چهره ها
2 دقیقه پیش | در اینستای ستاره های خارجی چه خبر است؟ (37)در این مطلب ما سعی داریم به طور هفتگی گزیده ای از عکس های چهره های محبوبتان را با شما به اشتراک بگذاریم. |
2 دقیقه پیش | محمدرضا شجریان: هرگز «ربنا» را از مردم دریغ نکردماینجا ایران است، سرزمین مرغ سحر که خوشا... دوباره به گلستان و مکتب عشق خوش آمده است. لذا به میمنت این شعور قابل ستایش، پای صحبتها و گلایههای محمدرضا شجریان مینشینیم. ... |
با حجاب ها سورپرایز می کنند
با اینکه بیشتر اوقات در غرب از حجاب به عنوان عامل محدودیت و مانع پیشرفت یاد می شود اما در همان غرب و البته سایر نقاط جهان، هستند زنان موفقی که هرگز به حجاب شان به عنوان یک محدودیت نگاه نمی کنند.
ابتهاج محمد؛ قهرمان آمریکایی
احتمالا نامش تا ابد در تاریخ می ماند. او اولین زنی خواهد بود که در تاریخ آمریکا با حجاب اسلامی پای به المپیک خواهد گذاشت. صحبت از «ابتهاج محمد»، ورزشکار آمریکایی رشته شمشیرزنی سابر است. کسی که موفق به دریافت عنوان قهرمانی در بازی های چندگانه «پان آمریکن» شده است. این شمشیرزن 30 ساله قرار است تابستان امسال به عنوان نماینده ایالات متحده در بازی های المپیک تابستانه سال 2016 میلادی در شهر ریودوژانیرو حضور یابد. اتفاقی که برای اولین بار رخ می دهد و همین، نامش را در ذهن ها جاودانه می کند.
نیلوفر رحمانی؛ خلبان افغانی
تا چند سال پیش حتی تصورش هم سخت بود. اینکه یک زن افغانی بتواند به عنوان خلبان در کشور خودش اجازه پرواز یابد. آن هم در کشوری که حتی مدرسه رفتن را برای دختران خردسال ممنوع کرده بود. با این همه نیلوفر رحمانی در سال 2012 میلادی موفق شد تا عنوان اولین زن خلبان افغانستان در 30 سال اخیر در این کشور را دریافت کند. او البته پیش از سال 2012 هم اسم و رسمی برای خود به هم زده بود چرا که نخستین زن افغانی بود که از زمان حمله طالبان، در خبرگزاری بی بی سی افغانستان فعالیت می کرد.
نیلوفر در سن 2015 میلادی و در سن 23 سالگی موفق به دریافت جایزه «International Women of Courage Award» شد. این جایزه توسط بانوی اول ایالات متحده یعنی میشل اوباما به او اعطا شد.
ملاله یوسف زی؛ نامزد جایزه صلح نوبل
ملاله یوسف زی را از سایت بین المللی بی بی سی می شناسیم. او در دوران مدرسه و هنگامی که تنها 11 سال داشت، یک وبلاگ برای این خبرگزاری انگلیسی راه اندازی کرد. ملاله در این وبلاگ از زندگی در دوران حکومت طالبان در قسمت هایی از پاکستان می نوشت. از این که این گروه افراط گرا چگونه دره سوات، شهر او را به تصرف درآورده است و چه قوانینی در آن اجرا می کند.
ملاله در 9 اکتبر 2012 میلادی توسط نظامیان طالبان در حمله ای نافرجام به شدت مجروح شد. در حقیقت طالبان مدت ها در تلاش بود تا او را به خاطر فعالیت های مخالف و انتقادی از این گروهک تروریستی، ترور کند اما هرگز موفق به انجام این کار نشد. خانم یوسف زی که به خاطر فعالیت های ضد طالبانش مورد توجه روس ها هم قرار گرفته بود، در سال 2013 میلادی موفق به دریافت جایزه «آنا پالیکوفسکایا» به خاطر حمایت از حقوق زنان و جایزه «ساخاروف» برای آزادی اندیشه شد.
