فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

بیوگرافی هنرمند نقاش، وجیه‌الله فرد مقدم



هنر نقاشی, وجیه الله فرد مقدم

زندگینامه وجیه‌الله فرد مقدم نقاش هنرمند

 

وجیه‌الله فرد مقدم در سال 1324 در شهر تهران دیده به جهان گشود.
علاقه‌ او به هنر نقاشی به دوران نوجوانی‌اش باز می‌گردد. وی به صورت رسمی از سال 1350 با هنر پویانمایی در وزارت فرهنگ و هنر سابق آشنا شد و مدتی به ساخت تیزرها و کارهای گرافیکی تبلیغاتی پرداخت اما فعالیت هنری خود را از سال 1352 با استخدام در آتلیه‌ پویانمایی مرکز سینمایی کانون آغاز کرد.

 

پس از گذراندن آموزش پویانمایی عروسکی در وزارت فرهنگ و هنر کشور چک اسلواکی آن زمان، در سال 1352 و اولین دوره‌ آموزش سینمای نقاشی متحرک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1353 موفق به ساخت فیلم پویانمایی هنرجویی مزاحم‌ها شد و این نخستین تجربه‌ وی دیپلم افتخار جشنواره‌ فیلم‌های دانشجویی اسپانیا را در کارنامه‌ هنری‌اش به ثبت رساند.

 

قلم پرتوان این نخبه‌ هنری کشور در بیش از 42 سال فعالیت هنری، همواره به عشق کودکان به حرکت درآمد و انیمیشن‌ها و آثار ارزشمند او در این عرصه بخشی از تاریخ هنر پویانمایی ایران را به خود اختصاص داده است.

 

این فیلمنامه‌نویس، انیماتور و کارگردان فیلم‌های پویانمایی و زنده علاوه بر نگارش فیلمنامه و ساخت آثار کارتونی بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموزش و تربیت نسلی از هنرمندان جوان عرصه‌ انیمیشن در کشور به ویژه کودکان و نوجوانان کرد.

 

نقاشی, هنرمندان برجسته ایران

 

فرد مقدم علاوه بر نویسندگی، کارگردانی فیلم‌های پویانمایی همچون مزاحم‌ها، تقلید، جورجورک، بازگشت، در کنار هم، با هم، لالایی عاشورا، یار هم، در کنار هم و لی‌لی لی‌لی حوضک را بر عهده داشت و همچنین فیلم زنده­ مرد و قولش را کارگردانی کرد که این فیلم نیز موفق به کسب دیپلم افتخار از جشنواره‌ بین‌المللی فیلم رشد در سال 1383 شد.

 

ساخت گردونه‌ تصویر (آشنایی و تمرین‌هایی در نقاشی متحرک به وسیله‌ زئوتروپ) در مرکز سرگرمی‌‌های سازنده‌ کانون و تدریس در دانشگاه هنر و نوشتن فیلمنامه‌های همنشین، کوه جواهر و فیلمبرداری فیلم‌های امیرحمزه گنج و پویانمایی فیلم‌های اتل و متل،دنیای دیوانه‌ دیوانه، تداعی، آزادی آمریکایی، چرا و چطور و اتحاد از دیگر فعالیت‌های هنری وجیه‌الله فرد مقدم است.

 

وی که اسفند سال 1391 از سوی رییس جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از هنرمندان برجسته کشور موفق به دریافت جایزه ویژه بنیاد علمی نخبگان (جایزه شهید مرتضی آوینی) شده بود در طی زندگی پربار خود کارگاه‌های آموزشی متعددی در شهرهای مختلف کشور و در مراکز فرهنگی هنری کانون برپا کرد و از این راه شمار زیادی از مربیان و اعضای کودک ونوجوان این مراکز را با هنر انیمیشن و فیلمسازی آشنا کرد.

 

در این میان دبیری پنج دوره از جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان (قاصدک) از دیگر تلاش‌های این استاد پیشکسوت برای ترویج هنر پویانمایی در سطح کشور است.
او همچنین داوری بسیاری از جشنواره‌های معتبر داخلی را در حوزه‌ انیمیشن به ویژه داوری چندین دوره جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران را بر عهده داشته است.
از این استاد پیشکسوت در دو دوره‌ همین جشنواره تجلیل شد که آخرین آن به روز 17 اسفند 1391 و مراسم پایانی هشتمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران باز‌می‌گردد.

 

وی همچنین دارای مدرک درجه‌ یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(معادل دکتری) بود.
وجیه‌الله فرد مقدم پس از دست و پنجه نرم کردن با بیماری سخت سرانجام روز 17 فروردین سال 1392 در منزل خود در تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.
منبع:rasekhoon.net


ویدیو مرتبط :
نقاش بهشتی - هنرمند شهید محمد رضا مصدقیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیت‌الله علم‌الهدی: فرد حاشیه‌ساز دولت فتنه جدید نیست



آیت‌الله علم‌الهدی در دیدار با اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان از 2 راهكار جدید جریان اصلاحات برای ایجاد فتنه بزرگتر سخن گفت.

 

مجید كوهی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان از دیدار اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با آیت‌الله علم‌الهدی عضو مجلس خبرگان رهبری و مباحث مطرح شده در این دیدار خبر داد.

