فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

زمين پاك، سلامت كودك، آينده روشن



 

زمین پاک ، سلامت کودک ، آینده روشن

 

 روز جهاني زمين پاک هر ساله در 22 آوريل مصادف با 2 ارديبهشت در تمام دنيا برگزار و به همه مردم روي زمين يادآوري مي شود که نبايد سياره خود "زمين" را فراموش کنند و به فکر حفظ آن باشند.

 

اين روز به منظور ايجاد آگاهي جهاني و نيز سپاسگزاري از مواهب زمين و منابع و ذخاير طبيعي آن است که از سوي سازمان ملل متحد نيز هر سال طبق مراسم ويژه اي در سراسر جهان برگزار مي شود.

 

موسيقيدانان كوبه‌اي جهان، در روز زمين پاك با اجراي موسيقي اين روز را جشن مي‌گيرند و در قالب گروه‌هاي مختلف موسيقي در شهرها و كشورهاي خود قطعاتي را به افتخار اين روز به صحنه مي‌برند. حتي دسته‌اي از اين هنرمندان اعلام كرده‌اند كه سازهايشان را در خيابان‌ها و كوچه‌هاي شهرها كوك مي‌كنند و از تمامي مردم دعوت مي‌كنند تا در اين روز عهد كنند كه براي هميشه زمين را پاك نگاه دارند.

 

در سال 1969، جان مک مونل فرزند يک مبلغ ديني مستقل و علاقمند به عرصه دين، علم و صلح، ايده برگزاري يک روز جهاني به نام روز زمين پاک را در همايش يونسکو درباره محيط زيست مطرح کرد و در همان سال پرچـم زميـن پـاک را طراحـي کـرد. يوتانـت دبيـر کـل سازمان ملل (1962- 1971) از ايده مک کونل استقبال کرد و اين روز به يک روز جهاني در تقويم هاي سراسر دنيا تبديل شد.


مسألـه آلودگـي زميـن يکـي از مسائل عمده محيط زيست و دغدغه عمده اي براي دست اندرکاران محيط زيست در سراسر جهان است. مسأله ميزان توليد زباله در سراسر جهان و يافتن محل دفن صحيح و بهداشتي آن از مسائل مهم بخصوص در کشورهاي کوچک و در حال توسعه است.


يکـي از مراکـز دست اندرکار اين روز، دفتر بررسي آلودگي آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست است. از برنامه هاي مهم سازمان حفاظت محيط زيست در اين روز اقدامات مردمي و دولتي در جهت معرفي افراد و سازمان هاي موفق در اين زمينه و اجراي برنامه هاي عمومي نظير پاکسازي محيط بخصوص کوهستان ها و پارک ها و اماکن عمومي توسط داوطلبين است.


بازيافت زباله:

بازيافت يا بازگردش انرژي و مواد مي تواند دگرگوني و تحول آنچنان شگرفي را در به ارمغان آورد كه نه تنها ظرفيت كره زمين را براي همه موجودات و از جمله انسان بالا برد، بلكه روشي خردمندانه و همگام با طبيعت نيز باشد. زيرا به نظر مي رسد مهمترين عامل محدود كننده جمعيت ها در طي قرون گذشته، منابع و دستيابي به آن بوده، در صورتي كه فرآيند بازيافت اين عامل كنترل كننده را از پيش پاي انسان برداشته و استفاده از منابع محدود كره زمين را با چرخش و بازچرخش ماده و انرژي و بدون تاثير مخرب و پيامدهاي ناگوار زيست محيطي تا ابد تداوم خواهد بخشيد. با افزايش جمعيت جهان و گسترش صنايع، استفاده انسان از مواد مصرفي رو به افزايش گذاشته و متعاقب آن ازدياد ضايعات و پسماندهاي جامد و نيز آلودگي محيط زيست را به دنبال داشته است كه اين امر نيز آينده سياره زمين را به مخاطره انداخته، به طوري كه بازيافت مواد يكي از مهمترين اركان براي جلوگيري از زوال مواد و منابع تجديد پذير و تجديد ناپذير محصوب مي شود.

 

فوايد بازيافت:
*
بازيافت بسياري از مواد زايد، ضمن كاهش استفاده بشر از منابع طبيعي محيط زيست، از تبديل اين مواد به عوامل مضر زيست محيطي جلوگيري مي كند؛


*
مواد آلي تجزيه شونده موجود در زباله هاي خانگي را مي توان به كود آلي تبديل كرد؛


*
از دور ريختن موادي كه اساساً داراي ارزش اقتصادي هستند خودداري مي شود؛


*
هزينه هاي جمع آوري زباله شهري و صنعتي به دليل كاهش حجم زباله كاهش مي يابد؛


*
ضمن افزايش سرانه بازيافت مواد زايد، از به هدر رفتن منابع ملي جلوگيري مي شود؛


*از محيط زيست حفاظت شده و از سوزانيدن زباله هاي قابل بازيافت خودداري مي شود.