او همچنین جوان ترین کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل بین الملل بود. ملاله در سال 2015 میلادی یک مدرسه دخترانه برای خانواده های پناهجویان سوری در لبنان تاسیس کرد تا فعالیت های خود در جهت توسعه آموزش زنان در دنیا را گسترش دهد.»
مریا ادریسی؛ مدل H&M
مریا ادریسی، مدل و مانکن معروف دنیای عرب است که ریشه مراکشی - پاکستانی دارد. او سال گذشته در اقدامی بی سابقه در تبلیغات برند معروف «H&M» با حجاب اسلامی ظاهر شد. بر اساس گزارش رسانه ها او بعد از آن در زندگی روزمره هم به داشتن حجاب عادت کرده و صفحه اینستاگرامش گواهی بر این موضوع است.
دنیای مد در چند سال گذشته به سمت بازارهای جدید مثل بازار زنان مسلمان حرکت کرده و برندهای مختلف سعی کرده اند کالکشن های مخصوص این حوزه را برای علاقه مندان شان عرضه کنند. در این بین حتما نقش مدل هایی همچون مریا ادریسی برای معرفی کالکشن های تازه، مهم و موثر خواهد بود.
دیان پلانگی؛ طراح اندونزیایی
وقتی که قرار است برندهای مختلف مد در حوزه پوشش اسلامی فعالیت کنند هیچ عجیب نیست که از طراحان لباس محجبه هم چیزهای جدیدی بشنویم. یکی از این افراد دیان پلانگی است. کلکسیون لباس های او در هفته مد جاکارتا در سال 2014، مثل بمب صدا کرد.
دیان در فرانسه تحصیل کرده است و پس از فارغ التحصیلی به کشورش بازگشت. مجله Business of Fashion از او به عنوان یکی از 500 زن تاثیرگذار در دنیای مد یاد کرده است. بد نیست بدانید دیان صاحب 14 بوتیک لباس در اندونزی بوده و یک مغازه لباس فروشی هم در مالزی دارد. صفحه او در اینستاگرام بیش از چهار میلیون دنبال کننده دارد.
دلال الدوب؛ وبلاگ نویس کویتی
شاید عجیب باشد اما یکی از معروف ترین وبلاگ نویس های عرب زبان از کشور کویت می آید. معروفیت او هم در مورد موضوع عجیبی است؛ او درباره مد می نویسد و در میان عرب ها هواداران زیادی دارد.
این وبلاگ نویس معروف دلال الدوب نام دارد. صفحه او در اینستاگرام بیش از شش میلیون دنبال کننده دارد. جالب اینجاست که دلال با گذاشتن ویدئو در کانال یوتیوب خود برای کاربران، انواع متدهای نوین آرایشی را به اشتراک می گذارد. هر یک از این ویدئوها بیش از 50 هزار بیننده دارند.
آسکیا الفرج؛ یک مد نویس دیگر از کشور کویت
ظاهرا کویتی ها به مقوله مد علاقه زیادی دارند چرا که آسکیا الفرج هم در بین نامی های این عرصه در جهان است. سایت های بین المللی درباره او می نویسند: «وبلاگ او هر روز شباهت بیشتری به صفحه گفتمان مد و اخبار بین المللی «beauty news» پیدا می کند. بدون شک این استقبال نشان از خرسندی کاربران است وگرنه جمع آوری بیش از شش میلیون دنبال کننده، 17 هزار لایک و بیش از دو هزار کامنت تنها برای یک خبر در مورد جعبه لوازم آرایش مارک «NYX» به سادگی امکان پذیر نیست.»
بی حجاب هایی که به خاطر حجاب سر زبان ها افتادند
در پایان باید گفت بعضی از ستاره ها هم هستند که به دلیل حجاب گرفتن مقطعی شان تبدیل به تیتر یک رسانه ها شدند. از جمله آنجلینا جولی که در سال 2010 میلادی به عنوان سفیر صلح سازمان ملل، از مناطق سیل زده پاکستان بازدید کرد و به احترام فرهنگ و رسوم این کشور، با حجاب کامل در تمامی مناطق حاضر شد.
