فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

عباس کمندی هنرمند نامدار کرد بدرود حیات گفت



اخبار,اخبار فرهنگی , عباس کمندی

 

اخبار فرهنگی - عباس کمندی هنرمند نامدار کرد بدرود حیات گفت

عباس کمندی هنرمند برجسته و نامدار کردستانی امروز در سن 62 سالگی بر اثر ایست قلبی به دیار باقی شتافت.

به گزارش مهر عباس کمندی نویسنده،شاعر،نمایش نامه نویس و نقاش برجسته کردستانی ازشامگاه گذشته به دلیل درد کلیه در بیمارستان بستری و صبح امروز پنجشنبه به علت ایست قلبی دارفانی را وداع گفت.

این هنرمند نام آور کرد درسال 1331 در شهر سنندج دیده به جهان گشود و از دوران کودکی با ادبیات فولکلور کردی آشنا شد و تا آخرین لحظات زندگی خود در عرصه هنر فعالیت کرد و آثار درخشانی از خود به یادگار گذاشت.

عباس کمندی همواره در گفته هایش اعلام می کرد از هیچکسی تقلید نکرده و سبک مخصوص به خود را دارد،این هنرمند برجسته در سال 49 در سن 18 سالگی در مسابقه داستان نویسی رادیو سنندج شرکت و مقام نخست را بدست آورد و بعد از کسب این رتبه از سوی مدیروقت رادیو به کار در رادیو سنندج دعوت شد.

در سال 1350 پس از شرکت در یک شب شعر، مسئولیت ترانه سرایی خانه فرهنگ و هنر به عهده وی گذاشته شد، تا سال 1356 حدود 95 درصد ترانه هایی که در رادیو سنندج ضبط می شد از خانه فرهنگ و هنر ارائه می شد.

عباس کمندی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با همکاری گروه کامکارها کارهای جدیدی را شروع کرد.

سبک شعر و آهنگ های عباس کمندی عاشقانه است و بیشتر آنها از شاعران هورامان گرفته شده است و تاکنون از وی آهنگی راجع به جنگ و کشتار و خون ریزی ثبت نشده است.

از جمله کارهای انجام شده توسط این هم وطن و هنرمند کردستانی می توان به سرودن اشعار بیش از 150 ترانه، ساخت و اجرای بیش از 60 آهنگ و ترانه، اجرا و ارائه مجموعه آهنگ های گلاویژ، پرشنگ، اورامان و کیژی کورد در 3 شماره، گردآوری مظاهر فرهنگ فلکلوریک و گردآوری و تحقیق زندگی نامه شخصیت های کرد و تبدیل آن به فیلمنامه از آن جمله سنجرخان، سید عطا کل، زندگی پهلوان حسین گلزار کرمانشاهی، غارت آثار زیویه و میر نوروزی اشاره کرد.

فیلم نامه های زیادی نیز توسط این هنرمند نام آور کردستانی شامل اسب، یک سبد علف، پرواز در قفس، ارثیه مامه رحیم، عضو جدید اوپک، نبرد رمادیه، کوچه سرخ، کاروانسرا، وکیل اول، قلم و شیطان و پهلوان پنبه نگاشته شده است.

مراسم تشییع پیکر این هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی کردستان امروز از مسجد ملاویسی سنندج با حضور هنرمندان و مسئولان و اقشار مختلف مردم برگزار می شود.
اخبار فرهنگی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
«مرتضی پاشایی» بدرود حیات گفت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک هنرمند جوان دیگر بر اثر سرطان بدرود حیات گفت (+عکس)



اخبار فرهنگی - یک هنرمند دیگر بر اثر سرطان بدرود حیات گفت

بازیگر فیلم «بدرود بغداد» و «گیلانه» پیش از این برای پیوند مغز استخوان در کشور آلمان بستری شد و بعد از چند بار بستری شدن در آلمان، به ایران بازگشت. وی چندی پیش، نمایشگاه عکس «طناب‌ها و امیدها» را برای حمایت از بیماران سرطانی برگزار کرد.

مجید بهرامی، بازیگر جوان سینما و تئا‌تر ایران که طی چند سال اخیر با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد، روز (شنبه ۲۳ آبان‌ماه) دار فانی را وداع گفت تا پس از مرتضی پاشایی، دومین هنرمندی باشد که در یک فاصله زمانی کوتاه بر اثر این بیماری مهلک و شایع در ایران جان به جان آفرین تسلیم می‌کند.

 این بازیگر تئا‌تر و سینما که بازی در فیلم‌هایی چون «بدرود بغداد»، «گیلانه» و «دانه‌های ریز برف» و حضور در صحنه نمایش‌هایی چون «سیا‌ها»، «خانه در گذشته ما»، «عشق آباد»، «آنتیگونه» و «عجایب‌المخلوقات» را در کارنامه خود داشت، از بازیگران مستعد و توانای تئا‌تر ایران بود که به دلیل ابتلا به بیماری سرطان نتوانست به فعالیت مستمر خود در عرصه تئا‌تر ادامه دهد.

