فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

علیرضا افتخاری؛یك سری بازی ها، شأن موسیقی را پایین آورده است!



 

 

علیرضا افتخاری؛یك سری بازی ها، شأن موسیقی را پایین آورده است!

 

 

خواننده صاحب نام كشورمان باانتقاد از شرایط فعلی موسیقی، از هنرمندان فعال این حوزه خواست تا فضای دوستانه ای را در موسیقی كشور ایجاد كنند .

علیرضا افتخاری با بیان این مطلب افزود : به نظر من در برگزاری چنین نشست هایی باید ابتدا به فكر ایجاد فضای دوستانه و همدلی میان هنرمندان موسیقی بود؛ مساله ای كه متاسفانه در سال های اخیر شكل موثر خود را از دست داده و باعث دوری هنرمندان از یكدیگر شده است .

وی ادامه داد : از نظر من دوستی و همدلی مهم ترین مقدمه برگزاری چنین همایش هایی ست. اما وقتی عده ای از افراد بعضی ها را دشمن می پندارند ، یكی را استاد می نامند و دیگری را شاگرد، چه انتظاری از اعتلای جریان موسیقی می توان داشت ؟ آیا در زمان هایی كه هنرمندان بزرگی در عرصه موسیقی فعالیت می كردند، این نوع رفتارهای ناشایست وجود داشت ؟

این خواننده صاحب نام موسیقی گفت : در زمانی كه ما در محضر استادانی چون جلال تاج اصفهانی ، حسین خواجه امیری ، اكبر گلپایگانی ، ناصر مسعودی بودیم ،آنچه برای این هنرمندان نامی موسیقی ایران مهم بود، اخلاق بود. اما متاسفانه در این دوران یك سری بازی ها در عرصه موسیقی به راه افتاده كه شان موسیقی ایران را به نازل ترین شكل ممكن خود در آورده است. بنابراین با وجود تلاش هایی كه انجام می گیرد،به طور حتم نمی توان شاهد اتفاقات ثمر بخشی در عرصه موسیقی باشیم .

افتخاری در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن تاكید برشكل گیری موسیقی شاخص ایرانی تصریح كرد : به نظر من دیگر نمی توان امیدی به داشتن موسیقی شاخص و هنرمند شاخص بود چرا كه شاخص، هنرمندانی چون تاج اصفهانی ، سید حسین طاهر زاده و ادیب بودند كه در زمانه خود با آرامش و همدلی به اعتلای موسیقی ایرانی فكر می كردند و فارغ از حرف های و حاشیه هایی كه در دوران ما كم نیست، چنان با صداقت به فعالیت در عرصه موسیقی می پرداختند كه ما شاهد یك جریان موثر بودیم .

این هنرمند ادامه داد: ما برای دل مردم می خوانیم ، ما آمده ایم تا در دل مردم حضور داشته باشیم و در این فضای وانفسا با شعر و موسیقی ایرانی در حد و توانایی خود در خدمت مردم باشیم .من امیدوارم این نوع اخلاقی كه در جریان موسیقی كشورمان حاكم است از منیت ها و غرورها دور شده و ما خود را تافته جدا بافته از یكدیگر و بهتر از هم ندانیم .

صداقت داشته باشیم

وی با بیان این كه صداقت، اصلی ترین عنصر پیشرفت در هنر موسیقی ایرانی ست ، گفت : ما باید صداقت داشته باشیم و با مردم باشیم و همواره به این سوال فكر كنیم كه آیا قدمای ما با كلك و فریب می خواندند ؟ آیا آن هایی كه با شكوه می خواندند، این چنین برای ویران كردن موسیقی ایرانی تلاش می كردند ؟ اینها را باید گفت و به هنرمندان جوان و تعدادی دیگر از هنرمندان فعال موسیقی تاكید كرد كه برخی از آوازهایی كه ما اكنون شنونده آن هستیم ،آن چیزی نیست كه در علم موسیقی وجود دارد . من یادم می آید زمانی مردم برای شنیدن اآاز فلان هنرمند خواننده از رادیو از ساعت ها قبل در كنار گیرنده های خود انتظار می كشیدند تا آواز و هنرنمایی هنرمندان موسیقی را از دست ندهند . اما آیا اكنون هم ما شاهد چنین رویكردی هستیم ؟

به فكر چاره باشیم

افتخاری تصریح كرد : باوركنیم كه مردم شریف ایران زمینه موسیقی ایرانی را كاملا می شناسند و می توانند موسیقی خوب و بد را از هم تمایز دهند. پس بیاییم در كنار یكدیگر به فكر چاره ای باشیم تا بار دیگر موسیقی علمی و با كیفیت ایرانی بازهم در جریان هنری كشور طنین انداز شود.