مدونا در سال 2014 میلادی با قرار دادن عکسی در اینستاگرام خود، کاربران را شوکه کرد. او در این عکس حجابی مثل برقع بر سر داشت که قسمت مخصوص چشم هایش به صورت میله میله، به هم متصل شده بود.
و البته باید یادی هم از ایلونا بیسولتانوا، مدل معروف روس بکنیم که به خاطر حضور در تبلیغات حجاب کمپانی D&G به شدت محکوم و جنجال ساز شد. ایلونا پس از گذاشتن عکس های باحجاب مربوط به برند دولچه گابانا در صفحه اینستاگرام خود با موجی از کامنت ناراضیان روبرو شد چرا که بعضی ها با گذاشتن چنین عکس هایی توسط یک غیرمسلمان مخالف بودند.
ویدیو مرتبط :
سورپرایز ارسطو و چوچانگ (سورپرایز پایتخت)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
شیخ جعفرشجونی :بی حجاب ها نباید احساس آرامش کنند ، آنها مردم را به خطر می اندازند
شیخ جعفرشجونی با انتقاد از پدیده بد حجابی:
بی حجاب ها نباید احساس آرامش کنند ، آنها مردم را به خطر می اندازند/ مجردها تقوا داشته باشند
پیرمرد 90 ساله که به خیابان می رود و این ها را می بیند یک جوری می شود،چه برسد به جوانان...این را نباید فراموش کرد که دختران ایرانی دنبال این هستند که شریک زندگی خود را هر چه زودتر انتخاب کنند و به اشتباه فکر میکنند اگر به خودشان به طور غیرطبیعی برسند،مورد توجه پسران قرار میگیرند.اما هیچ کس نسبت به یک دختر بیحجاب چنین ذهنیتی نخواهد داشت و فقط به این فکر میکند که به نوعی ضربهای وارد کند.عصرایران ؛ سعید شمس - یکی از بحثهای اصلی فصل تابستان نوع پوشش است و به همین دلیل حساسیتهای زیادی مشاهده میشود و البته راه کارهایی هم برای جلوگیری از پدیدهای که به آن بد حجابی میگویند، پیش بینی میکنند.
شیخ جعفر شجونی ، عضو جامعه روحانیت مبارز و عضو شورای مرکزی جامعه وعاظ تهران ، در گفت و گو با عصر ایران می گوید: «در سالهای دور پسر و دختر در سنین مناسبی تشکیل زندگی میدادند و بر همین اساس خیلی از مشکلات فعلی دیده نمیشد. اما امروز همه دنبال این هستند تا دانشگاه بروند و مدرک تحصیلی خود را روز به روز ارتقاء دهند.» و به همین اصرار دارد که باید نگاهی جدی تری به بحث ازدواج انداخت.
درباره حرف و حدیثهایی که درمورد حجاب رایج در جامعه شنیده میشود، چه نظری دارید؟
چه نظری میتوانم داشته باشم، واقعا خجالت آور است که در خیابانهای کشوری که اسلامیترین کشور دنیا است، حجاب تا به این حد تنزل پیدا کرده است. بیحجابها در حالی به بیحجابی اصرار دارند که خودشان هم میدانند با این رفتار ، امنیت اجتماعی را زیر سوال میبرند و خود و مردم دیگر را هم با خطرات زیادی مواجه میکنند.خب! یا این توضیح به جز احساس شرمساری و خجالت احساس دیگری میتوان داشت؟!
در اسلام دو چیز غیرقابل تحمل عنوان شده است. شراب و بیحجابی، به همین دلیل است که بنده معتقدم تحت هیچ شرایطی نباید از کنار این مساله به سادگی گذشت و بیحجابها نباید احساس آرامش کنند.
علت این شرایط را در چه چیزی میبینید؟
خب! روشن است که بیتقوایی و بیدینی دلیل اصلی بیبندوباری عدهای از هموطنان است. من واقعا نمیدانم برخی از خانوادهها چطور راضی میشوند تا دخترانشان با این شکل به خیابانها بیایند و خطرات زیادی را متوجه خود کنند.
