فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

سلحشور: اگر شهید شدم یا فوت کردم مرا در قطعه هنرمندان دفن نکنید!



سلحشور اگر شهید شدم یا فوت کردم مرا در قطعه هنرمندان دفن نکنید

نظرات جنجالی سلحشور درباره تفاوت سینمای قبل از انقلاب و پس از انقلاب را بخوانید.

فرج الله سلحشور در بخش هایی از گفت وگوی اخیر خود حرف های جالبی زده است .بخش هایی از این مصاحبه به شرح زیر است :

فرج الله سلحشور، کارگردان سینمای ایران در این گفتگو با بیان این مطلب که مسئولین کشور همت و دغدغه ای برای شکل گیری فیلم سازی اسلامی ندارند، تصریح کرد: رهبر انقلاب این همه برای مسائل فرهنگی هشدار می دهند و می گویند که من به خاطر وجود این مسائل، شب ها تا صبح خوابم نمی برد. مخاطب این صحبت های ایشان چه کسی است؟ اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلویزیون نیست و اگر نهادهایی که توانایی مالی دارند و می توانند کمک کنند تا یک جریان سالم فیلم سازی ایجاد کنند، نیست؛ پس  چه کسی است؟


سلحشور با اعلام این که روند تولید سریال حضرت موسی (ع) به علت فراهم نشدن بودجه، متوقف شده است، عنوان کرد: برای تولید سریال حضرت موسی(ع )به سراغ وزارت فرهنگ وارشاد  اسلامی نمی رویم. در حالی که می توانیم از مسئولین بنیاد جانبازان و یا نهادهایی که از نظر مالی وضعشان خوب است، کمک بخواهیم ولی بنده دوست دارم که بودجه این سریال را مردم تامین کنند و منظورم هم نه فقط مردم ایران بلکه مردم جهان اسلام است.

وی با انتقاد از سینمای فعلی تاکید کرد: اینجا اعلام می کنم، من عضوی از خانواده سینما نیستم. همه این موضوع را می دانند و بارها گفتم که من یک نفر از خانواده سینما، خانه سینما و وزارت ارشاد نیستم. من یک مبلغ هستم و اگر خدا توفیق دهد از زبان هنر استفاده می کنم که بتوانم حرف دین و خدا بزنم را بزنم. اصلا من سینماگر نیستم و وصیت کردم که اگر شهید شدم یا فوت کردم؛ من را در قطعه هنرمندان دفن نکنید.

-سوال بعدی این است که وضع سینمای ما در حال حاضر بهتر است یا آن سینمایی که حضرت امام خمینی (ره) هنگام ورود به ایران درباره اش فرمودند که ما با سینما مخالف نیستیم با فحشاء مخالفیم. کدام یک از این سینماها از آن یکی بدتر است؟سلحشور: بنده می گویم که سینمای کنونی ما از آن سینما بدتر است.

-یعنی سینمای ما در این 36 سال بعد از پیروزی انقلاب، هیچ پیشرفتی نداشته و درحال پسرفت بوده؟
سلحشور: پسرفت بوده ولی پیشرفت به هیچ عنوان نبوده است. تعداد عواملی که از نظر اخلاق و ایمان سقوط کردند؛ خیلی بیشتر از آن زمان است. سینمای کنونی ما با آن دوران یک تفاوت دارد و آن هم این است که در سینمای کنونی یک چارقد و روسری روی سرشان آمده که در دوران قبل از انقلاب این را هم نداشتند.

 

اخبارفرهنگی - basijpress.ir/سیمرغ

 


ویدیو مرتبط :
دفن سگ های زرد در قطعه هنرمندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادامه حاشیه های دفن در قطعه هنرمندان!


محدودیت ظرفیت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) یکی از دغدغه‌های اخیر مسؤولان است و از این رو چندی است که انتشار خبر دفن دو فعال موسیقی زیرزمینی در این محل حاشیه‌ساز شده است.

خبرگزاری ایسنا: محدودیت ظرفیت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) یکی از دغدغه‌های اخیر مسؤولان است و از این رو چندی است که انتشار خبر دفن دو فعال موسیقی زیرزمینی در این محل حاشیه‌ساز شده است.
 
خبر قتل برادران فرازمند در نیویورک که در زمینه موسیقی راک فعالیت می‌کردند و دفن آن‌ها در قطعه هنرمندان به‌سرعت در رسانه‌ها پیچید و برای بعضی‌ها این سوال را پیش آورد که چرا در شرایطی که از دفن تعدادی از هنرمندان فعال در این قطعه جلوگیری می‌شد، حالا دو هنرمندی که فعالیت زیرزمینی داشته‌اند، در قطعه‌ی هنرمندان دفن شده‌اند؟
 
شاید هم فقدان دستورالعمل شفافی برای تشخیص افراد واجد شرایط دفن در قطعه هنرمندان این علامت سوال‌ها را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند.
 
در سال گذشته که جاهد جهانشاهی مترجم و منتقد تئاتر دار فانی را وداع گفت، اگرچه در ابتدا قرار بود در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شود اما به دلیل نبود یک مرجع واحد برای تصمیم‌گیری در این باره، این موضوع منتفی و جهانشاهی در یکی از قطعات عمومی بهشت زهرا (س) دفن شد و پیش‌تر نیز همین اتفاق برای امثال مرحوم احسان نراقی افتاده بود که حتا در قطعه نام‌آوران مجال دفن نیافتند.
 
البته شاید اگر این اتفاق در دولت قبلی برای برادران فرازمند افتاده بود، آن‌ها هم به این راحتی مجوز آرام گرفتن در این قطعه را دریافت نمی‌کردند. چراکه در این مدت هم مدیران وزارت ارشاد تغییر کرده‌اند و هم ریاست شورای شهر تهران. این وضعیت مؤکد آن است که آیا با وجود دستورالعملی مشخص و مانع اعمال سلیقه‌های فردی، این‌گونه تناقض‌ها امکان بروز می‌یابند؟
 
این درحالی است که محسن علی‌اکبری - عضو هیأت مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت - در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی براینکه افراد باید دارای چه شرایطی باشند که در قطعه هنرمندان دفن شوند، گفت: ما حدود 460 هنرمند پیشکسوت داریم که دارای مدرک درجه 1 هنری هستند و داشتن سیمرغ جشنواره و حدود داشتن 10 اثر ماندگار جزو شرایطی است که لحاظ می‌شود.
 
او درباره ظرفیت فعلی قطعه هنرمندان نیز توضیح داد: ظرفیت قانونی قطعه هنرمندان تکمیل شده است اما یک ردیف در جوار قطعه در نظر گرفته شده که می‌توانیم در آن حدود 20 تا 25 ظرفیت داشته باشیم اما در حال حاضر قصد داریم قطعه‌ی دیگری هم برای هنرمندان خریداری کنیم.»
 
از طرفی افرادی هم هستند که معتقدند، هر هنرمندی که حتی یک قطعه شاخص هم داشته باشد، می‌تواند از طریق زیرمجموعه‌ها تایید و در قطعه هنرمندان دفن شود.
 
با این حال به نظر می‌رسد که با تغییر رییس شورای شهر تهران و مدیران ارشاد قوانین راحت‌تر و جدیدتری برای این موضوع تدوین شده است و دفن برادران فرازمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) می‌تواند نمونه‌ای از این تغییر قوانین باشد، حال باید دید این تصمیم، سطح توقع‌ها را در زمینه‌ قطعه هنرمندان به کجا خواهد رسید.