بازیگران ایرانیِ عاشق پرورش اندام


میل به داشتن اندامی مناسب برای بیشتر مردم واکنشی طبیعی است و هیچ کس از داشتن بدنی زیبا دوری نمی کند. اکثر مردم چه عادی و چه بدن ساز، بدن کلاسیک بدنی است چهارشانه با شانه ها و زیربغل های پهن که البته بالای زیر بغل از پایین آن مهم تر است.

ماهنامه هنر بازیگری - مجید رفعتی جو: میل به داشتن اندامی مناسب برای بیشتر مردم واکنشی طبیعی است و هیچ کس از داشتن بدنی زیبا دوری نمی کند. اکثر مردم چه عادی و چه بدن ساز، بدن کلاسیک بدنی است چهارشانه با شانه ها و زیربغل های پهن که البته بالای زیر بغل از پایین آن مهم تر است. بالای سینه پر و بالا نگه داشته است. کمرهای به نسبت باریک و عضلات چهارسر ران بیرونی که کمک به X بودن بدن یا V بدن بالاتنه می کند.

این نوع ساختار بدن زیباترین ساختار بدن در دنیاست. (البته نوع ژنتیک در این ساختار نقش به سزایی دارد). این ماجرا در میان بازیگران که میل به نمایش گری هم دارند، پررنگ تر دیده می شود چرا که بدن آنها از طریق رسانه ها در دید جمعیت بیشتری قرار می گیرد.

در یک دهه گذشته بدن سازی به ورزش معروف آدم های معروف هم تبدیل شده است. در این میان برخی بدن سازی را برای ساخت بدن به نیت نمایش گری بدن، برخی برای ساخت بدن با هدف زیباتر شدن بدن و برخی نیز با هدف سلامتی و دوری از سستی بدن کار می کنند. با این نگاه، نگاهی داشته باشیم به بدن و روش بدن سازی آنهایی که بیش از دیگر بازیگران به چشم می آیند.

پوریا پورسرخ

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

بی شک بازیگری که بیشتر از دیگران بدنش به چشم می آید، پوریا پورسرخ است. دیدن بدن او بیانگر همه چیز است و نیازی به کارشناس و صاحب نظر بدن سازی هم نیست. مردم عادی نیز متوجه این ماجرا می شوند. یکی از عواملی که بدن یک فرد را نسبت به دیگر افراد عادی دیدنی تر کند، بازو است. بازو، متر و معیاری است که برای مردم عادی بیشتر به چشم می آید. هرچه بازو بزرگتر، شخص جذاب تر و قوی تر دیده می شود. بنابراین بارزترین چیزی که در بدن پورسرخ دیده می شود بازو بوده است. نه اینکه دیگر قسمت های بدنش را نساخته بلکه او از بازیگرانی است که اندام متناسبی دارد اما بازوهایش بیشتر دیده می شود که البته با نوع لباس هایی که انتخاب می کند هم بر این ماجرا بیشتر دامن می زند.



حسام نواب صفوی و محمدرضا گلزار

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

این دویدن هایی به نسبت شبیه هم دارند. هر دو آندومزومرف (بدن هایی متناسب و کمی چربی گیر) هستند. در این نوع بدن ها بیشتر اجزای بدن چربی جذب می کنند که با کمی تلاش می توان چربی ها را کم کرد و به تناسب رسید. برای پی بردن به بدن سازی این دو بازیگر نگاهی کارشناسانه لازم است و مردم عادی به راحتی نمی توانند روش کار آنها را تشخیص دهند. به نظر می رسد این دو بازیگر روی عضله ای خاص یا داشتن بدنی خاص زیاد تلاش نمی کنند و بیشتر همان تناسب نسبی را در نظر دارند. لباس هایی که می پوشند نیز بیانگر این ماجراست. البته نواب صفوی به خاطر داشتن قد بلند و عضلات کشیده تر بیشتر به چشم می آید.



