فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

بلیت ۱۳ هزار تومانی برای گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران



اخبار فرهنگی - چالش بزرگ بر سر راه اکران «رستاخیز»؛
بلیت ۱۳ هزار تومانی برای گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران

تماشاچی حرفه‌ای در پایتخت نیز حداکثر شش هزار و پانصد تومان بابت بلیت سینما در بهترین سالن‌ها هزینه می‌کند و نه بیشتر و همین بهای بلیت نیز باعث می‌شود در روزهای سه‌شنبه که بلیت سینما نیم بهاست یا روز گذشته (۲۱ شهریورماه) به عنوان روز ملی سینما که باز هم بلیت سینما نیم‌بها بود، جا برای سوزن انداختن در سالن‌های سینما نباشد.

پروانه نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا‌ درویش صادر ‌و قرارداد پخش فیلم نیز با حضور هنری منعقد شد که نمایش این فیلم به عنوان گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران ـ با توجه به ‌تکمیل نشدن فیلم محمد (ص) ـ با چالش‌ جدی روبه‌روست و نگرانی درباره احتمال فروش رفتن یا نرفتن‌ این فیلم افزایش یافته، چرا که برآورد بهای بلیت این فیلم با اقتصاد مردم نسبتی ندارد.

به گزارش «تابناک»، پروانه نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» ساخته احمدرضا‌ درویش صادر شد تا این فیلم به رغم حذف بخش‌هایی از تصاویر اصحاب امام حسین (ع)، همچنان با سکانس‌هایی که چهره حضرت عباس (ع) در آن‌ها کاملاً مشخص است و حذفشان ناممکن بوده، اکران شود؛ رخدادی که بعید به نظر می‌رسید تحقق یابد، ولی فتوای یکی از عالی‌ترین مقامات سیاسی و مذهبی کشور به همراه فتوای یکی از مراجع تقلید عراق به همراه سلسله نشست‌ها با علما و مراجع راهگشا بود.

حوزه هنری سازمان تبلیغات به عنوان دارنده بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین مجموعه سالن‌های سینمای کشور، ایده‌آل‌ترین گزینه برای اکران «رستاخیز» در ‌ایران بود و همین اتفاق نیز رخ داد تا گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران که رنگ اکران را می‌بیند، بتواند از بیشترین وسعت دسترسی برای مخاطبانش بهره ببرد و بر گستره تماشاچیان این اثر افزوده شود؛ اما آیا برخورداری از این وسعت، منجر به حضور گسترده مخاطب و رقم خوردن فروشی بسیار بالا ـ دست‌کم ۱۰ میلیارد تومان ـ خواهد شد؟

آنچه مسلم است، نمایش چهره حضرت عباس (ع) و کیفیت تصویر و موسیقی و جلوه‌های ویژه و... این فیلم آنچنان بالاست که شاید هر بیننده‌ حرفه‌ای را ترغیب کند که به دیدن این اثرِ تحسین برانگیز و در تزار جهانی بنشیند و از دیدنش لذت ببرد.

تدوین فیلم سینمایی «رستاخیز» توسط «طریق انور» تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار (برای فیلم سینمایی سخنرانی پادشاه) در لندن انجام شده است. موسیقی فیلم توسط «استیفن واربک» Stephen Warbeck آهنگساز برجسته و برنده اسکار برای موسیقی فیلم «شکسپیر عاشق» صورت گرفته و همه مراحل فنی این فیلم در استودیو «مولینر» لندن صورت پذیرفته است.

اخبار,اخبار فرهنگی ,فیلم سینمایی رستاخیز

 

اخبار,اخبار فرهنگی ,فیلم سینمایی رستاخیز


تماشاچی حرفه‌ای در پایتخت نیز حداکثر شش هزار و پانصد تومان بابت بلیت سینما در بهترین سالن‌ها هزینه می‌کند و نه بیشتر و همین بهای بلیت نیز باعث می‌شود در روزهای سه شنبه که بلیت سینما نیم‌بهاست یا روز گذشته (۲۱ شهریورماه) به عنوان روز ملی سینما که باز هم بلیت سینما نیم بها بود، جا برای سوزن انداختن در سالن‌های سینما نباشد.

در این شرایط، اگر قرار باشد فیلم «رستاخیز» اکران شود، به واسطه زمان حدود ۱۶۰ دقیقه‌ای باقی مانده از فیلم، امکان اکران در یک سانس را ندارد و سینماهای حوزه هنری باید برای فروش بلیت، اقدام به تبدیل دو سانس به یک سانس کنند.

