فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

واکنش وزیر ارشاد به سخنان حاتمی کیا و توقیف آسمان



اخبار ,اخبار فرهنگی ,ابراهیم حاتمی کیا

 

اخبار فرهنگی - انتقاد علی جنتی از اشکال تراشی ها

واکنش وزیر ارشاد به سخنان حاتمی کیا /عموم معاونت‌های ارشاد متخصص هستند

وزیر ارشاد درباره سخنان ابراهیم حاتمی‌کیا درباره سپردن کار فرهنگ به اهالی فرهنگ، گفت: ما هم از ابتدا اعتقادمان بر همین موضوع بوده است و کسانی که در معاونت‌های مختلف ارشاد، مشغول به کار هستند،عموما در کار خود متخصص هستند.

 به گزارش  مهر، مراسم افتتاحیه همایش سالانه روابط عمومی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه هتل ارم برگزار شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی سنگ‌اندازی‌ها بر سر راه دولت گفت: دولت باید برنامه خود را با پشتکار دنبال کند.

 

بعضی از افراد صرفا سلیقه خودشان را ابراز می‌کنند اما عناصر دیگر، از دولت فعلی راضی نبوده و تلاش دارند با شایعه‌سازی و تحریف وقایع، مانع فعالیت‌ها و سیاست‌های دولت شوند. البته دولت نیز در مقابل سعه صدر دارد و یکی از شعارهای این دولت نیز، نقدپذیری است. همین نقدپذیری هم یکی از ابزارهای مدیریتی دولت تدبیر و امید است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر حاتمی‌کیا در دانشگاه تهران گفت: تا به حال رو در رو با آقای حاتمی‌کیا صحبتی نداشته‌ام اما شنیده‌ام که ایشان گفته که کار فرهنگ را باید به اهالی فرهنگ سپرد. ما هم از ابتدا اعتقادمان بر همین موضوع بوده است و کسانی که در معاونت‌های مختلف ارشاد، مشغول به کار هستند، عموما در کار خود متخصص هستند. طبعا آقای حاتمی‌کیا هم نظر و سلیقه خودش را ابراز کرده است.

جنتی در ادامه سخنانش گفت: کار و فعالیت برخی، اصولا اشکا‌ل‌تراشی است و با طرح بعضی از مسائل می‌‌خواهند دولت را از وظایف اصلی‌اش باز دارند. اما ما در دولت نباید به این مسائل توجهی داشته باشیم.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره چرایی توقیف روزنامه آسمان گفت:‌ این کار توسط قوه قضائیه انجام شده و این نهاد نیز، قوه‌ای مستقل است و طبق نظر خود عمل کرده است. بنابراین توصیه می‌کنم این سوال را از دوستان قوه قضائیه بپرسید.

جنتی درباره برنامه‌های پیش روی وزارت ارشاد گفت: عدالت فرهنگی یکی از مسائل و دغدغه‌های مهم ماست. توزیع امکانات فرهنگی در نقاط دور کشور هم از دیگر برنامه‌هایی است که داریم و سعی داریم تا همه امکانات را در اختیار همه اهالی فرهنگ کشور قرار دهیم.

 

بحث اقتصاد فرهنگ هم بحث دیگری است که در ارشاد داریم و هدف از مطرح کردنش این است که بتوانیم فرهنگ و هنر را به گونه‌ای سازماندهی کنیم تا همه اهالی فرهنگ کشور از این دو مقوله گسترده سهم ببرند.
اخبار فرهنگی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
اظهارات علی جنتی(وزیر ارشاد) درباره توقیف روزنامه بهار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش وزیر ارشاد به سخنان آیت الله مصباح یزدی



اخبار,اخبار سیاسی,وزیر ارشاد


 اخبار سیاسی - واکنش وزیر ارشاد به سخنان آیت الله مصباح یزدی

وی به ضرورت داشتن روحیه انتقاد‌پذیری در بین مسئولان اشاره کرد و گفت: ما هنوز تحمل شنیدن حرفی که با سلیقه‌هایمان متفاوت باشد را نداریم به همین دلیل امروز وقتی رئیس‌جمهور حرفی می‌زند عده‌ای تحمل شنیدن آن را ندارند و فوری می‌گویند رئیس‌جمهور در قم درس خوانده یا انگلیس در حالی که فرهنگ نیاز به فضای باز دارد و هرگز در فضای بسته و گلخانه‌ای رشد نمی‌کند، بلکه در سایه تضارب آرا رشد می‌کند.

