فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

چگونه درحوادث هوایی زنده بمانیم؟



 

چگونه درحوادث هوایی زنده بمانیم؟

 

 

جدیدترین اخبار حوادث ایران و جهان


چگونه درحوادث هوایی زنده بمانیم؟

حوادث دردناكی حین پرواز هواپیماها رخ می‌دهند كه نمونه‌های آن در كشور ما به‌وفور دیده می‌شود. با این حساب فکر می کنید هنوز هم می توان به سفرهای هوایی اعتماد کرد و با هواپیما راهی گشت و گذار شد؟ پاسخ این سؤال به 2دلیل بدون شك مثبت است؛ اول اینكه حوادث هوایی بسیار نادر بوده و رخ‌دادن آنها در شرایط معمولی بعید به‌نظر می‌رسد. چون براساس گزارش انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی در میان هر 2/1‌میلیون پرواز تنها یك حادثه رخ می‌دهد.

دلیل دوم این است كه حوادث هوایی معمولا در هنگام بلند شدن یا فرود آمدن هواپیما رخ می‌دهند؛ یعنی زمانی كه هواپیما به سطح زمین نزدیك بوده و سرعت پایینی دارد این حوادث رخ میدهد و به همین دلیل خلبان در چنین شرایطی قدرت مانور بیشتری برای نجات هواپیما و سرنشینان آن دارد. در مقابل، حوادث مرگبار هوایی،در میانه پرواز و در اثر اختلالات جدی مكانیكی یا برخورد هوایی رخ می‌دهند.

 

اما اگر ترس از حوادث هوایی برایتان کم کم تبدیل به فوبیا می شود، به یاد داشته باشید که شما می توانید با کمی تمرکز و سرعت عمل در حوادث نه چندان سهمگین امکان سالم ماندنتان را بیشتر کنید.كلید حیاتی برای زنده ماندن در چنین حوادثی، هشیار باقی‌ماندن در زمان طلایی است؛ 90‌ثانیه حیاتی كه بلافاصله پس از حادثه آغاز می‌شود. در حوادث هوایی كه امكان زنده ماندن در آن وجود دارد، اكثر قربانیان نه‌تنها در اثر برخورد شدید بلكه بیشتر به‌دلیل تنفس دود و آتش و عدم‌توانایی حركت در دوره طلایی جان خود را از دست می‌دهند.

 

مسافران برای نجات جان خود در چنین حوادثی می‌توانند چند مرحله حیاتی را اجرا كنند:

1-بسته‌نگه‌داشتن كمربند ایمنی در هر شرایطی در اینگونه حوادث؛ زیرا بستن كمربند پس از حادثه نیازمند صرف ثانیه‌های حیاتی است كه معمولا زود از دست می‌روند.

 

2- آشنا شدن با ویژگی‌های ایمنی هواپیمایی كه فرد قصد سفر با آن را دارد.به این شكل فرد با آگاهی می‌تواند به خروجی‌ها، ابزار و وسایل اولیه برای نجات جان خود و دیگران دسترسی پیدا كند.

 

 

چگونه درحوادث هوایی زنده بمانیم؟

حوادث هوایی

 

3- رعایت حالت ویژه‌ای كه كاركنان هواپیما آن را در بدو ورود به هواپیما برای مسافران توضیح می‌دهند.این حالت بدن فرد را از پرتاب شدن به جلو و برخورد با صندلی‌های دیگر حفظ می‌كند.  در اثر برخورد با صندلی‌های مقابل آسیب‌های شدید گردن و سر به‌وجود آمده و فرد توانایی حركت را طی 90 ثانیه طلایی از دست خواهد داد.

 

در کشورهای دیگر دنیا،سازمان های هوانوردی در این میان به‌دنبال روش‌های جدیدتری برای کاهش حوادث هوایی و حفظ ایمنی مسافران هواپیماهای مسافربری هستند و به همین منظور قوانین جدیدی را برای بهبود اسكلت‌بندی هواپیما و صندلی‌های هواپیماهای در حال تولید ارائه كرده اند تا بتوانند میزان شدت برخورد را تا میزان 16‌برابر نیروی گرانش به‌خود جذب كنند.

