فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

ساخت «بدرود بغداد» ۶ سال طول كشید!



 

 ساخت «بدرود بغداد» ۶ سال طول كشید!

 

فیلمی که در آن یک سرباز عصبی آمریکایی به یک دختر بچه عراقی طی حمله شبانه آمریکایی ها به خانه شان، شلیک می کند، ممکن است گزینه احتمالی هر آمریکایی برای بردن جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی نباشد. این نکته که فیلم «بدرود بغداد» که روایت بی پرده ای از حضور آمریکایی ها در عراق است، توسط یک سینما گر ایرانی نوشته و کارگردانی شده، بر بحث انگیز بودن قضیه می افزاید.

به نقل از رویترز –شاید به دلیل همین موضوع، این فیلم انتخاب رسمی ایران برای حضور در رقابت اسکار ۲۰۱۱ است؛ موضوعی که به گمان مهدی نادری، کارگردان ۳۷ ساله آن، خود موجب "سوء تفاهم" است: "کسانی هستند که فکر می کنند دولت ایران به من کلی پول داده تا من این فیلم را برای شان بسازم. ولی برای من واضح است کسانی که این حرف را می زنند فیلم مرا ندیده اند." نادری می گوید فیلمش را که انگیزه سربازان آمریکایی و شورشیان عراقی را مورد کند و کاو قرار می دهد، نه تنها بدون برخورداری از تبلیغات دولتی، بلکه با بودجه اندک ساخته است: "بودجه ای را که فیلم بدرود بغداد با آن ساخته شده می توان با پول سیگار «شان پن» و یا پول بخش کوچکی از مواد آرایشی «نیکول کیدمن» مقایسه کرد."

داستان فیلم بدرود بغداد درباره یک سرباز لهستانی آمریکایی به نام «دانییل» است. دانییل یک بوکسور شکست خورده است که در ارتش آمریکا ثبت نام می کند و خود را در عراق می یابد. پس از آن که دوست او طی یک حمله یک دخترک عراقی را در خانه خودش با شلیک گلوله می کشد، آن دو پایگاه نظامی خود را ترک می کنند و راهی بیابان می شوند. یک عراقی به نام «صالح» سرانجام جان دانییل را نجات می دهد. صالح یک بمب گذار انتحاری است که از آمریکایی ها متنفر است ولی علیرغم میل خود به یک فرد گمشده کمک می کند.

نادری در ارتباط با شرایط ساخت فیلم خود گفت: "شش سال طول کشید تا مجوز ساخت این فیلم را بگیرم و برای این منظور ۱۸ بار فیلمنامه را تغیر دادم. می خواهم نشان بدهم که یک فیلمساز در ایران بدون حمایت مالی چگونه طی کمتر از دو ماه فیلمش را می سازد." «شفیع آقا محمدیان» یکی از مسؤلان صنعت سینمای ایران گفت فیلم بدرود بغداد به دلیل محتوای ضد آمریکایی اش ممکن است برنده جایزه اسکار شود: "مسؤلان اسکار هر سال از یک خط مشی جدید پیروی می کنند و معمولا هم سایر کشور از این خط مشی ها با خبر نیستند. در حال حاضر خط مشی حاکم، مخالفت با اعزام نیروی نظامی آمریکا به نقاط دیگر جهان است؛ این خط مشی در هالیوود نیز وجود دارد.

سینمای ایران پیش از این در سال ۲۰۰۴ یک فیلم دیگر به نام «لاکپشت ها هم پرواز می کنند» (ساخته بهمن قبادی) را در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی شرکت داده بود. داستان این فیلم درباره قربانیان رژیم صدام حسین در کردستان عراق و حمله آمریکا به عراق بود. این فیلم در آن سال جزو فیلم های برگزیده مرحله نهایی اسکار نبود. جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۹۴ ارسال فیلم برای اسکار را آغاز کرده است. اولین فیلم ایرانی که در مراسم اسکار شرکت کرد فیلم تحسین شده «بادکنک سفید» بود. از بین تمام فیلم هایی که سینمای ایران برای رقابت اسکار فرستاده فقط فیلم «بچه های آسمان» مجید مجیدی در سال ۱۹۹۸ توانست وارد فهرست نهایی شود و در رقابت اصلی اسکار حضور داشته باشد. بدرود بغداد یکی از ۶۵ فیلمی است که در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی شرکت کرده اند. فقط پنج تا از این فیلم برای مرحله اصلی انتخاب می شوند.... / خبرگزارى ایلنا 



ویدیو مرتبط :
تریلر فیلم ایرانی (بدرود بغداد)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این بار روس‌ها ساخت نیروگاه‌ برای ایران را چند سال طول خواهند داد؟



اخبار سیاست خارجی - این بار روس‌ها ساخت نیروگاه‌ برای ایران را چند سال طول خواهند داد؟

قصه پرغصه تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر به وسیله پیمانکار روس با تاخیری ده ساله همراه بود. نیروگاهی که قرار بود آلمانی‌ها کار ان را در ابتدای دهه 60 به پایان برسانند، با تاخیری تقریبا سی‌ساله به مرحله بهره‌برداری رسید. روس‌ها حتی نسبت به وعده اولیه خود برای تکمیل کار تا سال 2000 نیز حدود ده سال تاخیر داشتند. چرا باز هم قرار است روسیه برای ایران نیروگاه هسته‌ای بسازد؟

قصه پرغصه تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر به وسیله پیمانکار روس با تاخیری ده ساله همراه بود. نیروگاهی که قرار بود آلمانی‌ها کار ان را در ابتدای دهه 60 به پایان برسانند، با تاخیری تقریبا سی‌ساله به مرحله بهره‌برداری رسید. روس‌ها حتی نسبت به وعده اولیه خود برای تکمیل کار تا سال 2000 نیز حدود ده سال تاخیر داشتند.