وزیر ارشاد در جمع فعالان اقتصادی گفت: همیشه در کشور با هر پدیده نویی ابتدا مخالفت می‌شود و پس از آنکه آن پدیده بر ما غلبه کرد، آن را می‌پذیریم به همین دلیل در این حوزه همیشه ۲۰ سال از دنیا عقب‌تریم.

به گزارش فارس، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق بازرگانی ایران پیرامون مسائل فرهنگی و دغدغه‌های فعالان حوزه اقتصادی به بحث و تبادل ‌نظر پرداختند.

جنتی گفت: اگرچه سخت‌ترین دوران ما در یک دهه مخصوصا در حوزه اقتصاد نفتی و تحریم‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت اما در این مدت در داخل کشور نیز با نوعی فقدان مدیریت و فقدان اعتماد به کار کارشناسی مواجه بودیم.

وی با بیان اینکه به دنبال پرداختن به گذشته نیستیم افزود: اما به هر صورت آنچه بر سر کشور آمد ناشی از تحریم‌های بیرونی نبود و نتیجه این روند سبب آن شد که اقتصاد به طور کامل فلج شد و عملیات بانکی متوقف گردید. عدم شفافیت در سیستم به وجود آمد و در نتیجه فردی ظاهر شد (بابک زنجانی) که بخش عظیمی از سرمایه کشور را در اختیار خود می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نکته اشاره کرد که دولت تدبیر و امید با این مبنا بر روی کار آمد که خرابی‌های گذشته را ترمیم کند و به دنبال آن هستیم که تازه این روند را به صفر برسانیم و سپس آغاز کنیم.

در سیاست خارجی و ترمیم روابط با کشورهایی که با آنها دچار مشکل شدیم نیز تا پایان تیرماه در تلاش برای رسیدن به یک توافق نهایی هستیم که این موضوع در اقتصاد هم تاثیر‌گذار است.

جنتی اذعان داشت که هم‌اکنون 97 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاه علمی کاربردی در عرصه هنر و آثار فرهنگی داریم که دست‌آورد بسیار خوبی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد تکنولوژی در کشور گفت: امروزه رسانه‌های دیجیتال پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته و در همین راستا مراکزی چون فناوری رسانه‌های دیجیتال باید به سمتی حرکت کند که بخش خصوصی نقش پررنگ‌تری داشته و تفکرات گذشته در این مرکز باید تغییر کند.

وزیر فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی درباره معافیت مالیاتی ناشران و اهالی فرهنگ نیز گفت: این بحث در هیأت دولت مطرح می‌شود اما متاسفانه وزرای اقتصاد و بازرگانی با این معافیت به شدت مخالف هستند و حتی حاضر نیستند معافیت مالیاتی ناشران را به کتابفروشان تسری دهند چرا که معتقدند یکی از راه‌های استقلال درآمد‌های کشور از نفت توجه به مالیات است. با این حال ما موضوع را چند باره مطرح و پیگیری می‌کنیم تا به راهکارهای خوبی برسیم.

جنتی در مورد صدور مجوز موسسات فرهنگی هنری نیز گفت: تا پیش از این صدور مجوز برای این موسسات بیش از یک سال زمان می‌برد اما امروز مجوز 30 روزه صادر می‌شود، چرا که ما بخش مهمی از استعلام‌هایی که قبلا گرفته می‌شد را حذف کردیم و معتقدیم سرعت‌گیر‌ها را از حوزه فرهنگ باید حذف کرد.

نکته دیگری که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع فعالان اقتصادی بر آن صحه گذاشت این بود که نقش بانک‌ها در حوزه فرهنگ باید تقویت شده و مسئولان بانک‌ها باید توجیه شوند که سرمایه‌گذاری در این حوزه سود‌آور است.