بیتقوایی و بیدینی تنها دلیل شرایطی است که به آن اعتراض دارید؟
البته این را نباید فراموش کرد که دختران ایرانی دنبال این هستند که شریک زندگی خود را هر چه زودتر انتخاب کنند و به اشتباه فکر میکنند اگر به خودشان به طور غیرطبیعی برسند، مورد توجه پسران قرار میگیرند.این در حالی است که هیچ کس نسبت به یک دختر بیحجاب چنین ذهنیتی نخواهد داشت و فقط به این فکر میکند که به نوعی ضربهای را وارد کند.
چه تعریف مشخصی از «حجاب کامل» دارید؟
اگر خانمی آرایش نکند و لباسهایی مناسب بر تن کند، میتواند نمونهای کامل از حجاب را به نمایش بگذارد.
پس به برخورد با کسانی که رعایت نمیکنند، اصرار دارید؟
نه تنها من، بلکه شما و هر ایرانی مسلمان دیگری هم باید بیشترین حساسیت ممکن را نسبت به کسانی که طبق آموزههای دینی رفتار نمیکنند، نشان بدهند. یعنی چه که خانمی با آرایش غلیظ صدمههای زیادی به جنسهای مخالف خود بزنند که برای کارهای عمومی خود به خیابانها میآیند؟اسلام تاکید دارد که قبل از هر رفتاری باید سعی کرد تا با نصیحت و سفارش اشتباه کنندگان را متوجه اشتباه خود کرد. اما اگر این راه نتیجه نداد، باید شدیدترین رفتارها را نشان داد تا درس عبرتی برای دیگران باشد؟
گفتید «باید شدیدترین رفتارها را نشان داد»، مثلا چه رفتارهایی؟
ببینید! کسی که با لباس نامناسب به خیابان میآید، هدفش این است که ایمان و آبروی جوانان مرز و بوم اسلامی را آتش بکشد.پس لازم است که هر تنبیهی را برای این قبیل افراد در نظر گفت و این را هم در نظر داشت که در این راه هیچ کوتاهی نمیتواند توجیه پذیر باشد.
عملکرد دستگاه نظارتی را در قبال این پدیده چطور میبینید؟
به نظر من باید برخوردهای بیشتری صورت بگیرد. اگر از همان اول میدانستیم که چطور و با چه شیوهای جلوی رفتارهای این چنینی را بگیریم، حالا اوضاع به وخامت فعلی نبود.
البته نمیتوان هر واکنشی را به مردم نشان داد.
مردم به کسانی تلقی میشود بایدها و نبایدهای دینی و اجتماعی را رعایت کنند. اینکه هر کسی با این ذهنیت که چون جزیی از «مردم» است میتواند هر کاری را انجام بدهد، نتیجهاش سنگ را روی سنگ بند نمیکند.
بهتر نیست به جای برخوردهای آنچنانی برای حل این مساله بسترسازی کرد؟
وقتی دختران اصرار دارند که خودشان را با شکل و شمایلی عجیب به مردم نشان بدهند، چه بسترسازی میتوان، انجام داد؟مشکل این است که متاسفانه خانوادهها آنطور که باید، حساسیت نشان نمیدهند و دقیقا به همین دلیل است که چنین مشکلی در ایرانی که الگوی کشورهای اسلامی است، مشاهده میشود.
واقعاً خوش پوشی و تلاش برای زیبایی را میتوان به این صراحت اصرار برای خودنمایی دانست؟
جواب سوال شما را با یک سوال میدهم. قبول دارید که بیحجابها به این مساله واقف هستند که نوع پوششان موجب انحراف دیگران میشود؟ پس میتوان به این نتیجه رسید که آنها دنبال این هستند تا مردم حاضر در جامعه را به انحراف بکشند.
طبیعی است که گرایش جوانان به جنس مخالف را نمیتوان انکار کرد. به همین دلیل هیچ کس نمیتواند و البته نباید بتواند که طبق دلخواه خود عمل کند. مخصوصا در شرایطی که سن ازدواج بالا رفته است.
