پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار


اوژن آنری پل گوگن (به فرانسوی: Eugène Henri Paul Gauguin) (زادهٔ ۷ ژوئن ۱۸۴۸ - درگذشتهٔ ۸ مهٔ ۱۹۰۳) نقاش و تندیس‌گر فرانسوی و یکی از مهمترین چهره‌های سبک پسادریافتگری بود.

صبح بخیر:

نام اصلی: اوژن آنری پل گوگن

تولد: ۷ ژوئن ۱۸۴۸ - پاریس، فرانسه

درگذشت: ۵ اوت ۱۹۰۳ میلادی (۵۵ سال) - جزایر مارکیز، پولینزی فرانسه

ملّیت فرانسوی

رشته: نقاشی، تندیس‌گری

جنبش: پُست‌امپرسیونیسم (پسادریافتگری)، پریمیتیویسم (بدوی‌گرایی)

آثار برجسته: از کجا آمده‌ایم؟ کیستیم؟ به کجا می‌رویم؟

اوژن آنری پل گوگن (به فرانسوی: Eugène Henri Paul Gauguin) (زادهٔ ۷ ژوئن ۱۸۴۸ - درگذشتهٔ ۸ مهٔ ۱۹۰۳) نقاش و تندیس‌گر فرانسوی و یکی از مهمترین چهره‌های سبک پسادریافتگری بود.

دریانورد، کارمند بانک و نقاش آماتور

پل گوگن قبل از آن که تصمیم به نقاشی بگیرد چندسالی در ناوگان بازرگانی فرانسه کار و در دریا زندگی کرد. سپس شغلی را در یک موسسه دلالی سهام در پاریس آغاز کرد که پردرآمد بود. خانواده‌ای تشکیل داد. همسرش پنج فرزند به دنیا آورد. نقاشان امپرسیونیست به آثار نقاشی‌اش علاقمند شدند و آثارش را به نمایشگاه‌شان فراخواندند.

پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار

شروع نقاشی به صورت حرفه‌ای

گوگن ۳۵ ساله بود که تصمیم گرفت علاقه‌اش به نقاشی را به حرفه آینده خود تبدیل کند. از همسر و فرزندان‌اش چشم پوشید و خود را یکسره در اختیار کار قرار داد. در نقاشی‌هایش به فرهنگ می‌پرداخت و طبیعت. عرفان، جاذبه‌های جنسی، رویا و حقیقت موضوع‌های نقاشی‌هایش بودند. او در آثارش رنگ را با ترکیبات تازه و غیرمنتظره‌ای به کار برد و به معانی روانشناختی رنگ پرداخت و از خط‌های گویا و ساده کردن طراحی سود جست.

علاقه به ماوراء طبیعت

گوگن از تمدن می‌گریخت و آن را نوعی بیماری می‌انگاشت. به شهر " پنتاون"، در ایالت برتانی فرانسه رفت. در آنجا کوشید زندگی ساده روستایی را با داستان‌های انجیل بیامیزد. کشتی گرفتن یعقوب با فرشته (۱۸۸۸) یکی از نخستین آثار در این زمینه بود. زنان روستاییِ معتقد به این مبارزه تخیلی می‌نگرند؛ مبارزه‌ای که در ذهن‌شان انجام می‌شود.

پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار

گوگن در قالب عیسی مسیح

هنرمندان شهر " پنتاون"، در ایالت برتانی فرانسه آثار نقاشی به سبک پست امپرسیونیستی گوگن را تحسین می‌کردند. او پس از سفری به "پاناما" و " مارتینیک"، دعوت ونگوگ را گرچه علاقه‌ای به این سفر نداشت پذیرفت و نزد او به شهر "ارل" رفت. گوگن که خود را برتر از هنرمندان زمانه خود می‌پنداشت، در سال ۱۸۸۹ خود را در قالب عیسی مسیح نقاشی کرد.

بین حقیقت و رویا

سفر بعدی او تاهیتی بود. گوگن با امید به دست‌یابی به آزادی کامل به این جزیره رفت، اما متوجه شد که رویاها در باره این جزیره پس از حمله اروپائیان به آن ازمیان رفته‌اند. او معترض بود که چرا مردمان این جزیره "سنت‌ها، مد و فرهنگ مسخره ما را تا حد خنده‌داری تقلید می‌کنند." نقاشی‌های گوگن در تاهیتی اما این جزیره را چون بهشت تصویر می‌کنند.

پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار

زندگی ناموفق در تاهیتی

گوگن که نقاشی‌هایش در تاهیتی آرزوی اروپائیان را در نزدیک شدن به بیگانگان تحقق می‌بخشید در باره سفرش به تاهیتی می‌نویسد که مردمان این جزیره گرچه غرایز اولیه خود را گم کرده‌اند اما هنوز «زیبا چون آثار هنری باقی مانده‌اند.» تابلوهای گوگن به فروش نمی‌رسیدند و او در فقر به زندگی‌اش ادامه می‌داد. همسرش نیز دیگر از او قطع امید کرده و با فرزندانش به دانمارک مهاجرت کردند.

