سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس


کارشناسان، باغ‌های عمودی را در فرودگاه بین‌المللی ادمونتون به اجرا گذاشته‌اند. این دیوار سبز و روبه‌رشد نه‌تنها مصرف انرژی مورد نیاز برای تصفیه هوا و آلودگی صوتی ناشی از آن را کاهش می‌دهد، بلکه به مراتب مؤثرتر است.

خبرآنلاین: از اردیبهشت‌ماه امسال دیوارهای سرسبز و زنده فرودگاه بین‌المللی ادمونتون جلوه دیگری به فضای آن داده است. در این طراحی از بیش از 8000 گیاه از 32 گونه متفاوت استفاده شده تا مساحت دیواره‌ای معادل 132 مترمربع با فضای سبز پوشیده شود. این دیوارهای زنده یا باغ‌های عمودی توسط شرکت Green over Grey واقع در ونکوور طراحی شده و علاوه بر زیباتر کردن فضاهای عمودی در شهرها در پاکیزگی بیشتر هوا نیز نقش خواهد داشت.  

ساخت این باغ‌های عمودی از دهه 1980/1360 و اولین‌بار توسط پاتریک بلنک آغاز شده و در سال‌های بعد توسعه پیدا کرده است. برای آبیاری این باغ‌های عمودی که توسط Green over Grey طراحی شده‌اند از سیستم هیدروپونیکی استفاده می‌شود که مشابه طبیعی آن را در گیاهانی که بر روی ساقه درختان دیگر یا کنار آبشارها رشد می‌کنند، می‌توان مشاهده کرد. آبیاری این گیاهان به شکل خودکار و چند دقیقه در روز انجام می‌شود. برای این کار یک سیستم آبیاری قطره‌ای در لایه‌های زیرین مواد بازیافتی که دیواره‌ها را تشکیل داده‌اند، تعبیه شده که آب مورد نیاز گیاهان را با نفوذ در لایه‌های میانی به آنها می‌رساند. در ساخت بخش‌های ضدآب این دیواره از بسته‌بندی‌های فودگرید (سازگار با مواد غذایی) مانند بسته‌بندی شیر، کیسه‌های پلاستیکی و بطری‌ها استفاده شده و ریشه گیاه درون لایه‌ای طراحی شده از الیاف بازیافتی از صنعت نساجی پوشیده شده است.

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس

این باغ‌های عمودی نه‌تنها ظاهر زیبایی به شهر می‌دهند بلکه 9 نمونه از گیاهانی که در طراحی آنها به کار گرفته شده از گیاهانی است که اثر قابل‌توجه آنها در بهبود کیفیت هوا توسط ناسا اثبات شده است. بررسی‌های انجام شده توسط متخصصان ناسا در فضا نشان می‌دهد 10 گونه گیاهی روی زمین بهتر از فیلترهای مکانیکی می‌توانند در تصفیه هوا از آلاینده‌های خطرناکی مانند دی‌اکسیدکربن است، بنزن و ترکیبات آلی فرار نقش داشته باشند. علاوه بر این نقش این گیاهان را مانند هر گیاه دیگری در افزایش سطح اکسیژن و رطوبت محیط نمی‌توان نادیده گرفت.

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس

باغ عمودی فرودگاه ادمونتون بزرگترین باغ عمودی در آمریکای شمالی است که از یک پانل مرکزی بزرگ به مساحت 104 مترمربع و دو پانل چپ و راست که به ترتیب مساحتی برابر 14.9 و 13 مترمربع دارند، تشکیل شده است. این باغ در سال‌های آتی با رشد گیاهان تشکیل‌دهنده آن مخصوصا نمونه‌هایی که می‌توانند تا 3 متر از بالاترین نقطه آن بیشتر رشد کنند، شکل سه‌بعدی‌تری پیدا خواهد کرد. وجود گونه‌های کوتاه‌تر در حفظ شکل اولیه مورد نظر طراحان مؤثر است.