علیرام نورایی، پژمان بازغی و مهدی ماهانی

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

تیپ بدنی این سه نفر را می توان در دسته اکتومزومرف قرار داد (بدن هایی استخوانی و به نسبت لاغر با کمی پهنای شانه و اندکی چربی). این نوع بدن ها هم مناسب فیتنس هستند. بدنسازی این نوع بدن ها از روی لباس معمولی قابل تشخیص نبوده اما تا حدی نشان دهنده بدنی خوش فرم و زیباتر از افراد عادی است. زیرا عضلات حجیم و قابل مشاهده ای ندارند. آنها در حدی کار می کنند که اجزای بدنشان کمی فرم بگیرد، نه اینکه بزرگ شود. بدنی متناسب مد نظر آنهاست و همین بدن زیباتر به بازی آنها در چشم مخاطب کمک می کند.



شهرام قائدی

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

بدن شهرام قائدی از دسته چربی گیر است که استعداد زیادی برای چاقی دارد و در دورانی هم به وزن زیادی رسیده و او را در دسته بدن های نامتناسب قرار داده بود. در چنین بدنی که چربی گیر (آندومرف) است، ماه ها و شاید سال ها تلاش می خواهند تا به تناسب برسد اما او در چند ماه گذشته توانسته با موفقیت خود را ا بند چاقی شکمی گلابی شکل و خطرناک رها کند و با سختی و کوشش فراوان به بدن متناسبی برسد. آنچه درباره بدن شهرام قائدی نباید فراموش کرد، هدفمندی و زحمت فراوان اوست که وی را از چاقی زیاد به سوی بدنی بسیار مناسب و خوش فرم هدایت کرده است.



امین حیایی

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

شاید بتوان گفت امین حیایی از اولین بازیگرانی است که بدن سازی را آغاز کرد. قبل از او بازیگران رزمی کار زیادی داشتیم که به بدنسازی هم می پرداختند. از فیلم های قدیمی حیایی تا امروز می توان روند بدن سازی اش را حتی از نوع پوشش او به تماشا نشست که برای بیشتر مردم هم قابل دیدن است. اگر او لباس های آزادتری می پوشید مردم غیرمتخصص متوجه بدن وی نمی شدند. تیپ بدنی حیایی اکتومرف است (بدن هایی استخوانی با اسکلت جمع و شانه های به نسبت باریک). این تیپ بدن ها به درد فیتنس می خورد. در فیتسنس، روی اندام به همان اندازه که هستند کار کرده و به اصطلاح عضله ای تر و زیباتر می شوند، و نه حجیم تر. همان طور که دیده می شود امین حیایی هم روی عضلاتش کار کرده است.



فرهاد مهادیان

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

فرهاد مهادیان بی شک و بدون اغراق، زیباترین بدن را در بین بازیگران دارد. زیرا تیپ بدنی او مزومرف است (بهترین نوع بدن؛ بدن هایی متناسب با شانه های پهن و کشیده). او برای داشتن بدنی کلاسیک و متناسب (البته از نظر مردم عادی) تمام ویژگی ها را تا حدودی رعایت کرده است. مهادیان بدنی چهارشانه، زیربغل هایی به نسبت پهن و سینه ای متناسب (سینه های بالا نگه داشته) دارد.

البته ژنتیک را از یاد نبریم که ایشان ژنتیک خوبی داشته است. او بیشتر روی شانه های خود و دلتویید میانی که نقش به سزایی در پهنای شانه دارد کار کرده است، و همین طور بالای زیربغل که نقش ویژه ای در پهنای بدن دارد. بالاسینه های خود را نیز پرورش داده و از بازوهای متناسب و کمری باریک برخوردار است. در بیشتر فیلم ها و نوع لباس هایی که می پوشد می توان بر این ویژگی ها به روشنی اشاره کرد. به طور کلی نمی تواند زیبایی اندامش را نادیده گرفت.



