فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

اکران فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» در 55 کیلومتری قم کلید خورد/ مجیدی: چهره‌ پیامبر را نشان ندادیم



اکران فیلم محمد رسول‌الله در 55 کیلومتری قم کلید خورد

نشست خبری که مجید مجیدی دوست داشت در شهر مشهد و در جوار حرم امام رضا (ع) برگزار شود، در 55 کیلومتری شهر قم و در وسط بیابانی برگزار شد که حالا به یک شهرک سینمایی تبدیل‌شده است.

این شهرک پیش‌ازاین هم میزبان خبرنگاران شده بود، زمانی که سازندگان فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله» تصمیم گرفتند تا اصحاب رسانه را به لوکیشن‌های اصلی فیلمی ببرند که حالا از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه سینمای ایران نام‌برده می‌شود. فیلم که در آن چند چهره جهانی نیز در کنار سینماگران ایرانی قرارگرفته‌اند تا فیلمی درباره دوران کودکی پیامبر اسلام ص ساخته شود.

ساعت 19 زمانی بود که برای برپایی این نشست اعلام‌شده بود، اما تا گروه خبرنگاران به 55 کیلومتری شهر قم برسد، عقربه‌های ساعت آن‌قدر چرخیده بودند که ساعت 9 شب دوشنبه 27 مرداد را نشان دهند، زمانی که مجیدی در جوار ماکت کعبه لب به سخن گشود و از فیلمی حرف زد که بالاخره زمان اکرانش پس از مدت‌ها انتظار فرارسیده و قرار است، به گفته محمد صابری، مدیرعامل مجموعه نورتابان - شرکت تولیدکننده فیلم- از روز 4 شهریور در 45 سالن سینمای تهران و 98 سالن سینمای سایر شهرهای ایران به نمایش دربیاید.

مجیدی البته در این نشست گریزی هم به وضعیت سینماهای ایران زد و آمار تعداد سینماهای ایران پیش و پس از انقلاب را باهم مقایسه کرد تا بگوید: «متأسفانه در کشور ما ۸۰۰ شهر سینما ندارند و این نشانگر این است که همه دولت‌ها نسبت به مقوله فرهنگ توجه لازم را نداشته‌اند.»

طبق گفته‌های کارگردان فیلم‌هایی چون «بچه‌های آسمان» و «باران» پیش از انقلاب ما با ۳۰ میلیون جمعیت ۵۲۰ سینما داشتیم و حالا با ۸۰ میلیون جمعیت تنها ۳۰۰ سالن سینما داریم. البته او فراموش نکرد که از این تعداد سینما هم ۵۰ سالن فاقد امکان نمایش فیلم هستند. مجیدی گفت: «دولت‌ها حالا باید سخاوتمندانه برای هنر هزینه کنند تا این کمبودها برطرف شود.»

این کارگردان که کارش را از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آغاز کرده و با فیلم «بچه‌های آسمان» برای نخستین بار در فهرست نامزدهای جایزه اسکار فیلم خارجی زبان قرارگرفته، معتقد است در مملکت ما بارها و بارها درباره فرهنگ صحبت شده، اما در این حوزه کار جدی صورت نگرفته؛ «دولتمردان ما توفیقات زیادی در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی به دست آورده‌اند اما امیدوارم فرهنگ را فراموش نکنند.»

شب، صدا، نور
مجیدی صحبت‌هایش را طبق روال مرسوم این نشست‌ها با تشکر از همکارانش آغاز کرد و بعد از رئیس سازمان صداوسیما محمد سرافراز به‌صورت ویژه قدردانی کرد و بعد به دلایلی پرداخت که باعث شده او ه عنوان کارگردان به سراغ ساخت چنین فیلم برود و این ایده را اجرایی کند.

او که از برخی مسئولان گلایه داشت که با عوامل فیلم همکاری نکرده‌اند تا این نشست در مشهد و در جوار حرم امام رضا (ع) برپا شود، 9 سال پیش را به یاد آورد که دانمارکی‌ها او را برای حضور در یک جشنواره دعوت می‌کنند و قرار هم می‌گذارند که برای او بزرگداشتی در این جشنواره برگزار کنند، اما این دعوت و بزرگداشت همزمان می‌شود با چاپ کاریکاتورهای موهنی که جهان اسلام را به خشم می‌آورد؛ «یادم می‌آید که آن دوره من خیلی فکر کردم که چه طور می‌توانم در کشوری حاضر شوم که به باورها و اعتقادات من توهین کرده است.»

این کارگردان سینما که تجربه بازیگری مقابل دوربین هم دارد و در فیلم «بایکوت» هم نقش‌آفرینی کرده است، تصمیم می‌گیرد که نامه‌ای به رئیس جشنواره بنویسد و به قول خودش خیلی دوستانه از او تشکر کند و بگوید که نمی‌تواند در فستیوال کشوری حاضر شود که به مقدس‌ترین ارزش‌ها و باورهایش توهین کرده است.

مجیدی به آن جشنواره نمی‌رود اما از همان زمان ذهنش درگیر این موضوع می‌شود که «چرا ما در کشور خودمان و در تمام این سال‌ها کاری برای پیامبر اسلام نکرده‌ایم و منتظر مانده‌ایم تا آن‌ها حرکتی بکنند و بعد ما جواب آن‌ها را بدهیم. ما همیشه واکنشی عمل کرده‌ایم و آن‌ها هم واکنش‌های ما را در رسانه‌هایشان نشان داده‌اند و احساسات پاک میلیون‌ها آدمی را که به مقدساتشان توهین شده و احیاناً به پرچم آتش زدنی منجر شده، به خشونت تعبیر کرده‌اند.»