جنتی درباره خصوصی‌سازی بخش حج و زیارت نیز خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری در این بخش با وزارت فرهنگ و ارشاد نیست بلکه تابع سیاست‌های کلی نظام است و سیاست‌های کلی نظام امروز بر این است که دولت در بخش حج و زیارت کاملا دخالت داشته باشد.

وی در مورد دغدغه دیگر فعالان اقتصادی در بخش فرهنگ یعنی قاچاق محصولات فرهنگی و صیانت از حقوق معنوی این محصولات گفت: ستادی که قبلا در وزارت ارشاد تشکیل شده و هدفش حمایت از عرضه محصولات فرهنگی و مبارزه با قاچاق است چندان موفق نبوده که دلیل آن این است که این ستاد مبنای قانونی درستی نداشته است. در همین راستا معتقدم صیانت از محصولات فرهنگی در هر بخش باید به همان دستگاه سپرده شود و دستگاه مربوطه نیز اختیارات و وظایفش را به بخش خصوصی واگذار کند، به عنوان مثال در امور فیلم مسئله را به سازمان سینمایی واگذار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد توجه به بحث فناوری اطلاعات نیز به این نکته اشاره کرد که به دنبال راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات با همکاری مرکز فضای مجازی و وزارت ارتباطات هستیم، تا پهنای باند اینترنت افزایش یابد که در این راستا مقدمات کار انجام شده و امیدواریم به زودی به سرانجام برسد.

وی به ضرورت داشتن روحیه انتقاد‌پذیری در بین مسئولان اشاره کرد و گفت: ما هنوز تحمل شنیدن حرفی که با سلیقه‌هایمان متفاوت باشد را نداریم به همین دلیل امروز وقتی رئیس‌جمهور حرفی می‌زند عده‌ای تحمل شنیدن آن را ندارند و فوری می‌گویند رئیس‌جمهور در قم درس خوانده یا انگلیس در حالی که فرهنگ نیاز به فضای باز دارد و هرگز در فضای بسته و گلخانه‌ای رشد نمی‌کند، بلکه در سایه تضارب آرا رشد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هر فردی باید بتواند در چارچوب قانون حرف‌هایش را بزند چرا که امروز شبکه‌های اجتماعی رشد بسیار خوبی پیدا کرده، اما ما همچنان درگیر آن هستیم که آیا می‌توانیم از وایبر و واتس‌آپ استفاده کنیم یا خیر. همین حرفهایی که امروز پیرامون اینترنت مطرح است زمانی درباره فکس نیز مطرح بود. ما در کشور با هر پدیده نو و تازه‌ای ابتدا مخالفت می‌کنیم بعد که آن پدیده بر ما غلبه کرد آن را می‌پذیریم به همین دلیل در این حوزه‌ها همیشه 20 سال از دنیا عقب‌تریم.

وی تصریح کرد: پارزیت انداختن روی ماهواره و موبایل امروز دیگر راهگشا نیست و به زودی 14 ماهواره در ارتفاع پایین‌تر از 1000 کیلومتری فعالیت می‌کنند و روی آسمان ایران مفتخر خواهند شد. این ماهواره‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که شبکه‌های تلویزیونی روی دستگاه‌های موبایل قابل دریافت خواهند بود. با این اوصاف دیگر پارازیت اندازی سودی ندارد و ما باید به سمتی حرکت کنیم که از شبکه‌های ماهواره‌ای به نفع خود استفاده کنیم.

جنتی همچنین درباره وضعیت فیلترینگ در کشور اعلام‌نظر کرد و گفت: ساز و کار فیلترینگ در کشور مشخص است و شورای عالی مجازی حاکم بر این کمیته است من نیز عضوی از این شورا هستم و تلاش می‌کنم با حفظ حرمت قانونی و توجه به فضای اخلاقی و فرهنگی راهکارهای استفاده درست از فضای اینترنت را به وجود آورم.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در پاسخ به اینکه دولت چه فکری برای قانون کپی‌رایت در ایران کرده گفت: درباره عضویت در سازمان کپی‌رایت جهانی بحث‌هایی در کشور همچنان وجود دارد و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم، اما لایحه مالکیت فکری و معنوی در کشور آماده شده و به زودی به مجلس می‌رود.
 اخبار سیاسی - فارس