سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

عجیب ترین خانه های جهان به روایت تصویر





ویدیو مرتبط :
جهان هستی به روایت تصویر 2

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خالق جوان مجموعه « ورود آقایان ممنوع»:زنان متروسوار به روایت تصویر در خانه کاریکاتور!



 

خالق جوان مجموعه « ورود آقایان ممنوع»:زنان متروسوار به روایت تصویر در خانه کاریکاتور!

 

مجموعه کارهای «الهام عطائی آذر» تصویر گر جوان با عنوان « ورود آقایان ممنوع» در خانه کاریکاتور به نمایش گذاشته شد. خانه کاریکاتوراز از ۱۵ الی ۲۳ شهریور اقدام به برپایی نمایشگاهی از آثار تصویرسازی الهام عطایی آذر با عنوان "ورود آقایان ممنوع"، شامل ۳۱ اثر با تکنیک دیجیتال از تیپ های مختلف واگن بانوان مترو تهران بود. آثار او با استقبال زیادی مواجه شدند و درست به همین بهانه با این تصویرگر و کاریکاتوریست جوان گفت وگو کردیم.

الهام عطائی آذر فارغ التحصیل رشته فیزیک در مقطع کارشناسی از دانشگاه صنعتی شریف است. دوره ای در زمینه گرافیک ندیده است و می گوید تحصیلات آکادمیکی هم در این زمینه ندارد، اما از کودکی در این زمینه کار می کرده است و کار در زمینه کاریکاتور را به صورت کاملا تجربی آموخته است.

وی در توضیح سوابق خود به برنا گفت: زمانی که ۱۸ ساله بودم و دانشگاه قبول شدم به تهران آمدم. اما از ۱۴ سالگی حدود ۳ ماه درکلاس های رحیم بقال اصغری شرکت کردم. تا یک سال در روزنامه مهدآزادی تبریز ستون ثابتی داشتم و برایشان کار کاریکاتور انجام می دادم. نشریه ای بین المللی متعلق به شمال غرب کشور، روسیه و ترکیه در ۱۴ سالگی مصاحبه ای با من انجام دادند. کتابی به نام زنان فرهیخته آذربایجان منتشر کرده بودند، در این کتاب معرفی ام کرده بودند.

۲ نمایشگاه گروهی در فرهنگسرای تبریز برگزار کردم. زمانی که به تهران آمدم در ۴ سالی که مشغول درس خواندن بودم خیلی فعالیت نداشتم. در روزنامه شریف دانشگاه کاریکاتور انجام می دادم. در ۱۸ سالگی در مسابقات ۲ سالانه بین المللی کاریکاتور شرکت کردم. اولین نمایشگاه انفرادی و رسمی ام،زنان تهران در مترو با عنوان «ورود آقایان ممنوع» بود که در خانه کاریکاتور برگزار شد.

وی افزود: با گروه مجلات همشهری، کیهان بچه ها و رشد کار می کردم. کارهای تصویرسازی و کاریکاتور انجام می دادم. حدود ۲ ماه هم با روزنامه اعتماد ملی و اعتماد کار کاریکاتور انجام دادم. در حال حاضر در نشر چکه با آقای هاشمی شهرکی کار می کنم.

او در ادامه با بیان اینکه حدود ۳ الی ۴ ماه روی این پروژه کار کرده است افزود: حدود یک سال پیش ایده این طرح به ذهنم رسید. یک روز آقای شهرکی پرسید دوست داری نمایشگاهی در خانه کاریکاتور برگزار کنی، قبول کردم و این موضوع را مطرح کردم و در نهایت حدود ۳ ماه طول کشید تا کارها را جمع آوری کنم.

تصویرگر جوان در ادامه بیان کرد: در مترو رفت و آمد می کنم و بعضی روزها با مترو به محل کارم می روم. بنابراین تصویرها را از دیده هایم ایده گرفته ام. سوژه هایی که بتوانم سر نخ و ته مایه طنز را از آنها بگیرم و پیدا کنم برایم قابلیت کاریکاتور شدن را دارند.

وی تصریح کرد: فکر می کنم درصد کمی از کار کاریکاتور توانایی طراحی افراد است. ۹۹ درصد از کار قوه تخیل و تفکر افراد در این کار نقش دارد و اینکه باید ریز بین و دقیق باشی. بخش عمده کار کاریکاتور به ایده و فکرت مربوط است، یعنی مهم این است که منظورت را چطور برسانی.

کاریکاتوریست مجموعه کار زنان تهرانی در مترو توضح داد: هم به فیزیک و ریاضی علاقه داشتم و هم از کودکی به نقاشی علاقه داشتم. دایی هایم نقاش بودند و مادرم به شدت به نقاشی کردن تشویقم می کرد. اما در کنار آن همانطور که گفتم فیزیک را هم دوست داشتم. در نهایت فیزیک خواندم. البته تصمیم دارم در آینده در کنکور ارشد شرکت کنم و هنر بخوانم.

الهام عطائی آذر در پاسخ به این پرسش که درآمد این کار چقدر است گفت:می توانم بگویم درآمدی ندارد. در واقع درآمد آن خیلی کم است. خیلی از کسانی که می شناسم و مدرک کارشناسی ارشد تصویرسازی دارند درآمد آنچنانی ندارند و شاید بتوان گفت بعد از نویسندگی کم درآمد ترین کار است. نمی شود روی شغلی که بخواهی با آن زندگی مستقلی را بگذارنی حساب کنی. مشخص نیست پول سفارش هایی که می گیری را چه زمانی دریافت می کنی. در زمینه رشته تحصیلی ام هم کار نمی کنم. با فیزیک خداحافظی کرده ام..... / مصاحبه : شبکه خبری برنا