کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چگونه از مشاجره بین فرزندان جلوگیری کنیم؟


بحث و مشاجره بین فرزندان، از لحاظ عاطفی و احساسی، یکی از سخت ترین مسائل تربیتی فرزندان است که شما باید با آن برخورد کنید. چگونگی برخورد با بحث و مشاجره فرزندان، مستلزم صرف وقت و داشتن صبر است.

مجله موفقیت: بحث و مشاجره بین فرزندان، از لحاظ عاطفی و احساسی، یکی از سخت ترین مسائل تربیتی فرزندان است که شما باید با آن برخورد کنید. چگونگی برخورد با بحث و مشاجره فرزندان، مستلزم صرف وقت و داشتن صبر است. بسیاری از طرح ها و برنامه ریزی های خانوادگی شما ممکن است حول بازی کردن فرزدانتان با یکدیگر و دوست بودن آنها با هم بچرخد، بنابراین این مساله غیرقابل انتظار و ناخوشایند است که فرزندان، کاری جز بحث و مشاجره با یکدیگر در مورد مسائل کم اهمیت انجام نمی دهند.

چگونه از مشاجره بین فرزندان جلوگیری کنیم؟

دنبال کردن برخی از پیشنهادهای زیر، می تواند برای شما این امکان را فراهم سازد تا به طور آهسته ولی مطمئن، تغییر و تحولاتی را در شیوه ارتباط متقابل فرزندانتان با یکدیگر شاهد باشید:

1- قوانین ومقرراتی روشن، واقعی و متناسب با سن فرزندانتان، که تمایل دارید از آنها پیروی کنند ایجاد کنید. این قوانین می تواند شامل این موارد باشد: با اسباب بازی های یکدیگر بازی کنند اما آسیب نرسانند و ادعای مالکیت آن را نداشته باشند، در ضمن هنگام بازی، داد و فریاد نزنند.

2- زمانی که اعضای خانواده برای بحث و گفت و گو در وضعیت آرامی قرار دارند، یک گردهمایی خانوادگی داشته باشید و در مورد مسائل فرزندان حتی اگر خردسال هستند بحث کنید. از اطلاعات و خلاقیت فرزندان و همینطور دلیل بحث و مشاجره آنها با یکدیگر بپرسید و نظرشان را در مورد قوانین خانه جویا شوید. انتظارات و توقعاتی را که از آنها دارید بگویید و تمام اصول و مقرراتی را که با یکدیگر به توافق رسیده اید، یادداشت کنید.

3- به حرف های فرزندانتان گوش دهید. احساس رنجش آنها را نسبت به یکدیگر تصدیق کنید. این نکته را تایید کنید که همیشه کنار آمدن و تفاهم داشتن با یکدیگر، کار آسانی نیست اما برای اینکه شاد و خشنود باشیم، لازم است.

4- به حقوق فردی فرزندان خود احترام بگذارید. بهتر است که برای هر یک از فرزندان، امکان داشتن اسباب بازی ها و حتی مکانی را که هر یک از آنها بتوانند به تنهایی از آن استفاده کنند، فراهم آورید، مگر اینکه آنها خود، مایل به شریک شدن در یک مکان باشند. توجه کنید که برگزاری جشن تولد و سایر مراسم برای فرزندان، نباید به طور شراکتی صورت گیرد.

5- زمان مفیدی را با فرزندانتان وقتی بازی می کنند، بگذرانید. این کار، برای شما فرصتی فراهم می آورد تا خودتان ببینید چه عاملی باعث مشاجره بین آنها می شود و به آنها نشان دهید که چقدر بازی کردن بدون بحث و مشاجره، لذتبخش است. گذراندن وقت با فرزندان، به آنان این فرصت را می دهد تا احساساتشان را ابراز کنند و بدانند مورد مهر و محبت شما قرار گرفته اند.

چگونه از مشاجره بین فرزندان جلوگیری کنیم؟

6- با برقرار کردن ارتباطی مفید و سازنده سرشار از مهر و محبت با همسر و فرزندان، سرمشق و الگوی آنها باشید. فرزندانی که بر سرشان فریاد زده می شود، هنگام روبرو شدن با یک مشکل، از کوره در می روند.

7- فرزندانتان را تشویق کنید تا به وقت نیاز از هم کمک بخواهند. پیش از آنکه فرزندتان برای درخواست کمک نزد شما بیاید، میتواند از خواهر یا برادر بزرگترش کمک بخواهد.

8- از مقایسه کردن فرزندان خود با یکدیگر خودداری کنید. این کار، به طور ناخودآگاه، در بچه ها حس حسادت به وجود می آورد که در ارتباط متقابل فرزندان با یکدیگر، آشکار خواهد شد.

9- تمام مسوولیت ها را برعهده فرزند بزرگتر نگذارید، فرزندان کوچکتر نیز باید عهده دار بعضی مسوولیت ها باشند.

10- تا جایی که امکان دارد اجازه دهید فرزندان، خودشان بحث و مشاجره ایجاد شده بین خود را حل و فصل کنند. والدین باید زمانی پادرمیانی کنند که بحث و مشاجره بین آنها شدت گرفته باشد. در این حالت، فرزندان را از موقعیت دعوا دور کنید تا به آرامش برسند.

