چهره ها
2 دقیقه پیش | در اینستای ستاره های خارجی چه خبر است؟ (37)در این مطلب ما سعی داریم به طور هفتگی گزیده ای از عکس های چهره های محبوبتان را با شما به اشتراک بگذاریم. |
2 دقیقه پیش | محمدرضا شجریان: هرگز «ربنا» را از مردم دریغ نکردماینجا ایران است، سرزمین مرغ سحر که خوشا... دوباره به گلستان و مکتب عشق خوش آمده است. لذا به میمنت این شعور قابل ستایش، پای صحبتها و گلایههای محمدرضا شجریان مینشینیم. ... |
فیلم: مصاحبه با جادوگر فوتبال ایران را از دست ندهید
گفتگوی جالب با علی کریمی، جادوگر فوتبال ایران را در این ویدئو مشاهده کنید.
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
ویدیو مرتبط :
دعوا در فوتبال (از دست ندهید)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
جادوگر پا در جای پای خود میگذارد؟/ فوتبال ایران در انتظار پنجمین افتخار
جادوگر پا در جای پای خود میگذارد؟/ فوتبال ایران در انتظار پنجمین افتخار
علی کریمی در صورتی که در انتخابات بهترینهای آسیا صاحب بیشترین رای شود، برای دومین مرتبه در دوران ورزشیاش این افتخار را کسب خواهد کرد و فوتبال ایران را به پنجمین مقام نخست این گزینش خواهد رساند.
به گزارش فارس، علی کریمی معروف به جادوگر فوتبال آسیا شب گذشته برای حضور در مراسم انتخابات مرد سال فوتبال آسیا راهی کوالالامپور مالزی شد. وی در گزینش AFC در کنار لی کیون هون کرهای و ژنگ شی چینی یکی از 3 گزینه مورد نظر کنفدراسیون قاره برای کسب این عنوان است.
کریمی که در سال 2004 برای اولین مرتبه توانست به این افتخار بزرگ دست پیدا کند، اکنون پس از گذشت 8 سال یکبار دیگر در آستانه تکرار این افتخار قرار گرفته است.
وی در صورتی که بتواند صاحب بیشترین میزان رای شود، یکبار دیگر جا در پای خویش خواهد گذاشت و نامش را جاودانه خواهد ساخت.
البته قبل از افتخار آفرینی او ، خداداد عزیزی، علی دایی و مهدی مهدوی کیا توانسته بودند صاحب این جایزه ارزشمند شوند.
بازیکن سال فوتبال آسیا در واقع جایزهای است که به بهترین بازیکن قاره داده میشود. این جایزه از سال 1994 به صورت رسمی اهدا شد که نام رسمی آن «جایزه بازیکن سال – سانیو – کنفدراسیون فوتبال آسیا » است. قبل از 1994 این جایزه در چند دوره بطور غیررسمی اهدا میشد و برندگان جوایز 1988 تا 1993 از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال انتخاب میشدند.
بر اساس قانون بحثبرانگیزی که در سال 2005 وضع شد حضور در مراسم اهدای جایزه اجباری است و همین موضوع باعث میشود که بازیکنان فوتبال مطرح آسیایی که در باشگاههای اروپایی بازی میکنند حتی نامزد دریافت جایزه نیز نباشند.
مروری سریع و اجمالی از ادوار گذشته این انتخابات نشان می دهد در هر سال کدام بازیکنان شانس کسب مقام نخست را بدست آوردند.
فهرست ادوار گذشته این انتخابات چنین است:
*سال 1998: اولین عنوان به یک عراقی رسید
در این سال احمد راضی، بازیکن مطرح پیشین فوتبال عراق و ستاره باشگاه الرشید به خاطر درخشش در مسابقات بینالمللی صاحب بیشترین امتیازات شد و عنوان بازیکن سال را از آن خود کرد. راضی برای این منظور 26 امتیاز کسب کرد.
*سال 1989: یک کرهای مرد سال شد
دومین عنوان مرد سال آسیا پس از احمد راضی به کیم جو سونگ، ستاره تکنیکی آن هنگام تیم ملی کرهجنوبی شد.
وی که در تیم دوورویالز بازی می کرد، برای این منظور 38 امتیاز از هیئت داوری آی.اف.سی گرفت و این مقام را بدست آورد.
*سال 1990 : صعود یک ایرانی تا پله دوم، فرشاد پیوس دوم شد
سال 1990 اولین مرتبه ای بود که یک بازیکن شاخص ایرانی توانست پس از 2سال برگزاری این انتخابات جزو 3 نفر اول قرار گیرد.