او به وضعیت فعلی و اتفاقاتی هم که در عراق و سوریه و افغانستان و ... رخ می‌دهد هم اشاره کرد و گفت که دنیای غرب قرائتی زشتی را از اسلام ارائه کرده و کشتارهای سوریه، عراق، افغانستان و ... هم که با دلارهای برخی کشورهای اسلامی رخمی ده، تصویر بدی را از مسلمانان ساخته است.

این اتفاقات اما به گفته مجیدی تبعات ضعیف عمل کردن در حوزه فرهنگی است و این‌که ما نتوانسته این با زبان فرهنگ اسلام واقعی را به جهان نشان بدهیم؛ «در حوزه سینما فیلم‌های زیادی درباره پیامبران ادیان مختلف داریم، ولی درباره پیامبر اسلام فقط دو فیلم در جهان داریم که یکی از آن‌ها «الرساله» مصطفی عقاد است و دیگری اثری از سینمای ایران که همین فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» است.»

از تغییرات فیلم تا واکنش الازهر
او هم درباره نسخه نهایی اثر و آخرین تغییرات فیلم حرف زد و هم از نخستین حضور جهانی فیلم در جشنواره مونترال کانادا سخن گفت. او در مورد واکنش‌ها به این فیلم در جشنواره تأکید کرد که دین یک امر کاملاً فطری است. این‌گونه نیست که خارجی‌ها بی‌دین باشند. خداوند گرایش به دین را در فطرت همه انسان‌ها گذاشته و وقتی با زبان فطرت صحبت می‌کنیم همه با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

او بابیان این‌که به دلیل قرائت‌های غلطی که از اسلام در جهان ارائه داده‌اند، گفت: «من فکر می‌کنم با قرائتی که ما در این فیلم ارائه داده‌ایم برای مردم جهان هم جالب‌توجه خواهد بود. ما از قشرهای مختلف مردم آلمان دعوت کردیم و فیلم را دیدند و واکنش‌های خوبی داشتند.»

او معتقد است: «این فیلم در جشنواره مونترال هم بازتاب خوبی خواهد داشت و امیدوارم من و چند تن از همکارانم که به مونترال می‌رویم سفیران خوبی برای همه‌کسانی باشیم که برای این فیلم زحمت کشیدند.»

اعتراض‌ها به فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» از سوی روحانیون الازهر مصر هم موضوعی بود که مجیدی به آن پاسخ داد. او گفت: «فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» برای وفاق در جهان اسلام ساخته‌شده و به همین دلیل هم مقطعی از سن پیامبر اسلام انتخاب شد که اختلافی در جهان اسلام ایجاد نشود. فضاسازی‌هایی که از سوی برخی کشورهای عربی و به‌ویژه الازهر به وجود آمد ناشی از قضاوت زودهنگام بود چون اصلاً فیلم را ندیده بودند. ما بارها به آن‌ها اعلام کردیم که چهره پیامبر اسلام به نمایش درنیامده، اما آن‌ها به دنبال حاشیه‌سازی و تهییج بودند و این ماجرا را ادامه دادند.»

مجیدی در پاسخ به پرسشی درباره بازگشت سرمایه فیلم هم گفت که این فیلم نه از جنس شعار است و نه از جنسی که به دنبال گیشه باشد. ضمناً برای معرفی چهره پیامبر اسلام نمی‌توانیم قیمتی بگذاریم.

محمد صابری هم از تولید این فیلم گفت و علیرضا شجاع نوری بازیگر هم حضور در این فیلم را ایفای نقش عبدالمطلب را یکی از شانس‌های زندگی‌اش دانست.

حسن شاه ابراهیمی، طراح هنری و دکور فیلم هم درباره پیدا کردن محل ساخت این شهرک توضیحاتی را ارائه کرد تا نشست خبری بزرگ‌ترین پروژه سینمای ایران به پایان برسد و سینماها آماده‌ی نمایش این فیلم شوند.
اخبارفرهنگی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
اکران فیلم محمد رسول الله مجید مجیدی از شهریور ماه 1394

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اکران ویژه ی فیلم سینمایی "محمد رسول الله"



اخبار,اخبار فرهنگی,فیلم محمد رسول‌الله

علیرضا رضاداد: بعضی از میهمانان خارجی پژواک  فیلم «محمد رسول‌الله» را شنیده بودند و درخواست دیدن «محمد رسول‌الله» را داشتند که آقای مجیدی هم پذیرفتند.

دبیر سی و سومین جشنواره بین الملل فیلم فجر از نمایش فیلم «محمد رسول‌الله» به کارگردانی مجید مجیدی برای میهمانان بخش بین الملل جشنواره فجر خبر داد.
علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره بین الملل فیلم فجر در بخشی از نشست خبری بخش بین الملل جشنواره با اعلام این خبر اظهار داشت: با آقای مجید مجیدی مذاکره شده و قرار است فیلم «محمد رسول‌الله»  یک نوبت نمایش برای میهمانان خارجی داشته باشد.


وی یادآور شد: در هر صورت بعضی از میهمانان خارجی پژواک این فیلم را شنیده بودند و درخواست دیدن «محمد رسول‌الله» را داشتند که آقای مجیدی هم پذیرفتند.
دبیر جشنواره فیلم فجر همچنین در ادامه تاکید کرد: همچنین ۳۵ فیلم ایرانی در یکی از سالن های پردیس ملت برای مهمانان خارجی به نمایش درخواهد آمد.ما فیلم‌ها را با دقت بسیار بیشتری انتخاب کردیم و واقعا درصد زیادی از فیلم ها نیازی به ممیزی نداشتند.
اخبار فرهنگی و هنری - فارس