اروپایی وحشی

گوگن دوسال بعد در فقر و تنگدستی به فرانسه بازگشت. می‌گوید که در این دوران گرچه وحشی‌تر از سابق بود، اما معلوماتش بیشتر شده بودند. در فرانسه از موفقیت خبری نبود. او باز به تاهیتی بازگشت، اما دیگر از زندگی سیر بود. کوشش او برای خودکشی ناموفق ماند. برای او که عاصی بود تنها نقاشی باقی مانده بود که با آن خود را مشغول کند. در این زمان برای به‌دست آوردن مخارج زندگی‌اش برای روزنامه‌های طنز مطلب می‌نوشت.

پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار

شهرت با تاخیر

گوگن با خلق اثر "از کجا آمده‌ایم؟ چه هستیم؟ به کجا می رویم؟" در سال ۱۸۹۷ میلادی به موضوع زندگی پرداخت؛ زندگی از تولد تا مرگ همراه با ترس‌ها و شادی‌های آن. گوگن با این اثر به شهرت رسید و آثارش مورد توجه قرار گرفتند. یک تاجر آثار هنری در پاریس تصمیم گرفت پل گوگن را حمایت مالی کند.

مرگ در تنهایی در بهشت

مصرف بی‌رویه مشروبات الکلی، بیماری‌های گوناگون و اختلافات همیشگی با مقامات اداره مستعمرات فرانسه عرصه را بر گوگن تنگ کرده بودند. او که دیگر کمتر نقاشی می‌کرد در سال ۱۹۰۳ در سن ۵۵ سالگی در یکی از جزایر مارکیز در جنوب اقیانوس آرام درگذشت و به این ترتیب زندگی یکی از آفرینندگان مفهوم جدید نقاشی به پایان رسید.

پل گوگن، هنرمند فقیر تاثیرگذار

زندگی یک هنرمند

گرچه پل گوگن همواره با اعتماد به نفس به آثار خود می‌نگریست و آنها را پراهمیت می‌دانست، اما پس از مرگش بود که توجه کلکسیونرهای آثار هنری و موزه‌ها نسبت به او و آثارش جلب شد. امروز پل گوگن یکی از مشهورترین هنرمندان تاریخ اروپا به حساب می‌آید. بنیاد بیِلر در سوئیس از هشتم تا ۲۸ ژوئن حدود ۵۰ اثر گوگن را که به موزه‌های مختلف و صاحبان شخصی جهان تعلق دارند، در نمایشگاه شهر بازل عرضه می‌کند.


ویدیو مرتبط :
هنرمند فقیر های هوی جوو گیر سون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عوامل تاثیرگذار بر نرخ طلا در هفته جاری



 

عوامل تاثیرگذار بر نرخ طلا در هفته جاری

 

 

در هفته‌ای که گذشت، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی غیر از روز پایانی هفته گذشته با صعود همراه بود.

 


به گزارش سایت کارگزاری سی‌ولکس کالا در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۱۱۰۴.۳۷۵ دلار در تاریخ ۲۹ مارس، به میانگین قیمت ۲۵/۱۱۱۹ دلار در تاریخ اول آوریل ۲۰۱۰ رسید.

 


مهم‌ترین اتفاقاتی که در هفته گذشته در بازارهای جهانی رخ داد و بازار طلا را نیز متاثر کرد، به شرح ذیل است:

 


در هفته گذشته بهای طلا در بازارهای جهانی با روندی صعودی همراه شد. بنا به گزارش خبرگزاری Reuters، علت عمده این مساله به وجود آمدن اندکی اطمینان در بین معامله‌گران و سفته‌بازان بین‌المللی نسبت به خروج از رکود اقتصادی بود که این چشم‌انداز مثبت، با آمار رو به رشد کشورهای ناحیه یورو و ثبات نسبی این کشورها و همچنین اقدام به اعطای وام مالی توسط صندوق بین‌المللی پول(IMF) به دولت یونان برای کمک به جبران کسری تجاری این کشور، تقویت شد و در نتیجه این موضوع، ارزش نرخ برابری یورو در برابر دلار در هفته گذشته افزایش یافت و به دنبال آن بهای فلزات گرانبها مانند طلا نیز در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد.

 


این در حالی است که در هفته گذشته، روند رو به بهبود اوضاع مالی و اقتصادی و چشم‌انداز مثبت خروج از رکود در اقتصادهای بزرگ و نیز، آمار افزایشی فروش خودرو در دو کشور هند و چین (بنا به گزارش سایت The Australian) و همچنین افزایش تقاضای انرژی چین که میزان زیادی از کاهش تقاضای انرژی در آمریکا و اروپا را در هفته گذشته جبران کرد، از عوامل مهم افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و متعاقبا صعود قیمتی طلا در این بازارها در هفته گذشته بودند.

