فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

سینماگرانی که سی وسومین بهار سینمای ایران را ندیدند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

از اوایل بهار سال 93 سینمای ایران در غم هنرمندان در عرصه های مختلف به سوگ نشست و هنرمندانی را ازدست داد که تجربیات و دانسته هایشان برای سینمای کشور غنیمت بود و در آستانه جشنواره فیلم فجر، یادی می‌کنیم از سینماگرانی که سی وسومین بهار سینمای ایران را ندیدند.

سینما اعجاز عجیبی دارد، سالنی تاریک که در آن می‌توان به رویاهای دست نیافتنی رسید اما در این سالن تاریک که نوری از بالا به پرده عریض آن می‌تابد و مخاطب را مسخ میکند، بیشتر بازیگران هستند که خودنمایی می کنند و برای مخاطب قابل شناسایی هستند.به لحظه های فرا رسیدن سال نوی سینمای ایران نزدیک می‌شویم اما امسال هم عدهای از هنرمندان عرصه سینما را از دست دادیم. هنرمندانی که برخی از آنها انزوا و بیکسی عمر، حق شان نبود زیرا با هنر خود برای ما دنیای دست یافتنی را خلق کردند. مرگ حق است اما تنهایی و فراموش شدن و غریبانه زیستن برای هنرمندی که زمانی برای خود ارج و قرب داشته و دنیایی را برای مخاطبان خلق کرده اند، سزاوار نیست.

فصل بهار برای اهالی سینما فصل خزان بود در اولین روزهای بهار شیرین شازده احمدی طراح صحنه و لباس به موجب آتش سوزی در منزلش دچار 97 درصد سوختگی و بعد از شش روز بستری در بیمارستان، سرانجام درگذشت. او فیلم هایی چون «هوو»، «مرهم» و... را در کارنامه خود به ثبت رسانده بود.


ناصر گیتی جاه، پروین میکده، حمید مهرآرا از دیگر هنرمندانی بودند که فصل بهار خانواده سینما را در سوگ نشاندند. پروین میکده از بازیگران کهنسال اما پرکار سینما به شمار می رفت از آخرین کارهای او می توان به گناهکاران ساخته فرامرز قریبیان اشاره کرد او در اکثر آثار نقش مادربزرگ را برعهده میگرفت که چهره ای شیرین داشت.


ناصر گیتی جاه بازی خوب و موثرش در جشنواره فیلم فجر دیده شد و در جشنواره فیلم فجر برای فیلم «خوابم میآد» از او تقدیر شد. او از سال 1340 وارد سینما شد از جمله کارهای او میتوان به فیلمهای «پنجمین سوار سرنوشت»، «راه دوم»،«خط پایان»، «تنوره دیو»،«یوزپلنگ»، «مدرک جرم»، «مکافات»، «خواستگاری»، «پنجاه و سه نفر»، «قافله» و «خوابم میآد» اشاره کرد.


در آخرین روز مردادماه اکبر خواجویی کارگردانی که بیشتر به ساخت سریال «پدرسالار» شناخته میشد، درگذشت. خواجویی که سال 91 به علت عارضه قلبی جراحی شد، به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری بود و او که پیش از این با ساخت فیلم سینمایی «محیا» به موضوع مرگ و مواجهه با آن پرداخته بود جان به جان آفرین تسلیم کرد.


خزان برگریز، برگ های خوش رنگ سینمای کشور را ازدرخت آن جدا کرد. اوایل مهرماه مستندساز حامد خسروی (مستندساز) در اثر سانحه رانندگی درگذشت او یکی از مستندسازان موفق سینمای کشور بود.


و اما مجید بهرامی بازیگر مستعد تئاتر و سینما که شاهد نقش آفرینی او در فیلم های سینمایی «گیلانه» رخشان بنی اعتماد، «دانه های ریز برف» علیرضا امینی و اخیرا فیلم سینمایی «بدرود بغداد» به کارگردانی مهدی نادری بوده ایم اما متاسفانه جامعه تئاتر کشور روز شنبه 24 آبان ماه بار دیگر عزادار شد و پیکر این مرحوم را به آرامگاه ابدی خود سپرد.
اوایل ماه آذر هنوز غم از دست رفتن جوان مستندساز کشورمان از ذهن هنرمندان دور نشده بود که در اوایل آذرماه بسیاری ازاهالی هنر درغم ازدست دادن عظیم جوانروح فیلمبردار بسیاری از آثار ماندگار مانند «مختارنامه»،هنرمندی که با کادربندیها و قاب تصویرش ما را محو تصاویر زیبای آثارش کرد، داغدار شدند.


