری که کلیه شئون مملکت در دست مردان بود و زنان ایرانی را جز کنج خانه و گوشه مطبخ جایی نبوده است اگر بر حسب اتفاق یا تصادف، بانویی در میان جامعه سر بلند می کرد و استعداد فطری و نبوغ ذاتی خود را در امری از امور به احسن وجه نشان می داد مردان را عرق حسادت و خود خودخواهی به جوش می آمد و شعر بالا را دور از انصاف و معدلت در زیر لب زمزمه می کردند.

خیر النساءبیگم همسر سلطان محمد خدابنده و مادر شاه عباس کبیر از لحاظ نسب، مازندرانی است و تا ده پشت به قوام الدین مرعشی مشهور به میر بزرگ می رسد.

خیر النساء بیگم دختر میر عبد الله خان والی مازندرانی بود که چون میر عبدالله خان تحریک پسر عمویش میر سلطان مراد به قتل رسید شاه طهماسب اول خیر النساء بیگم را به عقد پسر بزرگ خود محمد میرزا در آورد و با وی به هرات فرستاد.

محمد میرزا پس از انقضای پادشاهی پدرش شاه طهماسب و برادرش شاه اسماعیل دوم به نام سلطان محمد خدابنده بر اریکه سلطنت تکیه زد ( 885 ) هجری ولی چون کور بود، یا به قولی ضعف بصر داشت . همسرش مهد علیا یعنی همان خیر النساء بیگم زمام امور سلطنت را به دست گرفت، و به عزل و نصب حکام و ماموران کشوری و لشکری پرداخت.

مهد علیا زنی غیور،قدرت طلب،تند خو،لجوج وکینه توز بود.امرا وسرداران قزلباش و ارکان دولت صفوی را به چشم حقارت می نگریست و بی صواب دید آنان در انتصابات و تغییرات متصدیات و مسئولان امور کشور راسا اقدام می کرد .

کار جاه طلبی و فرمانروایی مطلق این زن به جایی رسیده بود که هیچ امری از امور مهمه کشور بدون اشاره و صلاحدید او صورت نمی گرفت. به همین جهت یکی از شعرای شوخ طبع زمان با اشاره به سنتی خرافی که در میان ایرانیان هنوز هم بی اعتبار نیست این شعر را سرود:

فروغی نماند در آن خاندان
که بانگ خروس آید از ماکیان

منبع:avaxnet.com


ویدیو مرتبط :
خاندان پیامبر مثل خاندان ابوبکر کافرند!!!(در ذهن وهابی ها چه میگذرد ؟)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درباره پیامبر و خاندان او



