کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

کودک شما هم اعتیاد به تبلت دارد؟



تبلت و کودک,مضرات  گوشی موبایل برای کودکان

اسنفاده بیش از حد تبلت در کودکان باعث می شود کودک به تبلت وابسته شود

 

پیش از گفتن هر چیزی، باید به شما یک هشدار کوچک بدهم: ممکن است آنچه من در این متن نوشته ام را خیلی نپسندید. این برای همه ما سخت است که بپذیریم فرزندمان به چیزی وابسته است؛ آن هم چیزی مثل تبلت که نه تنها بی خطر، بلکه خیلی اوقات مفید هم به نظر می رسد. بخصوص که تبلت ممکن است گاهی برای فرزند ما سرگرمی خوبی به حساب بیاید و زمان بیشتری به ما بدهد تا به کارهای دیگرمان رسیدگی کنیم.

در این یادداشت می خواهم برای شما از نشانه هایی بگویم که می گویند فرزند شما به تبلت وابسته است یا خیر.

این روزها بازار گوشی های هوشمند و تبلت خیلی خیلی داغ است و ممکن است بسیاری از ما فکر کنیم که حیف است فرزند ما، کمتر از بچه های دیگر امکانات داشته باشد. تبلت می تواند برای فرزند ما ابزار مفیدی باشد و به او در یاد گرفتن خیلی چیزها کمک کند، اگرچه از طرف دیگر ممکن است که با مشغول کردن او به خودش، فرزندمان را از کار و زندگی هم بیندازد. به هر حال بیشتر ما بودنش را به نبودنش ترجیح می دهیم اما خیلی هم دل خوشی از اینکه فرزندمان مدام با آن مشغول باشد نداریم.

پژوهش های علمی نشان می دهد که انواع وابستگی (وابستگی به مواد، خرید کردن، خوردن غذاهای ناسالم، اینترنت و ...) همه از قوانین مشابهی تبعیت می کنند. در تمام این مشکلات نواحی یکسانی در مغز درگیر هستند که ما را به سمت تکرار آن رفتار خاص سوق می دهند؛ تا جایی که دیگر برای مان مشکل ساز شوند.

در این یادداشت مثال هایی از تشابه میان وابستگی به مواد و استفاده از تبلت آورده ام تا مطلب را روشن تر توضیح بدهم. با این وجود عمدا نامی از واژه اعتیاد نبرده ام زیرا اعتقاد دارم که به کار بردن برچسب اعتیاد، به غیر از اینکه موضوع را پیچیده و ترسناک نشان بدهد، سودی برای ما ندارد. از آنجایی که وابستگی ها همیشه به مرور زمان پیشرفت می کنند و شدیدتر می شوند، دانستن علائم وابستگی به ما کمک می کند که موضوع را بهتر بشناسیم و هر چه زودتر از وخیم شدن ماجرا پیشگیری کنیم.

بیشتر ما استفاده طولانی مدت از تبلت را نشانه وابستگی به آن می دانیم اما موضوع پیچیده تر از این حرف هاست. برای مثال روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که کودکان سالم، بخصوص کودکان کم سن و سال تر، به هر فعالیت جدیدی اشتیاق نشان می دهند و مدت زیادی به آن می پردازند.

وقتی که کودکی سعی می کند چیز جدیدی یاد بگیرد، اشکالی ندارد که زمان زیادی را صرف آن کند. در نتیجه صرف اینکه کودک شما وقت زیادی را صرف بازی با تبلتش می کند، نشانه بدی نیست؛ بنابراین زود نتیجه گیری نکنید.

از طرف دیگر ممکن است بچه ها برای اهداف مختلفی از تبلت استفاده کنند. برای مثال بین کودکی که با تبلتش کتاب می خواند یا با یک نرم افزار آموزشی سروکله می زند و کودکی که حدود یک ساعت به یک بازی خاص ادامه می دهد، تفاوت مهمی وجود دارد.

به جز بازی طولانی با تبلت نشانه های دیگر هم هست که نشان می دهند فرزند شما به تبلتش بیش از حد وابسته شده است. بررسی این نشانه ها کمک می کند که گوش به زنگ باشید و اگر فرزندتان به تبلتش وابسته شده، فکری به حالش بکنید:

تبلت و کودک,مضرات  گوشی موبایل برای کودکان

بچه هایی که با تبلت از عواطف منفی شان فرار می کنند، ممکن است دچار مشکل باشند

 
1- بیشتر و بیشتر خواستن
همانطور که مصرف کننده های مواد بعد از مدتی به مقدار بیشتری از مواد احتیاج دارند تا حال خوبی پیدا کنند، کسانی که از تبلت استفاده می کنند هم ممکن است چنین حالتی داشته باشند.

بچه هایی که تا حالا از 10 دقیقه بازی هم لذت می بردند، حالا به چند ساعت بازی احتیاج دارند. اینکه بیست دقیقه بازی با تبلت دیگر کودک شما را راضی نمی کند، نشان می دهد که بهتر است کمی بیشتر مراقب باشید. 