انوشیروان ارجمند که مدت ها جلوی دوربین میرباقری و جوانروح حاضر شده بود از سخنرانان مراسم تشییع پیکر زنده یاد عظیم جوانروح بود اما دست تقدیر به گونهای رقم زد که انوشیروان ارجمند هم در اواخر همان ماه (آذر) جان به جان آفرین تسلیم کرد و غم از دست دادن او اهالی هنر را به سوگ نشاند.


در آخرین روز پاییز درست در شب یلدا صدای تهران خاموش شد. مرتضی احمدی بازیگر و هنرمند سینما و تلویزیون ایران در آخرین روز پاییز دیگر نماند که درباره گذشته و طهرون قدیم از او بپرسیم. دیگر نبود تا تجربه ها و دانسته ها و هنرش را به دیگران انتقال دهد.


احمد رسولزاده استاد دوبله ایران در دی ماه هنرمندان سینمای کشور و علی الخصوص دوبله را در غم فراق خود نشاند. او در فیلمها به جای محمدعلی کشاورز و جمشید مشایخی دوبله می کرد و از دوبله های معروف او صدای دوبله شخصیت عمر مختار با بازی آنتونی کوئین بود.


حسین سلطانی (بازیگر فیلم افق)،علی محزون (کارگردان چادرنشین هاو محکوم بی گناه )، نادر قانع (کارگردان و فیلمنامه نویس)، بهرام هنرمند (مدیر تدارکات)، توحید اصلانزاده (بازیگر)، صابر رهبر (کارگردان)، اشکان بانکی (بازیگر جوان فیلم تو و من)، مهدی کاشانیان (بازیگر فیلم های سینمایی «ترن» و «دندان مار»)، حسن رضییانی (عین الله باقر زاده - بازیگر)، رضا رضاپور (بازیگر)، هوشنگ منظوری (بازیگر – صاحب امتیاز تئاترپارس)، روبیک زادوریان (کارگردان)، از دیگر هنرمندانی بودند که بهار سینمای ایران را در سی و سومین دوره از جشنواره فیلم فجر جایشان خالی است. یادشان گرامی باد.

 

اخبار فرهنگی - فارس


ویدیو مرتبط :
گزارش افتتاحیه بخش بین الملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازیگران مهم سینمای ایران با چه فیلم ها و نقش هایی به جشنواره سی و یکم می آیند؟



بازیگران مهم سینمای ایران با چه فیلم ها و نقش هایی به جشنواره سی و یکم می آیند؟

بی تابی بازیگران و فیلم ها برای شکار سیمرغ

یکی از جذابیت های هر ساله جشنواره فیلم فجر، حضور بازیگران محبوب و معروف با فیلم های مختلف است. ستاره هایی که هر کدام در نقشی و با شمایلی، در جشنواره حضور دارند وسینمادوستان را سر ذوق میآورند. جشنواره سی و یکم فجر در حالی کمتر از سه ماه دیگر آغاز به کار می کند که کارگردانان باید تا چند روزدیگر فرم جشنواره را پر کنند وبه این ترتیب پای ستاره ها هم به جشنواره سی و یکم باز می شود اما کدام ستاره ها با کدام فیلم ها خواهند آمد؟ کدام ها غیبت دارند وکدام ها بیش از بقیه پرکارند؟ برای جواب گرفتن، گزارش امروز را از دست ندهید.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مهناز افشار: سه فیلم / درخشش ادامه دارد

1- از تهران تا بهشت: این فیلم یک اثر تجربی از ابوالفضل صفاری است. افشار در این فیلم نقش غزال را برعهده دارد که با همسرش دچار چالش شده و زندگی شان روبه فروپاشی است. مرد زن را ترک می کند وزن در جست و جویی به دنبال شوهر، مسیری نمادین را طی می کند و در این سیر و سلوک به حقیقت ماجرا پی می برد...