بدین ترتیب، منطقی است که بلیت سانس‌های نمایش «رستاخیز» نیز معادل دو سانس اکران باشد و در واقع اگر قرار باشد «رستاخیز» را در سینما آزادی ببینید، باید بلیت ۱۳ هزار تومانی بخرید که عددی سنگین است و این عدد وقتی سنگین‌تر است که در تعداد اعضای خانوار ضرب می‌شود.

البته حوزه هنری می‌تواند پول یک سانس را برای فیلمی با مدت زمان دو سانس از مردم بگیرد و در واقع عملاً بلیت نیم بها بفروشد که طبیعتاً به معنای ضرر این نهاد خواهد بود و در عین حال، برآورد مورد انتظار برای فروش این فیلم تحقق نخواهد یافت و به همین دلیل نیم بها کردن بلیت این فیلم نیز به همین سادگی شدنی نیست.

این چالش بزرگ در حالی بر سر راه اکران «رستاخیز» وجود دارد که بنا بر ‌اعلام پیشین تهیه کننده «رستاخیز»، این فیلم باید مدتی پیش از محرم در سینما‌ها اکران شود و دقیقاً همزمان با محرم اکران نمی‌شود تا همچون فیلم درخشان «روز واقعه» به واسطه نرفتن مردم به سینما در روزهای محرم، در گیشه شکست نخورد و مخاطبش را پیش از این ایام یافته باشد.

بنابراین‌ با توجه به آنکه نخستین روز ماه محرم ۱۴۳۵ هجری قمری، مصادف با چهارم آبان ماه ۱۳۹۳ خواهد بود، طبیعتاً برای اجرای برنامه اکران اعلام شده، باید حداکثر تا آغاز مهرماه، شاهد اکران سراسری رستاخیز در ایران باشیم اما آیا تا آن زمان برای چالش بلیت فروشی این فیلم که تقریباً رویدادی بی‌سابقه در سینمای ایران به شمار می‌رود، راهکاری منطقی اندیشیده خواهد شد؟

اخبار فرهنگی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
از کم فروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران تا بلیط یک میلیون تومانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران، نوروز رونمایی می‌شود



اخبار فرهنگی - گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران، نوروز رونمایی می‌شود

این اتفاق قطعاً برای مجید مجیدی از حضور در سی و سومین جشنواره فیلم فجر پراهمیت‌تر است، هرچند پیش از فرارسیدن موعد اکران، انتظار می‌رود این اثر در جوایز و جشنواره‌های معتبر بین‌المللی رونمایی شود و رقابتش با آثار بزرگ سینمای جهان مشهود باشد.

قسمت نخست از سه‌گانه «محمد (ص)» با صدور حکم برای مجید مجیدی به عنوان رئیس هیات داوران جشنواره فیلم فجر، از گردونه رقابت‌ها خارج شد تا در کاخ جشنواره نتوان به تماشای گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران نشست اما در نهایت سرنوشت این فیلم چه خواهد شد و فصل اکران این اثر مهم چه تاریخی خواهد بود؟

به گزارش «تابناک»؛ نخستین قیمت از سه گانه «محمد (ص)» در تصمیمی هوشمندانه وارد جشنواره فیلم فجر نشد و با انتخاب مجید مجیدی به عنوان رئیس هیات داوران دوره سی و سوم جشنواره، این رویداد موقعیتی متفاوت یافت؛ تصمیمی که توسط علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم فجر و از چهره‌های موثر در پروسه تولید فیلم «محمد (ص)» گرفته شد و به نوعی می‌توان گفت تازه‌ترین ساخته مجیدی را در امان نگه داشت!

 

اخبار,اخبار فرهنگی ,گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران

 
این در امان نگه داشتن نه به دلیل کیفیت پایین، بلکه به دلیل فضایی است که حول فیلم‌های پرهزینه در جشنواره شکل می‌گیرد و مشابهش را سال گذشته در قبال «رستاخیز» ساخته مهم احمدرضا درویش به نظاره نشستیم و گاهی نیز با نقدهای نه چندان منصفانه‌ای نسبت به این اثر همراه شد که طرح آنها پس از چند سال کوشش صادقانه درویش برای خلق این اثر، دور از ذهن می‌نمود و در ادامه نیز سلسله حواشی در خصوص نمایش چهره‌ها پیش آمد.