 


در همین حال در هفته گذشته انتشار احتمال افزایش خرید طلا توسط دولت چین و همچنین شروع فستیوال‌های ازدواج در هند، از عواملی بودند که تقاضای فیزیکی برای طلا را در هفته گذشته افزایش دادند و در نتیجه قیمت آن نیز رو به فزونی نهاد.

 


اما در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته طلا با افت محسوس قیمتی مواجه شد که بنا به گزارش سایت Cnnmoney.com، چشم‌انداز رشد اقتصادی آمریکا و انتشار جدیدترین آمار رسمی منتشر شده توسط اداره آمار آمریکا مبنی بر اینکه در ماه مارس سال میلادی جاری، ۱۶۲هزار شغل جدید در آمریکا ایجاد شده است، در صورتی که در ماه قبل از آن (فوریه) ۱۴۰۰۰ نفر، شغل خود را از دست داده بودند، موجب شد تا ارزش نرخ برابری دلار در برابر سایر ارزهای عمده جهان مانند یورو در آخر هفته با افزایش مواجه شود و متناسب آن قیمت طلا نیز با کاهش محسوس در بازارهای جهانی همراه شود.

 


علاوه بر عوامل فوق، همزمانی با عید پاک و تعطیلی به مناسبت این عید در انگلیس و آمریکا از عوامل مهم دیگری بود که به‌رغم تمام نشانه‌های مثبت اقتصادی، موجب تضعیف بازارهای سهام و طلای این دو قطب بزرگ اقتصادی شد و تقاضای فیزیکی برای طلا در پایان هفته گذشته را کاهش داد.

 


این اتفاقات در حالی است که چشم‌انداز رو به بهبود اوضاع اقتصادی، افزایش بهای نفت، فستیوال‌های ازدواج در هند، همزمانی با فصول ازدواج در ایران و عربستان و نیز احتمال خرید طلا توسط دولت چین از مهم‌ترین عواملی هستند که در هفته‌های آتی بر بازار طلا تاثیرگذار خواهند بود.

 


تحلیل تکنیکال طلا

 


با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد که روند بلند مدت طلا صعودی است. در هفته گذشته نیز همان طور که قبلا پیش‌بینی کرده بودیم، طلا روندی صعودی داشت.

 


برای هفته معاملاتی آینده این‌گونه به نظر می‌رسد که با احتمال زیادی، طلا در این هفته نیز اندکی با نزول و سپس با روندی صعودی همراه باشد که در این صورت اگر طلا بخواهد با صعود همراه باشد، قیمت آن با عبور از نزدیک‌ترین سطح مقاومتی خود که ۱۱۳۰ دلار است، احتمالا تا سطح مقاومتی ۱۱۶۰ دلار و شاید بالاتر ۱۰۸۰ دلار، نیز افزایش پیدا خواهد کرد. و در غیر این صورت، چنانچه روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح حمایتی مهم ۱۱۰۰ دلار، احتمالا قیمت آن تا ساپورت مهم ۱۰۷۰ دلار نیز افت خواهد کرد.

 


در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، پیش‌بینی می‌شود که روند قیمتی طلا در این هفته تقریبا صعودی باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیش‌بینی حمایت می‌کند.

 


تحلیل نقره در بازارهای جهانی

 


در هفته‌ای که گذشت، روند قیمتی نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی غیر از روز پایانی هفته گذشته با صعود همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۱۷.۱۵۰۰ دلار در تاریخ ۲۹ مارس، به میانگین قیمت ۱۷.۶۹۰۰ دلار در تاریخ اول آوریل ۲۰۱۰ رسید. لازم به توضیح است، عواملی که در تحلیل طلا ذکر شده است، در تغییرات قیمت نقره در هفته گذشته نیز موثر بوده‌اند.

 


تحلیل تکنیکال نقره



با توجه به گواه‌های ملاحظه شده در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد که روند بلندمدت قیمتی نقره ، صعودی باشد. برای هفته بعد به نظر می‌رسد که روند آن با احتمال زیادی، ابتدائا کاهشی و سپس افزایشی باشد.

 


در صورتی که نقره بخواهد روندی صعودی داشته باشد، در صورت شکاندن نزدیک‌ترین سطح مقاومتی خود، یعنی ۱۸.۱۰۰۰ دلار، احتمالا تا سطح قیمتی ۱۸.۵۰۰۰ دلار یا شاید بالاتر نیز صعود خواهد داشت و در غیر اینصورت، اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، نزدیک‌ترین خط حمایتی آن ۱۷.۵۰۰۰ دلار است که در صورت عبور از آن تا ساپورت قیمتی ۱۷.۰۰۰۰ دلار نیز نزول خواهد داشت.

 


در همین حال، با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، به نظر می‌رسد که نقره در این هفته با روندی نسبتا صعودی همراه باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد. این در حالی است که گواه‌های موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مساله حمایت می‌کند.... /  تحلیل : روزنامه دنياى اقتصاد