این ستاره کسی جز فرشاد پیوس نبود. مهاجم بزرگ پرسپولیس که نقش زیادی در قهرمانی تیم ملی ایران در پیکارهای آسیایی پکن داشت، پس از کیم جو سونگ (36 امتیاز ، دوو رویالز) با 28 امتیاز دوم شد.
در رده سوم عدنان طلیانی که به همراه تیم ملی امارات در رقابتهای جام جهانی 1990 ایتالیا، بازیهای خوبی ارائه کرد، با 16 امتیاز جای گرفت.
*سال 1991: عبدالصمد مرفاوی سوم شد
در این سال نیز یک ایرانی در جمع 3 ستاره برتر سال جای گرفت.عبدالصمد مرفاوی ، مهاجم قدرتمند و دونده وقت تیم ملی و استقلال که در قهرمانی جام باشگاههای آسیا در تیم محبوب آبیپوش بازی کرد، مورد توجه قرار گرفت.
مرفاوی برای این منظور 16 امتیاز کسب گرفت و سوم شد. در این دوره برای سومین مرتبه پیاپی کیم جو سونگ از کره جنوبی و باشگاه دوو رویالز با 31 امتیاز به مقام بهترین بازیکن قاره رسید. چونگ یونگ هوان، هموطنش که مثل او در تیم دوورویالز بازی می کرد، با 28 امتیاز دوم شد.
*سال 1992:
در این سال انتخاب مرد سال فوتبال آسیا توسط کنفدراسیون انجام نشد.
*سال 1993: مهدی فنونی زاده سوم شد
در این سال مهدی فنونی زاده، بازیکن ملیپوش بانک تجارت که به استقلال نقل مکان کرده بود، با 13 امتیاز سوم شد.
در این سال عنوان مرد سال بالاخره از دست کرهای ها خارج شد هر چند بازیکنی دیگر از خاور دور آن را کسب کرد. کازویوشی میورا، مهاجم تکنیکی ژاپن با وردی کاوازاکی با 30امتیاز بهترین بازیکن قاره شناخته شد و یوسف الثنایان ، بازیکن عربستان و الهلال با 17 امتیاز در رتبه دوم جای گرفت.
*سال 1994: یک بازیکن از آسیای غربی مرد سال شد
در این سال عنوان مرد سال فوتبال آسیا به «پله صحرا» یا همان سعید عویران، مهاجم تکنیکی عربستان سعودی و باشگاه الشباب رسید. وی در گزینش کنفدراسیون آسیا صاحب بیشترین رای شد و این عنوان را از شرق به غرب قاره آورد.
*سال 1995 : بازگشت عنوان مرد سال به خاور دور
پس از یک دوره که عنوان مرد سال فوتبال قاره به ستاره ای از ممالک شرقی رسید، در این دوره بازیکنی از شرق بهترین بازیکن شد. ماسامی ایهارا ، ستاره تکنیکی ژاپن و باشگاه یوکوهاما مارینوس بیشترین رای را کسب کرد و به این افتخار رسید.
*سال 1996 : اولین عنوان مرد سال برای فوتبال ایران با انتخاب خداداد عزیزی، عنوان دومی برای دایی
در این سال فوتبال ملی ایران مزد درخشش در بازیهای جام ملتهای 1996 آسیا در امارات را گرفت. خداداد عزیزی، بازیکن تکنیکی خط حمله ایران و باشگاه بهمن کرج ، توانست نظر هیئت داوری AFC را به خود جلب کرده و بیشترین آرا را از آن خود کند.
در این گزینش علی دایی، مهاجم بلندقامت تیم ملی و پرسپولیس رتبه دوم را به خود اختصاص داد. اما رده سوم به کو جئونگ وون از کره جنوبی و باشگاه سئونگنام ایلهوا رسید.
*سال 1997: عزیزی و باقری، دوم و سوم شدند
در این سال برای دومین بار 2 ایرانی در جمع 3 بازیکن اول جای گرفتند. هر چند عنوان نخست از آن بازیکنی از کشورمان نشد، اما خداداد عزیزی و کریم باقری ، به مقام دوم و سوم رسیدند.
در حالیکه هیدتوشی ناکاتا ، بازیکن توانمند ژاپن که در تیم بلمار بازی میکرد، عنوان نخست را کسب کرد.