خواننده آلبوم های ماندگاری چون سرو سیمین، خروش بحر، عطر مهر، شكوه عشق نیلوفرانه درباره یادگیری آواز نكاتی اشاره كرد و گفت : بسیاری از دوستان می پندارند كه من از شاگردان آقای شجریان هستم. در حالی كه این طور نیست چرا كه من از شاگردان زنده یاد استاد تاج اصفهانی هستم كه در جوانی به محضر ایشان برای یادگیری آواز رفتم . در مورد آقای شجریان هم باید بگویم كه ایشان در زمانی از صدای من خوششان آمد و من مدتی با رفت و آمد در منزلشان با این هنرمند در ارتباط بودم .

وی با تاكید بر تغییر در جریان موسیقی كشور خاطر نشان كرد : هرگاه بازی ها ، كلاس گذاشتن های بی مورد ، منیت ها ، غلوها و خود ناشناسی هااز بدنه موسیقی كشور برداشته شد، آن گاه می توان به فكر برگزاری همایش های و جلساتی افتاد كه می تواند هم تاثیر خوبی در موسیقی كشور داشته باشد و هم انتظارشنیدن موسیقی خوب را در ما پدیدار كند .

اسكورت بیست نفره برای خواننده

افتخاری ادامه داد : متاسفانه من خوانندگانی را می شناسم كه با اسكورت های بیست نفره در حال رفت و آمد هستند .آیا این درست است ؟ آیا مافیایی بودن تعدادی از خوانندگان موسیقی می تواند كمكی به موسیقی ایرانی باشد؟

این خواننده در رابطه با گردهمایی تمامی موسیقی كاران نواحی ایران در تالار اندیشه حوزه هنری تصریح كرد : با وجود تمام تلاشی كه در زمینه برگزاری رویدادهای مختلف و مهم موسیقی از جمله همین همایش كار اواهای موسیقی انجام گرفته اما بااین حال معتقدم تا زمانی ما نتوانیم با مردم باشیم و برای آن ها كار كنیم این نشست ها جز طول زمان سود دیگری نخواهد داشت .

وی افزود : ناراحتی و نگرانی من از این وضعیت كار را به جایی رساند كه می خواستم كتابی را با عنوان تبهكاران موسیقی منتشر كنم كه متاسفانه هنوز امكان انتشار آن فراهم نشده اما با این حال معتقدم باید بت منیت ها را مثل این عزیزان هنرمند نواحی ایران شكست . باید به سمتی رفت تا آواز ایرانی مثل آوازهای محلی جایگاه اول خود بازگردد . باید به سمتی رفت كه خوانندگان بدانند كه سبك چه معنی دارد و نوازندگی چه تاثیری در اعتلای فعالیتشان دارد و نشان بدهند كه در نزد استاد به فراگیری موسیقی پرداخته اند .





مصاحبه : سایت موسیقی ما (www.musicema.com)


ویدیو مرتبط :
علیرضا افتخاری - ترانه ی آفتاب-موسیقی عاشقانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علیرضا افتخاری: به خاطر فشارها، ایران را به



 

 

 علیرضا افتخاری: به خاطر فشارها، ایران را به قصد فرانسه ترک می کنم

 

 

علیرضا افتخاری: به خاطر فشارها، ایران را به قصد فرانسه ترک می کنم.افتخاری گفت: در پی اتفاقاتی که اخیرا ناخواسته گرفتارش شدم و هجمه بسیاری که بعد از آن، برای خود و خانواده ام پیش آمد، رفتن را به ماندن ترجیح می دهم، و قصد دارم از ایران بروم و در فرانسه زندگی کنم.

