فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

کاندیداهای بهترین بازیگر تئاتر در سال 90 معرفی شدند



کاندیداهای بهترین بازیگر تئاتر در سال 90 معرفی شدند

کاندیداهای بازیگری جشن خانه تئاتر معرفی شدند که در این بین نام چهره‌های شناخته شده بازیگری تئاتر همچون گلاب آدینه، رویا نونهالی، صابر ابر و پارسا پیروزفر به چشم می‌خورد.

 

 بهترین بازیگر تئاتر در سال 90 ,معرفی بهترین بازیگر تئاتر در سال 90 ,خانه تئاتر,گلاب آدینه

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کاندیداهای بازیگری جشن خانه تئاتر معرفی شدند که در این بین نام چهره‌های شناخته شده بازیگری تئاتر همچون گلاب آدینه، رویا نونهالی، صابر ابر و پارسا پیروزفر به چشم می‌خورد.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر،‌ ستاد برگزاری جشن بازیگری خانه تئاتر در جمع خبرنگاران به معرفی کاندیداها و شرایط برگزاری این جشن پرداختند. کاظم هژیرآزاد از اعضای این ستاد و عضو هیأت مدیره خانه تئاتر ضمن گلایه از در اختیار قرار نگرفتن خانه هنرمندان و فضای باز آن برای برگزاری جشن‌های روز جهانی تئاتر گفت: اراده‌هایی وجود دارد که این اتفاق صورت نگیرد.

در ادامه ایرج راد به عنوان مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای در اختیار داشتن خانه هنرمندان ایران و سالن اصلی تئاتر شهر برای برگزاری جشن‌های بزرگداشت روز جهانی تئاتر معتقد است عمدی در ایجاد این مشکلات نبوده است. وی ادامه داد: مدیرعامل خانه هنرمندان ایران سعی کرد تا مقدار بیشتری از فضاهای خانه هنرمندان ایران در اختیار ما قرار گیرند.

راد با اشاره به در اختیار قراردادن سالن اصلی برای برگزاری جشن بازیگر خانه تئاتر گفت: به دلیل ناهماهنگی یکی از کارمندان تئاتر شهر در اختیار گرفتن سالن اصلی برای جشن بازیگر با مشکل مواجه شد و قرار بود وزارتخانه‌ای دیگر این سالن را در اختیار گیرد. اما خوشبختانه سالن اصلی در اختیار ما قرار گرفت تا بتوانیم این جشن را برگزار کنیم.

سپس مریم رحیمی در خصوص نحوه داوری آثار در طول سال 90 و گروه‌های داوری توضیحاتی را ارائه داد. در ادامه بهزاد فراهانی با اشاره بودجه خانه تئاتر گفت: متأسفانه بودجه ما در خانه تئاتر مورد جرح و تعدیل قرار گرفته و وزارت فرهنگ و ارشاد مشکلاتی را در پرداخت بودجه اندک 200میلیون تومانی خانه تئاتر ایجاد کرده است که گاه نیمی از این بودجه با تأخیری یک ساله پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: به همین منظور وقتی می‌خواهیم جشن بازیگر را برگزار کنیم با مشکلاتی مواجه می‌شویم و باید به سراغ اسپانسرها برویم. مؤسسه صنعتی صفا که بزرگترین کمپانی لوله‌های نفت و پروفیل است اسپانسر جشن بازیگر خانه تئاتر شده است.

رئیس انجمن بازیگران خانه تئاتر درباره بزرگداشت‌های این دوره از جشن بازیگر یادآور شد: هر سال یک شخصیت زن و مرد خارج از پایتخت را که تجربه ورای 30 سال داشته باشند مورد تجلیل قرار می‌دهیم.

عضو هیأت مدیره خانه تئاتر ضمن گلایه از کسانی که بدنه جشن‌های بزرگداشت روز جهانی تئاتر را زخمی کردند تصریح کرد: از کسانی گله دارم که پوستر جشن بازیگر را زیر سؤال بردند در حالیکه طراح این پوستر هم اردشیر رستمی است.

سپس شهره سلطانی به عنوان کارگردان جشن بازیگر خانه تئاتر از حضور رسول نجفیان به عنوان مجری مراسم خبر داد و گفت: امسال برنامه‌های متنوع و خاص‌ترین را برای این جشن در نظر گرفته‌ایم.

در پایان ستاد برگزاری جشن بازیگر خانه تئاتر اسامی کاندیداهای بازیگری تئاتر در سال 90 را ارائه دادند.