11- از فرزندان خود بخواهید در مقابل تهمت ها، از کلمه «من» استفاده کنند. به عنوان مثال: «من زمانی که جَک، اسباب بازی ام را برداشت، ناراحت شدم.» در این حالت، سعی کنید بی طرف بمانید، به خصوص اگر شاهد اتفاقی که باعث این بحث شده، نبوده اید. این کار به فرزندان کمک خواهد کرد تا به تنهایی و بدون کمک دیگران، مشاجره پیش آمده بین خود را حل و فصل کنند.

12- در صورت لزوم، فرزندان را از یکدیگر جدا کنید. این عمل، تنبیه به شمار نمی آید، بلکه صرفا برای فرزندان، زمانی را فراهم می کند تا در تنهایی، فکر کنند و به حالت عادی برگردند.


ویدیو مرتبط :
مطالبه فرزندان انقلابی از فرزندان انقلاب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمک به فرزندان درانجام تکالیف مدرسه



پدر ومادران میتکالیف مدرسه توانند در انجام دادن تکالیف مدرسه به فرزندانشان کمک کنند

در اینجا نکاتی را برای آگاهی پدر ومادران عزیز جمع آوری کردم شما عزیزان باید

با دقت وباحوصله به نکته های زیرعمل کنید تا فرزندان بدون داشتن هیچ موردومشکلی بتوانند

تکالیف خود را انجام دهند.

  • .یک محیط مطالعه بانورکافی وراحت برای مطالعه اوتدارک دیده ،تابتواند برای انجام تکالیف منزل ومطالعه از آن استفاده کند .

    .صداهای درون خانه ،دخالت خواهروبرادرها ،تماشای تلویزیون وسایر صداهای مزاحم که با انجام تکالیف و مطالعه او تداخل پیدا می کنند رامحدود نمایید.

  • .ازاو بپرسید که آیا تکلیفی برای انجام دادن دارد یا نه ؟

  • اورابه انجام تکالیف در ساعات مشخصی از روز ترغیب کنید (چیزی حدود 4تا5 بعدازظهر ،5:30تا 7:30بعدازظهر،8:30تا9:30بعدازظهر،5:30تا7:30صبح )

  • به فرزندتان در پیش بینی زمان لازم برای انجام تکالیف یا درس خواندن کمک کنید تاازکارهای باعجله دقیقه آخر وشب بیدار ماندن اجتناب نماید.

  • فرزندتان را به پرسیدن سوالات هنگام تعیین تکالیف تشویق نمایید تانسبت به آنچه از اوانتظارمی رود،اطمینان حاصل کند.

  • فرزندتان رابه بحث درباره آنچه ازیک تکلیف یاد گرفته است ،ترغیب کنید این کار براهمیت وارزش تکلیف تأکید می نماید.

  • اگرفرزندتان بگویدکه تکلیفی رانمی تواندانجام دهد،نحوه انجام آن کار رابا اوبحث وبررسی کنید توضیح شفاهی قوه حافظه رازیاد نموده ،درک کردن را ترغیب کرده موجب یادآوری می شود.

  • تکالیف اورا ازنظرکامل بودن یاپاکیزگی کنترل نمایید،اما اجازه دهید که اوتکالیفش را اصلاح نماید،زیرا ازطریق اصلاح اشتباهات توسط خودش بهتر یاد می گیرد.

  • همواره به او یادآوری کنید که تلاش های اولیه ،لزوماً نمایانگر بهترین کاری که او قادر به انجام آن است نمی باشد واودوباره باید سعی کند.

  • ازطریق تحسین وتعریف از او در زمینه کار مدرسه ووجود خودش ،احساس غرور واعتماد به نفس رادراوبه وجودآورید.

  • اورابه تکمیل یک تکلیف در یک زمینه درهر زمان تشویق کنید این کاراستفاده مؤثر از وقت ،تمرکز وپیشرفت رابه وجود می آورد.

  • روشهای مطالعه ویادگیری را به او یاد دهید واورا به استفاده از روشهای زیر تشویق کنید:

مطالعه ویاد گیری

o فراگیری روش ها وقوانین وقواعد مناسب برای حل مسائل

o خلاصه کردن واز برکردن دروس

oیادداشت برداری

o شناسایی ومشخص کردن لغات اصلی وکلیدی

o خودآزمایی(ارزیابی خود )

o مطالعه جزئی وتوزیعی (نه متراکم وفشرده)

o اطمینان حاصل کردن از آموخته های خود

  • فرزندتان رابه تمرین روشهای دستیابی به آرامش تشویق کنید (مانند تمرین تنفس عمیق وشل کردن عضلات وخود گویی مثبت و...)

  • ازتلاش هاوآرزوهای اوبرای موفقییت حمایت کنید .

  • اگر فرزندتان از شما بخواهد ،درمروردرسهابرای امتحان به او کمک کنید.

  • حس پیشرفت را در او تقویت کنید وبه او خاطر نشان کنید که شکستهای گذشته لزوماً دلیل شکست های آینده نمی باشد.