 

در تماسی که برای احوال پرسی از علیرضا افتخاری داشتیم، بسیار ناراحت بود و گفت: «می خواهم بروم. کارهای لازم را هم انجام داده ام. دیگر باید بروم...» حالا اما مشخص شده است که او «فرانسه» را برای زندگی انتخاب کرده است. خواننده ای که سال هاست با صدای دلنشینش آثار محبوبی برای ایرانیان به یادگار گذاشته است و حالا در پس اتفاقاتی شبه سیاسی قصد رفتن از وطن را دارد.

 

● یک جشن و چند حاشیه

در روزی که به مناسبت گرامیداشت ارزش و منزلت خبرنگاران در تهران جشنی بر پا شده بود، علیرضا افتخاری هم یکی از مدعوین بود که به روی صحنه رفت. او روی سن بود که رییس جمهور به سمت او رفت و خواننده اشعار سنتی با او دیده بوسی کرد.

افتخاری در این باره گفت: رییس جمهور به محضی که به نزد من رسید خودش را از طرفداران و علاقمندان پیگیر آثارم معرفی کرد و من به رسم تشکر از این ابراز علاقه، او را در آغوش گرفتم.

ابراز علاقه و ادای رسم ادب، توسط افتخاری به همین جا ختم نشد. آن چنان که همین اتفاق در محافل خبری این چنین نقل شد: افتخاری انرژی بیشتری صرف این ادای احترام کرد. بر اساس گزارش ایرنا، این استاد آواز موسیقی اصیل ایرانی پس از آن که رییس جمهور را در آغوش کشید، به او گفت: «آقای رییس جمهور دوستت دارم.»

اما افتخاری در گفت و گو با «خبر» این ابراز دوستی را متعلق به همه مردم ایران می داند و اصرار دارد که همه مردم ایران را دوست دارد و رییس جمهور را به عنوان فردی از میان همین مردم مورد احترام و ادب قرار داده است.

وی در تایید این ابراز علاقه به هموطنانش، گفت: «همان روز هم، در ادامه این مراسم و در حالیکه که خبرنگارانی از اغلب رسانه ها و تنی چند از هنرمندان شاهد بودند، پس از به آغوش کشیدن رییس جمهور، گفتم این حرف را ازروی خودستایی و تکلف نمی گویم، بلکه ازدلم برخاسته و حرف دل من است.»

البته وی در اعتراض به بازتابی که این رفتارش داشته، به آن چه که در پی ابراز دوستی به رییس جمهور، به زبان آورد اشاره ای نمی کند، اما همه را نشات گرفته از ابراز علاقه رییس جمهور به موسیقی می داند. افتخاری در این مراسم چند قطعه موسیقی در وصف عروج مردان خدا و شهدا به ویژه خبرنگاران شهید خواند، که اساسا برای همین به آن مراسم آمده بود و اتفاقا فضای مراسم را به شدت تحت تاثیر قرار داد و حضار،به ویژه مسوولان و اهالی رسانه از اجرای او استقبال بسیاری هم کردند.

 

● دردسرها آغاز می شود

پیرو این مراسم و انتشار اخبار حواشی این اجرای موسیقی، موجی از انتقادها و دلخوری ها افتخاری را در بر گرفت، تا جایی که او وادار به عکس العمل شد.

علیرضا افتخاری در این باره به «خبر» گفت: «در پی اتفاقاتی که اخیرا ناخواسته گرفتارش شدم و هجمه بسیاری که بعد از آن، برای خود و خانواده ام پیش آمد، رفتن را به ماندن ترجیح می دهم.»

او در این باره توضیح داد: «پس از آن مراسم و مسایل بسیاری که در پی آن پیش آمد، برخوردهای بدی با من و خانواده ام صورت گرفت، پیگیری هایی که خبرنگاران هم داشتند به نوعی در حادشدن این ماجرا تاثیر داشت. »

وی اضافه کرد: «همین پیگیری ها و بی انصافی های برخی، ماجرا را برای ما بسیار ناگوار کرد. ناگوار، نه از آن روی که رسم ادب به جا آوردم، بلکه به خاطر برداشت های نادرستی که از رابطه من با رییس جمهور شد.»