صفر کشکولی

هجوم موج پرورش اندام به بازیگران جوان

یکی از قدیمی ترین بازیگران رزمی کار و بدن ساز است. کشکولی رزمی کاری است که چربی هم دارد. باور ما از بدن رزمی کاران، بدنی لاغر و عضلات ورزیده و در کل چغر است که او کمتر به این شناخت کلاسیک شباهت دارد، البته چغری را دارد. تیپ بدنی او آندمرف است. (بدن هایی چربی گیر). وی به دلیل سابقه ای که در ورزش های رزمی و بدن سازی دارد توانسته بدنش را به خوبی پرورش دهد و از چربی های آن بکاهد و به بدنی متناسب برسد. ساختار بدنی درشت و عضلاتی به نسبت حجیم دارد. به خاطر نوع فیلم هایش که اغلب اکشن بوده روی تمام اجزای بدنش کار شده است که از روی لباس ها (چه تنگ و چه گشاد) این عضلات دیده می شود.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

املاح در ورزش پرورش اندام



 

 

 

املاح در ورزش پرورش اندام

 

کلسیم نقشی اساسی در انقباضات عضلانی دارد. به طوری که کاهش سطح آن در خون، به ایجادحالات اسپاسم‌ های عضلانی(گرفتگی‌ ها) می‌ انجامد و فعالیت ورزشی را غیرممکن می ‌سازد.

 

کلسیم

 

مواد معدنی از مواد مغذی و ضروری برای فعالیت ‌های بدن بوده و حدود 4 تا 5 درصد از کل وزن بدن را به خود اختصاص می ‌دهند.

 

حدود نیمی از درصد فوق را عنصر کلسیم به خود اختصاص می‌ دهد که نقش اساسی در بافت استخوانی دارد.

 

هر یک از مواد معدنی دارای نقشی اختصاصی بوده و وجود بسیاری از این ترکیبات برای فعالیت آنزیم ‌های گوناگون ضروری است.

 

کلسیم

 

کلسیم فراوان‌ ترین عنصر معدنی بدن است و حدود 1 تا 2 درصد کل توده بدن را تشکیل می ‌دهد. 99 درصد کلسیم بدن در بافت استخوانی و دندان‌ ها و درصد کمی از آن در بافت ‌های نرمی نظیر کبد، کلیه و ... قرار دارد.

 

کلسیم برای رشد، بازسازی و ترمیم بافت‌ های بدن ضروری است.

 

کلسیم در انتقال پیام‌ های عصبی، عملکرد بافت عضلانی، کاهش خستگی بدن پس از کار و فعالیت، عملکرد صحیح قلب و تنظیم ضربان قلب، تنظیم و تحریک ترشح هورمون‌ ها، تنظیم عملکرد و تأثیر هورمون‌ ها روی گیرنده‌ ها، نقش اساسی دارد. بدون کلسیم کلیه این اعمال مختل می شوند.

 

علاوه بر این کلسیم نقشی اساسی در انقباضات عضلانی دارد. به طوری که کاهش سطح آن در خون، به ایجاد حالات اسپاسم‌ های عضلانی(گرفتگی‌ ها) می‌ انجامد و فعالیت ورزشی را غیرممکن می ‌سازد.

 

کلسیم در بسیاری از ترکیبات غذایی وجود دارد و در برنامه غذایی معمول حدود 20 درصد از کلسیم دریافتی جذب می‌ گردد. بر این اساس در یک برنامه غذایی روزانه، نباید از مصرف غذاهایی که محتوای کلسیم آن ها بالاست و جذب آن نیز به نحو مطلوبی صورت می‌ گیرد، غافل شد. مهم‌ ترین این ترکیبات، گروه غذایی شیر و لبنیات می ‌باشند.

 

انواع آجیل‌ های خام به خصوص بادام و از غلات، لوبیا و انواع نان، منابع خوبی از کلسیم هستند.