 

 

زمين پاك، سلامت كودك، آينده روشن

 

نكات آموزشي:
*
كاغذهاي باطله، شيشه،آلومينيوم و ... را همراه با ساير زباله هاي خانگي دور نريزيد، هر يك از آنها را تفكيك شده در جعبه ها يا ظروف مخصوص جمع آوري كنيد؛


*كاغذهايي مانند كاغذهاي قديمي زرد شده،كاغذ فاكس،كاغذ كاربن،كاغذ گلاسه و براق،كاغذ بر چسب دار، از كاغذهاي نا مناسب براي بازيافت هستند؛


*
بهتر است بطريها و شيشه ها پس از مصرف محتوياتشان، شسته شوند؛


*
شيشه هاي حاوي مواد شيميايي، داروها و... را داخل جعبه هاي مخصوص جمع آوري شيشه براي بازيافت قرار ندهيد؛


*
بازيابي ضايعاتي مانند آلومينيوم، شيشه و كاغذ از لحاظ اقتصادي با صرفه است؛


*جمع آوري و دفع غير بهداشتي زباله ها عامل عمده افزايش بي رويه جانوران موذي مانند سوسك، موش و گسترش بيماري ها است؛


*
با استفاده از الگوي صحيح مصرف، مي توان ميزان حجم زباله هاي توليد شده در محيط را كاهش داد؛


*مي توان با حفاظت و نگهداري صحيح و جلوگيري از ورود مواد شيميايي زائد و خطرناك به فاضلاب ها و خاك، محيط زيست خود را سالم نگاه داشت؛


*
پلاستيكها از مواد غير قابل تجزيه هستند كه مي توان ميزان مصرف آنها را با انتخاب الگوي مصرف صحيح كاهش داد.

 

چند توصيه هر چند کوچک اما عملي در جهت حفظ پاکي زمين:
در صورتي که براي گذراندن تعطيلات يا استراحت به اماکن عمومي، پارک ها و محيط زيست کوهستان يا در پارک مراجعه مي کنيد حتماً کيسه زباله همراه خود داشته باشيد و به فرزندان خود نيز رعايت پاکي محيط را آموزش بدهيد.


استفاده از سطلهاي زباله در معابر عمومي متأسفانه به اندازه کافي جدي گرفته نمي شود نگاهي به معابر و اطراف زباله دان هاي عمومي نشانگر اين امر است که شعار (شهر ما، ‌خانه ما) اثر لازم را براي شهروندان نداشته است.


حتماً ساعت بيرون گذاشتن زباله را به خاطر بسپاريد و سعي کنيد در همان ساعت زباله را با پوشش کامل در محل مناسب قرار دهيد تا سهم خود را هر چند کوچک در پاکي محل زندگي خود ادا نمائيد.

 

 


ویدیو مرتبط :
اوصاف زنان مؤمن و پاك و زنان نا پاك

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

غذاهایی که سلامت كودك را تهدید می كنند!!



 

 

سلامت کودک

 

آیا می دانید بسیاری از غذاها هستند که سلامتی کودک شما را تهدید می کنند و حتی مادران از آنها آگاهی ندارند. دندان های کودک تا سن ۴ سالگی قادر نیست، مواد غذایی را کاملاً خرد کند، بنابراین مواد غذایی کوچک یا سفت را که جویدن آنها مشکل است به کودک ندهید ، زیرا ممکن است باعث خفگی او شوند.



امکان خفه شدن با مواد غذایی


دندان های کودک تا سن ۴ سالگی قادر نیست، مواد غذایی را کاملاً خرد کند، بنابراین مواد غذایی کوچک یا سفت را که جویدن آنها مشکل است به کودک ندهید ، زیرا ممکن است باعث خفگی او شوند. بسیاری از غذاها می توانند باعث خفه شدن کودک شوند، مگر اینکه شکل و ترکیب آنها را تغییر دهید. مثلاً کره بادام زمینی به تنهایی باعث خفگی خواهد شد، ولی مخلوط کردن آن با شیر و یا مالیدن آن بر روی تکه ای نان تُست نه نان معمولی ( که باعث می شود کودک خوب آن را بجَوَد ) امکان خفگی را کاهش می دهد.