خواننده «آلبوم قلندر وار» ادامه داد: «چون رسم ادب و حرمت مجلس را به جا آوردم، که جزو فرهنگ و بخشی از مرام ایرانی هاست به هیچ وجه ناراحت نیستم. همان روزها هم به برخی رسانه ها که با بی انصافی به ماجرا نگاه می کردند گفتم که اگر هر کس دیگری هم به جز شخص آقای احمدی نژاد برای تبادل ادب و ادای احترام به سمت من می آمد، همان گونه با او به گرمی مواجه می شدم که با رییس جمهور شدم و چه کنم که ایشان کارهای مرا دوست دارد و این تبادل اخلاقی فقط برای موسیقی است.»

 

● رمضان و ربنای شجریان

خواننده موسیقی سنتی کشور در حال مواجهه با بازتاب های دیدار با رییس قوه مجریه بود که با پیش آمدن ماه مبارک رمضان و پخش نشدن «ربنا» با صدای شجریان، برخی رسانه های خارجی، با تهیه گزارش هایی که جهت گیری خاصی داشت، اعلام کردند که در پی حذف این قطعه از صدا و سیما، افتخاری می خواهد جایگزین «ربنا» رابخواند و در اختیار صدا و سیما بگذارد.

در این بین، افتخاری در یادداشتی که در «خبرآنلاین» منتشر شد با تکذیب این خبر، یافتن جایگزین برای آن قطعه را نشدنی دانست و با ابراز ارادت به دیگر استاد آواز ایرانی اعلام کرد که مردم می توانند از طرق دیگری، به جز شبکه های صدا وسیما، این قطعه را در خانه هایشان بشنوند و حتما هم خواهند شنید. البته او در همین یادداشت از رسانه ملی خواست که این قطعه را همچون گذشته با صدای شجریان پخش کند.

او در این یادداشت از برخوردهای سیاسی با هنرمندان نیز ابراز ناراحتی کرده و نوشته بود: چرا باید دنبال دیگرانی باشیم تا این قطعه دلنشین را بازخوانی کنند و چرا از داشته هایمان بهره نمی بریم؟ بهتر است که شائبه ها را برطرف کنیم و دامن هنر را به سیاست آغشته نکنیم.

این اظهار نظر افتخاری بازتاب های جالب توجهی داشت به طوری که خودش در این باره به خبرنگار ما گفت: «این یادداشت که حاوی بخشی از دیدگاه های من درباره پرهیز از هر گونه ورود هنرمندان به سیاست و پرهیز مسوولان از نگرش سیاسی به هنرمندان بود، فضای منفی پیش آمده را قدری تلطیف کرد.»

اگر چه خودش می افزاید بعد از انتشار این یادداشت برخی از مدیران رسانه ملی در تماس با وی، او را از این بابت و به خاطر اسم بردن از محمدرضا شجریان بسیار سرزنش کرده اند، اما به این ترتیب هم ماجرا پایان نیافت.

 

● اجازه سوء استفاده نخواهم داد

او در ادامه گفتگو تصریح کرد: «شب گذشته خبرنگاری از یکی از رسانه های بیگانه (voa) با من تماس گرفت و نکاتی را مطرح کرد که به او گفتم من هرگز به ملت ایران، کشور عزیز و مسئولان کشورم پشت نخواهم کرد.»

افتخاری با تاکید بر اینکه هرگز اجازه سوء استفاده و موج سواری به رسانه های خارجی را نخواهد داد، افزود: «باید خطاب به تمام رسانه های داخلی و خارجی که متاسفانه دچار برخی سوء برداشت ها شدند بگویم که باز هم در هر کجای دنیا که احدی از آحاد مردم ایران را ببینم، مثل همه سال های زندگی ام، با اشتیاق تمام به او به عنوان یک هموطن اظهار ارادت می کنم؛ چه در ایران باشم و چه در کشوری دیگر.»

او با انتقاد و ابراز گلایه از رییس جمهور و گروه فرهنگی دولت، اظهار کرد: «پس از این پیش آمدها و تبعات بسیاری که برای من و خانواده ام به وجود آمد، حتی برای یک بار یکی از اطرافیان متعددی که رییس جمهور دارد، احوالی از ما نپرسید تا حداقل بدانم کارم درست بوده یا نه اما اکنون می گویم نه.»