2- چه خوبه برگشتی: این اولین بار است که مهناز افشار با داریوش مهرجویی کار می کند وقطعا می تواند از این همکاری به عنوان یکی از شانس های زندگی اش یاد کند. او برای بار سوم در فیلمی حضور دارد که حامد بهداد هم در آن ایفای نقش خواهد کرد. می توان انتظار داشت که اگر افشار به خوبی از پس نقشش در این فیلم بربیاید مهرجویی مانند لیلا حاتمی از او در فیلم های آینده اش هم استفاده کند.

3- هیچ کجا، هیچ کس: در میان ستارگان مرد این فیلم، مهناز افشار یک تنه بار ستاره زن «هیچ کجا هیچ کس» را بر دوش می کشد. هر چند بهاره کیان افشار هم (که این روزها با کلاه پهلوی شناخته شده) با او همبازی است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

شهاب حسینی: دو فیلم / امان از سندرم داون

1- آشغال های دوست داشتنی: اوکه در جشنواره سال گذشته یکی از پرکارترین بازیگران بود در حالی امسال با 2 فیلم آمده که فیلم های پیشین او در بهمن ماه سال گذشته چنگی به دل نزد و با انتقاداتی مواجه شد. او برای اولین بار با محسن امیر یوسفی (کارگردان آتشکار) همکاری کرده است. فیلمی که به ماجرایی خانوادگی اشاره دارد.

2- حوض نقاشی: مازیار میری و شهاب حسینی برای اولین بار است که با هم همکاری می کنند. حسینی به تازگی به اردوی میری پیوسته و در شمایل یک سندرومداونی روبرویدوربین رفته است. نقش همسر حسینی در این فیلم بر دوشنگار جواهریان است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حمید فرخ نژاد: دو فیلم / استرداد سیمرغ؟

1- استرداد: این فیلم که یکی از پروژه های فاخر سال 91 است، قطعا در جشنواره سروصدا خواهد کرد. خیلی ها می خواهند بدانند یکی از پروژه های میلیاردی سال 91 با چه کیفیتی به این جشنواره رسیده است. بنابراین بازیگر اصلی این اثر هم حسابی دیده می شود. حمید فرخ نژاد نقش اصلی این فیلم را برعهده دارد که داستان آن به وقایع پس از جنگ جهانی دوم می پردازد. درست در زمانی که سران کشورهای متفق نشستی را در تهران برگزار کردند.

2- زندگی مشترک آقای محمودی و بانو: او در این فیلم نقش همسر هنگامه قاضیانی را ایفا می کند که زندگی شان دستخوش تغییراتی می شود. این دومین تقابل حمید فرخ نژاد و قاضیانی پس از فیلم «روزهای زندگی» است. همچنین دومین همکاری فرخ نژاد با روح الله حجازی به عنوان بازیگر و کارگردان نیز در این فیلم صورت گرفته است. اوسال گذشته فیلم زندگی خصوصی آقا و خانم میم را به کارگردانی حجازی در بخش خارج از مسابقه جشنواره داشت.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حامد بهداد: دو فیلم / نور چشم مهر جویی با موهای سفید

1- فرزند چهارم: این فیلم درباره زندگی آفریقایی های کنیاست که با حضور گروهی ایرانی در آن منطقه اتفاقی برایشان می افتد. حامد بهداد نقش یکی از اعضای آن گروه را برعهده دارد. بهداد پس از «آدم کش» برای بار دوم با مهتاب کرامتی همبازی است. تقابل مهدی هاشمی و بهداد نیز جالب توجه خواهد بود.

2- چه خوبه برگشتی: بعد از نارنجی پوش و آن همه انتقاد (منهای تحسین های انگشت شمار) دل دادن به همکاری دوباره با داریوش مهرجویی در دوره ای که به اذعان کارشناسان دوره افول اوست جرات زیادی می خواهد اما گویا بهداد دل و جراتش را دارد. او حاضر شده تمام موهایش را سفید کند؛ گریمیکه علاوه بر توجه داوران در جشنواره، قطعا به فروش احتمالی هم کمک شایانی خواهد کرد. او در این فیلم در نقش یک پزشک ظاهر شده.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اکبر عبدی: دو فیلم / آقای شگفت انگیز

1- رسوایی: باز هم همکاری با مسعود ده نمکی. او در سکوت خبری به این فیلم پیوست و برای اولین بار در گریم یک روحانی ظاهر شد. عبدی در این فیلم که اولین اثر جدی ده نمکی به شمار می آید، یک روحانی مومن و متعهد است که دختر نه چندان خوشنام محله (الناز شاکردوست) حین فرار از دست طلبکاران پدرش با او مواجه می شود و همین آغاز ماجراست.