به گزارش «تابناک»، در حالی که روسیه به خصوص به دلیل خلف وعده و تاخیر در تکمیل ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر به نماد بدقولی در پروژه‌های مشترک با ایران تبدیل شده، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی بر سر ساخت نیروگاه‌هایی جدید با روسیه به توافق رسیده است که از هم اکنون و حتی پیش از این روشن شود، روس‌ها این بار خوش قول خواهند بود یا این که بار دیگر خلف وعده خواهند کرد، یک مساله تقریبا بدیهی است.

صالحی در حالی زمان تکمیل هر یک از واحدهای جدید را هشت سال اعلام کرده است که در اغلب قراردادهای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای که در سالهای اخیر بین دیگر کشورهای منطقه از یک سو کشورهای سازنده منعقد شده، زمان ساخت و شروع بهره‌برداری به مراتب کوتاه‌تر بوده است.

برای مثال طبق یک قرارداد روس‌ها اولین نیروگاه هسته‌ای ترکیه را می‌سازند. اولین نیروگاه هسته‌ای ترکیه قرار است در منطقه آکویوی این کشور و توسط شرکت روسی روس اتم ساخته شود. این نیروگاه در ساحل مدیترانه استان مرسین ترکیه با ۴ رآکتور هسته‌ای ساخته خواهد شد. بنا به اعلام منابع ترک کار ساخت رآکتورها در سال ۲۰۱۶ آغاز خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود این نیروگاه در سال ۲۰۲۰ به بهره‌برداری برسد.

یک کنسرسیوم ژاپنی ـ فرانسوی نیز قرار است دومین نیروگاه اتمی ترکیه را احداث کند. شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی و شرکت آریوای فرانسه به طور مشترک چهار راکتور اتمی در شهر ساحلی سینوپ ترکیه خواهند ساخت. هزینه راه‌اندازی این نیروگاه حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده و قرار است عملیات ساختمانی در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شود و در سال ۲۰۲۳ به مرحله بهره‌برداری برسد.

برنامه‌های کشور امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای در این کشور نیز وضعیت مشابهی دارد. در سپتامبر 2009 شیخ خلیفه بن زاید حاکم امارات متحده عربی، قوانین ایالتی مربوط به استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به امضاء رساند. پس از آن نیز موسسۀ انرژی هسته‌ای امارات یک کنسرسیوم کره‌ای به رهبری شرکت برق کره جنوبی را برای ساخت چهار رآکتور در این کشور برگزید. هر چهار رآکتور در منطقه برکت، میان دو شهر رُوَیس و ابوظبی و درست در مرز عربستان سعودی و امارات قرار دارند و تا سال 2020 به بهره‌برداری خواهند رسید.

قرارداد کنسرسیوم کره‌ای با اماراتی‌ها به ارزش 20 میلیارد دلار است و در کل 6/5 گیگاوات توان الکتریکی برای اماراتی‌ها تولید خواهد کرد. ساخت نخستین رآکتور آن‌ها در ژولای 2012 حتی پیش از برنامه زمان‌بندی شده آغاز شده و در ماه مه 2017 به بهره‌برداری خواهد رسید، ساخت دومین رآکتور در ماه مه 2013 آغاز شده و در 2018 به بهره‌برداری خواهد رسید، و ساخت سومین رآکتور نیز در سال 2014 آغاز و تا 2019 به بهره‌برداری خواهد رسید. بلومبرگ ارزش مجموع این قرارداد را بیش از 32 میلیارد دلار برآورد کرده است.

برنامه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در دیگر همسایه ایران یعنی پاکستان هم وضعیت مشابهی دارد. در سال 2013، نواز شریف نخست وزیر پاکستان کلنگ ساخت نیروگاه‌های جدید این کشور در کراچی را به زمین زد. رئیس کمیسیون انرژی اتمی پاکستان اظهار داشته که بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها در سال 2019 آغاز خواهد شد.

جداول زیر نیز زمان لازم برای ساخت سه مجموعه نیروگاه هسته‌ای در کره جنوبی، روسیه و چین را نشان می‌دهد که در هر سه مورد کوتاه‌تر از هشت سالی است که طرف روسی وعده آن را به ایران داده است.

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی , نیروگاه‌ هسته ای ایران

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی , نیروگاه‌ هسته ای ایران

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی , نیروگاه‌ هسته ای ایران

اخبار سیاست خارجی - تابناک