در بخش بازیگری زن گلاب آدینه برای "خرده خانوم"، رویا افشار برای "بلوط‌های تلخ و زمستان 66"، فهیمه امن‌زاده برای "جنوب از شمال غربی"، رویا بختیاری برای "خانمچه و مهتابی"، محبوبه بیات برای "خانمچه و مهتابی"، الهام پاوه‌نژاد برای "شن"، منیژه دلدار گلچین برای "حکم"، فریده سپاه‌منصور برای "مشروطه بانو"، مریم سعادت برای "تراس"، گلچهره سجادیه برای "اگر نرفته بودی"، نگار عابدی برای "ورود آقایان ممنوع"، شیوا فلاحی برای "درهای نیمه باز"، مرجان قمری برای "آبی‌گونه"، الهام کردا برای "خاموشی دریا"، افسانه ماهیان برای "جنوب از شمال غربی"، ناهید مسلی برای "ورود آقایان ممنوع"، رویا میرعلمی برای "ورود آقایان ممنوع"، هدا ناصح برای "گفت امروز بینی و فردا بینی و پسان فردا" و رویا نونهالی برای "مشروطه بانو" کاندیداهای بازیگری تئاتر در سال 90 هستند.

در بخش بازیگر مرد نیز مجید آقاکریمی برای "مخزن"، صابر ابر برای "جیره‌بندی پر خروس"، علی باقری برای "درهای نیمه‌باز"، پارسا پیروزفر برای "گلن‌گری گلن‌راس"، بهنام تشکر برای "ماه‌زدگان"، سیاوش چراغی‌پور برای "گلن‌گری گلن‌راس"، شهرام حقیقت‌دوست برای "خاموشی دریا"، پیام دهکردی برای "جنوب از شمال غربی"، علی سرابی برای "زمستان 66"، میکائیل شهرستانی برای "اگر نرفته بودی"، فرزین صابونی برای "جنوب از شمال غربی و خاموشی دریا"، سیامک صفری برای "آقای اشمیت کیه؟ و صد سال پیش از تنهایی ما"، امین طباطبایی برای "بازگشت افتخارآمیز مردان از جنگ"، علیرضا کی‌منش برای "منو تلخک"، صادق ملکی برای "مخزن"، نوید محمدزاده برای "بالاخره این زندگی مال کیه"، افشین هاشمی برای "لارنس راهب" و هدایت هاشمی برای "افسانه ببر" کاندیداهای بازیگر تئاتر در سال 90 هستند.

جشن بازیگر خانه تئاتر 16 اردیبهشت‌ماه در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.


ویدیو مرتبط :
بازیگر مرد برگزیده جشن شب بازیگر تئاتر - محمد علی محمدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه یک بازیگر به معاون وزیر/ دستمزد بازیگر تئاتر با ۳۵ سال سابقه روزی هزار تومان است



اخبار , اخبار فرهنگی , بازیگر تئاتر

علی بی‌غم بازیگر تئاتر در نامه ای سرگشاده به علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد خواستار رسیدگی به وضعیت قرارداد هنرمندان تئاتر و مساله امنیت شغلی شد.

علی بی غم بازیگر تئاتر در پی متوققف شدن اجرای نمایش «ترانه ای در انتهای کوچه تاریک» به کارگردانی ناصح کامگاری که به دلیل حضور نیافتن بازیگر اصلی نمایش، نامه ای به علی مرادخانی معاون هنری ویر ارشاد نوشته و در این نامه از وی درخواست کرده است که به وضعیت نابسامان قراردادها توجه کرده و برای امنیت شغلی هنرمندان تئاتر برنامه ای ارایه کند.

 

نامه علی بی غم به معاون هنری وزیر ارشاد به این شرح است:
 «جناب آقای علی مرادخانی
معاون محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام
امیدوارم که حالتان خوب باشد. اگر از احوال ما بپرسید، حالمان خوش نیست! گذران زندگی زیر خط سنگین فقر، بیکاری، عدم امنیت شغلی و ... دیگر چه جای سرخوشی و خوشدلی و بی غمی؟ بماند... باری، مزاحمت اینجانب به جهت پرسش چند سوال بود که امیدوارم بی جواب باقی نماند. انشاالله.

 

همانطور که مستحضر هستید، نمایش «ترانه ای در انتهای کوچه تاریک» به کارگردانی ناصح کامگاری که چندی پیش در نمایشخانه‌ ایرانشهر روی صحنه بود و اتفاقا بنده هم در آن نمایش ایفاگر نقشی بودم به دلیل انصراف (عدم حضور) یکی از بازیگران در اولین هفته اجرا متوقف ماند!!! پرسشم از شماست! چرا یک بازیگر بعد از صرف دو ماه تمرین و هزینه و ... چنین تصمیمی می گیرد؟آیا شما پیگیری کرده اید که چرا؟ شاید پاسخ بدهید که این پرونده شاکی خصوصی نداشته است! در این صورت می پرسم آیا بدون واکنش از کنار این اتفاق هولناک بگذریم؟ - همانگونه که تا کنون گذشتیم - و اگر بی تفاوت بگذریم، آیا شرایط را برای تکرار چنین فاجعه ای فراهم نکرده ایم؟ پاسخگوی اعضای گروه که بلاتکلیف مانده اند و مستاصل چه کسی است؟ چگونه و از چه مقامی و چه دستگاهی طلب جبران خسارت کنیم؟ دایره بررسی چنین اتفاقاتی کجاست و برای احقاق حقوق مادی و معنوی از دست رفته خویش شکایت کجا بریم و داد خود از که بستانیم؟