*سال 1998: ناکاتا بازهم مرد سال آسیا، غبیت ایرانیها در جمع 3 نامزد برتر
در این سال هیچ یک از بازیکنان ایرانی در گروه 3 نفره برترینهای آسیا جای نگرفتند. زیرا هیدتوشی ناکاتا ژاپنی بازهم مرد سال شد. پس از او فان زیهی از چین که در تیم کریستال پالاس انگلیس بازی می کرد و جاسم الهویدی، مهاجم تیم ملی کویت و السالمیه، دوم و سوم شدند.
*سال 1999: علی دایی دومین طلایی ایران
در این سال فوتبال ایران برای دومین مرتبه در تاریخ توانست عنوان مرد سال را از آن خود کند. پس از خداداد عزیزی که در سال 1996 بهترین بازیکن قاره کهن شد، علی دایی، ملی پوش ایرانی که لژیونری در بوندسلیگا و تیم آلمانی «هرتابرلین» بود، به این افتخار رسید.
در این سال هیدتوشی ناکاتا از ژاپن و سون ون از چین، دوم و سوم شدند.
*سال 2000: یک عنوان دیگر برای فوتبال عربستان
در این سال بازیکنی از فوتبال عربستان عنوان بهترین بازیکن قاره را از آن خود کرد. نواف تمیاط که برای الهلال بازی می کرد، در گزینش AFC اول شد. هیروشی نانامی و ریوزو موریوکا ،هردو از ژاپن ، دوم و سوم شدند.
*سال 2001 : فان زیهی برای چین افتخارآفرین شد
در این سال فان زیهی از فوتبال چین عنوان مرد سال را کسب کرد. وی به لطف درخشش در تیم دندییونایتد اسکاتلند و بازی در تیم کشورش ، به این مهم رسید.
پس از او عبداله الشیهان از عربستان و لی تای ،ستاره تیم لیائونینگ هونگیون چین ، دوم و سوم شدند.
*سال 2002 : اونو از ژاپن اول شد
در این سال شینجی اونو، لژیونر ژاپنی تیم فاینورد رتردام هلند مزد زحمات زیاد خود را با کسب مرد سال قاره گرفت.
وی بیشترین رای را کسب کرد. پس از او یونیچی ایناموتو از کشورش که در تیم فولام عضو بود، رای آورد. پله سوم نیز به آن یونگ هووان از کره جنوبی رسید که بازیکن تیم پروجا ایتالیا بود.
*سال 2003:سومین عنوان مرد سال برای ایران/ مهدوی کیا مرد طلایی شد
پس از خداداد عزیزی و علی دایی، یک عنوان مرد سال دیگر فوتبال قاره آسیا در این سال برای ایران بدست آمد. مهدی مهدوی کیا که در آن هنگام همراه با تیم هامبورگ آلمان در بوندسلیگا خوش میدرخشید، بالاتر از سایر رقبا جای گرفت و این افتخار را کسب کرد.
پس از او تردساک چایمان از تایلند و باشگاه تروساسانا و ماکسیم ساتسکیخ از ازبکستان که برای تیم دیناموکیف بازی می کرد، در پله دوم و سوم جای گرفتند.
*سال 2004 : چهارمین عنوان مرد سال با افتخارآفرینی علی کریمی
در این سال علی کریمی با بازیهای خوبی که در تیم الاهلی امارات انجام داد و بعد راهی بوندسلیگا آلمان و تیم بایرنمونیخ شد، نظر رایدهندگان را به خود اختصاص داد. این ستاره تکنیکی توانست بالاتر از علا هبیل بحرینی ( الاهلی منامه) و شونسوکه ناکامورا ، بازیکن ژاپنی رجیانا ایتالیا جای گیرد.
*سال 2005: عنوان مرد سال برای حمد المنتشری عربستانی
در این سال بازیکنی دیگر از شرق آسیا صاحب افتخار شد. حمد المنتشری که در موفقیت الاتحاد نقش بسزایی داشت، بالاتر ازهمه نامزدها ایستاد.
پس از او ماکسیم شاتسکیخ از ازبکستان و تیم دیناموکیف اوکراین و شونسوکه ناکومورا، ستاره تیم ژاپن دوم و سوم شدند.
*سال 2006:اولین عنوان مرد سال برای قطریها!
برای اولین بار در جریان همه سالهای که گزینش مرد سال آسیا انجام شد، بازیکنی از قطر توانست در این دوره افتخارآفرین شود. خلفان ابراهیم بازیکن شاخص تیم السد و ملی قطر به همین منظور بیشترین رای را کسب کرد.