2- علائم خماری
ترک مواد مخدر، علائم جسمانی مشخصی مانند سردرد و لرز و ... دارد. در روانشناسی اعتیاد، به این علائم، علائم خماری می گویند. شاید برایتان عجیب باشد اگر بگوییم که کنار گذاشتن تبلت و گوشی موبایل هم می تواند علائمی شبیه این داشته باشد.

در پژوهشی که در سال 2011 انجام شد، از 1000 دانشجو در سراسر دنیا خواستند که 24 ساعت را بدون گوشی تلفن همراه موبایل و اینترنت بگذرانند. بسیاری از این دانشجوها علائمی شبیه اضطراب و افسردگی را گزارش کردند؛ بنابراین اگر دیدید که بعد از گرفتن تبلت، کودکتان آشفته، مضطرب یا غمگین است، می توانید به این موضوع شک کنید که شاید به تبلتش بیش از حد وابسته شده است.

اعتیاد به تبلت,اعتیاد به تبلت درکودکان

  استفاده از تبلت نباید جایگزین فعالیت های طبیعی کودک مثل بازی کردن و ... شود

 
3- از دست دادن کنترل
اگرچه ما خیلی از کودکان کم سن و سال انتظار این را نداریم که رفتارهایشان را تحت کنترل داشته باشند، اگر گرفتن تبلت از کودک شما بدون یک قشقرق حسابی کار مشکلی است و کنترل او سخت است، بدانید که او احتمالا به تبلتش وابسته شده است.

البته والدین هم باید بتوانند حد و حدود مشخصی تعیین کنند و قشقرق به پا کردن کودک، لزوما نشانه وابستگی او نیست.


4-کلک زدن
آیا کودک تان را در گوشه خانه در حالی که دارد با تبلت بازی می کند، دستگیر کرده اید؟ این هم یکی دیگر از نشانه هایی است که باید نسبت به آن حساس باشید.

اینکه کودک تان درباره مقدار استفاده از تبلت دروغ بگوید، آن را یواشکی به اتاق خوابش یا جای دیگری ببرد یا برای بازی بیشتر به شما کلک بزند، همه نشانه هایی است که باید جدی بگیرید.


5- از دست دادن علاقه به سرگرمی های دیگر
اگر کودک شما که قبلا برای دویدن، بازی کردن و سر و کله زدن با دوستانش اشتیاق نشان می داد، حالا بازی با تبلت را ترجیح می دهد، حق دارید که کمی نگرانش باشید. استفاده از تبلت برای کودک لذت آنی و زیادی به همراه دارد اما به هیچ وجه نباید جایگزین فعالیت های طبیعی کودک مثل بازی کردن و ... شود. البته باید بگوییم که ترجیح دادن تبلت نسبت به کارهای دیگر، اگر گهگاه اتفاق می افتد و به خصوص اگر تبلت هنوز برایش تازه است، نگران کننده نیست.


6- استفاده به عنوان مسکن
کسانی که مواد مصرف می کنند، خیلی از اوقات این کار را برای تسکین احساس بدی که دارند انجام می دهند. لذت کوتاه مدت استفاده از تبلت هم می تواند روشی باشد که کودک شما برای کنار آمدن با مشکلاتش از آن استفاده می کند.

بچه هایی که با تبلت از غم، استرس و عواطف منفی شان فرار می کنند، ممکن است دچار مشکل باشند. برای مثال اگر کودک شما بعد از دعوا با شما، خواهر یا برادرش تبلتش را برمی دارد و به گوشه ای می رود تا بازی کند، در تلاش است که حال بدش را با لذت بازی با تبلت آرام کند و این علامت خوبی نیست.

از دست دادن رابطه های مهم، افت تحصیلی یا عملکرد ضعیف در محل کار همه نشانه های خیلی مهمی از وابستگی هستند؛ بنابراین اگر فرزند شما به خاطر بازی با تبلت، دوستانش را از دست داده و دیگر تمایل زیادی برای وقت گذراندن با آنها نشان نمی دهد، اگر نمره هایش افت کرده است و به جای درس خواندن ترجیح می دهد مدت طولانی با تبلتش بازی کند، بایستی نگران وابستگی بیش از حدش به تبلت باشید.


منبع:ماهنامه سپیده دانایی


ویدیو مرتبط :
خندوانه - جناب خان (اعتیاد به تبلت)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودک 2ساله، قربانی اعتیاد پدر



اخبار حوادث -  کودک 2ساله، قربانی اعتیاد پدر

کودکی دوساله که داروی متادون پدر معتادش را مصرف کرده بود جانش را از دست داد.

به گزارش شرق، چندروز قبل مادر احمد این کودک را در حالی‌که کبود شده و قادر به نفس‌‌کشیدن نبود به بیمارستانی در تهران رساند.