2- شاباش: این فیلم، به کارگردانی حامد کلاهداری، حساسیت های زیادی را به همراه داشته است. بعد از تکذیب حضور فرخ نژاد در این فیلم، این اکبر عبدی بودکه نقش اصلی کار را برعهده گرفت.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مصطفی زمانی: دو فیلم / بالاخره ستاره می شود؟

1- جیب بر خیابان جنوبی: او برای بازی کردن در این فیلم، بلاهای زیادی سرش آمد، از شکستگی پا گرفته تا توقف پی در پی پروژه تا اینکه کار نیمه کاره تمام شدو پس از اتمام بازی زمانی در «برلین منفی 7» فیلمبرداری اش دوباره از سر گرفته شد. او در این فیلم نقش یک دزد را بازی می کند که با مهدی و نورا هاشمی همبازی است.

2- برلین منفی 7: فیمی که احتمال می رود از فیلم های مهم جشنواره باشد. به هر حال از آنهم به عنوان یکی از پروژه های فاخر سال 91 نام برده می شود. زمانی در اولین فیلم بلند سینمایی رامتین لوافی پور نقش یک مهاجر را ایفا می کند که عواقب جنگ و حمله به عراق او را به دنبال جایی برای زنده ماندن می کشاند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ترانه علیدوستی: دو فیلم / محبوب داوران

1- آسمان زرد کم عمق: این اولین همکاری علیدوستی با توکلی است. او در این فیلم نقش زنی جاافتاده را بازی کرده و جالب اینکه وزن هم اضافه کرده است.

2- زندگی مشترک آقای محمودی و بانو: در سومین فیلم روح الله حجازی روبروی پیمان قاسم خانی قرار گرفته تا این همکاری، حسابی کنجکاوی برانگیز شود. او نشان داده همیشه مورد توجه داوران است. می توان پیش بینی کرد حضور او در جشنواره سی و یکم هم مورد توجه قرار بگیرد.

حبیب رضایی: دو فیلم / بازگشت آقای بازیگردان

1- آشغال های دوست داشتنی: رضایی که در جشنواره سی ام بیکار بود، در حالی در جشنواره سی و یکم با دو فیلم آمده که به خاطر گزیده کاری اش می توان انتظار بازی خوب دیگری در آخرین کار محسن امیریوسفی از او داشت.

2- همه چیز برای فروش: امیرحسین ثقفی برای این فیلم از ترکیب بازیگرانی استفاده کرده که معمولا بازی شان استاندارد است. رضایی در این فیلم کنار صابر ابر و مریلا زارعی قرار گرفته است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

محمدرضا فروتن: دو فیلم / عاشق پیشه همیشگی

1- دلتنگی های عاشقانه: یک فروتن عاشق دیگر؛ اودر این فیلم با میترا حجار همبازی است. این دو که در دهه هفتاد در فیلم های مهم مسعود کیمیایی نظیر «متولد ماه مهر»، «اعتراض» و «فریاد» همبازی بودند، در فیلم رضا اعظمیان، نقش یک زن و شوهر را بازی می کنند. فروتن ایفاگر نقش منوچهر است که به هنگام بازگشت از ماه عسل متوجه حمله نیروهای عراقی به ایران شده و زندگی عاشقانه اش دستخوش تغییرات می شود.

2- هیچ کجا، هیچ کس: او در این فیلم ابراهیم شیبانی، گویا یکی از بهترین بازی هایش را ارائه داده است. هر چند بازی در کنار کیانیان و افشار و ابر، طبیعتا جذابیت های خاص خودشرا دارد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

صابر ابر: چهار فیلم / دست پر

1- آسمان زرد کم عمق: صابر ابر در این فیلم برای بار دوم به عنوان بازیگر روبروی دوربین بهرام توکلی قرار گرفته است. پیش از این همکاری این دو در فیلم «اینجا بدون من» شکل گرفته بود که از اقتباس های دیدنی سینمای ایران است. صابر ابر در «آسمان زرد کم عمق» نقش همسر ترانه علیدوستی را بازی می کند. این زوج با هم به مرور زندگی گذشته شان خواهند پرداخت. برخی پیش بینی می کنند که این فیلم از مهمترین فیلم های جشنواره سی و یکم است و سابقه بهرام توکلی در فیلمسازی هم نشان می دهد که این فرضیه، فرضیه بیراهی نیست.