چرایی بالا رفتن سن ازدواج را در چه مسایلی میبینید؟
در سالهای دور پسر و دختر در سنین مناسبی تشکیل زندگی میدادند و بر همین اساس خیلی از مشکلات فعلی دیده نمیشد. اما امروز همه دنبال این هستند تا دانشگاه بروند و مدرک تحصیلی خود را روز به روز ارتقاء دهند. همین موجب شده تا سن ازدواج متاسفانه به شکل واضحی به بالاترین حد ممکن خود برسد.
یعنی دانشگاه تنها دلیل عدم تشکیل خانواده توسط جوانان است؟
این را دیگر همه میدانند که ایرانیها به شدت مدرک گرا شدهاند. لیسانسهها دنبال فوق لیسانس هستند و فوق لیسانسهها تلاش میکنند تا دکترای خود را بگیرند. همین باعث شده تا نتوانند در زمان مناسب انگیزهای برای پیدا کردن همسری مناسب با شرایط خود داشته باشند.
دلیلهای دیگری هم برای این وضعیت وجود دارد.
همه مشکلات از رفتارهای غیرمنطقی خانوادهها نشات میگیرد. وقتی مهریه به چند هزار سکه طلارسیده است، کمتر جوانی جرات میکندت تا به فکر ازدواج باشد. در حال حاضر ۲۵۰۰ زندانی به این دلیل زندانی شدهاند که در پرداخت مهریهای که در هر شرایطی عندالمطالبه است، عاجز هستند. اگر مهریهها به این سنگینی نبود، سن ازدواج تا به این حد بالا نمیرفت.
گشت ارشاد
اما بیکاری در این پدیده تاثیری به مراتب بیشتر از دانشگاه رفتن و بالا بودن مهریه میتواند باشد.
نمیتوانم این نظر شما را قبول کنم. اگر قرار بر ازدواج جدی باشد مشکلات مالی به راحتی برطرف میشود.
یعنی بیکاری و شرایط نامطلوب اقتصادی در تردید جوانان برای تشکیل خانواده دخالتی ندارد؟!
البته نمیتوان نسبت به این معضل که گریبان خیلی از جوانان را گرفته است، بیتفاوت بود. با این حال اصرار دارم که دانشگاه و مهریه سنگین اصلی ترین دلیلهایی هستند که تشکیل خانواده را به عنوان غولی بیشاخ و دم در ذهن جوان ایرانی تبدیل کرده است.
با این حال نمیتوان نسبت به موانع اقتصادی ازدواج بیتفاوت بود.
هیچ کس نمیتواند سرنوشت جوانان را نادیده بگیرد و هر چه زودتر باید برای به حداقل رسیدن موانع ازدواج چاره اندیشی کرد. با این حال تاکید میکنم که اگر کسی تقوای مسلمانی را در خود رشد بدهد و دینداری دغدغه اصلیاش باشد، تحت هیچ شرایطی دست به گناه نمیزند.
اما این دلیل نمیشود که با انتظار تقوی داشتن، فکری برای از میان برداشتن موانع ازدواج برای جوانهایی که سن شان بالا رفته است، نکرد.
من هم قبول دارم که ایجاد شرایط لازم برای ازدواج باید نسبت به خیلی از مسایل اولویت داده شود. اما اینکه کسی مجرد است، دلیل نمیشود تا از حد و حدود شرعی تجاوز کند و دست به کارهایی بزند که عفت عمومی را زیر سوال میبرد. به همان اندازه که از متاهلها انتظار میرود، انتظارات شرع را رعایت کنند، مجردها هم باید مرز رفتارهای اسلامی و غیراسلامی را مورد توجه قرار دهند.
آقای شجونی! حرف نگفتهای مانده است؟
باید با بی حجابی مبارزه کرد ، پیرمرد 90 ساله که به خیابان می رود و این ها را می بیند یک جوری می شود ، چه برسد به جوانان.وقتی آمار مجردها تا به این حد زیاد شده است، باید وسواس بیشتری نسبت به مساله حجاب نشان داد. البته مجردها باید این را در نظر بگیرند که با تجرد نمیتوانند گناه خود را توجیه کنند./عصرایران