سوسیس، حبه های انگور و سایر میوه ها و سبزی های خام بایستی به تکه های خیلی کوچک تقسیم شوند. تکه های گرد سوسیس ، هویج و حبه های انگور به علت گرد بودن به راحتی باعث خفگی می شوند.



کودک در هنگام غذاخوردن باید بنشیند، راه نرود یا ندود.



همیشه هنگام غذاخوردن کودک، کنار او باشید، چون در هنگام خفه شدن، کودک نمی تواند شما را صدا کند.



مواد غذایی زیر باعث خفگی می شوند، مگر اینکه شکل آنها را تغییر دهید :


سوسیس


تکه های بزرگ گوشت


ماهی استخوان دار


کره بادام زمینی


آجیل


میوه های سفت مثل سیب خام


حبه های انگور


سبزیجات سفت مثل هویج


حبوبات


آب نبات های سفت یا کوچک


آدامس


ذرت بو داده

 

 

سلامت کودک

 

 

خرابی و پوسیدگی دندان ها


غذاهای کربوهیدرات دار ( شیرین ) که به سطح دندان می چسبند ، به راحتی باعث پوسیدگی دندان می شوند. کودک بعد از مصرف اینگونه غذاها باید دهان خود را با آب بشوید یا دندان های خود را مسواک کند تا امکان خرابی دندان کاهش یابد. نگذارید کودکتان مُدام چیزی بخورد یا نوشیدنی شیرین بنوشد تا زمان تماس مواد غذایی با دندان ها کاهش پیدا کند. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، کودک بایستی مواد فلوراید دار استفاده کند. از ۶ ماهگی تا ۶ سالگی، اگر آب محل زندگی کودک کمتر از ۳/۰ PPM فلوراید دارد، باید یک محلول فلوراید دار اضافی مصرف کند.



یبوست


این مشکل در بین کودکان شایع است. اگر رژیم غذایی کودک دارای فیبر کافی متناسب با سن او باشد، از یبوست جلوگیری می شود. به همراه فیبر غذایی ، باید به مقدار کافی آب و مایعات نیز مصرف شود.

 


تعدادی از مواد غذایی که برای رفع یبوست مناسب هستند شامل :


آلوی پخته

 

انجیر تازه یا خیسانده در شیر یا به شکل کمپوت و مربای انجیر


خاکشیر

 

گلابی با پوست


آناناس

 

انواع برگه میوه ها مثل خیسانده برگه هلو یا زردآلو


خشکبار مثل انجیر خشک ، آلوی خشک و کشمش


آب پرتقال


انگور

 

تمشک

 

طالبی


روغن زیتون

 

پیاز پخته

 

تره


چغندر

 

گوجه فرنگی


شاه توت رسیده


توت فرنگی

 

خربزه

 

خوردن سیب با پوست به هنگام خواب و خوب جویدن آن


نان سبوس دار و حبوبات مخصوصاً لوبیا.

 

 

نان سبوس دار

 

چاقی


کاهش وزن در کودکان چاق ۲ تا ۷ ساله توصیه نمی شود، زیرا کودک برای رشد و تکامل طبیعی نیاز به دریافت کافی مواد مغذی دارد و در صورت کم خوری ممکن است دچار کمبود مواد مغذی شود. اگر کودک دچار اضافه وزن است، بایستی در همان وزن باقی بماند تا به اندازه کافی قدش رشد کند و بعد از اِتمام دوران بلوغ رژیم بگیرد. فعالیت بدنی کم، اصلی ترین عامل بروز چاقی در کودکان است. روزانه حداقل ۶۰ دقیقه تحرک بدنی برای کودک لازم می باشد.

 


برای جلوگیری از چاقی :


کودک نباید پرخوری کند.


کودک خود را وادار به غذا خوردن نکنید.


وعده های غذایی و میان وعده ها را سرساعت معین در هر روز به او بدهید.


مقدار کافی و مناسب از واحدهای غذایی را مصرف کنید.


میان وعده ها را با دقت تمام انتخاب کنید تا پرکالری و فاقد ارزش غذایی نباشند.


مصرف آب میوه ها را کاهش دهید، زیرا هر چند که دارای مواد مغذی هستند، کالری زیادی نیز دارند.


به عنوان جایزه به کودکتان مواد خوراکی پُرکالری ندهید.


کودک خود را تشویق کنید تا روزانه فعالیت بدنی داشته باشند.


سعی کنید بچه ها کمتر وقت خود را صرف تماشای تلویزیون و بازی با کامپیوتر کنند.