ترجمه فارسی نهج البلاغه
درباره پیامبر و خاندان او
شناخت خدا
ستایش خداوندی را سزاست که احسان فراوانش بر آفریده‏ها گسترده، و دست کرم او را برای بخشش گشوده است، او را بر همه کارهایش می‏ستاییم، و برای نگهداری حق الهی از او یاری می‏طلبیم، و گواهی می‏دهیم جز او خدایی نیست
ویژگیهای پیامبر (ص)
و گواهی می‏دهیم که محمد (ص) بنده و فرستاده اوست. او را فرستاد تا فرمان وی را آشکار و نام خدا را بر زبان راند. پس با امانت، رسالت خویش را به انجام رساند، و با راستی و درستی به راه خود رفت، و پرچم حق را در میان ما به یادگار گذاشت، هر کس از آن پیشی گیرد از دین خارج و آن کس که از آن عقب ماند هلاک گردد و هر کس همراهش باشد رستگار شود راهنمای این پرچم، با درنگ و آرامش سخن گوید، و دیر بپا خیزد، و آنگاه که برخاست سخت و چالاک، به پیش رود، پس چون در اطاعت او درآمدید، و او را بزرگ داشتید، مرگ فرا رسید و او را از میان شما برد، پس از او چندان که خدا خواهد زندگانی می‏گذرانید تا آنکه خدا شخصی را برانگیزاند که شما را متحد سازد، و پراکندگی شما را جبران نماید. مردم! به چیزی که نیامده دل نبندید، و از آنکه درگذشت مایوس نباشید، که آن پشت کرده اگر یکی از پاهایش بلغزد، و دیگری برقرار باشد شاید هر دو پا به جای خود برگشته و استوار ماند.
تدوام امامت تا ظهور امام زمان (ع)
آگاه باشید، مثل آل محمد (ص) چونان ستارگان آسمان است، اگر ستاره‏ای غروب کند، ستاره دیگری طلوع خواهد کرد (تا ظهور صاحب‏الزمان (ع)). گویا می‏بینم در پرتو خاندان پیامبر (ع) نعمتهای خدا بر شما تمام‏شده و شما به آنچه آرزو دارید رسیده‏اید.
متن عربی نهج البلاغه
( وَ مِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَیْهِ السَّلامُ: ) اَلْحَمْدُ لِلَّهِ النّاشِرِ فِى الْخَلْقِ فَضْلَهُ، وَ الْباسِطِ فِیهِمْ، بِالْجُودِ یَدَهُ نَحْمَدُهُ فِى جَمیع أُمُورِهِ، وَ نَسْتَعِینُهُ عَلى رِعایَةِ حُقُوقِهِ، وَ نَشْهَدُ ‏أَنْ‏ ‏لا ‏إِلهَ‏ ‏غَیْرُهُ‏، ‏وَ ‏أَنّ‏ ‏مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ، أَرْسَلَهُ بِاَمْرِهِ ‏صادِعاً، وَ بِذِکْرِهِ ناطِقاً، فَأَدّى أَمِیناً، وَ مَضى رَشِیداً، وَ خَلَّفَ فِینا رایَةَ الْحَقِّ: مَنْ تَقَدَّمَها ‏مَرَقَ‏، وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْها ‏زَهَقَ‏، وَ مَنْ لَزِمَها لَحِقَ، دَلِیلُها ‏مَکِیثُ‏ الْکَلامِ، ‏بَطِئُ‏ ‏الْقِیامِ‏، سَرِیعٌ إِذا قامَ. فَإِذا أَنتُمْ أَلَنتُمْ لَهُ رِقابَکُمْ، وَ أَشَرْتُمْ اِلَیْهِ بِأَصابِعِکُمْ، جاءَهُ الْمَوْتُ فَذَهَبَ بِهِ، فَلَبِثْتُمْ بَعْدَهُ ما شاءَ اللَّهُ حَتّى یُطْلِعَ اللَّهُ لَکُمْ مَنْ یَجْمَعُکُمْ وَ ‏یَضُمّ‏ ‏نَشْرَکُمْ‏، ‏فَلا ‏تَطْعَنُوا ‏فِى‏ ‏عَیْنٍ‏ ‏‏مُقْبِلٍ‏‏، وَ لا تَیْأَسُوا مِنْ ‏مُدْبِرٍ، فَإِنَّ الْمُدْبِرَ عَسى ‏أَن‏ ‏تَزِلّ‏ ‏إِحْدى ‏قائِمَتَیْهِ‏ وَ تَثْبُتَ الْأُخْرى وَ تَرْجِعا حَتّى تَثْبُتا جَمِیعاً.
أَلا إِنَّ ‏مَثَلَ‏ الِ‏ ‏مُحَمَّدٍ ‏صَلَّى‏ ‏اللَّهُ‏ ‏عَلَیْهِ‏ ‏وَ الِهِ‏ ‏کَمَثَلِ‏ ‏نُجُومِ‏ ‏السَّماءِ: إِذا ‏خَوى ‏نَجْمٌ‏، طَلَعَ نَجْمٌ، فَکَأَنَّکُمْ قَدْ تَکامَلَتْ مِنَ اللَّهِ فِیکُمُ الصَّنائِعُ وَ أَراکُم ما کُنتُمْ تَأْمُلُونَ.