سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

عکس: پشه خون آشام بعد 46 میلیون سال


دانشمندان موفق به کشف خون مکیده‌ شده توسط حشره‌ای شدند که 46 میلیون سال پیش از بین رفته است.

ایسنا: دانشمندان موفق به کشف خون مکیده‌ شده توسط حشره‌ای شدند که 46 میلیون سال پیش از بین رفته است.



این محققان از تکنیک جدید برای تعیین ماهیت آخرین غذای این حشره استفاده کردند تا ثابت کنند چنین حشراتی تمامی اوقات از خون تغذیه کرده‌اند و حتی دایناسورها هم طعمه آن بوده‌اند.

پشه کشف‌شده مدت زمانی کوتاه پس از تغذیه در ائوسن میانی تلف شده و خونش از آن زمان تاکنون در سنگ رست به دام افتاده است.

این موجود زمانی مرده که شکل‌گیری سلسله جبال مونتانا و محل دفن آن، تازه به اتمام رسیده بود.

حشره باستانی مزبور به خوبی حفاظت شده زیرا در سنگ رست گرفتار شده است.

رست نوعی سنگ است که در آن بدن بسیار کندتر تجزیه می‌شود و ماده گلی نرم احاطه‌کننده آن بدن موجود را بدون تحریف فشرده کرده است.

این سنگ ریز همچنین جزئیات بیشتری را حفظ کرده و فرایند فسیل‌شدن به مسطح‌کردن فسیل و فشاردادن آن مانند یک کتاب برای محافظت از یک گل خشک‌شده، شباهت دارد.

دکتر دیل گرینوالت، محقق موزه تاریخ ملی اسمیتسونیان و رهبر ارشد این مطالعه از فناوری طیف‌سنجی جرمی غیرنابودکننده برای تولید تصویر شیمیایی دقیق از محتواهای معده این پشه استفاده کرده است.

گرچه این استراتژی تغذیه‌کردن مستقل از تنوع حیوانات تکامل یافته، مدرک فسیلی از این نوع رفتار بی‌نهایت نادر است.

کشف جدید سابقه فسیلی تغذیه از خون در این خانواده از حشرات را به 46 میلیون سال پیش باز‌می‌گرداند.

پس از یافتن درصدهای بالایی از آهن در شکم فسیل‌شده این حشره، محققان این گونه را تحلیل کردند و منبعی به نام haem را کشف کردند. این ماده نوعی پروتئین در خون و مسئول انتقال اکسیژن است.

گرچه مولکول‌های شکستنی و بزرگی از جمله دی ان ای به طور کلی از فسیل‌شدن جان سالم به در نمی‌برند، این حشره نشان می‌دهد تعداد خاصی از مولکول‌های ارگانیک پیچیده مانند haem می‌توانند حفظ و نگهداری شوند.

دو فسیل‌ جدید کشف‌شده از این پشه که یکی ماده و دیگری نر بود، به اندازه‌ای دقیق هستند که دانشمندان را قادر به تعیین گونه آن‌ها ساختند.

گونه ماده این حشره Culiseta lemniscata و گونه نر آن Culiseta kishenehn نام دارد.

فسیل‌های این دو موجود شامل اجزای ظریفی از قبیل شریان‌های بال، ارگان‌های جنسیتی، پولک‌ها و ساختارهای مومانند موجود بر روی بال‌ها هستند.

جزئیات این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.


ویدیو مرتبط :
ترسناک(آبراهام لینکلن شکارچی خون آشام)46

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رویت آهوی خون‌آشام پس از 66 سال +عکس


کارشناسان حیات وحش موفق شدند یک گونه جانوری نادر به نام آهو خون آشام را که تصور می‌شد منقرض شده است در افغانستان مجددا مشاهده کنند.

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: کارشناسان حیات وحش موفق شدند یک گونه جانوری نادر به نام آهو خون آشام را که تصور می‌شد منقرض شده است در افغانستان مجددا مشاهده کنند.

به گزارش ایسنا، پیش از این تصور می‌شد که این جانور منقرض شده و آخرین مشاهده این آهو که از سوی یک تیم دانمارکی صورت گرفته بود به ۶۶ سال قبل (سال ۱۹۴۸ میلادی) باز می گردد.

شهرت این آهو به دلیل داشتن دندان‌های نیش شبیه به خون‌آشام‌ها در جنس نر است. این دندان‌ها در جنس و نر در فصل جفتگیری رشد می‌کنند. آهوهای نر از این دندان‌ها در واقع برای رقابت با سایرین در فصل جفتگیری استفاده می‌کند.

مشاهده مجدد آهوی خون‌آشام در افغانستان پس از گذشت ۶۶ سال

حال مجددا پس از گذشت حدود ۶۶ سال از آخرین مشاهده این آهوی زیبا در کشمیر و استان «نورستان» افغانستان مشاهده شده است.

به دلیل شکار غیرمجاز و نابودی زیستگاه، این جانور از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)‌ در فهرست قرمز گونه‌های در حال انقراض و سپس جزو گونه های منقرض شده قرار گرفت.

مشک این آهو بسیار با ارزش است به طوری که ارزش آن معادل قیمت طلا برآورد می‌شود. در بازار سیاه هر کیلوگرم مشک این آهو ۴۵ هزار دلار ارزش دارد.

«پیتر زالر» معاون برنامه آسیایی انجمن حفاظت از حیات وحش (WCS) می‌گوید: این جانور نادر همراه با گونه‌های شناخته شده دیگر حیات وحش نظیر پلنگ‌ها، ‌جزو میراث طبیعی کشور بحران زده افغانستان به شمار می‌رود.