منتقدان به واسطه آنکه این نوع فیلم‌ها با هزینه بالایی تولید شده و در واقع عنوان می‌شود که بالاترین استانداردهای کیفی و حرفه‌ای در پروسه تولیدشان رعایت شده، با ذره‌بین به تماشای این سبک آثار می‌نشینند و طبیعتاً در نهایت نقدهایی با قلمی به غایت سخت‌گیر را درباره این سبک آثار به کار می‌گیرند که گاهی درباره فیلم‌های پرهزینه اروپایی و آمریکایی نیز به کار نمی‌گیرند و از این منظر، کمتر اثر پرهزینه‌ای بوده که بتواند اقبال منتقدان را در جشنواره با خود داشته باشد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی ,گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران

 
از آن سو، با توجه به حضور چهره‌های حرفه‌ای در این سبک آثار و مشخصاً در فیلم «محمد (ص)»، طبیعی است که بخش وسیعی از سیمرغ‌ها به این فیلم تعلق گیرد و به عنوان مثال اگر هر سه فیلم «محمد (ص)» در دوره‌های سی‌و‌سه، سی‌و‌چهار و سی‌و‌پنجم جشنواره حضور داشتند، دور از ذهن نبود که هر سه سیمرغ بهترین فیلمبرداری به ویتوریو استورارو برنده سه جایزه اسکار برای فیلمبرداری «اینک آخرالزمان»، «سرخ‌ها» و «آخرین امپراتور» شود.

این اتفاق برای اِستفان واربک آهنگساز برجسته و برنده اسکار برای موسیقی فیلم «شکسپیر عاشق» افتاد و او برای موسیقی فیلم «رستاخیز» مورد تحسین قرار گرفت اما در همان زمان، آنهایی که همواره نقد دارند چرا سینمای ایران حرفی برای گفتن در جهان ندارد و چرا از سینماگران مطرح در جشنواره فجر خبری نیست، رقابت آهنگسازان ایرانی را با واربک نابرابر و غیرمنصفانه تلقی کردند و در واقع تلویحاً خواستار همین رقابت دورهمیِ همیشگی شدند.

 

اخبار,اخبار فرهنگی ,گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران

 
در این شرایط ظاهراً قرار است فیلم «محمد (ص)» همچنان در جشنواره رونمایی نشود و بدون قرار گرفتن در معرض قضاوت، در یکی از بهترین فصل‌های اکران، به نمایش درآید. در همین راستا زمزمه دورخیز نمایش این فیلم در اکران نخست نوروز به گوش می‌رسد؛ اتفاقی که قطعاً برای کارگردان فیلم «محمد» از حضور در جشنواره فیلم فجر پراهمیت‌تر است، هرچند پیش از آن انتظار می‌رود این اثر در جوایز و جشنواره‌های معتبر بین‌المللی رونمایی شود و رقابتش با آثار بزرگ سینمای جهان مشهود باشد.

فیلم «محمد (ص)» که در شهرک سینمایی پیامبر اعظم واقع در ۵۵ کیلومتری شهر قم در ماکتی از شهرهای مکه و مدینه با مشخصات ۱۴۰۰ سال قبل، در اندازه یک به یک (مختصات واقعی) طراحی و ساخته شده‌، پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای محسوب می‌شود و برآوردهایی به مراتب بزرگ‌تر از فیلم «رستاخیز» درباره هزینه تولید این سه گاهه سینمایی مطرح می‌شود که بخشی از این هزینه به واسطه به خدمت گرفتن گروهی از برجسته‌ترین متخصصان سینمای جهان است.

 

اخبار,اخبار فرهنگی ,گران‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران

 
علاوه بر مجید مجیدی که به عنوان کارگردان «محمد (ص)»، رضا میرکریمی به عنوان مشاور کارگردان، بیژن میرباقری و سیروس حسن‌پور به عنوان کارگردان‌های یونیت دوم، لوکا لاچین به عنوان دستیار اول کارگردان و برنامه ریز، علی سبزواری، حسن نجفی، بهزاد رفیعی، محسن قرایی به عنوان دستیاران کارگردان تنها تیم کارگردانی این اثر هستند که سناریویش را کامبوزیا پرتوی و مجید مجیدی با همکاری حمید امجد نوشته‌اند و در چندین کشور به جز ایران فیلمبرداری شده تا در نهایت این فیلم عظیم به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی نمایش داده شود.

در کنار ویتوریو استورارو مدیر فیلمبرداری این پروژه عظیم، حمید خضوعی ابیانه فیلمبرداری می‌کند. میلژن کرکا کلژاکویچ، طراح صحنه و دکور مشهور برای این فیلم به خدمت گرفته شده، فرانکو فوماگالی به عنوان طراح آکسسوار فعالیت داشته، مایکل اوکانر به عنوان طراحی همکاری کرده، جیانتو دروسی طراحی گریم را برعهده داشته، اسکات اندرسون مسئول جلوه‌های ویژه کامپیوتری بوده و جلوه‌های ویژه میدانی توسط کوریدوری با همراهی مرحوم جواد شریفی‌راد پیاده سازی شده است.

اخبار فرهنگی - تابناک