 

کمبود کلسیم باعث پوکی و تحلیل استخوان‌ ها می ‌شود که ابتدا به صورت خفیف و نامحسوس است و در نهایت پیشرفت می ‌کند. این تحلیل بافت استخوانی توانایی حرکتی فرد را به شدت کاهش می‌ دهد و سطح تمرینات ورزشی وی را با افت شدید مواجه می ‌کند.

 

نیاز در ورزش

 

تحقیقات نشانگر آن است که ورزشکاران در هر دو جنس، بافت استخوانی بیشتری در مقایسه با افراد واجد فعالیت کمتر و ساکن دارند.

 

دریافت کلسیم و ورزش هر دو موجب افزایش بافت استخوانی می ‌گردند. در کودکان، اثر هر یک از این دو(کلسیم و ورزش) از اثر دیگری مستقل می ‌باشد.

 

اگرچه برخی تحقیقات بر روی زنان و مردان ورزشکار نشانگر آن است که دریافت کلسیم به میزان بیش از 1000 میلی ‌گرم در روز موجب افزایش اثرات سودمند ورزش بر تراکم استخوانی می‌گردد. بر این اساس دریافت کلسیم و ورزش هر دو به طور مستقل و یا به همراه یکدیگر موجب افزایش تراکم استخوان می ‌گردند. دریافت اندک کلسیم برای مدت طولانی، عاملی مضر بر عملکرد ورزشی می ‌باشد.

 

کمبود کلسیم باعث پوکی و تحلیل استخوان‌ ها می ‌شود که ابتدا به صورت

 

خفیف و نامحسوس است و در نهایت پیشرفت می ‌کند. این تحلیل بافت

 

استخوانی توانایی حرکتی فرد را به شدت کاهش می‌ دهد و سطح تمرینات ورزشی وی را با افت شدید مواجه می ‌کند

 

کمبود کلسیم با اثر بر تراکم استخوان و نیز انقباض عضلانی، موجب نقص در عملکرد ورزشکار می ‌گردد. این در حالی است که حدود 75 درصد افراد میانسال به ویژه زنان، کمتر از حد توصیه شده کلسیم دریافت می‌ کنند. استروژن نیز از دیگر عوامل موثر بر بافت استخوانی است. زنانی که در دوران باروری(قبل از یائسگی) اقدام به ورزش با شدت زیاد می ‌کنند و چربی بدن خود را کاهش می ‌دهند؛ به طور معمول واجد آمنوره می ‌شوند.

 

در این حالت(ابتلای فرد به آمنوره) ترشح هورمون استروژن کمتر از حد نرمال است. به همین دلیل آمنوره ورزشی اغلب با کاهش تراکم استخوانی یا کاهش املاح استخوان، به ویژه در ستون مهره‌ ها و استخوان لگن همراه است.

 

بر این اساس شکستگی‌ های استخوانی و آسیب‌ های عضلانی در ورزشکاران مبتلا به آمنوره شایع‌ تر است و زنان آمنوریک در سنین پایین ‌تری به استئوپروز مبتلا می‌گردند.

 

به طور معمول بیماری ‌هایی نظیر بی ‌اشتهایی عصبی و ابتلا به حالات آمنوریک در بین زنانی که در رشته‌ های ورزشی نظیر پرورش اندام فعالیت می ‌کنند و یا قصد رسیدن به محدوده وزنی پایین ‌تری را دارند؛ بیشتر مشاهده می‌ شود. همچنین تراکم استخوانی اندک ستون مهره‌ها در مردان ورزشکار واجد کمبود تستوسترون دیده شده است.

 

زنان جوان ورزشکاری که دریافت انرژی خود را محدود می‌ نمایند، نیز به دلیل دریافت ناکافی لبنیات، در معرض خطر دریافت ناکافی کلسیم قرار دارند. از آن جا که مهم ‌ترین منبع غذایی کلسیم در افراد جوان و سالم فرآورده‌ های لبنی می‌ باشد، محدود نمودن دریافت این فرآورده‌ها به طور معمول با کاهش دریافت کلسیم همراه می ‌گردد.

 

در قسمت بعد، آهن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

منبع: تبیان