 

او شیشه داروی متادون را به پرستاران نشان داد و گفت فرزندش این دارو را خورده ‌است.معاینه‌های اولیه مشخص کرد این کودک دز بالایی از داروی متادون را خورده ‌است و همین هم باعث شده کودک به کما برود. پزشکان از همان لحظات اولیه اعلام کردند میزان هوشیاری این کودک بسیار پایین و احتمال اینکه زنده بماند کم است.


بررسی‌های انجام‌گرفته روی زندگی این کودک دوساله مشخص کرد او فرزند آخر خانواده است. احمد چهارخواهر و برادر بزرگ‌تر از خودش دارد که بزرگ‌ترین آنها دختری دبیرستانی است. همچنین معلوم شد پدر احمد مردی معتاد به شیشه و کراک ‌است که از مدت‌ها قبل خانواده‌اش را ترک کرده و در خیابان زندگی می‌کند.


 مادر این کودک درباره اینکه داروی متادون چطور در اختیار احمد قرار گرفت به پرستاران گفت چندروز قبل شوهرش به خانه برگشت. او علاوه بر شیشه و کراک داروی متادون نیز استفاده می‌کرد و دارویش را در خانه جا گذاشت. روز حادثه نیز این دارو روی زمین بود که کودک آن را برداشت و بیشتر داروی مانده در شیشه را سر کشید‌.


خانواده احمد از فقر رنج می‌بردند و به دلیل وضعیت بد زندگی‌شان تحت پوشش بنیاد خیریه مهرآفرین ‌بودند. فرشته خواجویی، مسوول مددکاری این بنیاد که بعد از مطلع‌‌شدن از وخامت حال احمد بالای سر او حاضر شده ‌بود، درباره این کودک گفت: «خانواده احمد از مدت‌ها قبل تحت حمایت بنیاد خیریه مهر‌آفرین قرار گرفتند.

 

مادر این کودک به‌جز احمد چهار فرزند دیگر هم دارد و به‌دلیل داشتن شوهر معتاد آنها در وضعیت بسیار بدی به‌سر می‌بردند. پدر خانواده همسر و دختر بزرگش را به‌شدت کتک می‌زد. ما سعی کردیم در این مدت به این خانواده کمک‌های مادی و معنوی کنیم اما بعد از چند‌ماه وقتی پدر خانواده متوجه شد ماهانه پولی به حساب این خانواده واریز می‌شود به‌زور پول‌ها را از همسرش می‌گرفت و هزینه خرید شیشه و کراک می‌کرد اگر این زن در برابر او مقاومت می‌کرد مورد خشونت قرار می‌گرفت.

 

با ترفندهایی که مددکاری انجام داد ما اینطور جلوه‌ دادیم که دیگر کمکی به این خانواده نمی‌شود و به همین دلیل هم پدر خانواده خانه را ترک کرد و برای مدت‌ها خبری از او نبود. آنطور که شواهد نشان می‌داد این مرد کارتن‌خواب شده‌ بود و هزینه موادش را از راه‌های دیگری به دست می‌آورد تا اینکه این مرد چند روز قبل از حادثه‌ای که برای احمد به وجود آمد در وضعیت بسیار بدی به خانه برگشت و از همسرش درخواست کمک کرد.

 

این مرد با التماس و خواهش همسرش را قانع ‌کرد تا او را دوباره در خانه قبول کند. این‌بار وضعیت اعتیاد مرد بدتر شده ‌بود و متادون نیز مصرف می‌کرد. با توجه به اینکه داروی متادون در دسترس کودک قرار داشت او نیز این دارو را مصرف کرد و بعد از نوشیدن آن مادر کودک متوجه شد چه اتفاقی افتاده‌ است و متاسفانه این کودک بعد از چندروز کما جانش را از دست داد.»


خواجویی در ادامه گفت: پرستاران تلویحا به ما گفته ‌بودند کودک مرگ مغزی شده‌ است اما این موضوع به‌طور رسمی اعلام نشده ‌بود به همین خاطر هم ما نتوانستیم در مورد اهدای اعضای بدن کودک با مادرش صحبت کنیم. این زن در وضعیت بسیار بد روحی قرار داشت و بسیار امیدوار بود که فرزندش بهبود پیدا کند در حالی‌که در این مدت کودک چندین‌‌بار ایست ‌قلبی کرده‌ و دوباره احیا شده ‌بود همچنین ضریب هوشیاری‌اش نیز بسیار پایین بود.

 


این مددکار گفت: وضعیت اعتیاد پدر احمد بسیار شدید بود و خانواده‌اش را به‌شدت رنج می‌داد اما همسرش بنابر دلایلی حاضر به جدایی از او نبود و شوهرش را در هر شرایطی تحمل می‌کرد که متاسفانه پدر معتاد آن هم در این شرایط باعث مرگ این کودک شد. هرچند دارو از روی عمد به کودک داده نشده‌ است اما خانواده‌هایی که در آنها یکی از والدین اعتیاد بسیار بالایی دارد همیشه در معرض آسیب‌های بسیار جدی هستند.
اخبار حوادث - شرق