اما در این میان نکته جالب حضور بازیکنانی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس در ردههای دوم وسوم بود. زیرا بدر المطوی از کویت (القادسیه) و محمد شلهوب از الهلال عربستان ، در پله دوم و سوم جای گرفتند.
*سال 2007: عنوان نخست برای یک عربستانی
در این سال یاسر القحطانی، بازیکن الهلال عربستان در این دوره بهترین بازیکن سال شد. یونس محمود و نشاط اکرم که همراه تیم ملی عراق در رقابتهای جام ملتهای آسیا در مالزی خوش درخشیدند، دوم و سوم شدند.
*سال 2008: جباروف مزدش را گرفت
در این سال سرور جباورف، بازیکن تیم ملی ازبکستان و باشگاه بنیادکار مزد درخشش فراوانش را با کسب عنوان مرد سال گرفت. پس از او اسماعیل مطر از امارات (الوحده) و سباستین سوریا بازیکن تیم القطر دوم و سوم شدند.
*سال 2009: یک عنوان دیگر برای ژاپنیها
در این سال یاسوهیتو اندو توانست پس از مدتها ژاپن را به عنوان برساند. او که در تیم گامبا اوزاکا بازی می کرد، 120 امتیاز گرفت. سید محمد عدنان از بحرین و باشگاه الخور قطر با 100 امتیاز شد. البته در این عنوان کنگو ناکامورا از ژاپن که در تیم کاوازاکی فرونتال بازی کرد، با همین تعداد امتیاز شریک شد.
*سال 2010 : فرهاد مجیدی دوم شد
در این سال فرهاد مجیدی، بازیکن پرسابقه ایران و استقلال با کسب 90امتیاز دوم شد و پس از ساسا اوگنهنوسکی از استرالیا(سئونگنام کره ، 102 امتیاز) جای گرفت.
بدر المطوی از کویت و باشگاه القادسیه با 87 امتیاز سوم شد.
*سال 2011: سید هادی عقیلی دوم شد
در سال گذشته میلادی برای دومین سال پیاپی یک ایرانی در جمع 3 بازیکن برتر جای گرفت. این ستاره کسی جز سید هادی عقیلی، مدافع تیم ملی نبود که در العربی قطر بازی کرد و با 95 امتیاز دوم شد. وی پس از سرور جباورف ازبک (100 امتیاز) جای گرفت.
رتبه سوم نیز کیسوکه هوندا از تیم زسکا مسکو و ژاپن با 87 امتیاز شد.
*سال 2012:کریمی در آستانه انتخاب مجدد
در صورتی که در انتخابات در پیشAFC علی کریمی در کنار لی کیون هون از کره جنوبی و بازیکن اولسان هیوندای و ژانگ شی ، بازیکن تیم گوانگ ژو چین صاحب بیشترین رای شود، او برای پنجمین مرتبه خواهد توانست عنوان بهترین بازیکن قاره را از آن ایران در دوران پسرفت فوتبال ایران کند.
از طرفی وی اولین بازیکنی از ایران خواهد شد که این افتخار و جایزه را بیش از یک بار کسب کرده است.
براساس آمار بجای مانده در تاریخ برگزاریهای این انتخابات، فوتبال ایران با کسب 4 مقام نخست، 4 عنوان دوم و 4 عنوان سومی پس از ژاپن (6 عنوان نخست، 3 عنوان دوم و 5 عنوان سوم) در رتبه دوم در فهرست انتخاب مرد سال فوتبال آسیا در میان کشورهای عضو َّ خواهد بود. با توجه به حضور کریمی در جمع 3 مرد برتر ، شمار افتخارات ایران به 13 افزایش خواهد یافت. اما جایگاه دومی ایران همچنان خواهد شد.
فهرست برندگان این گزینش براساس کشورهای عضو کنفدراسیون آسیا به این شرح است:
1- ژاپن: 6 عنوان نخست، 3 عنوان دوم، 5 عنوان سوم
2--ایران: 4 عنوان نخست، 4 عنوان دوم، 4عنوان سوم
3- عربستان سعودی: 4 عنوان نخست، 2 عنوان دوم، یک عنوان سوم
4- کرهجنوبی: 3 عنوان نخست، یک عنوان دوم، 2 عنوان سوم
5-ازبکستان: 2 عنوان نخست، 2 عنوان سوم
6-چین: یک عنوان نخست، یک عنوان دوم، 2 عنوان سوم
7-عراق: یک عنوان نخست، یک عنوان دوم، یک عنوان سوم
8-قطر:یک عنوان نخست، یک عنوان سوم
9- استرالیا: یک عنوان نخست
فارس