 

البته گروه نمایشی مذکور نامه ای خطاب به ریاست محترم هیات مدیره انجمن بازیگران نوشته‌اند و خواستار رسیدگی اداره کل هنرهای نمایشی به این مهم را شده‌اند ولی آیا به زعم شما در صورت پذیرش قرارداد تیپ ارائه شده از سوی خانه‌ تئاتر که معیاری حساب شده بود برای تعیین دستمزد اعضای این نهاد صنفی، باز هم شاهد چالش هایی از این دست همچون اختلاف نظر بر سر میزان دستمزد و تعطیل شدن یک اجرا می‌بودیم؟ حال رای جنابعالی به عنوان یک مقام بلندپایه ومسئول در چنین شرایطی چیست و چه باید کرد ؟ 

 

جناب آقای مرادخانی گرامی
بنده سال ۱۳۵۸ به حرفه‌ بازیگری روی آوردم و حدود ۳۵ سال سابقه کار دارم. کل دستمزدی که در این سال ها از ردیف بودجه‌ تئاتر و برای بازی در حدود ۲۰ نمایش دریافت کردم رقمی معادل ۱۳ میلیون تومان است! یعنی برای حضور در هر نمایش، ششصد و پنجاه هزار تومان دریافتی کردم. به عبارت درست تر دستمزد سالانه ام معادل سیصد و هفتاد هزار تومان است. (۳۰ هزار تومان در ماه) لطفا توجه کنید! دستمزد بازیگر تئاتر با ۳۵ سال سابقه، روزی هزار تومان! شما این وضعیت را چگونه توصیف می کنید؟

 

جناب مرادخانی عزیز
راه حل شما برای برون رفتٍ از این وضعیت دهشتناک -البته برای بنده، نه شما! - چیست؟ سخت ترین شغل دنیا و دستمزد روزانه هزار تومان! پایان این وضعییت گروتسک وار کی رقم می خورد؟ در دوران سیاست گذاری شما و در دولت تدبیر و امید!؟ آقای مراد خانی عزیز وقتی آقای علی جنتی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این نکته تاکید دارند که «تمام توانمان را صرف تئاتر می کنیم» اجاره دادن سالن های نمایش بر اساس کدامین مصوبه صورت می گیرد و مبلغ دریافتی بابت اجاره سالن اجرا صرف چه هزینه هایی می‌شود؟ مگر سالن های مذکور در تملک شخص، نهاد و یا بنیاد خاصی است؟ اصولا خاستگاه این تناقضات گفتاری و رفتاری در کجاست؟

 

آقای مرادخانی عزیز
اگر سدی بر سر راهتان هست - که هست - چرا برای ایجاد حس همدلی بیشتر با اهل تئاتر گفتگو نمی‌کنید؟ پرواضح است یکی از اساسی‌ترین موانع پیش روی ما و شما بودجه اندک تخصیص یافته به تئاتر است که با تعامل اداره کل هنرهای نمایش و خانه‌ تئاتر، در دراستای تشکیل «سازمان تئاتر کشور» و درخواست بودجه بیشتر از نهادهای ذیربط می‌توان نابسامانی های موجود را بهبود بخشید و سامان داد. خوشبختانه این پتانسیل در اراده، عزم و توان دولت وقت هست و امید که این موقعیت طلایی به سادگی از دست نرود که تشکیل «سازمان تئاتر کشور» در دولت شما نقطه عطفی خواهد بود در تاریخ تئاتر ایران.

 

آقای مرادخانی در انتظار جوابتان می مانم.
با تاکید بر این نکته که مساله من اصلا شخصی نیست - هیچ حقی برای شخص حقیقی ام قائل نیستم- و تنها اشاره به موقعیتِ اسف بارِ بازیگرِ شریفِ تئاتر می کنم. - صد البته در این آب و خاک - در پایان از خداوند منان برای تمامی هنرمندان این سرزمین طلب صبرو شکیبایی دارم و امید عاقبت به خیری ... و برای شما آرزوی توفیق خدمت.»
اخبار فرهنگی - خبرآنلاین