 

همچنین فاصله میان صندلی‌ها برای افزایش ایمنی مسافران تغییر خواهد كرد. تعبیه كیسه‌های هوایی كه با سرعتی كمتر از 90 میلی ثانیه باز شده و از گردن و كمر مسافران محافظت می‌كند، طرح دیگری است كه می‌تواند در حوادث هوایی منجر به نجات جان انسان‌ها شود.

شاید بتوان گفت که این مثال ساده و اغراق آمیز کم کم به یکی از بدیهیات شرکت های هوایی تبدیل می شود: پرواز با هواپیما بسیار امن‌تر از این است كه فرد بخواهد با خودروی خود به نزدیك‌ترین فروشگاه محلی برود!

برگرفته از همشهری آنلاین


ویدیو مرتبط :
چگونه در ایران زنده بمانیم تجسم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه در یک سانحه هوایی زنده بمانیم


براساس آخرین آمار‌ها، همه ساله ۳ میلیارد نفر در سراسر جهان با هواپیما پرواز می‌کنند، و سفر هوایی یکی از امن‌ترین راههای سفر است. احتمال مرگ در یک سفر هوایی ۱ در ۹ میلیون است.

عصر ایران: براساس آخرین آمار‌ها، همه ساله ۳ میلیارد نفر در سراسر جهان با هواپیما پرواز می‌کنند، و سفر هوایی یکی از امن‌ترین راههای سفر است. احتمال مرگ در یک سفر هوایی ۱ در ۹ میلیون است. 

  اما با این همه حادثه اتفاق می‌افتد، و در صورت چنین رویدادی، باید به بهترین وجه آماده باشیم تا احتمال زنده ماندن خود را افزایش دهیم. همچنین به خاطر داشته باشید که در ۹۵ درصد سانحه‌های هوایی، مسافران زنده می‌مانند، و گاهی شانس زنده ماندن آن‌ها بستگی به آن چیزی‌هایی دارد که باید انجام دهند و یا نباید انجام دهند. 
 
به گزارش شبکه العربیه، این چند نکته را برای زنده ماندن در یک سانحه هوایی بخاطر داشته باشید: 
 
۱- شلوار، پیراهن آستین بلند و کفشهای محکم و راحت بپوشید 
لباسهایی که حرکت را آسان کند، کفش بدون پاشنه و لباسهای نخی و یا پشمی ارجحیت دارند، و داشتن یک لباس گرم در مناطق سرد یک مزیت است 
 
۲- صندلی درست را انتخاب کنید 
صندلی‌های وسط و کنار درب خروجی ارجحیت دارند. سرنشینان ته هواپیما ۴۰ درصد شانس زنده ماندن بیشتری دارند. 
 
۳- کتابچه ایمنی را بخوانید و به نکات ایمنی توجه کنید 
حتی اگر می‌دانید که مهماندار چه می‌خواهد بگوید، باز به گفتار او گوش بدهید. درهای خروجی را پیدا کنید و طریقه باز کردن آنرا یاد بگیرید 
 
۴- وحشت نکنید و نقشه بکشید 
هواپیما‌ها به یکباره سقوط نمی‌کنند. معمولا چندین دقیقه وقت برای برنامه ریزی دارید. درهای خروجی و راه رسیدن به آن‌ها را در نظر بگیرید. سعی کنید متوجه شوید در کجا قرار است سقوط کنید (دریا یا خشکی) 
 
۵- کمربند خود را در هرحالت بسته نگهدارید 
کمربند خود را سفت ببندید، و مطمئن شوید که روی استخوان لگن و نه شکم بسته شده باشد 
 
۶- آماده کوبیده شدن باشید 
 
۷- در همه حالت آرامش خود را حفظ کنید. آرامش ده برابر شانس زنده ماندن شما را افزایش می‌دهد 
 
۸- اول ماسک اکسیژن خود را ببندید. برای این کار حداکثر ۱۵ ثانیه فرصت دارید، و در غیراینصورت به سرعت از هوش می‌روید 
 
۹- خود را از دود کنار بکشید 
 
۱۰- هرچه سریع‌تر از لاشه هواپیما دور شوید 
هرچه سریع‌تر از هواپیما خارج شوید، از دستورات پیروی کنید، آرام باشید، اثاثیه خود را فراموش کنید، و برای خروج از در امن استفاده کنید 
 
۱۱- حداقل ۱۵۳ متر در خلاف جهت باد از هواپیما دور شوید