وی گفت: در این دیدار آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به كلام رهبری و برخی از بزرگان در مورد فتنه بزرگتر، تصریح كرد: عده‌ای با استفاده از این سخن صحیح در صدد ایجاد شبهه و مغلطه بوده و كسی را كه با وی مخالف هستند مخاطب این كلام قرار می‌دهند و این خود همان فتنه و توطئه است؛ چراكه موقعیت جریانات سیاسی در كشورها به‌گونه‌ای است كه هر جریانی با سوء‌استفاده از اتفاقات و موقعیت‌ها، برای جریان خود یارگیری می‌كند.

كوهی در ادامه افزود: آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه گفت: در اینجا نیز برخی جریانات از این سخن به‌عنوان ابزاری برای كوبیدن دولت استفاده كرده‌اند و فتنه بزرگتر همان حاشیه‌ای عنوان می‌كنند كه پیرامون دولت ایجاد شده است.

به گفته دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان ادامه داد: عده دیگری نیز كه مخالف جریان مقابله با فتنه سال گذشته بودند، می‌گویند كسانی كه در جریان این فتنه به حمایت از انقلاب و رهبری و به مبارزه علیه فتنه پرداخته بودند، عن قریب از اعتقادات خود عدول كرده و ضد رهبری و نظام در استخدام یك جریان خاص سیاسی در می‌آیند و این همان فتنه بزرگتر است.

كوهی گفت: آیت‌الله علم‌الهدی در تبیین برداشت صحیح از سخن رهبری مبنی بر فتنه بزرگتر خاطرنشان كرد: واقعیت این است كه دشمن در قضیه فتنه ضربه خورد چرا كه دشمن كسانی را كه برای مقابله با نظام به تعبیر مقام معظم رهبری هل داده بود، با شكست مواجه شده؛ فتنه بزرگتر این است كه دشمن با نفوذ در جریانات مختلف خصوصا در قالب نهادهایی كه محور اقتدار نظام است دوباره بیایند و در عرصه سیاسی قدرت را به دست گیرند و از طرف دیگر هم جریانات سركوب شده‌ای مثل كارگزاران و مشاركت را بازسازی كرده و دوباره وارد عرصه سیاسی كنند.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به اینكه اگر این جریانات برای قسمت‌های مختلف نظام بخواهند كاندیدا پیشنهاد دهند، مردم به دلیل دستیاری آنان در فتنه به آنها رای نخواهند داد، افزود: بنابراین این جریانات 2 راهكار در پیش گرفته‌اند یكی آن كه از قالب نفوذ در نهادها وارد عرصه شوند كه این فتنه بزرگتر است چرا كه در پوشش بیشتر و با ادبیات دینی‌تری وارد خواهند شد و می‌دانیم كه فتنه هرچه آشكارتر باشد كوچكتر و هر چه در پوشش و لفافه باشد بزرگتر خواهد بود و خط دومی كه در پیش‌ گرفته‌اند این است كه در سران فتنه تفكیك ایجاد كنند و با به وجود آوردن یك اختلاف تاكتیكی برای مثال آقای خاتمی را از موسوی و كروبی جدا كنند و برای این كار ممكن است آقای خاتمی به عنوان اینكه منتقد به بحث تقلب و یا حتی منتقد به خود جریان فتنه است به عنوان یك فرد تواب و بازگشت كرده دوباره وارد عرصه شود؛ بنابراین فتنه بزرگتر بازسازی مجدد جریان اصلاحات به وسیله دو راهكار گفته شده است.

كوهی گفت كه عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به قسمت‌های حاشیه‌ساز دولت افزود: وی با وجود همه مشكلات و انحرافاتی كه دارد تهدیدی برای انقلاب و نظام نیست و اینكه یك عده بیایند و این را به عنوان فتنه بزرگتر تفسیر كنند غلط است و آنان در فكر اهداف شوم خود در تضعیف دولت هستند.

به گفته دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان آیت‌الله علم‌الهدی همچنین افزود: این كه یك نفر كه دارای جایگاهی در دولت است بیاید و حرف‌های نابه‌جا بزند و موضع گیری‌های نابه‌جا كند تهدیدی برای انقلاب نیست بلكه اگر اینگونه نبود و انحرافات فكری وی فاش نمی‌شد به عنوان تهدید مطرح می‌شد چرا كه با توجه به موقعیتی كه در دولت دارد بی‌شك بالا می‌آمد و امر بر ما مشتبه می‌شد و آن وقت تهدید برای نظام بود و از عنایات امام زمان بود كه این فرد با حرف‌هایی كه زده خود را رسوا كرده است و موقعیت خود را در افكار عمومی از دست داده است. البته وجود این فرد و هم‌فكرانش در قسمت‌هایی از دولت موجب شده است كه در مدیریت‌ها بعضا نوساناتی پیش بیاید و در جایی از هر لیبرالی لیبرال‌تر و در جایگاهی دیگر از هر حزب‌اللهی تندتر شود و این نوسان حاصل تاثیر یك جریان اكثریت متدین در دولت و یك جریان اقلیت كج سلیقه در آن است؛ اما این نوسان مدیریتی به اندازه یك درصد از خطری كه اصلاحات برای انقلاب دارد را نخواهد داشت.../عصر ایران