2- همه چیز برای فروش: ابر در این فیلم با مریلا زارعی و حبیب رضایی همبازی است. نقش او در فیلم امیرحسین ثقفی مشخص نیست و تنها در خلاصه داستان این اثر آمده که «همه چیز برای فروش» سرنوشت انسان هایی است که ناخواسته محکوم به اجرای عدل هستند.

3- آشغال های دوست داشتنی: ابر برای بار دوم با نگار جواهریان در این فیلم همبازی است. این فیلم درباره خانواده ای است که یک شب فرصت دارند مشکل مادرشان را حل کنند. نقش اصلی این فیلم شیرین یزدان بخش است و ابر احتمالا نقش یکی از پسران این زن را بازی می کند.

4- هیچ کجا، هیچ کس: او به خاطر بازی در این فیلم با مهناز افشار، رضا کیانیان و محمدرضا فروتن راهی شمال کشور شد. ابراهیم شیبانی، کارگردان این اثر است.

ستاره های زیادی هستند که امسال تنها با یک فیلم در جشنواره حاضر خواهند شد

 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

فریبرز عرب نیا: اغلب افراد تصور می کنند همانطور که مختارنامه توانست موجب احیای عرب نیا باشد، «چ» هم می تواند باعث تثبیت دوباره او در سینما شود. این اولین همکاری حاتمی کیا و عترب نیاست که البته این همکاری با حاشیه هایی هم همراه بود که بعد از مدتی توسط تهیه کننده کار تکذیب شد. عرب نیا در این فیلم ایفاگر نقش شهید چمران است.

رضا عطاران: اگر توقف فیلمبرداری «آینه شمعدون» ادامه نداشته باشد و فیلم به جشنواره برسد عطاران در این فیلم با گریم عجیب و غریبی ظاهر شده که نقش اصلی آخرین اثر بهرام بهرامیان است. او ایفاگر نقش ضیاء است که پیر یک روستاست و علاقه زیادی به ازدواج با دختران جوان دارد. البته شنیده می شود او با داریوش مهرجویی هم برای «چه خوبه برگشتی» قرارداد بسته است.

ساره بیات: اگر تدوین و صداگذاری فیلم «محمد (ص) تمام شود می توان انتظار داشت که راضیه «جدایی نادر از سیمین» یک بازگشت باشکوه به سینما داشته باشد چرا که او در این فیلم نقش آمنه، دایه حضرت محمد (ص) را بازی می کند.

باران کوثری: او را در جشنواره با اولین فیلم افشین هاشمی و محسن قرابی خواهیم دید، فیلمی که «خسته نباشید» نام دارد و کوثری در آن نقش زنی را بازی می کند که به همراه همسرش از کانادا برای دیدن آثار تاریخی به ویژه آثار تاریخی کرمان به ایران آمده اند اما در این سفر بین آنها روابط سردی حاکم است.

ستاره های غایب

با توجه به فیلم هایی که تا الان احتمال حضورشان در جشنواره وجود دارد می توان به این نتیجه رسید که علاوه بر بازیگران زیادی که در این جشنواره با آنها ملاقات خواهیم کرد، ستاره هایی هم هستند که در سی و یکمین جشنواره فجر غیبت دارند.

بهرام رادان، لیلا حاتمی، امین حیایی، محمدرضا گلزار، پرویز پرستویی، نیکی کریمی، عزت الله انتظامی، علی نصیریان، مهران مدیری، حامد کمیلی، پارسا پیروزفر، لعیا زنگنه و چندی دیگر در سال 91 در اثری حضور نداشتند که قرار باشد به جشنواره برسد. هر چند این فهرست قطعا تا زمان برگزاری جشنواره تغییرات زیادی خواهد کرد./برترینها