 

● نامه ای برای خداحافظی

افتخاری همچنین به «خبر» گفت که قبل از رفتن از کشور حتما نامه ای به رییس جمهور و تیم فرهنگی دولت می نویسد و گلایه هایش را با ایشان مطرح می کند.

او به برخی از مفاد این نامه اشاره کرد و گفت: «در این نامه خطاب به رییس جمهور خواهم نوشت که شما حتما در جریان آن چه برای من پیش آمد قرار گرفته اید، اما هیچ واکنشی نشان ندادید.»

افتخاری تاکید کرد: برای ایشان می نویسم که «شاید شما ما را یکی از حواشی دانستید که به موضوعاتی که پیش آمد توجه نکردید. بر این اساس با چند دهه فعالیت در زمینه حفظ و گسترش موسیقی اصیل و عرفانی ایرانی، به قدری این ماجراها آزارم داد که برای رهایی از آن، کشورم را ترک می کنم.»

اوگفت: «در این نامه از رییس جمهور می پرسم چطور حتی یکی از دوستان شما هم فرصت نکرد حالی از اینجانب، به عنوان کسی که سال ها برای موسیقی اصیل این کشور زحمت کشیده، بپرسد؟ حال آنکه من تنها به خاطر سوء تفاهم های ایجاد شده از دیدار با شما تحت فشار قرار گرفتم.» افتخاری تاکید کرد که در این نامه از رییس جمهور می خواهد که به جای او خودش جوابگوی مردم باشد.

این هنرمند مطرح موسیقی کشور البته برخی از این نوع رفتارها را تلاش برای حذف خود از عرصه موسیقی تعبیر کرد و خطاب به کسانی که چنین میلی دارند، گفت که به زودی با سفر به فرانسه، به خواسته هایشان می رسند.

«به خاطر این مسائل که افسردگی مفرطی برایم داشته قصد دارم از ایران بروم و در فرانسه زندگی کنم.» او با اعلام این مطلب، تاکید کرد که کارهای سفرش را هم انجام داده و مراحل مربوط به خروج را سپری کرده است. این هنرمند اصفهانی در برابر اصرار خبرنگار ما مبنی بر صبر و تامل در انجام این تصمیم گفت: «اگر خودم هم بخواهم باید شرایط به نفع خانواده ام تغییر کند تا بتوانیم بمانیم و ادامه بدهیم.»

افتخاری در پاسخ به اینکه اگر فضا و شرایط به نوعی مناسب شود و مسئولان نیز در رفتار خود تجدید نظر کنند، قید رفتن به خارج از کشور را می زنید، قدری مکث کرد و با ناامیدی گفت: «بعید می دانم اما باید دید چه پیش می آید.»

 

● کم لطفی این بار از سوی جام جم

این هنرمند عرصه موسیقی از رییس سازمان صدا و سیما هم گله کرد و گفت: «در طی سی سال گذشته به قدری آثار مرا بدون اجازه ام پخش کرده اند که بی حساب است، اما دریغ از اندکی مهر و محبت.»

او خطاب به ضرغامی گفت: «اگر قصدی به جز خدمت به مردم کشورم داشتم، اکنون به خاطر پخش صد ها اثرم باید میلیاردها تومان ازآن سازمان مطالبه می کردم، اما چون به قصد خدمت و تلطیف روح وروان هموطنانم آثارم را خوانده ام، نه تنها درخواستی از سازمان صداوسیما نکردم، بلکه همیشه هم با این عزیزان نهایت همکاری را داشته ام. اما گمان نمی کردم ایشان هم تا این حد بی مهر باشند و توجهی به هنرمندان نداشته باشند و دستمزد سال ها همکاری مرا به این نحو وبا کم لطفی فراوان ندهند.»

گفت وگوی خبر با این هنرمند مطرح که طرفداران بسیاری هم در بین مردم دارد، با این آرزو پایان یافت که «ای کاش هنرمندی که بیش از سی سال در عرصه موسیقی و آواز زحمت کشیده و به چنین مرحله ای رسیده و سرمایه ای تکرار نشدنی برای کشور است، بماند و باز هم در کشور.... / خبر آنلاین