کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند كنم؟



علاقه به مدرسه,درس خواندن,علاقه به درس,علاقه مند کردن کودکان به درس خواندن

فرق نمی‌كند در چه سن و سالی باشی، وقتی صدای قدم‌های پاییز در كوچه‌ها طنین‌ می‌اندازد، بی‌اختیار خاطرات شیرین روزهای مدرسه و شیطنت‌های پشت میز و نیمكت در ذهن یادآور می‌شود. این روزها برای بعضی شیرین و برای برخی دلهره آور است؛ چون با پایان شهریورماه و نزدیک شدن فصل هزار رنگ، دانش‌آموزانی هستند كه هنوز دوست ندارند پاییز از راه برسد! آن‌ها علاقه‌ای نسبت به رفتن مدرسه ندارند و لحظه لحظه‌های روزهای پایانی تابستان را با بی‌میلی می‌گذرانند! در این نوشتار نکاتی جهت علاقه مندی کودکان به مدرسه بیان می‌گردد.
 
محیط مدرسه 
به نظر می‌رسد زمان حضور كودكان در مدرسه، برخی والدین مسئولیتی بر دوش خود احساس نمی‌کنند! اگر والدین نقش فعال‌تری ایفا كنند نه تنها كودكان به تحصیل ترغیب می‌شوند بلكه نگرانی خود آن‌ها نیز كاهش می‌یابد. اولین کاری که با بازگشایی مدارس باید انجام دهید اینست که از محیط تحصیل و كلاس فرزندتان دیدن كنید. با آموزگار کودکتان صحبت نمایید و از وی اجازه بگیرید ساعاتی را در كلاس درس بگذرانید.
 
با نظری مساعد درباره مدرسه صحبت کنید. روزهایی که قرار است اتفاق خاصی در مدرسه بیفتد را در تقویم علامت بگذارید، مثلاً به کودک بگویید: «این هفته قراره تمام بچه‌های کلاس رو برای بازدید از یک نمایشگاه ببرند. فکر می‌کنی چه چیزای تازه‌ای ببینی؟ یادت باشه همه چیز رو برام تعریف کنی.»

 کمی هوشیارتر باشید
 اگر دلیل خاصی برای بی علاقه گی یا احساس ناراحتی فرزندتان نسبت به مدرسه وجود ندارد لازم است که شما کمی هوشیارتر و دقیق‌تر باشید. درباره هر کدام از روزهای مدرسه با او صحبت کنید و عکس‌العملش را ببینید. اگر در کشف (یافتن) آنچه که باعث نارضایتی‌اش می‌شود به شما کمک کرد، شما نیز در حل این مشکل به او یاری دهید تا به اختیار خود بتواند به خودش کمک کند.


 چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند كنم؟
 همچنین با معلمش درباره روش‌هایی که ممکن است نظر او را نسبت به مدرسه عوض کند، صحبت نمایید. در حقیقت با کار گروهی می‌توان، بی علاقه گی دانش آموز را درباره مدرسه کم کرد؛ از جمله تشویق‌های معلم، داوطلب شدن کودک برای انجام امور کلاس، زنگ تفریح و حتی اختصاص دادن ساعتی در هر هفته جهت صحبت کردن مدیر مدرسه با شاگردان. بنابراین، شما هم به عنوان والدین برای انجام كارهای مدرسه همراه فرزندتان داوطلب شوید. این كار به دانش آموزان نشان می‌دهد كه تحصیل مقوله‌ای ارزشمند است. با استفاده از چنین روش‌هایی کودکان دیگر نسبت به رفتن مدرسه بی علاقه نیستند و روز به روز احساس رضایت بیشتری خواهند داشت.
 
شرایط درس خواندن را فراهم سازید 
غالباً برخی والدین خود را از آموزگار و مدرسه فرزندشان جدا می‌دانند؛ شما این گونه نباشید. هدف شما اینست كه فرزندانتان- چه كودك و چه نوجوان- در مدرسه احساس امنیت و راحتی كنند و درس‌ها را به خوبی یاد بگیرد. چنین امری امکان پذیر نیست مگر این که در انجام تکالیف و درس خواندن موفق باشد. پس شما باید شرایط خوبی برای او فراهم سازید. با قدم گذاشتن فرزندتان به مدرسه هر روز از وی بپرسید كه باید چه تكالیفی را انجام دهد و برایش فضای مناسبی جهت انجام تكالیف مدرسه فراهم كنید. محیطی آرام را در نظر بگیرید که دارای نور کافی و امکاناتی مناسب است تا فرزندتان بتواند بر انجام تکالیف متمرکز شود. در صورت لزوم می‌توانید به راهنمایی او بپردازید و از انجام تكالیفش مطمئن شوید.

 علاوه بر موارد ذکر شده، نکاتی دیگر نیز مفید است:
 شب‌ها زمان خاصی را برای رفتن فرزندتان به بستر تعیین كنید. كودكانی که شب‌ها زود می‌خوابند صبح‌ها نیز زودتر بیدار می‌شوند و سرحال هستند.


اگر مدرسه فرزندتان اونیفورم خاصی ندارد لباس‌های مناسبی برایش در نظر بگیرید. لباس‌ها و کفش‌هایی را انتخاب كنید كه كودك در آن‌ها احساس راحتی كند.

 چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند كنم؟
 مراقب وسایلی كه كودکتان به مدرسه می‌برد باشید. اجازه ندهید فرزندتان اسباب بازی، بازی‌های ویدئویی، وسایل الكترونیكی و... را به مدرسه ببرد؛ در غیر این صورت نمی‌تواند بر روی یادگیری متمركز شود. همیشه محتویات كیف دانش آموز را بررسی كنید.


 خوراکی‌های سالم و مغذی برای فرزندتان آماده نمایید. خوراکی‌هایی که حاوی پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده است؛ مانند هویج، پنیر، كلوچه خشك، آب میوه طبیعی، میوه و...


  پدر و مادر می‌توانند درباره مدرسه و مسائلی كه برای فرزندشان پیش آمده از وی سۆال كنند. هنگام صرف شام فضای گرم و صمیمانه‌ای بین اعضای خانواده حاکم می‌شود و زمان مناسبی است كه والدین با کودک صحبت نمایند.

 منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
چگونه فرزندم را به مطالعه علاقه مند کنم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چطور كودكان را به مطالعه علاقه‌مند كنیم؟



 

 

چطور كودكان را به مطالعه علاقه‌مند كنیم؟

 

تحقیقات نشان داده است بیشتر كسانی كه به كتاب و كتابخوانی علاقه دارند والدینی داشته‌اند كه در دوران كودكی لحظات شیرین و گرمی را در هنگام خواندن داستان‌ها برای آنها ساخته و پرداخته‌اند.


توصیه‌های زیر را به كار گیرید تا كودكان خود را جذب مطالعه كنید، به طوری كه كتاب را بهترین دوست خود بدانند و از آن جدا نشوند.


زمان خاصی را به عنوان زمان خواندن داستان در نظر بگیرید :


این مورد به خصوص برای كودكان نوپا بسیار مهم است. زمان قصه‌سرایی نبایدطولانی باشد، در اینجا كیفیت از همه چیز مهمتر است، اما سعی كنید آن را به صورت برنامه‌ای منظم در هر روز دنبال كنید.



كتاب‌هایی را انتخاب كنید كه خودتان از خواندن آنها لذت می‌برید:


زیرا عدم علاقه شما، به خوبی در آهنگ كلام شما منعكس می‌شود.

 


به خاطر داشته باشید كه اغلب سطح شنیداری كودكان بالاتر از سطح خواندن آنهاست:


پس فكر نكنید ممكن است كودك شما كه در گروه سنی الف قرار دارد از شنیدن كتاب‌های گروه سنی ب، ج یا بالاتر لذت نبرد.



همیشه قبل از خواندن، عنوان كتاب و نام نویسنده آن را اعلام كنید.

 



داستانی را كه می‌خوانید در ذهن خود تجسم كنید:


مناظر را در ذهن خود ببینید، حتی زمانی كه كتاب هیچ گونه تصویری ندارد. این كار باعث می‌شود كه داستان را به زیبایی و واضح تعریف كنید.



در حین خواندن از تنوع استفاده كنید:


متناسب با داستان، تن صدای خود را بالا و پایین ببرید، با دستان و اعضای صورت خود اشارات گوناگونی پدید آورید. همه اینها در جذاب‌تر كردن داستان برای شما و فرزندتان كمك می‌كند.



بسیاری از كودكان از«خواندن مكرر» یك داستان لذت می‌برند.




كودكتان را تشویق كنید كه صفحات را ورق بزند، یا حتی عباراتی كه بلد است را بخواند:


هر دوی شما می‌توانید با افزودن دیالوگ‌های جدید، صداهای متفاوت و اشارات مختلف به آن شاخ و برگ دهید.


به آرامی بخوانید:

 

در حین خواندن، سؤالاتی بپرسید و به پرسش‌های كودكتان پاسخ دهید. به عكس‌ها اشاره كنید و در مورد تصاویر كتاب بحث كنید. از كودكتان بپرسید: «فكر می‌كنی بعد از این چه اتفاقی خواهد افتاد؟»



فعالیت‌های اضافه و متناسبی با فضای داستان، ارائه كنید:


كارهایی مثل آشپزی یا درست كردن كاردستی كه با داستان شما متناسب و هماهنگ باشند یا فعالیت‌هایی كه خواندن را به عنوان بخشی از علوم و فنون غنی ادبیات شكوفا سازند و به پیشرفت در یادگیری مهارت‌های ادبی منجر شود.



در زمان داستان با كودك خود مدارا كنید، اما در عین حال جدی و محكم باشید:


چنانكه كودك شما نسبت به خواندن كتاب‌ بی‌میل است اجازه دهید در این حین نقاشی بكشد. شاید حتی بتواند یك نقاشی از فضای داستان بكشد!



با آموزگار كودكان صحبت كنید یا به كتابخانه منطقه‌تان بروید تا از پیشنهادها و تجربیات آنها در این رابطه بهره‌مند شوید:


به این وسیله فهرست‌های گوناگونی از كتاب‌های مختلف خواهید یافت و شاید حتی آنها بتوانند كتاب‌هایی كه خواندن بلند آنها برای كودكان اثربخش بوده است را به شما معرفی كنند.



خواندن، یك فعالیت تفریحی است شما فقط روزانه 15 دقیقه برای آن وقت صرف‌كنید و از نتیجه سود بخش آن برای خود و فرزندانتان تا آخر عمر بهره بگیرید.