این دیوارهای سبز نه‌تنها می‌توانند در کنار کاهش مصرف برق مورد نیاز برای تصفیه هوای فضایی مانند فرودگاه بین‌المللی ادمونتون تا حدود 20درصد، هوای پاک‌تری را تولید کنند بلکه آلودگی صوتی محیط را نیز کاهش خواهند داد.

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس

زیبایی و کارایی تحسین‌برانگیز این دیوارهای سبز به علاوه فناوری‌های تازه‌ای که خلق می‌شود، می‌تواند در سال‌های آینده آنها را به بخشی از طراحی‌های خانگی اضافه کند. سیستم‌های هیدروپونیک و آبیاری در مقیاس کوچکتر تولید خواهند شد و این طراحی دوستدار محیط‌زیست را از ساختمان‌های بزرگ به خانه‌ها و آپارتمان‌ها خواهند آورد. .

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس

دیوارهای زنده و جاندار یک فرودگاه‌ +عکس


ویدیو مرتبط :
عکس و امضا گرفتن مامورین فرودگاه از کریس رونالدو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راز تیزدندان ترین جاندار جهان(+عکس)



 

 

راز تیزدندان ترین جاندار جهان

 

این جاندار دارای دندانهای خود تیز شونده ای است که می تواند با آنها حتی سنگها را بجود و به این شکل این موجود دریایی می تواند برای خود در سواحل سنگی مسیرهای پنهانی حفر کند.

 

دندانهای خارپشت دریایی یکی از تیزترین و برنده ترین موادی است که در جهان یافت می شود و روزی می تواند منجر به ساخته شدن چاقوهایی شوند که هرگز نیازی به تیز شدن دوباره نخواهند داشت.

 

به گزارش مهر، این جاندار دارای دندانهای خود تیز شونده ای است که می تواند با آنها حتی سنگها را بجود و به این شکل این موجود دریایی می تواند برای خود در سواحل سنگی مسیرهای پنهانی حفر کند.

 

دانشمندان اکنون دریافته اند خارپشتهای دریایی چگونه دندانهای خود را تیز نگه می دارند و معتقدند فناوری که بر پایه این شیوه بنا شود را می توان در ساخت ابزارهای تیغه داری به کار گرفت که دوام تیزی تیغه در آنها همیشگی باشد.

 

بررسی دندانهای خارپشت دریایی بنفش کالیفرنیا نشان می دهد بر روی دندانهای این جاندار ساختاری پیچیده از لایه های کریستالی کلسیت وجود دارد که به واسطه سیمان طبیعی بسیار قدرتمندی به یکدیگر وصل شده اند. در میان این کریستالها لایه هایی ضعیفتر از این مواد زیستی قرار گرفته و با هر بار تضعیف شدن و خرد شدن لایه های کریستالی، این لایه های جدید بیرون آمده و جایگزین لایه های از بین رفته خواهند شد و به این شکل دندانهای این خارپشت دریایی برای همیشه تیز باقی خواهد ماند.

 

"پوپا گیلبرت" از دانشگاه ویسکونزین مدیسون می گوید این لایه های زیستی حلقه های ضعیفتر در این زنجیره هستند و هر دندان از نقطه شکست از پیش تعیین شده ای برخوردار است که با قرار گرفتن در این نقطه لایه های سخت دندان خرد شده و مواد نرمتر جایگزین آن می شوند. این چرخه به دو شکل مختلف رخ می دهد، صفحه ای و رشته ای و مواد نرمتر پس از جایگزینی لایه های کریستالی سخت و برنده می شوند.

 

بر اساس گزارش تلگراف، به گفته گیلبرت اکنون که روند تیز شوندگی دندانهای این جاندار آشکار شده است، می توان با استفاده از آن شیوه هایی جدید و کارامد را برای تنظیم و ساخت دستگاه هایی با تیغه های خود تیز شونده ارائه کرد./مهر