مجید بهرامی پیش از این برای پیوند مغز استخوان در کشور آلمان بستری شد و بعد از چند بار بستری شدن در آلمان‌ به ایران بازگشت. وی چندی پیش، نمایشگاه عکس «طناب‌ها و امید‌ها» را برای حمایت از بیماران سرطانی برگزار کرد. بهرامی چند روزی به دلیل مشکلاتی که برایش ایجاد شده بود، در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان پارس بستری شده بود و صبح امروز ۲۱ آبان ماه به دلیل تنگی تنفس به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان پارس منتقل شد.
 اخبار,اخبار فرهنگی,مجید بهرامی

 مجیدی بهرامی در آخرین نمایشگاهش برای بیماران سرطانی

 

بهرامی به دلیل مصرف زیاد دارو‌ کورتون دارای افت شدید پلاکت خون شده بود که روز گذشته پزشکان با تزریق خون، پلاکت‌های بدن او را به حد نرمال رساندند؛ اما صبح امروز که قرار بود آب ریه این هنرمند تخلیه شود، ‌دچار تنگی نفس شد و چون قادر به تنفس نبود این کار ناتمام ماند و وی به بخش CCU منتقل شد. بهرامی پس از مبارزه طولانی با بیماری سرطان مغز استخوان، ساعت ۲۰:‌۴۵ روز شنبه ۲۴ آبان‌ماه در بیمارستان پارس چشم از جهان فروبست تا در فاصله‌ای بسیار کوتاه، شاهد درگذشت دو هنرمند کشورمان بر اثر یک بیماری فراگیر در ایران باشیم.

نمایش «مرگ فروشنده»: نوشته آرتور میلر به کارگردانی نادر برهانی مرند، شب گذشته ۲۳ آبان ماه با تشویق و احترام مرتضی پاشایی به مجید بهرامی تقدیم شده بود. حمید رضا آذرنگ در پایان اجرای شب گذشته در این ‌باره گفته بود: «امروز شنیدیم مجید بهرامی به کما رفته است. انرژی اجرای امشب و تشویق شما را به آنچه از انرژی مجید بهرامی مانده تقدیم می‌کنیم تا مثل همیشه لبخند زنان در روی صحنه تئا‌تر آماده باشد‌».

دی ماه سال گذشته نیز‌ نمایشنامه خوانی «دو دلقلک و نصفی» نوشته جلال تهرانی ‌به کارگردانی مسعود کیمیایی که شب گذشته هفتم دی ماه برای کمک به درمان مجید بهرامی هنرمند بیمار تئا‌تر کشور در سالن اصلی تئا‌تر شهر برپا شد با حضور رضا کیانیان، رامبد جوان، مسعود دلخواه، اشکان خطیبی، رضا ثروتی، بهنوش بختیاری، هاله مشتاقی‌نیا، شاهرخ دولکو، سجاد افشاریان، مجتبی میرطهماسب، یاسر خاسب، احسان کرمی، زهرا صبری، مجید سرسنگی و ورزشکارانی چون محمدرضا طالقانی، حمید استیلی و محمد زادمهر روی صحنه رفت و خوشبختانه برای مقطعی حال بهرامی بهتر شد؛ اما در آخر علی رغم همه‌ تلاش‌ها، وقت پر کشیدن او فرارسید. 

اخبار,اخبار فرهنگی,مجید بهرامی

 

اخبار,اخبار فرهنگی,مجید بهرامی


رضا کیانیان متن کوتاهی را از طرف مجید بهرامی که برای درمان بیماری اش در آلمان بود، خواند که بازخوانی آن متن پس از درگذشت این هنرمند جوان قابل تامل است. بهرامی در این متن نوشته بود:

«خانم ها و آقایان سلام
من یک کودک تئاترم. نامم مجید بهرامی است. آنجا که شما نشسته‌اید نامش تئا‌تر: یک تاریکی بی‌انتها که خورشید در آن غرق، سرد و خاموش شده است و شما تماشاگران هستید، به انتظار نشسته بر گدازه‌های سرد شده خورشید. بر شن‌های ساحلی کف آلود در شب کشتی شکستگان. من بیمارم. خرچنگ بد ذات دوباره مرا به ستیزه خوانده. شما دوباره دور هم جمع شده‌اید به یاد من، به امید من. و من به خودم می‌گویم. هی مرد گنده گریه نکن.

تئا‌تر اتاقی است تاریک از گدازه‌های سرد خورشید که در آن قومی دور هم جمع می‌شوند تا رنجی را تسکین دهند، تا دردی را درمان کنند. این رنج‌های بی‌پایان را، این دردهای بی‌درمان را. تئا‌تر نجات ما است. شفای ما است، آخرین امید ماست. در میانتان نفس می‌کشم و با فروتنی دوستتان دارم».

 

 اخبار فرهنگی - تابناک